Jump to content
BulForum.com

Печат и предпечат

juji

Recommended Posts

Как да отпечатам обърната страница? Имам в предвид mirrored page..Буквите да са отдясно наляво. Обаче трябва да ги разпечатам от Word-овски файлове. Лек, тънък намек къде да ровичкам моля. :bgrin:

Aми не съм особено сигурен, дали това е възможно в Word, но го гледах като опция във Photoshop. Eто така изглежда там.

Print Preview:

Emulsion.jpg

По принцип може, но първо трябва да е направено в CorelDARW, Illustrator или просто да е векторно, а също така принтерът трябва да е лазерен и доста качествен.

За текстове, черно на бяло Photoshop-a не ти е нужен.

Ctrl+T (transform) е полезно, но то разпъва самата картинка и резолюцията се намаля/увеличаваи понякога не е удачно (особенно при увеличаване). ;)

От Image > Transform > Flip

Ама палзвайте Гугъл-а де!? Ето How to mirror image in Photoshop и го намерих веднага...

vertical.jpg

В случая Ctrl+T нищо няма да развали, защото текста е във фотошоп. Там той се третира като вектор и си запазва всички качества на такъв. Включително и запазване на качеството при оразмеряване. CTRL+T на нерестеризиран текст, го променя като текс откъм "pt", а не го рестеризира.

Човека иска от Word да ги разпечата. Ама чети малко де. :)

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Ми то WORD-а не е за тази тема, той какво има общо с предпечата ...хаха

Ако текста е растеризиран трябва да се внимава с Ctrl + T .... по принцип говоря....аз не бих слагал текст на картинка в Photosop, защото има по-добри методи. ;)

Ми то WORD-а не е за тази тема, той какво има общо с предпечата ...хаха

В заглавието на темата не пише нищо за конкретни програми, а и трябва ли да отварям цяла нова тема?

А също така предпечат си мислех, че е подготовката на нещо за печат :blink:

Благодаря все пак на отзовалите се. Ако някой разучи как става работата да ми пише ПМ.

а някой казал ли е въобще че става? .., че си го приел като даденост и просто търсиш начина :)

става, ако принтера ти има такава възможност :)

едит: word, че и огледално.., тва на паус ли ше се разпечатва? Ако да, и ако е за подготовка за печат, да знаеш, че и принтера трябва да е лазерен, ако твоя не е...

а някой казал ли е въобще че става? .., че си го приел като даденост и просто търсиш начина :)

става, ако принтера ти има такава възможност :)

С word единствения начин да стане е да се намери обърнат шрифт и да се обърне последователността на символите я с макрос, я по някакъв друг начин....едва ли си заслужава усилието да се блъска подобен проблем с Word.

http://support.microsoft.com/kb/189940

You cannot create mirrored text directly in Microsoft PowerPoint, in Microsoft Word, and in Microsoft Excel. However, you can use Microsoft WordArt to create a graphic image of text that you can mirror by using the Rotate Or Flip command.

Абе не мога да разбера, този Гугъл само аз ли го ползвам?? Search: "how to create mirror text in word"

Сещам се за един много тъп начин, да се ксерокопира с mirror, мисля, че повечето ксерокси имат такава функция...хахах, ама е доста кретенски начин! :tongue

Големи prepress експерти са се събрали, пък не могат да изпринтят един паус. Браво, браво :)

Макроси, ксерокси... с топ мухи гърмите. Word-а си има таква опция при печата, но явно не го ползвате по предазначение ;)

Големи prepress експерти са се събрали, пък не могат да изпринтят един паус. Браво, браво :)

Макроси, ксерокси... с топ мухи гърмите. Word-а си има таква опция при печата, но явно не го ползвате по предазначение ;)

"Големи prepress експерти" са се събрали да не се смеят един на друг, а да споделят едн с друг.

Като толкова си информиран, направи един скрийншот и го покажи на човека, който иска помощ, а не прави такива крайно безсмислени постове.

Едит: Колкото и да беше безмислен поста ти, ме подсети, че това е функция не на програмата, а на драйверите на принтера.

Като се даде Print > Properties > Paer има Mirror, но той обръща цялата страница. Това може да влезе в употреба...

Едит2: Абе има ама пак се питам, що аз търся!?

http://www.gmayor.com/rotate_text.htm

Също така, при принта може да му укажеш от постскрипта да обърне цялата страница :)

Не си мисли, че съм търсил провокация, просто ми стана смешно с какъв менторски тон раздавате определения за другите хора, пък нещо толкова елементарно ви тормози, че чак и се обяви за невъзможно :)

Също така, при принта може да му укажеш от постскрипта да обърне цялата страница :)

Не си мисли, че съм търсил провокация, просто ми стана смешно с какъв менторски тон раздавате определения за другите хора, пък нещо толкова елементарно ви тормози, че чак и се обяви за невъзможно :)

Всеки може да е в заблуждение, или да го мързи както най-често се случва или да е забравил....аз примерно обяснявах за определен обект как става и за това съм дал горният линк...здраве де е..

Може ли да видя нагледно? Че нещо не се сещам как ше стане този номер ако принера не е постскрипт. :bgrin: Иначе word-а го ползвам точно по предназначение, като ми дойде някой с word-овски файл, да има с кво да го отворя :laughing:

За кое съм се изказал неподготвен? За офсета? Признавам си, че не знам технологийте, но както виждаш и не споря с теб.

При Фотошоп, текста е вектор, докато не се растеризира. Докато не го растеризираш, може да направиш едната буква 20 пиксела височина и после да я разтегнеш на 30 000 пиксела и качеството пак ще се запази (както е при всеки векторен файл).

Отговарям на въпроса от Нест. въпроси тук, защото му е тук мястото...

За ситото ставаше въпрос, там само по един цвят се маже, така правят надписите по запалките, фанелките, чашите и преди време и визитките.

Иначе си прав за ВЕКТОРНИТЕ надписи във Фотошопа...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...