Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Порови се из темата - всичко е повторено по стотици пъти - вече почва да ми омръзва да обеснявам едно и също. Толкова много пъти е повтаряно. В биост що няма значи няма да ги пипаш таймингите. От мен да знаеш докато не скапиш нещо по дъното и не си го оправиш от теб оверклокер не става :D ХАХАХАХАХА

Въпрос: Докъде мога да стигна с клок на процесора? (преблизително)

MB: EPoX NForce 3 8KDA

CPU: AMD Athlon 64 3200+ 2.2Ghz

FAN: Zalman CNPS7000B

VGA: Chaintech GeForce 6800 Ultra Edition APOGEE 128MB DVI

RAM:1GB 2x512MB

HDD: 400GB 2x200GB Maxtor 7200rpm

FDD:SONY 1.44MB Black

CASE:DELUX 300W BLACK

Щоли тая машина ми е нещо много позната :bgrin:

Щоли тая машина ми е нещо много позната :bgrin:

От каде ти е познато това ПС - я сподели с нас.

bonZi Компютърчето ти е екстра за какво ти е да го оверклокваш? А защо си написал от до какво е?! Що не казваш какъв е монитора? Или още не си си го купил :D

Нещо захранването ми се вижда много малко за този дзвер трябва нещо от рода на Фортрон 400 или 550 или Антек 400 или 500В

А рамта каква марка е?

Нещо захранването ми се вижда много малко за този дзвер трябва нещо от рода на Фортрон 400 или 550 или Антек 400 или 500В

А рамта каква марка е?

Абе ся като видях кви неща ще има в кутията.И мен ме съмнява това захранване.ЕДно фортронче на 400 няма да е зле както предложи ти.Много интересно доста добър комп.

Ами ти ще кажеш : ) Действай !

Само това Делукс4е ме притеснява и мен ,дали ще нахрани дзвера ,всъщност ако е от старите Делукси с ПФЦ ,ще го нахрани(имах такова и беше много яко , не вярвам да е отсъпвало много на 300В -Фортрон-поне по защити НЕ ,като се има в предвид как го гър4их -горкото:) ) , но 4ух 4е по -нови4ките 300ВДелукси -били големи бози4ки , а това Бляк -гледам си написал ,но не знам какво е ,дано да не е цвета му полу4аващ се ,след като го зака4иш на по- яка системка като тази :)))!

Човека си го е написал ясно че става дума за CASE:DELUX 300W BLACK не става дума за PSU ;) Ама тоя пич нещо ичезна може да е прекалил с оверклока.

От каде ти е познато това ПС - я сподели с нас.

bonZi Компютърчето ти е екстра за какво ти е да го оверклокваш? А защо си написал от до какво е?! Що не казваш какъв е монитора? Или още не си си го купил  :D

Значи @bonZi не го познавам но пък за сметка на това видях машината как се държи и как работи и определено няма нужда от клок(само едно малко допълнение двата харда са му на RAID) просто тя машината в момента "мачка" всичко и единственото което ще получи от клок е накоя друга точка на тестовете и като заговорих за тестове се сетих за картата му :punk мноооого ми хареса ;)

ПС:М/у другото @bonZi хубаво искаш да клокнеш ама мястото да го обявиш не е много подходящо, освен ако не си отписал гаранцията вече :bgrin:

:) Явно ти си го сглобявал.. Не мисля да го клоквам още.. Както каза ти не сам си отписал още гаранцията и не съм навътре в нещата.Просто ми беше интересно до колко може да стигне.. А до захранването не съм много сигурен.. little може да Ви каже повече (ако помни:).. И за видеото - аз или съм некадърник или при теста ми извади 11000 и нещо.. Възможно ли е да е от това, че бях пуснал и други апликации в същото време?

ПС: мониторчето е EIZO Flexscan 557 17' lcd

:) Явно ти си го сглобявал.. Не мисля да го клоквам още.. Както каза ти не сам си отписал още гаранцията просто ми беше интересно до колко може да стигне.. А до захранването не съм много сигурен.. little може да Ви каже повече (ако помни:).. И за видеото - аз или съм некадърник или при теста ми извади 11000 и нещо.. Възможно ли е да е от това, че бях пуснал и други апликации в същото време?

клокни видеото ... сложи 1 водно и са бори за най-добър резултат на мрак 2005 с тази машина имаш шанс честно казано :)

...................И за видеото - аз или съм некадърник или при теста ми извади 11000 и нещо.. .........................

На кой тест изкара 11000 :confused надявам се не е на 2001, последния път като е видях минаваше 20000 без да се замисля и със заключени пайпове, а ако ги отключеш(гарантирано става) и малко клок на картата(има добро дефаутско охлаждане) може спокойно да гониш постиженията на 6800 Ultra

:) Явно ти си го сглобявал.. Не мисля да го клоквам още.. Както каза ти не сам си отписал още гаранцията и не съм навътре в нещата.Просто ми беше интересно до колко може да стигне.. А до захранването не съм много сигурен.. little може да Ви каже повече (ако помни:).. И за видеото - аз или съм некадърник или при теста ми извади 11000 и нещо.. Възможно ли е да е от това, че бях пуснал и други апликации в същото време?

Много слабо ве :))))какви апликации ?- това е само от монитора, ЛЦД - то много бави видеото ,особенно на тестовете :)))))

Какво значи "заключени пайпове"? Може аз да не сам го напраил кат хората.. Пак ще го пробвам и ще ви съобщя резултатите...

Ами трябва да викнеш някой " Keymaker" да ти ги отклю4и ина4е можеш да разбиеш клю4алката ,като гледам как питаш ! :)

Нищо не си объркал ,това са допълнителни екстри за който не си платил .....:) а може и да си платил -знам ли колко си дал за картата ?:))))

na4i hora re6il sam da se nau4a da overclock-vam pc-ta . v nas imam v momenta edna ko6nica !

CPU : INTEL CLERON 800 MHZ (8X100)

RAM:256(PC133 SDRAM)

VIDEO:GEFORCE 2 T400 (64 MB SDRAM, 200MHZ CORE CLOCK,128BIT MOMERI INTERFACE + TV OUT)

MB: INTEL EASTON D815EEA

kajete ot kade da si drapna programi i kakvo da pravia ! :laughing:

......................... това е само от монитора, ЛЦД - то много бави видеото ,особенно на тестовете :)))))

Няма нищо общо с монитора, плюс това резултата който съм дал малко по горе е изкаран на тест с неговия си монитор ;) м/у другото одеве присъствах на тест на Х800Pro VIVO и резултатът ме хвърли в размисъл :wacko: 3DMark2001-13000 :blink: а само преди няколко дни на 9800CE без клок изкарах 18000 , така че започвам да си мисля че този тест нещо се дъни на новите карти :confused

Няма нищо общо с монитора, плюс това резултата който съм дал малко по горе е изкаран на тест с неговия си монитор ;) м/у другото одеве присъствах на тест на Х800Pro VIVO и резултатът ме хвърли в размисъл  :wacko:  3DMark2001-13000 :blink: а само преди няколко дни на 9800CE без клок изкарах 18000 , така че започвам да си мисля че този тест нещо се дъни на новите карти :confused

Това да не е на 486 та да вади толкова.Нещо не е била наред машината.

9800 CE вади малко повече от Радеон 9600ПРО/ХТ тоест ~4k точки не е възможно да си изкарал 18к на 3D Mark 01

@Foxy мрака може да се бави от монитора :confused

П.П. ама и аз съм 1 умник .. на 03 прави 4к :) съжелявам на 01 около 12к (зависи си доста и от другата част от системата )

9800 CE вади малко повече от Радеон 9600ПРО/ХТ тоест ~4k точки не е възможно да си изкарал 18к на 3D Mark 01

@Foxy мрака може да се бави от монитора  :confused

Ми ако са и отключени конвейрите и клокната в повечко си е напълно възможно.

Ми ако са и отключени конвейрите и клокната в повечко си е напълно възможно.

Без клок само с отключени конвейри със софтмода на Омегата:

при дефаут честоти 325/620

17889/5000/2560

отново с омегата и пак с отключени конвейри само че

при клокнати честоти 370/740

18660/5880/2645

ПС:всичко това е дефаутско охлаждане на ядрото и обикновенни медни охладители на паметта, а иначе паметта работи стабилно и на 780 но няма разлика в резултатите само където грее повече ;)

ЕДИТ:иначе без отключени пайпове и без клок прави 11785

значи имам едно въпросче и реших да го задам тук, за да не отварям нова тема. не е много за клокване, но все пак...

значи пуснах аидата и ми изписа че AGP слота ми е забранен. най-долу пишеше :

Проблеми и съвети

Проблем AGP е забранен. Това може да причини понижена производителност.

Какво ще рече забранен и ако това ще увеличи производителността, как да го позволя?

Благодаря предварително!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...