Jump to content
BulForum.com

OVERCLOCK

Recommended Posts

Ахамз.Аз съм написал на кои:)

А някой да знае как се прави клок през SpeedFan4.13?

Ако има такива - ЛС,моля

Ако питаш мен няма никакъв смисъл от тая програма.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Samo da pitam gledam toq Zalman CNPS7000-CU ama neznam dali shte mi stane na dunoto SL KT600-R oshte ne sum proveril dali ima otvori no shte vidq no vse pak iskam da popitam i vas da znam che mi predstoi smqna na procesora :) eventualno

Samo da pitam gledam toq Zalman CNPS7000-CU ama neznam dali shte mi stane na dunoto SL KT600-R oshte ne sum proveril dali ima otvori no shte vidq no vse pak iskam da popitam i vas da znam che mi predstoi smqna na procesora :) eventualno

ZALMAN

А ето тук е дадено за всички модели дъна кое става, кое се режи........ и т.н. :)

Soltek SL KT600-R e

Еми нямаш късмет твойто дъно няма дупки за захващане на скобите на Залман 7000 но пък можеш да сложиш Зелман 6000 който също е по тих и по добър от Волкано 12 :)

• 2 weeks later...

Ето някой нови постижения на AMD XP 2600+GHz Mobile Barton

Soltek SL 75FRN2-RL

AMD XP 2600+GHz Mobile Barton

2x256MB TwinMos BH5/dual chanel kit/

Та това "бебче" успява да подкара мобилката на 2880МHz-реални при шина 240, стъпка 12.0

и веднага след като се прибрах с мисълта, че старото ми дъно беше същото реших да проверя дали не съм се прецакал като съм го продал и съм взел Epox8RDA3+ но уви памета ми направи "секано" тъй като не е 400 а 333MHz а при шина на процесора 240 искаш не искаш шината на памета става 200MHz(400) а мойта устиска до 175MHz(350) успях да достигна до 2625MHz реални при шина 210MHz, стъпка 12.5, волтаж 1.7, памет 350МHz, което мисля никак не е лошо с тази памет ;)малко по късно си говорих с познат в Германия(който е имал същото дъно и процесор) и той ме "успокои" или по точно "убнадежди", че имал същите резултати преди да смени памета с "хубава", но след това с новата памет е достигнал 3000МHz на шина 250 и стъпка 12.0(е наложило се е да се направят "някои" хардуерни промени :angry1 ) и за това ще спя спокойно тази вечер(или по точно сутрин :woot ) пък утре ще мисля нещо за рама :)а системата с хардоерната намеса(волт мод) засега ще го оставя на заден план(по безопасно ще е за дъното :woot а пък и не съм наясно :blink: )

PS:Е винаги има възможност точно моя процесор да е от тези, които нямя да "запалят" на 3000MHz :cry или пък дъното да светне при опит за поставяне на волт мод(или по точно след поставянето) но да бъдем оптимисти и да се радваме на постигнатото до тук, което никак не е малко(2625МHz или някаде около ~3700/3800+) ;)

EDIT: Искам да спомена, че това /3000МHz на шина 250 и стъпка 12.0/ ми беше казано по тел., но не съм го видял и затова не мога да гарантирам 100% за достоверноста му :) пък и има доста хардоерна намеса(която крие доста рискове и не винаги дава желания резулта дори при едни и същи модели дъна), но лично на мен по реално ми звучи това 3000MHz на шина 205 и стъпка 15х

EDIT2: Сутрента правих опити с Солтек но успях да достигна само до 2640MHz на шина 220 и стъпка 12.0х(е все пак е нещо като се има предвид, че дъното е стандартно без волт модове и други такива) но ако някой смята да пробва да има предвид, че с официалния BIOS на Soltek не става ще трябва да се флашне с modified TX2+ RAID BIOS , който също е от солтек но незнайно защо го няма на официалната страница :confused ако някой реши да пробва ето го тук

EDIT3: Да ми е честито :punk вече си имам един солтек изпратен принодително в "пенсия" :angry1 а може и само в "отпуска" все още има надежда да запали пак :rolleyes: хубаво, че процесора и памета останаха здрави(за сега :woot ) но няма как в името на прогреса "падат" и жерви :) късмет на всички ентусиасти, които смятат да пробват аз за сега ще почина един два дни :)

Awe pi4ove neznam za vas ama az sym s Celeron 1.7 i o6te kat si go zex si go overclock-nax na 2.0. :confused Pri 1.7 GHz mi darje6e temp 26-37C a pri 2.0 GHz mi darji kam 29-47C ....... Tfa e !

Ai s zdrave :punk :punk :punk

Причините, за това може да са доста:

1-во може да трябва повишаване напрежението на процесора.

2-ро ако клокваш по шина може паметта да се дъни.

3-то ако PCI и AGP не са ти заключени и ти решиш да гониш голяма шина ... може видеокартата да ти направи беля и заради нея да те изхвърля.

Кажи си конфигурацията.

значи 1 приятел иска да си клокне процесорчето Celeron 733Mhz ще кача снимки само да се намери свободно място на фтп-то .. значи дъното е някакъво ECS P655AT и има 256 сдр Pc133 рам та.. как ще е по-добре да го клокна като намаля множителя и увелича шината (ако изобщо е отключен де нз как са Celeron-ите ) значи в момента има температура 38 градуса v1.75 въпросът ми е : до колко може да издържи това нещо и може ли /има ли смисъл да му се дигне V ( ако е възможно )

значи 1 приятел иска да си клокне процесорчето Celeron 733Mhz ще кача снимки само да се намери свободно място на фтп-то .. значи дъното е някакъво ECS P655AT и има 256 сдр Pc133 рам та.. как ще е по-добре да го клокна като намаля множителя и увелича шината (ако изобщо е отключен де нз как са Celeron-ите ) значи в момента има температура 38 градуса v1.75 въпросът ми е : до колко може да издържи това нещо и може ли /има ли смисъл да му се дигне V ( ако е възможно )

По множител, ще ти е малко трудно да клокваш, да не кажа невъзможно ;).Безпроблемо този CELERON ще запали най-малкото на 100MHz шина, която ти я препоръчвам , заради PCI- 33MHz и AGP - 66MHz.Волтаж може да вдигаш до 2,05V с добро охлаждане.Естествено такъв волтаж не ти е обходим , защото на 100MHz (1100МHz ) ще работи без да бараш волтажите ( е поне предполагам ).Може да пробваш и 133MHz , но там вече дълбоко се съмнявам , че ще запали.На моя стария Celeron го пробвах на 2.05V и го държах около 4-5 мин, при което вдигна 65°C .

mojesh li da mi kajesh ot kade da go svala ?

http://warez.ru:8083/Win_Appz/RivaTuner2.v3.14/ tva li e ?

Незнам коя програма мери градусите , защото за да измериш дадена стоиност трябва да има съответен датчик, а незнам да има поставен такъв на GF4 , но стойноста на честотата може да видиш в настройките , на драйверите , на видеокартата.Toзи рег фаил отключва скрито меню.

mojesh li da mi kajesh ot kade da go svala ?

http://warez.ru:8083/Win_Appz/RivaTuner2.v3.14/ tva li e ?

Точно тази версия не съм слагал но предполагам, че няма да имаш проблем :) аз качих Version 2.0 Release Candidate 15 и точно преди 15 мин. свирших с подмяната на оьлаждането и сега пробвам до къде ше стигне

Точно тази версия не съм слагал но предполагам, че няма да имаш проблем :) аз качих Version 2.0 Release Candidate 15  и точно преди 15 мин. свирших с подмяната на оьлаждането и сега пробвам до къде ше стигне

a da t pitam kade s vijda kolko MB e ? 6toto az ne vijdam ina4e po Mhz e

280Mhz<--Core Clock

451Mhz<--Memory Clock

tva kolko sh re4e :P ?

280Mhz<--Core Clock

451Mhz<--Memory Clock

кое колко МB e :confused ако става випрос за картата, мегабайтите ги пише в сетинга на адаптер също така и самата рива тунер ти казва колко МB е картата :)

280Mhz<--Core Clock

451Mhz<--Memory Clock

? Какви мегабайти ?! Core Clock e честотата на ядрото, а Memory Clock честотата на рам паметта.Честотата няма общо с мегабайтите тях за съжаление може да промениш само с закупуването на нова карта. :))

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...