exo Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Здравейте. Инсталирах си Fedora Core 6 x86_64, като цяло всичко е наред но имам няколко проблема. Първият е свързан с видео картата ми - ATI Radeon X550. Първоначално реших да ползвам драйверът който идва със самата ОС, но ето това бързо ме разубеди: glxgears libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b 1304 frames in 5.0 seconds = 260.755 FPS 1304 frames in 5.0 seconds = 260.709 FPS 1304 frames in 5.0 seconds = 260.755 FPS 1304 frames in 5.0 seconds = 260.709 FPS това е което получавам от glxgears и е доста далече от добър performance. А това е другото интересно нещо glxinfo | grep rendering libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b direct rendering: Yes Друго което ме притеснява относно opensource драйверът на fedora е че с него не мога да си пусна TV Out-а. За това реших да инсталирам fglrx пакетите от livna.org. Добре но се оказва че с fglrx имам проблем: modprobe fglrx FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.18-1.2849.fc6/extra/fglrx/fglrx.ko): Operation not permitted Когато се опитам да пусна fireglcontrolpanel получавам ето това съобщение: Driver does not provide FireGL X11 Extensions! Panel components will operate only partially. След това съобщение панела все пак се показва, но в него няма нищо освен един празен Information tab. Въпреки това реших да пробвам да пусна fglrx с помоща на aticonfig. Тръгна да, но се държеше просто ужасно, системата замръзваше на моменти, когато се опиташ да отвориш или затвориш прозорец мажеше по екрана, също така glxinfo | grep rendering каза No Direct Rendering. Когато се опитам да пусна нещо което се нуждае от 3D support цялата система замръзваше, това се случи и като пробвах да рестартна, точно преди X-а да се затвори и да почне init 6. Сега съм пак с драйвера на Fedora, но проблемите си остават - некачествена 3D поддръжка и липса на TV Out. Вторият ми проблем е свързан с ups-a ми - MGE Nova 600 AVR. Той е свързан на сериен порт. Инсталирах си успешно nut (Network UPS Tools) 2.0.3. До тук добре, но когато направих един тест за да видя дали всичко е наред, забелязах нещо нередно. Когато ups-ът достигне Battery Low Level той "уведомява за това системата", по някаква причина обаче nut никога не разбира за това и продължава да чака, докато не се задейства защитата на ups-a и той не изключи товара, а това е лошо. Опитах се да предотвратя това, като довабя в /etc/ups/ups.conf в секцията на драйверът (който между другото е mge-shut) ето това: [mge-ups] driver = mge-shut port = /dev/ttyS0 lowbatt = 40 Според man mge-shut, lowbatt трябва да е желаната от нас стойност на батреията в проценти, при която се изключва системата. Да но по някаква причина mge-shut драйверът не приема тази величина, изобщо не мога да я вида в output-a на upsc (там трябва да видя driver.parameter.lowbatt, а го няма). Моля ви помогнете ми да реша тези два проблема. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.