Jump to content
BulForum.com

Прекодиране на mp3-ки

NightLife

Recommended Posts

Ами тогава действаш по познатия начин - прекодиране.

Аз не бих се захващал да инсталирам допълнителни програми специално за това, просто бих декомпресирал мп3-ките с уинамп, после ги компресирам с Ламе до по-ниския битрейт.

Edit: и не е правилно да кажеш 'рип на мп3 към мп3' :wacko: може би по-правилно е прекодиране.

• 9 months later...

tursq programka koqto da moje da preobrazuva primenro edna mp3 s bitrate 192 da q napravi primerno 128.Ako nqkoi znae mn 6te sam mu blagodaren da spodeli thanx predvaritelno :punk

takiva temi veche ima tuk , programi - sushto

a moje i ot samiya WinAmp>options>preferences>plugins>output>disk writer i nastroyvash

koi winamp v smisal koq versiq?

Най-лесно ще се справиш с Easy CD-DA Extractor

За пореден път се обсъжда въпрос, обсъждан многократно :wacko:

Една мп3-ка за да се използва за каквото и да е, вклучително да й се промени битрейта, трябва да се декодира.

mi6o_, предполагам знаеш, че операцията, коеято искаш да направиш ще развали качеството на мп3-ката.

Отново аз бих използвал подръчни програми - Winamp за декодиране, и Lame за кодиране в мп3 (или отново Winamp ако имах плъгин за целта, но просто не ми трябва такъв).

• 2 weeks later...

Определено си свали CDEx - това е което търсиш!

както казаха двама преди мен

CDex

и няма нужда да се декодира - приложението има функция Re-encode compressed audio file(s)

също така въври с последни версии Lame който е един от най-добрите encoder-и, и е лесно за ползване...

за 'определяне' (догадка за) алгоритъма (encoder-a) с който е направена mp3-ката - EncSpot

едва ли ви интересува, но и двете са безплатни ...

не е задължително с намалянето на размера да падне качеството (чуваемо) - зависи как ще си настроите параметрите на encoder-a ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...