SupraTRD Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Ахамз.Аз съм написал на коиА някой да знае как се прави клок през SpeedFan4.13? Ако има такива - ЛС,моля <{POST_SNAPBACK}> Ако питаш мен няма никакъв смисъл от тая програма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Opravih ne6tata.Blagodaria mnogo ama az we4e smenih procesora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Samo da pitam gledam toq Zalman CNPS7000-CU ama neznam dali shte mi stane na dunoto SL KT600-R oshte ne sum proveril dali ima otvori no shte vidq no vse pak iskam da popitam i vas da znam che mi predstoi smqna na procesora eventualno Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 19, 2004 Share Posted July 19, 2004 Samo da pitam gledam toq Zalman CNPS7000-CU ama neznam dali shte mi stane na dunoto SL KT600-R oshte ne sum proveril dali ima otvori no shte vidq no vse pak iskam da popitam i vas da znam che mi predstoi smqna na procesora eventualno <{POST_SNAPBACK}> ZALMAN А ето тук е дадено за всички модели дъна кое става, кое се режи........ и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Nqma mi dunoto v spisuka no kakto i da e gledam che vsichki duna na soltek ne sa godni za rqzane sigurno i moito zaradi koeto mai ako smenqm procesor ventilatora shte e Volcano 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Nqma mi dunoto v spisuka no kakto i da e gledam che vsichki duna na soltek ne sa godni za rqzane sigurno i moito zaradi koeto mai ako smenqm procesor ventilatora shte e Volcano 12 <{POST_SNAPBACK}> Какъв ти е модела на дъното? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Soltek SL KT600-R e Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Soltek SL KT600-R e <{POST_SNAPBACK}> Еми нямаш късмет твойто дъно няма дупки за захващане на скобите на Залман 7000 но пък можеш да сложиш Зелман 6000 който също е по тих и по добър от Волкано 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Mersi znachi ako smenqm procesora shte vzema 6000 kvo da se pravi takova e polojenieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 Ето някой нови постижения на AMD XP 2600+GHz Mobile Barton Soltek SL 75FRN2-RL AMD XP 2600+GHz Mobile Barton 2x256MB TwinMos BH5/dual chanel kit/ Та това "бебче" успява да подкара мобилката на 2880МHz-реални при шина 240, стъпка 12.0 и веднага след като се прибрах с мисълта, че старото ми дъно беше същото реших да проверя дали не съм се прецакал като съм го продал и съм взел Epox8RDA3+ но уви памета ми направи "секано" тъй като не е 400 а 333MHz а при шина на процесора 240 искаш не искаш шината на памета става 200MHz(400) а мойта устиска до 175MHz(350) успях да достигна до 2625MHz реални при шина 210MHz, стъпка 12.5, волтаж 1.7, памет 350МHz, което мисля никак не е лошо с тази памет малко по късно си говорих с познат в Германия(който е имал същото дъно и процесор) и той ме "успокои" или по точно "убнадежди", че имал същите резултати преди да смени памета с "хубава", но след това с новата памет е достигнал 3000МHz на шина 250 и стъпка 12.0(е наложило се е да се направят "някои" хардуерни промени ) и за това ще спя спокойно тази вечер(или по точно сутрин ) пък утре ще мисля нещо за рама а системата с хардоерната намеса(волт мод) засега ще го оставя на заден план(по безопасно ще е за дъното а пък и не съм наясно ) PS:Е винаги има възможност точно моя процесор да е от тези, които нямя да "запалят" на 3000MHz или пък дъното да светне при опит за поставяне на волт мод(или по точно след поставянето) но да бъдем оптимисти и да се радваме на постигнатото до тук, което никак не е малко(2625МHz или някаде около ~3700/3800+) EDIT: Искам да спомена, че това /3000МHz на шина 250 и стъпка 12.0/ ми беше казано по тел., но не съм го видял и затова не мога да гарантирам 100% за достоверноста му пък и има доста хардоерна намеса(която крие доста рискове и не винаги дава желания резулта дори при едни и същи модели дъна), но лично на мен по реално ми звучи това 3000MHz на шина 205 и стъпка 15х EDIT2: Сутрента правих опити с Солтек но успях да достигна само до 2640MHz на шина 220 и стъпка 12.0х(е все пак е нещо като се има предвид, че дъното е стандартно без волт модове и други такива) но ако някой смята да пробва да има предвид, че с официалния BIOS на Soltek не става ще трябва да се флашне с modified TX2+ RAID BIOS , който също е от солтек но незнайно защо го няма на официалната страница ако някой реши да пробва ето го тук EDIT3: Да ми е честито вече си имам един солтек изпратен принодително в "пенсия" а може и само в "отпуска" все още има надежда да запали пак хубаво, че процесора и памета останаха здрави(за сега ) но няма как в името на прогреса "падат" и жерви късмет на всички ентусиасти, които смятат да пробват аз за сега ще почина един два дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
SysX Posted July 31, 2004 Share Posted July 31, 2004 Awe pi4ove neznam za vas ama az sym s Celeron 1.7 i o6te kat si go zex si go overclock-nax na 2.0. Pri 1.7 GHz mi darje6e temp 26-37C a pri 2.0 GHz mi darji kam 29-47C ....... Tfa e ! Ai s zdrave :punk Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiBaTa Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 Pi4ove na4i opitvam se da si clockna atlona ot 2500+ na 3200+ kato go cloacna oba4e me izxvarlia ot igrite niakoi moje li da pomogne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 2, 2004 Share Posted August 2, 2004 Причините, за това може да са доста: 1-во може да трябва повишаване напрежението на процесора. 2-ро ако клокваш по шина може паметта да се дъни. 3-то ако PCI и AGP не са ти заключени и ти решиш да гониш голяма шина ... може видеокартата да ти направи беля и заради нея да те изхвърля. Кажи си конфигурацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 значи 1 приятел иска да си клокне процесорчето Celeron 733Mhz ще кача снимки само да се намери свободно място на фтп-то .. значи дъното е някакъво ECS P655AT и има 256 сдр Pc133 рам та.. как ще е по-добре да го клокна като намаля множителя и увелича шината (ако изобщо е отключен де нз как са Celeron-ите ) значи в момента има температура 38 градуса v1.75 въпросът ми е : до колко може да издържи това нещо и може ли /има ли смисъл да му се дигне V ( ако е възможно ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 значи 1 приятел иска да си клокне процесорчето Celeron 733Mhz ще кача снимки само да се намери свободно място на фтп-то .. значи дъното е някакъво ECS P655AT и има 256 сдр Pc133 рам та.. как ще е по-добре да го клокна като намаля множителя и увелича шината (ако изобщо е отключен де нз как са Celeron-ите ) значи в момента има температура 38 градуса v1.75 въпросът ми е : до колко може да издържи това нещо и може ли /има ли смисъл да му се дигне V ( ако е възможно ) <{POST_SNAPBACK}> По множител, ще ти е малко трудно да клокваш, да не кажа невъзможно .Безпроблемо този CELERON ще запали най-малкото на 100MHz шина, която ти я препоръчвам , заради PCI- 33MHz и AGP - 66MHz.Волтаж може да вдигаш до 2,05V с добро охлаждане.Естествено такъв волтаж не ти е обходим , защото на 100MHz (1100МHz ) ще работи без да бараш волтажите ( е поне предполагам ).Може да пробваш и 133MHz , но там вече дълбоко се съмнявам , че ще запали.На моя стария Celeron го пробвах на 2.05V и го държах около 4-5 мин, при което вдигна 65°C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 awe samo da pitam az sam s GeForce 4 MX440 i predi ima6e edno reg-4e 4e da moga da ia overclock ama nemoa go namera nqakoi znae li kade moga da go namera 10x predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 awe samo da pitam az sam s GeForce 4 MX440 i predi ima6e edno reg-4e 4e da moga da ia overclock ama nemoa go namera nqakoi znae li kade moga da go namera10x predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> скиф тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 скиф тук <{POST_SNAPBACK}> 10x to4no tva tarsih a kade moga da vida na kolko sam e clocknal i na kolko gradusa e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 10x to4no tva tarsih a kade moga da vida na kolko sam e clocknal i na kolko gradusa e ? <{POST_SNAPBACK}> A за що не сложиш риватунер и с него да е клокнеш хем ще виждаш на колко е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 A за що не сложиш риватунер и с него да е клокнеш хем ще виждаш на колко е <{POST_SNAPBACK}> mojesh li da mi kajesh ot kade da go svala ? http://warez.ru:8083/Win_Appz/RivaTuner2.v3.14/ tva li e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 mojesh li da mi kajesh ot kade da go svala ?http://warez.ru:8083/Win_Appz/RivaTuner2.v3.14/ tva li e ? <{POST_SNAPBACK}> Незнам коя програма мери градусите , защото за да измериш дадена стоиност трябва да има съответен датчик, а незнам да има поставен такъв на GF4 , но стойноста на честотата може да видиш в настройките , на драйверите , на видеокартата.Toзи рег фаил отключва скрито меню. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 mojesh li da mi kajesh ot kade da go svala ?http://warez.ru:8083/Win_Appz/RivaTuner2.v3.14/ tva li e ? <{POST_SNAPBACK}> Точно тази версия не съм слагал но предполагам, че няма да имаш проблем аз качих Version 2.0 Release Candidate 15 и точно преди 15 мин. свирших с подмяната на оьлаждането и сега пробвам до къде ше стигне Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da_Devil Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 Точно тази версия не съм слагал но предполагам, че няма да имаш проблем аз качих Version 2.0 Release Candidate 15 и точно преди 15 мин. свирших с подмяната на оьлаждането и сега пробвам до къде ше стигне <{POST_SNAPBACK}> a da t pitam kade s vijda kolko MB e ? 6toto az ne vijdam ina4e po Mhz e 280Mhz<--Core Clock 451Mhz<--Memory Clock tva kolko sh re4e ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 a da t pitam kade s vijda kolko MB e ? 6toto az ne vijdam ina4e po Mhz e280Mhz<--Core Clock 451Mhz<--Memory Clock tva kolko sh re4e ? <{POST_SNAPBACK}> кое колко МB e ако става випрос за картата, мегабайтите ги пише в сетинга на адаптер също така и самата рива тунер ти казва колко МB е картата Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 a da t pitam kade s vijda kolko MB e ? 6toto az ne vijdam ina4e po Mhz e280Mhz<--Core Clock 451Mhz<--Memory Clock tva kolko sh re4e ? <{POST_SNAPBACK}> ? Какви мегабайти ?! Core Clock e честотата на ядрото, а Memory Clock честотата на рам паметта.Честотата няма общо с мегабайтите тях за съжаление може да промениш само с закупуването на нова карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.