Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Много много не ми са ясни тея неща , но искам да ви питам: до колко може да се клокне това: 

Intel Celeron 2.4GHz ,  266MHz ( e mai) , MB AsRock Intel chip set :confused

Ми зависи от много неща, не може да се кажи тая бройка ще стигне еди колко си - почваш да дигаш постепенно ФСБ-то и да стабилизираш системата като покачваш напрежението на процесора и рама (в зависимост какъв е и дали ще е синхронно). Става с опити - осигориси и хубаво охлаждане ;) Успех в начинанието.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Станаха едни "оверклокерски" експерименти - та научих цялата пинова система на интел :D Купих си пред 1-2 седмици процесор и дъно и рам 1000Мхц целерон + 815 - обаче дъното няма абсолютно никакви екстри за оверклок. И може само до 132Мхц от биос-а. Затова аз нали съм фен на оверклока изкъртих брутално с отверката един пин от процесора разбира се който трябва - и се кефя максимално - пускам и гледам 133ФСБ - прекръстих се и си казах - е т'ва е да си оверклокер - то хубаво ама до тука свърши хубавото, windows XP веднага син екран хардуера бил прецакан, чесно казъно не разбрах дали дъното не ще да баца на 133ФСБ или процесора де, защото на 66/100 мхц си работи перфектно но на 133, дава грешка с АГП слота. Така де 2 дена се чуда как да подкарам тоя процесор - дъното с жички се опитвах да пусна 1.6 волта - не стана..... Леко обърках като слагах жичките и сокета се поизпържи (все още работи дъното). Така вчера се чуда какво да права с тоя процесор и реших да си купя нов :D - намерих си още веднага купих си го снощи (сегашния ме е страх да му чупа пиновете) слагам си ок запали си пак грешка дава шибания windows, леле викам си дъното е изпляскало :woot - аз съм оптимист слагам на тратата си система този ХДД дава същата грешка, о значи не е от дъното. И почвам преинсталацията с новия процесор всичко ок става, ама то човек като мен може ли да има нов процесор и да не го пробва на клок???? не може разбира се, и викам си ари няма да му чупа пина ама ще сложа жици в сокета да вида дали няма да подкачи на 133ФСБ - слагам и гледам 66ФСБ - и в главата ми се заражда невероятната мисъл че мога стария процесор да го сложа да вида дали има още хляб в него, слагам си го и всичко си работи перфектно с него. Та мисълта ми беше някой ако има сокет 370 дъно и може да се подава на прежение на процесора може ли да ми съдеиства да пробвам тоя процесора дали ще се стаилизира на 133 фсб или да си остава новия и този да го продам на половин цена :woot

P.S. Знам че много хора няма да разберат нищо от написаното ми....

Ако ти се пържат още процесори , имам няколко Celeron-a на 1.2 и 1.3 ..... почти 2 кашона са , т.е. 10 на брой :woot Няма дъна за тях и си седят така :sayjin

Дано някой не ме разбере грешно ,не са без пари :wir

Ако ти се пържат още процесори , имам няколко Celeron-a на 1.2 и 1.3 ..... почти 2 кашона са , т.е. 10 на брой  :woot  Няма дъна за тях и си седят така  :sayjin

Дано някой не ме разбере грешно ,не са без пари  :wir

Ми защо не пуснеш тема че ги продаваш? Аз от каде да знам че имаш, скоро се надявам да не купувам :D

ЕДИТ: Тия целерони вече на изуст ги мотая - пуснах си го пак на 100ФСБ :D - ТЕЛА МУ Е МАЙКАТА :D И аз ще продавам единия защото не ми трябва ;)

Ми защо не пуснеш тема че ги продаваш? Аз от каде да знам че имаш, скоро се надявам да не купувам  :D

ЕДИТ: Тия целерони вече на изуст ги мотая - пуснах си го пак на 100ФСБ  :D - ТЕЛА МУ Е МАЙКАТА  :D  И аз ще продавам единия защото не ми трябва  ;)

Да обсъдим нещата ТУК ???? ;)

• 2 weeks later...

пич,като ти гледам познанията по компютрите ти препоръчвам въобще да не се напъваш да пържиш квото и да било...най-вече пък машината ти(яйца и бекон си пържи в индустриални количесва ако искаш :lol: )...повярваи ми,бая хора са си изпатили от тва че са човъркали без да знаят там дето не трябва ;) ....

пиис B)

значи или си човъркал умерено или си късметлия :rolleyes: аз веднъж реших да се правя на "турбо клокер" и единственото което постигнах беше да доведа компа до тотален болкаж..неискаше даже в дос да влезе...отидоха ми много ценни неща от харда тогава,още ми е мъчно за тях :(

а пък добре че не се направих на "екстремен клокер" както бях замислил първоначално че тогава незнам кво щеше да ми се случи :wir

чаткаш англииски нали?

марш тогава в форума на hardwarebg.com :D там пичовете си имат цял раздел за пържене,+пинната тема с линкове и съвети за оверклок

пс-англииския ти трябва заради линковете които са дадени с подробно инфо как кое и защо да пипаш ;)

• 2 weeks later...

Процесора ми е Duron 1800МХз(13,5Х133) и днес го пуснах на 13,5Х148(2000МХз)

Искам да питам следните стойности опасни ли са за ПЦто

PCI 37MHz

AGP 74MHz

и до какви честоти за PCI и AGP няма опастност да изгори нещо.

PCI 37MHz

AGP 74MHz

Ами всичко е много относително.Четери години съм ползвал старото ми PC (Celeron 566 @ 703 ) PCI-42MHz , AGP-83MHz, без да съм знаел, че това е опасно ;) и за толкова време , вярвай ми никакви проблеми не съм имал.На скоро продадох видеокартата, а хард диска Western Digital 10,2GB все още е жив и го ползвам за дискета B).От прекомерното увеличаване на тези шини има вероятност да изгори електрониката на хард диска, за видеото не е толкова опасно - най много да забива на тежките 3Д приложения.

PCI 37MHz

AGP 74MHz

това е доста високо честоти които са в рамките на норамалното са -+5% което

ще рече 35/70 не може ли с малко волтаж да се закрепи на >159 защото там делителя е вече 5 освен ако не си с Кт266

това е доста високо честоти които са в рамките на норамалното са -+5% което

ще рече 35/70 не може ли с малко волтаж да се закрепи на >159 защото там делителя е вече 5 освен ако не си с Кт266

Чипсета ми е SIS748 и не знам при него на каква честота се включва делител 5 :wacko:

Пробвал съм да го пусна на 13,5Х166(2240МХз),но дъното ми не позволява дигане на волтажа на стъпки по 0,01В A има +5%,+ 7,5% и +10%.

Не искаше да запали и на +10% и не съм го базикал.Трябва да му се отклучи множителя и да го намала ама :wacko: :wacko: :wacko:

Чипсета ми е SIS748 и не знам при него на каква честота се включва делител 5

Пробвал съм да го пусна на 13,5Х166(2240МХз),но дъното ми не позволява дигане на волтажа на стъпки по 0,01В A има +5%,+ 7,5% и +10%.

Не искаше да запали и на +10% и не съм го базикал.Трябва да му се отклучи множителя и да го намала ама 

значи сваляш си един моднат биос като предполагам че дъното ти е Асрок или Псчипс даваш процесора на +5% първо както и на рамта,намаляш и малко таймингите и ако не запали значи си намерил куца бройка.С моднатия биос честотите се заключват така че докъдето може.Между другото провери си пак честотите след като приключиш с оверклока щото тия от Асрок чат пат забравят да настроят делителя. :woot

значи сваляш си един моднат биос като предполагам че дъното ти е Асрок или Псчипс даваш процесора на +5% първо както и на рамта,намаляш и малко таймингите и ако не запали значи си намерил куца бройка.С моднатия биос честотите се заключват така че докъдето може.Между другото провери си пак честотите след като приключиш с оверклока щото тия от Асрок чат пат забравят да настроят делителя. :woot

Дъното ми е Gigabyte 7S748.И от къде да намеря моднат биос.

P4 3.0G/FSB 800MHZ/512K CACHE 193.00 200.00 207.00

tova se klokva po dobre za6toto e po studen

a za duno

ABIT IC7-MAX3/875P/ICH5R/GLAN 181.00 188.00 194.00

tova e nai dobroto vupreki 4e i asus-a e dobur Abit si e Abit pri polojenie 4e sa na edna cena.

Za ohlajdane nqkoi na Thermaltake

ZALMAN CNPS7000A-ALCU, Meden, S462/478/754/940 30.03

ZALMAN CNPS7000A-CU, Meden, S462/478/754/940 39.13

za da moje da se vuzpolzva6 napulno

Iskam da pitam ne6to...

Na4i CPU-to mi e Celeron na 1.7GHz i v momenta sym go clocknal do 2.125GHz !

Pametta mi e 256 DDR na 333 MHz i v momenta mi e na 333MHz...

Ta zna4i ako prodalja da uveli4avam o6te nagore koe e po-veroqtno da izplqska pyrvo ?

I dokolko gore-dolu moga da izpyna moita karu4ka...? :confused

Estestveno bez da izplqska...

Ako moga taka da se izrazq "da byde na granicata" ???

:woot

Iskam da pitam ne6to...

Na4i CPU-to mi e Celeron na 1.7GHz i v momenta sym go clocknal do 2.125GHz !

Pametta mi e 256 DDR na 333 MHz i v momenta mi e na 333MHz...

Ta zna4i ako prodalja da uveli4avam o6te nagore koe e po-veroqtno da izplqska pyrvo ?

I dokolko gore-dolu moga da izpyna moita karu4ka...?  :confused

Estestveno bez da izplqska...

Ako moga taka da se izrazq "da byde na granicata" ???

:woot

Tozi processor pove4e i da iska6 ne moje.Moje samo taimingite da poru4ka6 malko

vupreki 4e i asus-a e dobur Abit si e Abit pri polojenie 4e sa na edna cena.

Za ohlajdane nqkoi na Thermaltake

ZALMAN CNPS7000A-ALCU, Meden, S462/478/754/940 30.03

ZALMAN CNPS7000A-CU, Meden, S462/478/754/940 39.13

za da moje da se vuzpolzva6 napulno

Тея охладители не са на TermalTake...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...