lil_stenly Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Гледах в сайта на тази програма и от това , което прочетох излиза , че програмата е супер ! Но , въпроса ми е освен , че мога да виждам дяловете на линукс (ехт2 ехт 3 и др.) какво още мога да правя с нея и дали е добре да е използвам ? Проблема е там , че убунтуто ми прави проблем , защото съм с два харда , едно четящо и едно записващо устройство и се реших да сложа слакуър ! Искам целия втори хард да го направя на ЕХТ3 и там да си качвам всичко , но брат ми и сестра ми използват виндолса и може да искат да си свалят филм или нещо друго и ще може ли от виндовс да се свали филм на ехт3 дисков дял ? Искам и там да си държа като цяло важната информация , но виндолса ще може ли да пуска игрите от линукския дял с тази програма ? От прочетеното разбрах , че това не е точно програма , а драйвери , който отчитат дялове на други фаелови системи и ще помоля хората , които са е тествали и знаят , че работи добре да пишат , защото много искам един път да го направя и да престана с преинсталаций и всякакви глупости поне за няколко месеца ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Работи, но иска от време на време да се пуска fsck, защото се случва понякога нещо да поомаже. Все пак досега не се е стигало до фатални последствия при мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Предполагам за това говориш. Този драйвер и аз го позлвам от доста време вече без почти никакви проблеми. Единственият проблем е както каза JDFU от време на време уинбоза лекичко го омазва и трябва да пускаш fsck под Линукс, също понякога казва "Maximum mount count reached - running ext2fsck is recommended." Обаче да знаеш, че не поддържа никакви права. Иначе няма проблем да инсталираш на този дял - инсталира се без проблеми, само да знаеш че ако пускаш бозата в safe mode, там няма да се зареди. А, да не забравя - не пускай chkdsk да го проверява или дефрагментира че става една ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 11, 2006 Author Share Posted December 11, 2006 Как така "леко" се омазва ? А , ако инсталирам убунту или слакуър на целия хард ... без да оставям фат32 дял педполагам , че няма да ми дава "buffer i/o error in device hdd (там е линукса) , защото при тази грешка след това се омазва харда ! Нямам бад сектори и други грешки по хардовете ! Дано се сработи ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Под "леко омазва" имах предвид, че от понякога (след няколко дена uptime на windows) почва да вади грешки, но след fsck всичко си е наред. Както казах, досега до загуба на информация не се е стигало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 Яуууч , много бързо пише на дяла като е на ехт3 ! Пускам да си сваля игра с флашгет и съобщението , което се появява да те информина , че в момента пресмята мястото , изчезна за една секунда и тругна да сваля ! Или наистина харда работи по-бурзо на тази фаелова система под виндолс или аз изперквам ! И много ви благодаря за инфото ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.