splt-rmx Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Az imam problem, neshto na 200 shina ne pali dori i na 1.75v, no mai e zaradi tova 4e ne sum uveli4aval voltaja na pametta... Ta trqbva li da e pusna ot 2.5 na 2.6 i dali shte trugne i dali nqma da ima problem(neshto da mi izgori primerno) ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 Пуксай да не ти пука до 2.8-2.9 но има и някой куци броики ако ще и 220В да им пуснеш не тругват на 2400мгз Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 emi ramta e twinmos na 400, cpu duron 1.6 ot novite... ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 нема да се пуашиш дай ток на паметта а процесора поне на 1.8 ако може да го хладиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 как мога да направя моя BARTON 2500+ - mobile barton 2500+ доколкото съм разбрал трябва да погледна как са L11 мостовете и да направя L8 мостовете по същия начин? Правилно ли съм разбрал? и L8 стандарто прекъснати ли са или свързани? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 14, 2004 Author Share Posted June 14, 2004 b4ur2m, v linka koito sym dal qsno pi6e kak stava. Backbone, s pin mod e po lesno no pi6e 4e trqbva da sa na Default voltajite v BIOSa i da sa otrqzani vsi4ki mostove otgore (da gi otreje6 sam), 6toto ina4e ne se znae kakva to4no konfiguraciq 6te se polu4i. splt-rmx, abe hora kato klokvate ne znaete li 4e trqbva vsi4ki komponenti da sa na Default i da se klokvat i stabilizirat edin po edin! Ti ako si namalil timingite na ramta i rabotqt na 166 edva li 6te raboti sys sy6tite na 200 bez OverVoltage. Nulira6 q i togava mo6tno 200. Ako izgree na nqkykyv voltage profesora (obiknoveno 1.6 1.65 trygva) stabilizira6 go i togava po4va6 da ma4ka6 ramta po glavata. Ina4e evala za ramta! TwinMOS RULZZ! Aide sys zdrave! I NEKA NA6TE DA MA4KAT 6VECIQ!!!!!!! PS: NAMERETE MI PROVODQ6T LAAK !!! ((((((:((( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 14, 2004 Share Posted June 14, 2004 Нищо няма да стане до сега съм си правил и двата атлона с пин мод А Бартона не може да се направи мобилен до колкото знам защото той по дефаулт е 1.35в или 1.45в а твоя едва ли ще ги задържи а трябва и да му отключиш множителя което е Mission Imposible. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted June 15, 2004 Share Posted June 15, 2004 A pin moda kak se pravi za athlon 2000+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 16, 2004 Author Share Posted June 16, 2004 E vij kvo ima tuka! I vnimavai kvi parametri zadava6.....ne biva da selectva6 parametri koito ne trqbvat (za tvoq slaga6 na T-Bred i si poso4va6 voltage, bez FSB i drugi bozi, osven ako ne iska6 da gi myrda6). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 16, 2004 Author Share Posted June 16, 2004 BTW Poradi zatvarqneto na topica za profesori 6te go napravq tuk. Iskam da se izvinq na vsi4ki za segnati ot izkazvane to mi za va6ite poznaniq. Ne se symnqvam 4e ima hora koito znaqd mnogo i rabotqt s tova, no pove4eto samo cykat igri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 17, 2004 Share Posted June 17, 2004 мойта машина е пуснах на (185х12) = ~2.2 със волтаж 1.75, таимингите си ги оставих нормални, и увеличих волтажа от 2.6(нормалното) на 2.7 и този път върви стабилно не забива, само ми направи проблем като почнах да пиша някъв диск, неро-то ми даде Power calibration error и не искаше да го запише( като го пуснах на нормална честота нямаше проблем), но искам да питам, темп. на процесора ми се увеличи до към 50гр. на дъното от нормалните 30 до 33/34, обаче пуснах underground-a да вида как ще се държи (1024х768. сичко на мах нямах проблем, но пипнах рамта и беше доволно загряла, пареше направо, та искам да питам тва нормално ли е и дали е допустимо, защото няма как да й измеря температурата... и евентуално дали ще се наложи да и слагам някви радиаторчета от тези за паметите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted June 18, 2004 Share Posted June 18, 2004 Ne e normalno da ti gree tolkova rama. Radiator4etata nqma da ti pomognat osobeno, ako ne se pogriji6 za pritoka na svej i hladen vyzduh v kutiqta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted June 20, 2004 Share Posted June 20, 2004 може и да си направиш активно охлаждане на рам-а ама пък да гониш чак толкова екстремен клок закачи някоя перка по близко до чиповета та да ги обдухва Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Ако чак толкова грее може да сложиш радиаторчета.И аз взимам да се замислям за тази идея, но немисля, че нестабилноста на машината се дължи на високата температура на паметта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 22, 2004 Author Share Posted June 22, 2004 Имало едно време две AppalBred-чета, ама те не ми били AppalBred ами били всъщност Т-Bred. Та става въпрос за два Дурона на 1.6 единият мой другият на SupraTRD и решихме да вземем да ги направим на Атлони. И както знаем ядрата им въобще не са АпалБред а са Т-Бред със скопен кеш. Та си взехме сребърна паста (електропроводима) и се въоражихме със много карфици, клечки за зъби, каноконлит и ТЪРПЕНИЕ Първи на операционната маса бе моят Дурон..... Част 1ва: Измъкнахме наи долно цялото ми дъно със професора и след това го извадихме. Почистихме пастата от него и взехме карфица с каноконлит и запълнихме дупката между контактите на последния мост от Л2. След като засъхна и се изолира екранировката отдолу, доиде ред на свързването. С друга карфица взехме малко паста и цапнахме върху двата контакта. Всичко изглеждаше наред. Част 2ра: Сложихме професора на дъното, кулера, и навързахме върху една картонена кутия дъното със захранване видео и т.н. Дойде моментът на истината.....пуснахме компа със една отверчица и.....МОНИТОРЪТ СВЕТНА....ура...видяхме добре познат надпис NVIDIA GeFor......мониторът изгасва, превключва на БИОС скриина и.......AMD Athlon XP 1900+.... УРАААА!!!!! Всичко върви по план, навсякъде в БИОСа пише едно и също - Атлон,....256к л2 кеш....но дали работи този кеш? Пуснахме XPто и след това WCPUID, Sandra, --- всяка програма потвъди че процесорът е Атлон и е с 256 л2 кеш. Преди операцията Дуронът изкарваше около 2900 на PCMARK 04. Преди да пуснем теста рестартирахме и го клокнахме на 2гхз (2400+) понеже старият резултат беше постигнат пак на 2гхз. Пуснахме теста.....Резултатът - 3354 ТОЧКИ!!!!!!! Впечатляваща ралика! В последствие установихмае че някои хора с Бартон изкарват по малко..... Част 3та: Понеже съм ненаситен реших че този процесор трябва да му бъде изкъртена главата и да бъде изцеден. Свързахме по същия начин два моста от л11 и го пуснахме на волтаж 1.75. На този волтаж стига до шина 195 и честота 2340МХз. Реших че му е множко и го свалих на 184 (2212МХз) . На тази честота премина маса тестове (без термопаста понеже нямахме) дигна максимална температура 52 градуса. БЕЗ ПАСТА!!! И един от тестовете беше PCMARK 04....резултатът.....3643!!! Впечатляващо! А в сандрата с ЦПУ бенчмарк го сравнихме с други атлони....Та сандрата каза че Athlon 3200+ e съвсем малко по бавен от него ))))))) Обаче грее доста (52 градуса) и понеже има кондензатор на 5мм от радиатора и не искам изгоряло дъно го оставих на 1.5В на 2400+ (12*166). Другият атлон също се отключи, кеша му работи и е доста по бърз но е от зелените и е с гаден степинг и затова не може да се клокне толкова дори да го пуснем на 30 волта Но все пак и при него постигнахме успех! PCMARK 02 Pro result: 64k L2 - 4600; 256K L2 -5008 (10x166) ПС: Не обръщайте внимание на правописни грешки понеже тва го писах веднага след като се прибрах от Плазма ) (mnogo rano сутринта) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Bravo be Balgari iunaci Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Браво браво Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 22, 2004 Share Posted June 22, 2004 Ари фе, моя чака за същото само лак ми тряя, на моя вече е изтъргано скопеното там черничко и аи тия дни ако сте свободни да напраим нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Ари фе, моя чака за същото само лак ми тряя, на моя вече е изтъргано скопеното там черничко и аи тия дни ако сте свободни да напраим нещо Проблеми няма никакви.Ела в събота на Георги Кондолов 43 и ще се опитаме да ти съдействаме с каквото можем.Дано си наясно , че в тая работа има известен риск, а и няма гаранция, че при теб ще се получи. Edit: Неможах само да разбера кое черничко си изтъркал ?! Аз на моя махнах само лака на двете точици ... не се сещам да има нещо черно ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Ами къде се намира точно тва и обезателно искам събота да се видим... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Ами къде се намира точно тва и обезателно искам събота да се видим... Ще ти напиша на ПМ каде точно се намира, за да незадръстваме темата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 23, 2004 Share Posted June 23, 2004 Ами къде се намира точно тва и обезателно искам събота да се видим... http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=db768fef....x=8&start.y=13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 25, 2004 Author Share Posted June 25, 2004 Добре де, XeForce, не е толкова страшно да ти препрограмират биоса, на едно старо дъно и аз го бях насрал и ми го препрограмираха без проблем. Единствения проблем ще е ако ти е запоен.......тогава тряя се разпоява ама пак ше стане. Ако е запоен, SupraTRD може да ти го разпои и след тва да го сложи. Е, естествено програмирането ще ти струва пари но...в Мост ми взеха 10лв., ама ми намериха 5 биоса и ми казаха да си харесам ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted June 26, 2004 Share Posted June 26, 2004 Nqkoi po-gore ti be6e pisal da si nameri6 nqkoi s takova dano kato tvoeto i samo trqbva da smenite biosite (4ipovete)Az taka pomognah na edin friend Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted June 27, 2004 Share Posted June 27, 2004 Някой може ли да ми каже дали мога да клокна АМД К6 200МХз. С помоща на джъмперите успях да го вдигна до 233МХз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.