Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми ЛАПТОП

Recommended Posts

Мисля да използвам темата за да задам въпрос :)

Според вас това заслужава ли си за 800$:

Apple iBook

1.33GHz PowerPC G4

512K L2 cache @ 1.33GHz

1024MB memory (DDR333 SDRAM)

12.1-inch TFT Display @ 1024x768 resolution

ATI Mobility Radeon 9550

32MB DDR Video memory (dedicated)

40GB Ultra ATA hard drive

Combo Drive (DVD-ROM/CD-RW)

Built-in AirPort Extreme

Built-in Bluetooth 2.0 + EDR

Scrolling Trackpad

Sudden Motion Sensor

Батерията мисля че кара около 5 часа и е със 2 години остатъчна гаранция (тъй като е бил купен refurbished и е със apple care)

Притесняваше ме факта че е със 12'' дисплей.. но .. като поразпитах мненията са различни. някой казват - ако ще е лаптоп е хубаво е да по мъничък .. а този явно е такъв

все пак цената леко ме притеснява.. надявам се че ще ме посъветвате тук.. гурутата :) мерси

Edit: това че е Mac и съответно не работи със Windows.. изобщо не трябва да се има в предвид :) по скоро въпроса ми е за съотношението цена/параметри .. и изобщо каквото се сетите :)

Ами фактът че е 12 инча мен лично ми се вижда голям недостатък. С една дума - това е тефтер които освен за записки и презентации не става за друго. Това е единствената причина която може да ме накара да си купя 12(за записки по време на лекции т.н)

Като съотношение цена качество също съкс. 9550 видео е по зле от Интелския интегриран акселератор => забрави за виста аеро и за игри от близките 3 години.

М не, ако питаш мен това са кофти инвестирани 800$. За същите пари - 1300 лв може да си намериш Семпрон 64, малко по малко рам и много по добро видео, също и 15.4 скреен. Може да се ползва за много други работи освен записки. 15.4 също може да е ползва за записки и т.н но е по неудобен.

Мисля че си прав...

ама .. чак пък само за записки :)

Между другото тези 15 инчовите не се ли водят вече desktop replacements .. аз все пак искам преносим компютър ?! :unsure:

за игрите не ми е чак толкоз.. най много да си пусня quake 3 или thief :P

men toq APPLE ми се вижда жива набутка кво като е Епъл? Да не са го докарали иазвънземни от Марс че да е 800$ освен това сигурно такъв в америка стува 200$ (втора ръка де). А на другия коментатор - за кво да забрави за Виста като на ЕПЪЛ НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вингъз не работи!!! Нито един!!! Но за метка на това найвероятно ВСЕКИ Линукс хахахахахахахахахахахахаххахахахахахахаха.Така че самата идея че си купуваш Епъл предполага че въобще не си мислиш за скапани продукти като Виста(READY ... TILL THE ... NEXT MILLENIUM). HAHAHAHAH

17 и нагоре са реплеисмънтс :) примерно 15ка може да си намериш около 2.5 кг което е повече от добре

Реплеисмънтс примерно са по 4-5 кг. Например Тошиба Quosmio или Алиенуер 17/19 инча.

По въпроса за apple може много, ама много да поспорим. PowerPC процесорите работят на съвсем различно ниво. Малко съм се занимавал с тях, защото не ми се е налагало повече, но с чисто сърце мога да кажа, че G4 серията компенсират 100% слабото видео и цената. Просто това е машинка предвидена за съвсем различна работа от това, което afx би извършвал на нея(за това съм съгласен, че не си заслужава). Но иначе за 800$ си заслужава. :)

бат владо, пич земи се скрии някъде...Windows може да се подкара на powerpc с Virtual PC, това че не става по нормалния начин е още един минус да не си купиш тоя ибоок., щото едва ли в тоя форум има много фенове на мак ос. аpple работи с виндовс от година и нещо, всеки нов мак в момента си идва с виндовс ос и интелко цпу(не повер пц)

• 5 months later...
аpple работи с виндовс от година и нещо, всеки нов мак в момента си идва с виндовс ос и интелко цпу(не повер пц)

Някой много брутално те е излъгал :P :lol:

Up-вам темата за да поправя колегата Theif.. който няколко месеца е останал... некоригиран :D и да споделя скромното си мнение (особено пред заблудените фенове на Vista) че следващата логична стъпка след Windows XP е Mac OS 10.4.8 (или 10.5 като излезе към края на лятото, или да се надяваме сега през юни на WWDC конференцията където чичко Steve Jobs ще направи своя keynote :punk )

Ами фактът че е 12 инча мен лично ми се вижда голям недостатък. С една дума - това е тефтер които освен за записки и презентации не става за друго.

лично аз ползвувам 12.1" notebook от около година и половина /първо бях с стандартен 12" дисплей, сега съм с широкоекранен/ и мога да кажа че не бих си взел по голям notebook в никакъв случай.

За мен самата идея да си вземеш такъв тип машина е тя да е малка и ЛЕСНО преносима - а не някакъв кютук с който да се чудиш как да се преместиш от масата в леглото или кенефа :D .

Сорка, мисълта ми беше че Маковете минаха почти изцяло на Интелски ЦПУ-та и ЕКС ПИ-то тръгва перфектно на тях.

Леко съм се пообъркал но...10кс то afx всичко вече е наред :)

member, аз пък никога не бих си взел 12.1 тефтер защото това е просто един калкулатор.

15.4 е идеален за филми и всякакъв entertainment. Да не говорим че се работи много по лесно на него (таблици, уорд..т.н) и тежи макс +1 кг.

12.1 е за хора които са винаги он дъ муув (главно бизнесмени). Така че ако ти не си от тези хора просто си си купил нещо което не е за теб.

15.4 ти дава производителност за която 12.1 може само да мечтае...но тва е отделна тема.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...