JDFU Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 Когато нещото не работи <{POST_SNAPBACK}> Ami opredeleno tova ne e priznak shtoto az i bez da sym izgorql pak ne raboti....kakto i da e veche razbrah che sichko e ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 искам да запитам има ли някаф начин да се отключи множителя на моито CPU - Sempron 2400+ и ако има в което се съмнявам как става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted October 26, 2004 Share Posted October 26, 2004 искам да запитам има ли някаф начин да се отключи множителя на моито CPU - Sempron 2400+ и ако има в което се съмнявам как става <{POST_SNAPBACK}> Edinstveno ako si s Via ili Sis i pravi6 Mobile Mod kojto e mnogo zanimavka Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 искам да запитам има ли някаф начин да се отключи множителя на моито CPU - Sempron 2400+ и ако има в което се съмнявам как става <{POST_SNAPBACK}> Еееее и аз бих искал да знам "със Sempron2200+ съм" Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 начи ся искам да питам Celeron 2.4Ghz s MB x845 Pev/Pro Rev:800 на 3Гхз колко волтаж тряя да му пусна щото като почне да зарежда виндоус и се ресва като е на 2.8 го напраи същото и му дигнах волтажа на 1.6 и се опраи и варви супер ама ако го дигна още тоя волтаж няя ли да презамирише на изгоряло? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 начи ся искам да питам Celeron 2.4Ghz s MB x845 Pev/Pro Rev:800на 3Гхз колко волтаж тряя да му пусна щото като почне да зарежда виндоус и се ресва като е на 2.8 го напраи същото и му дигнах волтажа на 1.6 и се опраи и варви супер ама ако го дигна още тоя волтаж няя ли да презамирише на изгоряло? <{POST_SNAPBACK}> Na men sushtia procesor na 2.8 bez hubavo ohlajdane mi raboti perfektno na AsRock 4i45d . Na 3GHz mu traa hubavo ohlajdane Pari sha sa davat Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Ако си осигориш хубаво охлаждане за процесора може да покачваш колкото ти душа иска Ама по принцип - не всяка бройка процесори се клоква задоволително добре. А иначе може да го пробваш на 133х24, за да може да се пусне делителя на дъното (предполагам че дъното ти няма PCI/AGP lock). Така че 125Мхц е доста рисковано за ХДД и всякавка друга периферия по слотовете 24х133=3200МХц. По яко е не мислиш ли - ама се подсигори с добро охлаждане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Някой може ли да ми каже как да си клокна процесора.Той е AMD Athlon 1800 XP+.И работи на (всеки знае) 1573 Mhz.И понеже в тази тема има доста постове. Ако някой преди е писал как става.Нека някой каже кой е поста.Защото има да търся цял ден. Дъното ми е долу го пише.Ако и то има значение де. Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Някой може ли да ми каже как да си клокна процесора.Той е AMD Athlon 1800 XP+.И работи на (всеки знае) 1573 Mhz.И понеже в тази тема има доста постове. Ако някой преди е писал как става.Нека някой каже кой е поста.Защото има да търся цял ден. Дъното ми е долу го пише.Ако и то има значение де. Мерси предварително. <{POST_SNAPBACK}> Ще ти помогна, ем че ми спамиш темата за продажба на дънната платка! Ами само ти знаеш че процесора ти работи на 1573МХц, по принцип твоя процесор работи на 11.5х133 (това ще рече ~1530MHz). Ами първото нещо което трябва да направиш е да кажеш степинга на процесора си (ако имаш възможност), ако не можеш да кажеш правиш следното, влизаш в биос и пробваш дали множителя на процесора е отключен (ако случайно не знаеш дали е отключен или заключен). След това внимателно си нагласяш шината на 150-166 (на помеждутака недей да пробваш - вредно е за здравето на твоя компютър - поради това че нямаш AGP/PCI lock (което мойто дъно подържа!)). Поради което не мисля че ще има нужда да се покача напрежението на процесора, защото ще стане на 11.5х166 (целта на заниятието в 200ФСБ) ~ 1909МХц - това е незначително покачване за този процесор (зависи от много неща разбира се). При тези настройки се стремиш да смъкваш таймингите на рам памета, първоначално вземи да ги пробваш на 11-3-3-2.5 (гледам че рама ти е ДДР 400 така че няма да имаш проблем с тези настройки дори и на 200ФСБ (надявам се )) на 2.7 волта е добре - да има някой друг волтаж отгоре (все пак това не е крайното настройване на системата). Така след това пускаш някой тест примерно Prime 95 да поработи поне 12 часа, ако е стабилен смъкни волтажа на памета, и пак тестваш. А иначе тези настройки на памета за 166МХц може да са 11-2-2-2.0@2.7 иска се много свободно време за тестване Ако всичко е ок качваш на 185Мхц (най -много) (след това се гонат 200МХц) и покачваш на процесора 1.65 волта примерно (зависи от процесора-може все още да не иска ток ) ама ти му дай за сигорност (след това ще му го смъкнеш), (ако множителя е отключен - гониш 10х200@1.5-1.65волта,ако е заклучен (и пак потретвам или почетвъртвам зависи от бройката) 11.5х200@1.75 (ако не запали на толкова кофти бройка ). Така също не си споменал какво ти е охлаждането, защото иска доста стабилно охлаждане . Знам че от написаното по горе ще разбереш малко когато четеш (щото и аз не мога да си разбера някой неща - ама са вярни де ) Та за сега това да ти кажа, то това даже е доста което написах де Ако имаш още въпроси питай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 OFF TOPIC ( Извинявам се за спама в темата ти ) OFF TOPIC И сега да минем на въпроса.Понеже с клок никога не съм се занимавал и от това което ми каза единствено разбрах че треа тествам дали ми държи порцесора там нещо си и че трябва да влезна в биос-а.Всичко друго ми е боза.Ааа и за шината тук таме чатнах нещо.Проблема е че ако го направя сичко това какво охлаждане му трябва.И ако го направя тфа чудо клок и му купа още рам (256 МБ-400 ДДР) няма да има нужда да купувам нов процесор и ново дъно.Но също така прати ПМ с какво охлаждане треа да се сложи понеже аз ся като гледам съм с обикновен вентилатор.И нищо повече.При мен случая ще е сложен, но иначе много благодаря за помоща.Надявам се че не съм, нахален.Но просто гледам да спестя пари за нов процесор. да питам също ми ако при покачване изгори порцесора.кво ще се прави и каква е максималната мошност на този процесор. Благодарности !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Така охлаждането на процесора ти зависи от МХц и волтажа който ще работи 24/7, кажи каква е темепературата сега, по принцип ако искаш да дадеш пари за охлаждане (въздушно) правилния избор е ZALMAN 7000-CU (но ако твоя солтек няма 4-ри отвора) може да си купиш TT VOLCANO 12. А иначе влез в биоса и го поразгледай, прочети си и книжката. Междо другото може да ти се наложи клиър на биос Ама все пак - това са рисковете при оверклок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 27, 2004 Share Posted October 27, 2004 Като прегледах информацията в AIDA-Software видях следното: Температура на CPU: 22C (72F) -стойности на напрежението Ядро на CPU: 1,58 V +2.5 V 2.62 V +3.3 V 3.26 V +5 V 5.08 V +12 V 12.10 V +5 V 4.95 V видях и друго нещо: типична мощност 44.0 - 64.0 W ( в зависимост от чистотата) макимална мощност 48.5 - 74.3 W (в зависимост от чистотата) И за FSB-то работи на 133 Мhz (DDR) като може да се качи до 267 Mhz А за RAM-а работи на 200 Mhz (DDR) като може до 400 Мhz Там на тия дето са в момента ги води реални, а на тия дето може да стане ефективни. Дано да съм ти помогнал с информацията до тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Ами темепература 22градуса е идеална, нямаш нужда да сменяш охлаждането (сиорен ли си че показва правилно? много ниска ми се струва). Та виждам че процесора ти работи по деафаулт на 1.6 (предполагам не си покачвал от биос) така пусни (ако може) на 166(ДД333) шината, така ще ти се дигне пройзводителноста на процесора, дънната платка ирама, настройките на таймингите (това са закъсненията на рама) ги направи 11-2-2-2.0@166МХц(333)@2.7волта, на процесора недей да покачваш, ако приме даде грешка - покачваш и на процесора. И наблюдаваш темепературата каква е не е хубаво да надвишава 50* градуса до 55* (при 100% товар) най-много - по на горе не му позволявай да качва - щото вече според мен процесора се мъчи, и става не стабилен, и ми прави впечетление че колкото повече грее толкова повече ток иска за да се стабилизира апак и като покачваш грее повече. Ами това е което мога да кажа за сега, ако успееш да го стабилизираш, ще гониш 200ФСБ, и провери дали множителя на процесора ти е отключен (пак повтарям, или кажи кога ти екупуван компютъра). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Ами темепература 22градуса е идеална, нямаш нужда да сменяш охлаждането (сиорен ли си че показва правилно? много ниска ми се струва). Та виждам че процесора ти работи по деафаулт на 1.6 (предполагам не си покачвал от биос) така пусни (ако може) на 166(ДД333) шината, така ще ти се дигне пройзводителноста на процесора, дънната платка ирама, настройките на таймингите (това са закъсненията на рама) ги направи 11-2-2-2.0@166МХц(333)@2.7волта, на процесора недей да покачваш, ако приме даде грешка - покачваш и на процесора. И наблюдаваш темепературата каква е не е хубаво да надвишава 50* градуса до 55* (при 100% товар) най-много - по на горе не му позволявай да качва - щото вече според мен процесора се мъчи, и става не стабилен, и ми прави впечетление че колкото повече грее толкова повече ток иска за да се стабилизира апак и като покачваш грее повече. Ами това е което мога да кажа за сега, ако успееш да го стабилизираш, ще гониш 200ФСБ, и провери дали множителя на процесора ти е отключен (пак повтарям, или кажи кога ти екупуван компютъра). <{POST_SNAPBACK}> С това обяснение ми стана малко по-ясно.Иначе компютъра е купуван преди около 1 година 1-2 месеца.И как мога да разбера да ли е отключен множителя на процесора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Влизаш в биос търсиш нещо което да пише RATIO или MULTIPLAIAR и там трябва да е [DEFAULT] ама като го разместиш с +/- ще се появат примерно: 5.0, 5.5, 6.0, ... , (не знам до колко при всеки е различно), И от там смени го на 11 или на 10 и след това гониш 200 шина, и гледай да не прецакаш нещо, много внимателно работи в биос-а мисли когато работиш Предполагам че ще е отключен щом е на 1 година и нещо. И е AXDA1800DULT3 аз си играх 1 път с такъв процесор стига 11х200@1.65волта повече не искаше да отлепи дори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Така всичко, което видях в биос-а е следното: CPU:Warning tC-65C/149F CPU:Shutdown tC-71C/160F (ABSII)CPU current tC-45C/113F temperature 1-40C/104F temperature 2-31C/87F - промени се няколко пъти. Fan Speed 3013 RPM но падаше под 3000 CPU:Vcore 1.568V +2.5V 2.624V +3.3V 3.264V +5.0V 5.080V +12.0V 12.096V Bios - 06/30/03 CPU:1533Mhz/ Base Memory 640 Kb/Cache Size 384 Kb PCI Latency Timer(CPU clocks) 32 DIMM Voltage Control Default CPU Ratio Select Default CPU Voltage Control Auto Това е цялата ингормация, която извлякох от Биос-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 XeForce 4ove4e ... Gledam 4e ponaznaiva6 tova onova tyi 4e iskam da te pitam primerno kato gleda6 s kakva RAM sym da kaje6 koi sa nai-dobrite taimingi za neq....? 6toto v momenta sym na: Motherboard Chipset Intel Brookdale i845D In-Order Queue Depth 12 CAS Latency 2.5T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 3T RAS Active Time 6T Memory Module Properties Module Name Xerox MALABS Serial Number None Manufacture Date Week 2 / 2003 Module Size 256 MB (2 rows, 4 banks) Module Type Unbuffered Memory Type DDR SDRAM Memory Speed PC2700 (166 MHz) Module Width 64 bit Module Voltage SSTL 2.5 Error Detection Method None Refresh Rate Normal (15.625 us), Self-Refresh Highest CAS Latency 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz) 2nd Highest CAS Latency 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz) Blagodarsko predvaritelno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Добре де това къде го видя.Защото аз целия Биос прерових и това за РАМ-а него видях никъде.Айде някой да ме светне.Защото иначе няма да се оправя скоро.С този клок. Edit: Good_God да питам ти искаш да качиш РАМ-а до 400Mhz DDR.Ако правилно съм разбрал си клокнал процесора рама и видеото.Но искаш да дигнеш на РАМ-а честотата от 314 Mhz на 400 Mhz. Имам тази порграма даже по-горните постове съм писъл, че от нея видях за температурата на процесора, но ми се струва че има доста разтояние от датчика до порцесора и не може да хване истинската температура.За това реших да се доверя на Биос-а. Значи след като проверих и в AIDA32.Видях че процесора работи така: AMD Athlon 1800 XP+ @1533Mhz (5.75 267)/CPU Stepping B0/L1 code cache 64Kb/L1 даннов cache 64Kb/L2 cache 256Kb(On-Die,Full Speed). И май се просветлих.Там където съм видял в биос-а CPU clock 133 Mhz (това е FSB-то така ли). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Добре де това къде го видя.Защото аз целия Биос прерових и това за РАМ-а него видях никъде.Айде някой да ме светне.Защото иначе няма да се оправя скоро.С този клок. <{POST_SNAPBACK}> Ima6 li programkata AIDA32 ? 6toto ot tam go vidqx tova... Ako q nqma6 svali si q i si q instalirai... Edit:Ne iskam da digna RAM-a do 400 MHz 6toto prosto 6e mi grymne... Prosto pitam za taimingite na RAM-a. Edit2: Mislq 4e temperature2 deto si gledal 4e se promenq nqkolko pyti ti e vsy6tnost temperaturata na procesora... I ako naistina ti e v granicite na 30-ina gradusa si e napravo idealno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Liverpool Fan za FSB-to si prav V momenta ti e na 133 MHz... A XeForce za tova ti govore6e 4e moje6 da goni6 FSB na 200 MHz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Liverpool Fan za FSB-to si pravV momenta ti e na 133 MHz... A XeForce za tova ti govore6e 4e moje6 da goni6 FSB na 200 MHz... <{POST_SNAPBACK}> Добре де всичко е ОК.До тук, но сега като стартирах AIDA32 се изплаших човеко.Температурата на MB:(32 C/90F)CPU:(56C/133F)Aux(39C/102F). Това вече не е хубаво.А пък аз нищо не съм променял в биос-а. Като излезнах от него му дадах да се (Quit Without Save Settings). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Добре де всичко е ОК.До тук, но сега като стартирах AIDA32 се изплаших човеко.Температурата на MB:(32 C/90F)CPU:(56C/133F)Aux(39C/102F).Това вече не е хубаво.А пък аз нищо не съм променял в биос-а. Като излезнах от него му дадах да се (Quit Without Save Settings). <{POST_SNAPBACK}> Spoko ne mislq 4e e ne6to stra6no ...samo gledai da ne se zadarji taka pove4ko vreme... 4e posle stava stra6no Oba4e si mislq 4e ne trqbva da si pravi6 truda da si klokva6 CPU-to 6tom temperaturata mu se dviji v takiva 6iroki granici... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Вчера вечера държеше плътни 20 градуса.Днеска какво му става.Иначе в програмата видях, че този процесор може да се клоква до 3 Гхз.Което е идеално ама ще му трябва охлаждане с течен азот.Което не е евтино.Иначе предложете какво вентилаторче да си купя зада държи процесора на 25 градуса при клок от 2 Гхз.Пък и дори да е на сегашната мощност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Good_God - нещата с таймингите стоят така, трябва да са оптиламно ниски (ама това е за АМД системи, при ИНТЕЛ си има определено нареждане) влизаш в биоса и започваш да си играеш и ще видиш как дава най голяма прозиводителност на айда теста Примерно сега си на 6-3-3-2.5, смъкни на 6-3-3-2.0, и след това 6-3-2-2.0, 6-2-2-2.0 и така си играеш и виждаш кога има най голяма прозиводителност, не мога да кажа със 100% (не съм се занимавал с интел) че на еди какви си тайминги ще има най-голяма прозиводителност, за АМД съм си играл и знам че на 11-2-2-2.0 има най близка да максималната пропускливост на рамта и шината на дъното А да и може да се наложи да покачиш малко тока за да се стабилизира рама. Liverpool`Fan`1 - Тази темепература вече е по реална, земи си смени вентилатора и тогава почвай да клокваш че иначе няма да стигнеш на далече А това за 3-те Гхц са глупости а иначе вентилаторче за 2гхц да ти държи 25 градуса трудно ще намериш За 2ГХц темепературата на работа е 45-47 градуса с въздух. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted October 28, 2004 Share Posted October 28, 2004 Ами тогава предложете ми някакъв вентилатор.За моя процесор дето при клок ще може да охлажда достатъчно добре.И един въпрос един приятел _sTeLtHy_ ми вика, че на този процесор не мога да кача повече от 200-300 Mhz.Което ще означава 1830 Mhz най-много.Има ли такова нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.