JIS Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 брао хубава бройка ... а грее ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenex Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 Zna4i dunoto mi e ASUS P4P800 SE/GD-EAY ima vsevazmojni nastrojki kakto znaete i dostup do vsiakakvi voltaji. Procesor 2.6Ghz 800 fsb l2-512kb Ram 2x256 DDR400 Kingston Dual channel Zahranvane 400W Codegen VAprosa mi e do kolko moje da se klokne ma6inata?Predpolagam,4e vse niakoj 6te ima sas su6tata konfiguracia ili pone su6toto duno.6te pomolia za malko po-podrobno obiasnenie koe-kak da napravia!!!Blagodaria predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 Първото, което трябва да направиш, щом ще клокваш - иди си купи едно качествено захранване.Това, което е в кутията ти е бомба със закъснител.В ценовата листа на Ера компютър вече има Фортрон и Сиртек.След това експериментирай, защото всеки процесор и памет стигат различни честоти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenex Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 V momenta sum na 2.86Ghz i DDR440 + PAT(MAM) ENABLE v biasa i se darji super stabilno na prime95,no mislia,4e moje i o6te!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 брао хубава бройка ... а грее ли ? 51 градуса на Full Load на 1.8В и на 1.7В е стабилен ама му напривих пин мод за да го мъча още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 При мен повече от 2400 не може мякъде има слабо място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 Добро е но виж дали няма да намериш Soltek ****Frn3иначе 2400(вече2432 ) ги стигнах с ECS L7S7A2(30$) А защо не пробваш да клокваш по шина? Пробвай го на 12.5х200 и му пусни 1.85-1.9в - би трябвало да изгрее те тия мобилните са златни бройки дори и на по нисък волтаж би трябвало да работи. Множител от 13.5 е много висок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 Аз съм чувал че мобилните 2500+ BARTON карат на 2500-3000MHZ. На 1.9 издържат спокойно дори видях и на 2.5 волта да върви но много би трябвало да загрява. Разпъвай шината до 200 и от там нататък намали съотношението шина памет и продължавай да разпъваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 31, 2004 Share Posted May 31, 2004 А защо не пробваш да клокваш по шина? Пробвай го на 12.5х200 и му пусни 1.85-1.9в - би трябвало да изгрее те тия мобилните са златни бройки дори и на по нисък волтаж би трябвало да работи. Множител от 13.5 е много висок. kato se vurne Lanparty-to 6te go probvam ina4e na toq Sis baq zor mu davat 200FSB ina4e s nego do 230FSB go dokarah ama se spomina Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Ся стана топло времето и се чуда как да клоквам, ама не може да се клоква в такова горещо, апак охлаждането ми куца, затова си държа процесора на дефаулт честота и смъкван напрежението на ядрото. Дефаул си работи на 1.5в@2000МХц (10х200) т.е. това му беше дефаулта при мен когато е в нормална работа. Иначе е 12х133 с отключен л2 кеш, сега съм пуснал приме на 1.125в да вида дали е стабилен, на 1.100 не е, на 1.200 му е много някаде границата ще е в 1.150-1.175 - ся ще търса каде е, та ако има още желаещи може да се направи сравнение на ундерволт на процесорите на дефаулт честота с понижаване оптималко напрежението. Апак и няма смисъл процесора ти на дефаулт честота да работи с високо напрежение щотот само грее, сега при мен на фулл лоад дига до 35 градуса на 2000 оборота вентилатора. Айде ако на някой му се заниавма да сподели Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 С удоволствие ама дъното ми е орязано от такива настройки. Интересното при мен е че на дефоут е 1.7 напрежението а трябва да е 1.65. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 SOLTEK - кво да кажа повече - има си доста екстри. Иначе за сега ми е стабилен на 1.125в зададени от биос - вече 5-6 часа приме върви - и е доста студен 38 градуса в стаята е около 23-24 градуса. ЕДИТ: Дади ми грешка на 12 час, сега покачих със 0.025 и за сега 15 часа е добре, и грее доста малко 33 градуса на пълно натоварване Ето има и снимка Някой няма ли да покаже и той неговия процесор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 3, 2004 Share Posted June 3, 2004 Mi moq na 1.35 tva e minmalnoto na koeto sum go mu4il durji okolo 26-35 gradusa s vklu4en S2Ctrl i ventilator na 2700 rpm ama e mobilen taka 4e e po hladen. XeForce s kakuv soltek si FRN,FRN2 FRN3 Edit:Tva ne ntrqbva li da e za tema DOWNCLOCK Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 6, 2004 Author Share Posted June 6, 2004 Пичове, сега ...понеже не съм следил форума от много време ще питам направо: Кеша на Duron AppalBred 1.6 (пета буква "B") се отключва като се свърже последния мост от Л2. Обаче това свързване го пробвах с молив и нищо не стана....трябва ли да се прави с поялник или има и друг начин (лакове, други моливи)??? BTW moga da vi pokaja edin piniz za po4itatali na AMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted June 8, 2004 Share Posted June 8, 2004 на старите дюрони ставаше с молив ма на тия апплебред не стаа, първо с тиксо се изолира да не може да капне от тоя ел. лак, някъде другаде и след тва се поставя чак и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Кажи коя седмица е за да разберем как се отключва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 SOLTEK - кво да кажа повече - има си доста екстри. Иначе за сега ми е стабилен на 1.125в зададени от биос - вече 5-6 часа приме върви - и е доста студен 38 градуса в стаята е около 23-24 градуса. брао бе ся остава и на батерия да го пуснеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 9, 2004 Author Share Posted June 9, 2004 Ne znam koq sedmica e, no dokolkoto sym 4el se zatwarq posledniq most ot 4etirite L2 mostove.....dokolkoto znam wsi4ki taka se otkliu4vat. Ina4e e sys star korpus (oranjev) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rennie Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 кажи каква му е цялата маркировка за да разберем коя седмица е Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 Ne znam koq sedmica e, no dokolkoto sym 4el se zatwarq posledniq most ot 4etirite L2 mostove.....dokolkoto znam wsi4ki taka se otkliu4vat. Ina4e e sys star korpus (oranjev) Явно не си чел достатъчно, не винаги е последното мостче, зависи кое в скъсеното. Оранжеви процесори не е имало никога (АМД-та) има кафяви (моя дурон е такъв). Има разлика от кафяв до кафяв процесор, защото моя е по стара мостова система (кафяв е) и съм виждал пак кафяв по новата мостова система (кафяв, обаче е с някакво покритие подобно на лак, и за да се свърже моста трябва да се изтърка това покритие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 9, 2004 Share Posted June 9, 2004 BTW moga da vi pokaja edin piniz za po4itatali na AMD Покажи де Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 10, 2004 Author Share Posted June 10, 2004 A we to be6e tam za pin moda i L11 codinga am ne vidqh 4e SupraTRD ve4e gi e postnal BTW moje i kafevo da e stori mi se kato tymno oranjevo ama... No opredelno se svyrzva samo posledniqt most. Tova e pravilo i go pi6e v kodinga na mostovete na AMD. Pi6e go NAVSQKYDE. V overclockers.ru sa dali samo svyrzvane na posledniq most. V byg bg sy6to. V ocinside sy6to. Vyob6te si4ki svyrzvat posledniq most. t.e. AMD Duron 1.4 i 1.6 se pravqt na Athlon XP kato se vkliu4i posledniq most ot L2 koito ne e syglasen neka si vkliu4va drugi mostove pyk posle 6e miri6e na izgorqlo. Podlojkata e edna i sy6ta i nqma kak da ssa razli4ni mostovete. Edinstvenite koito ne sa taka trqbva da se vyrje i pyrviq i posledniq most. Tyi 4e ne sa tolkova golqma filosogiq. Prosto trqbva da se dokara configuraciq na mostovete kato na Athlon , poneje kakto znaete qdroto na Duron vyob6te ne e AppalBred A ThoroughBred. BTW utre 6e si zema provodq6t lak tyi 4e ako ima jelae6ti s duron4eta mojem da se syberem i da si gi otkliu4im i da vidim koi 6e udari JAKPOT i 6e mu trygne ke6a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted June 12, 2004 Share Posted June 12, 2004 Abe nqkoi izduval li e s Biostar M7VIT imam edin Athlon 2000+ Ne e otklu4en zabivam go direktno na 166 t.e 12,5X166 i na vlizane v windows zabiva spored vas kakvo e re6enieto v slu4aq?Smenih 2-3 vida ram i pak sa6tata rabota?Pomagaite s idei! V biosa nikade nqma za delitel i za uveli4avane na naprejenieto.Po samoto dano pak ne vijdam da ima klu4eta.Vaob6te danoto stava li za klok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Nicolaeff Posted June 12, 2004 Author Share Posted June 12, 2004 Начи Defender, имаш два основни проблема: 1. KT600 2. Дал си малко кинти )) Но има решения и за двата. На4и самия чипсет няма възможност за разделение на PCI&AGP от FSB нито да ги заключва......но ако наистина си го пуснал на 166 те са си на 33 и 66 понеже това е FIXED честота като 100, 133, 166 и 200. На тия честоти AGP i PCI са си нормални. С една дума за тях не се притеснявай! От проблема с малкото парички следва и проблема с липса на волтажи :) .....но братлетата от АМД нали за тва си слагат мостове по професорите - за да можем да си правим квото си искаме с тях. L11 моста конфирурира волтажите. Ето ти конфигурациите ЕЙ ТУКА! Хващаш поялника или проводящия лак и почваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 13, 2004 Share Posted June 13, 2004 С пим-мод не е ли по лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.