Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Ae narode kak mislite vie ...?

Edno priqtel4e misli da si vzema Celeron D 2.6 GHz i da go clockne na 3.8 GHz...

6e mu stane li nomera ?

:confused

Az pone sym na mnenie 4e baq 6e se izpoti pokrai CPU-to...

I v prqk i v prenosen smisal...

Mi 6tom pita zna4i ne

Baq zor 6te vidi

a s Box cooler-a e ne vuzmojno

Az li4no sum vijdal 2.4 ili 2.6 be6e ne sum sigoren na 4050 na 1.625 volta s vodno

pove4e i da iska ne moje.pove4e ot 3.6 me sumnqva

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply
Az li4no sum vijdal 2.4 ili 2.6 be6e ne sum sigoren na 4050 na 1.625 volta .....pove4e ot 3.6 me sumnqva

Ами аз съм с P4 2.6 (HT). Имам сравнително добро охлаждане с меден радиатор и доста вентилатори, а и следя температурата постоянно - при макс. натоварване дълго време, не минава 50 С. Имам предвид, че тази температура я прави, когато работи на 3.3 - съвсем стабилно на абсолютно всичко дето съм му пускал. Като го пусна на 3.4 - работят 95% от тестовете и програмите (и температурата пак е под 50 С. На 3.5 работят 50% от програмите (по-леките). На 3.55 работи SuperPI теста (засега това съм пробвал :) ). На 3.6...3.7 нещата се усложняват....има много крашове....рестарти....дори и като повиша волтажа. И само като демо (без да мога да пусна нищо изобщо, понеже едвам издържа без краш няколко секунди на десктопа) мога да дам един скрийшот (едвам хванат :sick ) на 3.8.......... screenshot

Така, че новите Селерони може и да имат повече потенциал за клок, ама ме съмнява да вървят пълноценно на 3.8(без крашове на повечето програми) - според мен...не повече от 3.5 и то при добри екземпляри.

П.П. Това горното го правя с дъно ASUS P4P800 и обикновена DDR400 (PQI), която обаче съм я пуснал на 266 по обясними причини. :D

Не чаткам нищо от Overcklock така ,че да питам направо.Добре ли е да си клокна видео картата в смисъл да не стане некой фал картата ми е nVidia GeForce FX5900XT и естествено как да я клокна (Четох някъде за CoolBits и тем подобни)

svaliash si rivatuner http://www.nvworld.ru/

pameta mojesh da postignesh kum 780mhz (triabva da se nastroi na 2D i 3D), a core kum 440mhz na 3D Mode. (na po tejki igri moje artifakti da da se poiavat).

Не видях смисъл в тази програма, клоквам и ми дава по-малко точки от колкото като не е клокната. Може би има друга цел тази програма. А колкото до моята видео карта с PowerStrip я клоквах от начало но там нямаше тест, сега разбрах че няма такова голямо значение, пускаш си някой бенчмарк и пробваш.

значи понеже абсолютно нищо не вдявам от овърклокинг искам да питам може ли да се направи нещо на Celeron 700 mhz. Ето какво ми показва Евереста. Това maxumum clock 1500 какво ще рече?

Здравейте, не разбирам нищо от overclock а искам

да си вдигна малко селерончето... моля за помощ

Дъното е:

Acorp 6M810C

Eto Link

порцесора ми е Celeron-A Mendocino на 500 MHZ ( 7.5 X 66 )

памет sdram 384 MB

v biosa v Frequency/Voltage mi dava slednite nastroki:

Kartinka 1

Kartinka 2

Kartinka 3

Kartinka 4

Помогнете какво да настроя че нищо не разбирам

искам да го направя на 562 MHZ

Здравейте, не разбирам нищо от overclock а искам

да си вдигна малко селерончето... моля за помощ

Дъното е:

Acorp 6M810C

Eto Link

порцесора ми е Celeron-A Mendocino на 500 MHZ ( 7.5 X 66 )

памет sdram 384 MB

v biosa v Frequency/Voltage mi dava slednite nastroki:

Kartinka 1

Kartinka 2

Kartinka 3

Kartinka 4

Помогнете какво да настроя че нищо не разбирам

искам да го направя на 562 MHZ

Еми вдигаш си множитела. Какта виждам ти е на 3х. Прасни го на 4х примерно и виш на колко ще работи. Ама според мен няма смисъл от overclock. То няма да усетиш особена разлика.

Еми вдигаш си множитела. Какта виждам ти е на 3х. Прасни го на 4х примерно и виш на колко ще работи. Ама според мен няма смисъл от overclock. То няма да усетиш особена разлика.

Това което си написал са глупости, защото множителя на интелските процесори след П2 266/333 (даже по гоялмата част са заключени) са заключени - нищо че има множител по избор от опциите на дъната. А иначе разлика със сигорност ще осети в някоя друга игра. Щом искаш да е на 562Мхц пускаш го на ФСБ75 и си работи без проблем :) Тоя процесор ако имаш късмет може да отлепи на 750МХц ;) Покачи малко и волтажа ако ще дигаш над 562МХц процесота.

ох луда работа с celeron 2.4 съм и го оверклоквам на макс отива на 3.17 луда работа на 2.4 температурата му е 29 градуса а на 3.17 е 36 градуса супер доволно според мен.

Кое му е доволното? и стига си повтарял луда работа :P Според мен не е никак доволно 2.4@3.17 - трябва поне 3.6 ;) Ама както и да е, виш да не те спъва рамта или покачи малко напрежението на процесора.

ХЕ ХЕ тва са 800 мхз кво му е лошото, а всъщност кое да ме спъва? А аз по напрежения не пипам.

пусни някой тест да видим как се справя де ... :) да не земе да увисни на някой тест ?! :) чудя се какво ли ще е разликата от 2.4 на 3.17 при този келешрон :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...