w00x Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 Как да отпечатам обърната страница? Имам в предвид mirrored page..Буквите да са отдясно наляво. Обаче трябва да ги разпечатам от Word-овски файлове. Лек, тънък намек къде да ровичкам моля. Aми не съм особено сигурен, дали това е възможно в Word, но го гледах като опция във Photoshop. Eто така изглежда там. Print Preview: По принцип може, но първо трябва да е направено в CorelDARW, Illustrator или просто да е векторно, а също така принтерът трябва да е лазерен и доста качествен.За текстове, черно на бяло Photoshop-a не ти е нужен. Ctrl+T (transform) е полезно, но то разпъва самата картинка и резолюцията се намаля/увеличаваи понякога не е удачно (особенно при увеличаване). От Image > Transform > Flip Ама палзвайте Гугъл-а де!? Ето How to mirror image in Photoshop и го намерих веднага... В случая Ctrl+T нищо няма да развали, защото текста е във фотошоп. Там той се третира като вектор и си запазва всички качества на такъв. Включително и запазване на качеството при оразмеряване. CTRL+T на нерестеризиран текст, го променя като текс откъм "pt", а не го рестеризира. Човека иска от Word да ги разпечата. Ама чети малко де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 Ми то WORD-а не е за тази тема, той какво има общо с предпечата ...хаха Ако текста е растеризиран трябва да се внимава с Ctrl + T .... по принцип говоря....аз не бих слагал текст на картинка в Photosop, защото има по-добри методи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 Ми то WORD-а не е за тази тема, той какво има общо с предпечата ...хаха В заглавието на темата не пише нищо за конкретни програми, а и трябва ли да отварям цяла нова тема? А също така предпечат си мислех, че е подготовката на нещо за печат Благодаря все пак на отзовалите се. Ако някой разучи как става работата да ми пише ПМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 а някой казал ли е въобще че става? .., че си го приел като даденост и просто търсиш начина става, ако принтера ти има такава възможност едит: word, че и огледално.., тва на паус ли ше се разпечатва? Ако да, и ако е за подготовка за печат, да знаеш, че и принтера трябва да е лазерен, ако твоя не е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted February 5, 2007 Share Posted February 5, 2007 а някой казал ли е въобще че става? .., че си го приел като даденост и просто търсиш начина става, ако принтера ти има такава възможност С word единствения начин да стане е да се намери обърнат шрифт и да се обърне последователността на символите я с макрос, я по някакъв друг начин....едва ли си заслужава усилието да се блъска подобен проблем с Word. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 http://support.microsoft.com/kb/189940 You cannot create mirrored text directly in Microsoft PowerPoint, in Microsoft Word, and in Microsoft Excel. However, you can use Microsoft WordArt to create a graphic image of text that you can mirror by using the Rotate Or Flip command. Абе не мога да разбера, този Гугъл само аз ли го ползвам?? Search: "how to create mirror text in word" Сещам се за един много тъп начин, да се ксерокопира с mirror, мисля, че повечето ксерокси имат такава функция...хахах, ама е доста кретенски начин! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeadMaster Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Големи prepress експерти са се събрали, пък не могат да изпринтят един паус. Браво, браво Макроси, ксерокси... с топ мухи гърмите. Word-а си има таква опция при печата, но явно не го ползвате по предазначение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Големи prepress експерти са се събрали, пък не могат да изпринтят един паус. Браво, браво Макроси, ксерокси... с топ мухи гърмите. Word-а си има таква опция при печата, но явно не го ползвате по предазначение "Големи prepress експерти" са се събрали да не се смеят един на друг, а да споделят едн с друг. Като толкова си информиран, направи един скрийншот и го покажи на човека, който иска помощ, а не прави такива крайно безсмислени постове. Едит: Колкото и да беше безмислен поста ти, ме подсети, че това е функция не на програмата, а на драйверите на принтера. Като се даде Print > Properties > Paer има Mirror, но той обръща цялата страница. Това може да влезе в употреба... Едит2: Абе има ама пак се питам, що аз търся!? http://www.gmayor.com/rotate_text.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
HeadMaster Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Също така, при принта може да му укажеш от постскрипта да обърне цялата страница Не си мисли, че съм търсил провокация, просто ми стана смешно с какъв менторски тон раздавате определения за другите хора, пък нещо толкова елементарно ви тормози, че чак и се обяви за невъзможно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Също така, при принта може да му укажеш от постскрипта да обърне цялата страница Не си мисли, че съм търсил провокация, просто ми стана смешно с какъв менторски тон раздавате определения за другите хора, пък нещо толкова елементарно ви тормози, че чак и се обяви за невъзможно Всеки може да е в заблуждение, или да го мързи както най-често се случва или да е забравил....аз примерно обяснявах за определен обект как става и за това съм дал горният линк...здраве де е.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted February 6, 2007 Share Posted February 6, 2007 Големи prepress експерти са се събрали, пък не могат да изпринтят един паус. Браво, браво Макроси, ксерокси... с топ мухи гърмите. Word-а си има таква опция при печата, но явно не го ползвате по предазначение Също така, при принта може да му укажеш от постскрипта да обърне цялата страница Не си мисли, че съм търсил провокация, просто ми стана смешно с какъв менторски тон раздавате определения за другите хора, пък нещо толкова елементарно ви тормози, че чак и се обяви за невъзможно Може ли да видя нагледно? Че нещо не се сещам как ше стане този номер ако принера не е постскрипт. Иначе word-а го ползвам точно по предназначение, като ми дойде някой с word-овски файл, да има с кво да го отворя Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted February 6, 2007 Author Share Posted February 6, 2007 Все пак нека не забравяме: Най-добрият софтуер за предпечат е Word!!! * * това е от подписа на един човек от друг форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 За кое съм се изказал неподготвен? За офсета? Признавам си, че не знам технологийте, но както виждаш и не споря с теб. При Фотошоп, текста е вектор, докато не се растеризира. Докато не го растеризираш, може да направиш едната буква 20 пиксела височина и после да я разтегнеш на 30 000 пиксела и качеството пак ще се запази (както е при всеки векторен файл). Отговарям на въпроса от Нест. въпроси тук, защото му е тук мястото... За ситото ставаше въпрос, там само по един цвят се маже, така правят надписите по запалките, фанелките, чашите и преди време и визитките. Иначе си прав за ВЕКТОРНИТЕ надписи във Фотошопа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.