Backbone Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 За видео картата говорим тя няма датчик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didotk Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 i az imam pitane za nvidia fx5700 dali ima na4in za overclok Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoGGy_sTiLL Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 За видео картата говорим тя няма датчик. <{POST_SNAPBACK}> Dobre no kak moje da se OVERCLOCK-ne 4e vseki pitam i vseki ne znae :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 da i az tova iskam da znaq nqkoi moje li da ni kaje . <{POST_SNAPBACK}> mi svalq6 riva tuner i po4va6 da testva6 ako video cartata ti ima ventilator moje i 300 qdro da izdurji ako ne ne dei na pove4e ot 280 a pameta po-ka4va6 s 10mhz i testva6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoGGy_sTiLL Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 mi svalq6 riva tuner i po4va6 da testva6 ako video cartata ti ima ventilator moje i 300 qdro da izdurji ako ne ne dei na pove4e ot 280 a pameta po-ka4va6 s 10mhz i testva6. <{POST_SNAPBACK}> 10x Man zadlajen sam ti :] Video kartata mi nqma ventilator.6te napravq kakto ti mi kaza ei sq 6te testvam .Modelat mi e FX-5200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoGGy_sTiLL Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Backbone 6te te pomolq samo za posledno .Zna4i si instalirah riva tuner kade trqbva da otida za da overclockna FX-5200 i kolko kaji mi molq te Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Повече от 2 гхз с тоя процесор забрави много е дървен <{POST_SNAPBACK}> Backbone ne sym saglasen s teb... I moqt procesor e Intel Celeron 1.7GHz i sled kato si kupix kompiutara vednaga go kloknax na 2.0GHz... Ve4e pove4e ot 13-14 meseca mi e na 2.0GHz i stranno za6to nqmam nikakvi problemi... Ina4e sym si go probval 4ak do 2.125 GHz i go darjax taka kym 5-6 dena... Ama mnoo gree6e i zatva si go vyrnax pak na 2 GHz... Tyi 4e 6e kaja na oniq pi4 s sy6tiq procesor spokoino da si go klokva na 2.0GHz... Edit: Ina4e s ne6to Zalman-sko spokoino 6e mine 2.2 GHz... NO SHIT !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 7, 2004 Share Posted November 7, 2004 Backbone ne sym saglasen s teb...I moqt procesor e Intel Celeron 1.7GHz i sled kato si kupix kompiutara vednaga go kloknax na 2.0GHz... Ve4e pove4e ot 13-14 meseca mi e na 2.0GHz i stranno za6to nqmam nikakvi problemi... Ina4e sym si go probval 4ak do 2.125 GHz i go darjax taka kym 5-6 dena... Ama mnoo gree6e i zatva si go vyrnax pak na 2 GHz... Tyi 4e 6e kaja na oniq pi4 s sy6tiq procesor spokoino da si go klokva na 2.0GHz... Edit: Ina4e s ne6to Zalman-sko spokoino 6e mine 2.2 GHz... NO SHIT !!! <{POST_SNAPBACK}> ne sum kazal 4e nqma da vurvi na pove4e no tam nqkude im e maksimuma i nqma smisul da se klokva.smisul ima pri Cel 2.0ghz kloknat na 3.0 ghz i nagore i Cel D na 2.4 kloknat na 3.6 pri takuf procesor nqma da se useti razlika nai mnogo da mu iz4ezne zvuka ako nqma PCI/Agp lock ili da mu grumne harda Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Така бързам да споделя радоста си Купих си ново дъно (много съм доволен) ABIT NF7-S rev2.0 (става за клок невероятно много с моднат биос е звяр, не дъното не може да се клоква а ти се отказваш - все пак 2.3 волта на процесор си е кураж да се дадът, независимо дали си с водно или каквото и да е.) дъното има всичко екстри от който се нуждае човек, държи стабилни шини без никакъв проблем (с моднат биос) може да дава ток на рамта до 2.9 волта на чипсета до 1.7 (за чипсета повече не е необходимо), преди да се започне с оверклока човек трябва да оборудва дъннаа си платка с добро охлаждане, на южния мост е достатъчно да се сложи един радиатор от сокет 7/370/А и забравяте за всякакви притеснения относно охлаждането на чипсета, необходимо е също така да се сложат радиатори на мосфетите (това са едни чернички неща който управляват подаването на ток към процесора) слагат им се радиатори (аз сложих медни на коолермастер) - при 1.9-2.0волта не може да се пипнат тия радиатори, скоро мисля да им сложа и някакъв венатилатор който да ги охлажда. Аз също така сложих и радиатор и на мосфетите за рами за чипсет. Лепнах и едно радиаторче на северния мост (може да бъркам двата моста съжелявам) за да го охлажда. Темепературата при товар на дънната платка не достига повече от 30* (466ФСБ@1.7волта). Дънната платка е оборудвана с MCP-T южен мост и има перфектен звук. Има много и различни биоси за това дъно, има доста моднати и са найстина добри. Стабилизирах системата на различни честоти, възможноста на задаване до 2.3 волта на процесора е доста в голям + защото процесора зап овече МХц си иска ток. Системата е стабилизрах на 13х200@1.95 (зададени от биос иначе реални около 1.9(*)) и на 11х233@1.95 (*), таймингите на памета разбира се "паднаха" от 11-3-2-2(200МХц)@11-3-3-2.5(233МХц) волтажа който им подавам е 2.9 волта мисля че им е достатъчно Супер пи го смъкнах до 40сек Ся ще вида дали няма да мога да смъкна малко и таймингите на рам памета за да сваля под 40сек. МИ това от мен ако имате въпроси питайте. За сега не мога да дам снимка защото не мога да качвам, може да дам на някой и той да качи на free.bol.bg или на warez.ru и да се види Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 9, 2004 Share Posted November 9, 2004 Значи не разбирам много много и за това питам... Какво значение има FSBто . Моето е 100 на 2.4GHz Celeron. Защо на различните процесори е различно в смисъл на 2000MHz е 200 , а моето е 100 примерно. Ще се радвам ако някой ми обясни на две на три P.S. Но не искам да разпалвам някви спорове от рода - Щом си си купил Интел е така или АМД rulezzz и ect. Само питам. едит: А съм поснал тука защото редовно го базикам , за сега най много 2.9 при 119 май беше... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise_of_Day Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Tova sa taimingite na rama.Ima po barzi i po bavni <{POST_SNAPBACK}> Може ли някой да каже ,кои са по-бързи и кои са по-бавни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Може ли някой да каже ,кои са по-бързи и кои са по-бавни <{POST_SNAPBACK}> Колкото са по-малки цифрите толкова са по-бързи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Tea dni edno priqtel4e si be6e vzelo Celeron D na 2.6 GHz... Oxlajdaneto mu be6e ne6to ot roda na Jet6 ili podobno (izcqlo medno)... Ta zna4i toi uspq da si klokne CPU-to na 3.75 GHz i mu darje6e sredno 36-41 gradusa...Pri max natovarvane mu se vdigna do 60 gradusa... Ina4e nikvo iz4ezvane na zvuk ili drugi problemi... V4era probvaxme sy6toto oxlajdane i na moito procesor4e... Kloknax go do 2.278 GHz i pri max natovarvane digna max 57 gradusa...sy6to bez nikav problem... Tyi 4e spored men vsi4ko opira do oxlajdaneto... Priqtno klokvane narode... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 @CyberHill ами FSB-то това ти е чистотата на шината.Това е съкращението от Front Side Bus.Попринцип колкото е по-висока толкова производителноста на CPU-то пък и на дъното е по-висока.При мен е на 200Mhz максималното, което мога да искам от мойто дъно.Но пък за сметка на това съм намалил множителите по простата причина, че много загрява.При FSB 166Mhz и множител 11,5 вдигнах на 1920Mhz.Но и температура си беше високичка.Между 47-51 градуса измерена с Everest.Сега целя само едно по-голяма производителност.Ниска температура докато събера пари за по мощен cooler.И според мен има ефект от тази промяна, която извърших.Иначе като сложа още 256 MB DDR 400Mhz промяната ще се почуства най-добре.Понеже сега явно му идва малко този рамец и осещам как се мъчи.Иначе при теб на 2,4 Mhz мисля, че е идеално.Какво повече ти трябва ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Tea dni edno priqtel4e si be6e vzelo Celeron D na 2.6 GHz...Oxlajdaneto mu be6e ne6to ot roda na Jet6 ili podobno (izcqlo medno)... Ta zna4i toi uspq da si klokne CPU-to na 3.75 GHz i mu darje6e sredno 36-41 gradusa...Pri max natovarvane mu se vdigna do 60 gradusa... Ina4e nikvo iz4ezvane na zvuk ili drugi problemi... V4era probvaxme sy6toto oxlajdane i na moito procesor4e... Kloknax go do 2.278 GHz i pri max natovarvane digna max 57 gradusa...sy6to bez nikav problem... Tyi 4e spored men vsi4ko opira do oxlajdaneto... Priqtno klokvane narode... <{POST_SNAPBACK}> Звука изчезва при дъна без заклчючено АГП/ПСИ иначе селерона се клоква много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 @CyberHill ами FSB-то това ти е чистотата на шината.Това е съкращението от Front Side Bus.Попринцип колкото е по-висока толкова производителноста на CPU-то пък и на дъното е по-висока.При мен е на 200Mhz максималното, което мога да искам от мойто дъно.Но пък за сметка на това съм намалил множителите по простата причина, че много загрява.При FSB 166Mhz и множител 11,5 вдигнах на 1920Mhz.Но и температура си беше високичка.Между 47-51 градуса измерена с Everest.Сега целя само едно по-голяма производителност.Ниска температура докато събера пари за по мощен cooler.И според мен има ефект от тази промяна, която извърших.Иначе като сложа още 256 MB DDR 400Mhz промяната ще се почуства най-добре.Понеже сега явно му идва малко този рамец и осещам как се мъчи.Иначе при теб на 2,4 Mhz мисля, че е идеално.Какво повече ти трябва ? <{POST_SNAPBACK}> Moi 4ovek ako si s XP 6e se my4i ne ami... Az naskoro si vzex o6te 256MB...emi drugo si e... Sega mi ostava o6te edin slot na koito skoro trqa da kacne o6te edno 256MB i pei sarce... A kolkoto do FSB-to s dobyr cooler ot roda na Jet6 ili Jet7 6e moga da go vdigna do 140MHz...Tova im e xubavoto na AMD-tata 4e mnojitelq im e otkliu4en... :ph34r: A moq si e naprao umrql na tva 17... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 @CyberHill ами FSB-то това ти е чистотата на шината.Това е съкращението от Front Side Bus.Попринцип колкото е по-висока толкова производителноста на CPU-то пък и на дъното е по-висока.При мен е на 200Mhz максималното, което мога да искам от мойто дъно.Но пък за сметка на това съм намалил множителите по простата причина, че много загрява.При FSB 166Mhz и множител 11,5 вдигнах на 1920Mhz.Но и температура си беше високичка.Между 47-51 градуса измерена с Everest.Сега целя само едно по-голяма производителност.Ниска температура докато събера пари за по мощен cooler.И според мен има ефект от тази промяна, която извърших.Иначе като сложа още 256 MB DDR 400Mhz промяната ще се почуства най-добре.Понеже сега явно му идва малко този рамец и осещам как се мъчи.Иначе при теб на 2,4 Mhz мисля, че е идеално.Какво повече ти трябва ? <{POST_SNAPBACK}> 10x за инфото . Не ми трябва повече но реших да питам да затвърдя знанията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Аз съм пълен noob в оверклока ,така че ще Ви помоля да не ми се присмивате Та клокнах си картата GF4MX440withAGP8X(128MB) от 274/333 на 280/371 та въпросът ми е ,ако я оставя така дали няма да изгори четох че ,ако не слагаш допълнително охлаждане не трябва да се клоква над 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ако картата ти работи стабилно (няма артефакти и не забива компютъра) значи няма проблем да продължиш с клока, всичко до клока е относително Така че е гърчи за още, ама като гледам тоя 333МХц ДДР това са 6нс предполагам че на 400МХц ще е максимума ама поне може да пръжнеш ГПУ-то до 300 - ако не забива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Celeron-S 1100 MHz (11x100) 256(133SDRam) Acorp 6A815EP1 вентилатора не го знам на колко мога да го клокна като сега температурите са : Motherboard 27 C ; CPU 29 C ;Aux 36 C ,като се изписва вентилатор 5500rmp П.П. това пише в aida32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ами влизаш с del в биос и търсеш няаде FSB и го правип на 133 и гледаш да остане 133 и на рам памета че може да не иска да изгрее на повече, и покачваш на процесора (ако може) волтажа на 1.6 и би трябва да се стабилизира Това мога да напиша в няколко реда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Ами влизаш с del в биос и търсеш няаде FSB и го правип на 133 и гледаш да остане 133 и на рам памета че може да не иска да изгрее на повече, и покачваш на процесора (ако може) волтажа на 1.6 и би трябва да се стабилизира Това мога да напиша в няколко реда <{POST_SNAPBACK}> 363 MHz отгоре няма ли да му дойдат множко? Аз искам по слаб клок ,така че после да продължавам да си имам пц EDIT : 280/370 картата работи без артефакти иначе има много Клокнах cpu-то на 1.3 без да вдигам волтажа и като зареди уиндолса изписва грешка и се рестартира , като го върнах на 1.1 се оправи , това от волтажа или от рама е ,защото не съм пипал и рама Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Това е от недостик на ток на процесора и също може да е от таймингите на рам памета. Направи на ЕВЕРЕСТ бърз отчет да видим кактоят нещата с рама ти. А съното не позволява ли повишаване на волтажа на процесора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 max FPS 132 е възможно , там от кадето пише фпс-то няма нищо за волтаж , другаде не съм ровил. Бтв биоса не е упдейтван EDIT: Memory latency 134.3ns ; Memory write 194mb/s ; Memory read 809mb/s; 1x256 (133SDRam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Нямах това предвид но както и да е, щом не можеш да пуснеш 133фсб-то на процесора е много лошо, пусни си го тогава на 111х11 = 1221 (аз на толкова държах моя цел) и рамта е пусни на агресивни тайминги 5-2-2-2 Недей да пускаш на 132 - не е полезно за здравето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.