Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

................. спокс те АМД тата поп-ринцим си греят

Мдааа....и аз бях с това мнение ама май не е точно така.Семпрон на 2200+ (1500 Мхц) без клок 35*с на ЦПУто 27*с на МБ..при 2500(1800)37*с на ЦПУто съответно 31*с на МБ. Всичко това при фуллоуд.Температурата съм я следил със термо сонда залепена отстрани на кристала на ЦПУто .

Веднага да добавя че при 55*с 2800(2160) ЦПУто си блокира още на зареждането на Винбозе. Дъното ми е ASROCK K7VT6/E/A/ASR , паметта.....трябва да я сваля от ПЦ-то за да дам повече инфо.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Cyber Hill...

Az li4no sym si napravil RAM-a na BIOS-a da e na Auto... :online2long:

Na4i RAM-a mi se vijda ot signature-a ,ta zna4i izpyval sym q do 336 MHz barabar s CPU-to koeto be6e na 2142MHz i taka q darjax kym 2 ili 3 dena...

Edinstvenoto kofti ne6to be6e 4e gree6e kat za svetovno... :lol: :woot Nai visokata temperatura det q vidqx be6e 59 gradusa... :sayjin :bgrin:

Ta ina4e ni6to drugo smu6tava6to... si4ko si load-va6e zarejda6e si si4ko to4no...s drugi dumi be6e si nared si4ko ( e s izkliu4enie na temperaturata... :sayjin ) :tongue

Tyi 4e Auto i tva e... :punk

A ina4e mislq 4e Celeron-4eto ti spokoino 6e izdarji i FSB na 118-120...

No ina4e ako re6i6 da diga6 pove4e po-dobre si zemi ne6to Zalman-sko za oxlajdane... :D :lol: :woot :punk

Cyber Hill...

Az li4no sym si napravil RAM-a na BIOS-a da e na Auto... :online2long:

Na4i RAM-a mi se vijda ot signature-a ,ta zna4i izpyval sym q do 336 MHz barabar s CPU-to koeto be6e na 2142MHz i taka q darjax kym 2 ili 3 dena...

Edinstvenoto kofti ne6to be6e 4e gree6e kat za svetovno... :lol:  :woot  Nai visokata temperatura det q vidqx be6e 59 gradusa... :sayjin  :bgrin:

Ta ina4e ni6to drugo smu6tava6to... si4ko si load-va6e zarejda6e si si4ko to4no...s drugi dumi be6e si nared si4ko ( e s izkliu4enie na temperaturata... :sayjin:tongue

Tyi 4e Auto i tva e... :punk

A ina4e mislq 4e Celeron-4eto ti spokoino 6e izdarji i FSB na 118-120...

No ina4e ako re6i6 da diga6 pove4e po-dobre si zemi ne6to Zalman-sko za oxlajdane... :D  :lol:  :woot  :punk

Aха ясно. Обаче на мен на FSB 120 ми се рестартира PCто . Най много съм го дигал до 118 ама бая грей . Сега като захладня може да пробвам пак :)

А иначе имаш ли представа колко струва едно охлажане като това за което говориш?

edit: Сега го праснах на 120 демек идва някъде към 2888MHz и работи нормално , има промяна в градусите някъде с 1 градус . Явно се бъркам за растарта май това го правeше над 3000MHz

Ма на мен ми е CPU frequency . A иначе CPU Raito ми е Locked.

То в различните биоси е различно на старата ми VIA беше CPU Raito и от там го променях ама сега немога от там.

Ма на мен ми е CPU frequency . A иначе CPU Raito ми е Locked.

То в различните биоси е различно на старата ми VIA беше CPU Raito и от там го променях ама сега немога от там.

Аз и такова нямам! Chipset Configuration имам и там има Burn-In SDRAM нещо си и т'ва е

Ae tva s Burn-in e mai za clock na RAM-a...ili pone taka mislq...ama po xubavo ne go barai :bgrin:

Black Hacker q kaji kakvo ima6 v BIOS-a koeto da e podobno na CPU frequency ili FSB...ne6to podobno da e i ako ne si overclockval dosega kompa si bi trqalo da e na 100 MHz...ili ne6to takova... :D

Q se ogledai pak i kaji !

Ae tva s Burn-in e mai za clock na RAM-a...ili pone taka mislq...ama po xubavo ne go barai  :bgrin:

Black Hacker q kaji kakvo ima6 v BIOS-a koeto da e podobno na CPU frequency ili FSB...ne6to podobno da e i ako ne si overclockval dosega kompa si bi trqalo da e na 100 MHz...ili ne6to takova... :D

Q se ogledai pak i kaji !

Ето направих малко PICS с телефона :lol: не са много качествени ама ето:

Advanced

Advanced 2

Chipset Configurate

Chipset Configurate 2

Chipset Configurate 3

Това ми е Advanced менюто другите не ги давам защото няма смисъл в тях няма нищо другите менюта ми са Main , Security , Boot

Та за температурите след КЛОК.

Кажете ми коя е програмата, която най-вярно отчита температурата.Вече не знам какво да правя.Като видиш температурата в биос, която ми беше 32/37 градуса.Нищо не може да означава.Там няма никакво натоварване.А под Windows XP там вече съм пробвал поне 3-4 програми.Какво показват те:

Everest 49 градуса при никво натоварване.

AIDA32 18 до 61 градуса

Hardware Sensors Monitor е по същия начин като AIDA показва CPU 1 42 градуса, а CPu 2 се покачва ор 18 до 62 градуса.

SiS Soft Sandra тя си показва винаги 32 градуса.Никва промяна.

Вече найстина не зная какво да правя.Реших да си купя обикновен fan.Понеже имам изход на кутията отзад.Предполагам знаете.И така ще охлажда видеото, харда, и данната платка.Според мен е хитър начин с малко средства да избегна проблема.А след като събера пари за винтилатор, който работи на 5600 RPM.Тогава няма да имам проблем...

л0л :blink:

Атлон 1800+, клок-нат да държи 35º, това ще е нещо ново :)

Не знам дали ще стане нещо, освен с водно охлаждане може би..

абе.. слагай фреоново и т'ва е :punk

Black Hacker ama snimkite naistina ne sa ti ka4estveni brat... :lol: :woot

Primerno pri men e taka:

Clock Frequencies->CPU frequency->po default mi e 100MHz demek i FSB-to mi e 100MHz i primerno sega sym na 118MHz xakvam go na tolkoz i mirqsvam...

A ti ko moje6 ka4i malko po ka4estveni snimki... :tongue

Аз вече съм така. И според мен пройзводителноста ще се вдигне с 35-40 %.

Бях направил следното... От дъното смених чистотата на FSB-то от 133 на 166 Mhz.И оставих множитела да си работи по default на 11,5.Да обаче след като смъкнах на 7,5 множитела реших да кача FSB-то на 200 Mhz.

Така ще се вдигне пройзводителността.Вярно си остава на 1,5 Ghz CPU-то, но пък си работи както трябва и от опит виждам, че не грее много.При първия клок 45-51 градуса.Сега 40-45 градуса...

След 2 дена тестове ще ви кажа и дали има ефект от FSB-то на 200 Mhz.

zdr,zna4i nqmam mnogo golemi poznaniq v tazi oblast zatova 6te vi pomolq za syvet ;)

procesoryt mi e Intel Celeron 1100 Mhz,no v BIOS vijdam,4e moga da go overclockna do 1600 Mhz

v momenta mi e na 1300,no golqma 4ast ot igrite mi lagvat i ako moje da go overclockna na 1600?ta bezopasno li 6te e ? :D

Искам да попитам дали мога да си overclock-на процесора ми ? :

Процесор - Intel Celeron 700 Mhz

Дъно - CA64-EC

FAN - Titan (пише, че поддържа до 1.2 GHz)

Днес го оverclock-нах до 1050 MGz, ама ме е страх да го пусна да зареди Windows-a !!! :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...