lwl Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 може ли ако си потребил на евроком да си пуснеш ftp или http server от у вас ако го пуснеш на някви различни портове от тея дето са default ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 da i ircd mojesh da si pusnesh i nqma da te globqt za tova Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 Разбира се! какъв е проблема? Просто го настройваш както повечето, които са пуснали сървъри тук в ЕК, на порт 8080. А FTP сървъра не е л оша идея да го пуснеш на порт 21000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 Samo deto v dogovora ti pishe che niamash pravo da puskash sarvari. Inache e vazmozno, no ne i na default portovete ako iskash da te vizdat otvun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 Samo deto v dogovora ti pishe che niamash pravo da puskash sarvari. Inache e vazmozno, no ne i na default portovete ako iskash da te vizdat otvun. Абсолютно вярно, но са много сървърите пуснати на порт 8080 тук в ЕК, а и ако е на някакаъв нестандартен порт, може и да не те усетят, мисля, че именно gate.evrocom.net пробваше порт 80 за сървър, но пробвай, най-много първо да те предупредят ако те усетят, но мисля., че няма проблем, все пак какво губят ЕК като имаш сървър не разбирам.. все пак трафика си е твой. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 все пак трафика си е твой. Trafika si e tvoi, no go plashta Evrokom . Ako niakoi ot van (imam predvid druga darzava) se zakachi na tvoeto FTP i darpa neshto generira izhodiasht trafik, koito Evrokom plashta (ne che vhodiashtia ne se plashta). Tochno poradi tazi prichina predpolagam e kazano v dogovora che niamash pravo da puskash sarvari i saotvetno si ogranichen . Za druga prichina ne se seshtam, no tova dalech ne oznachava che takava niama. Ako gresha neka niakoi, koito e po-navatre v neshtata da me popravi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 ...generira izhodiasht trafik, koito Evrokom plashta (ne che vhodiashtia ne se plashta). fon_tomov, разбирам какво искаш да кажеш, но ще ми кажеш ли каква е разликата ако аз просто се вържа към чуждо FTP и ъплоадвам постоянно, това не могат да ми забранят. Това, че се генерира изходящ трафик няма нищо лошо, а дали се генерира от сървър или аз просто ъплоадвам някаде, каква е ралзиката? Трафика разбира се ЕК го плаща, но нали и аз си плащам за достъпа?! ПЛащам си за определен трафик (скорост) в и извън мрежата на ЕК, а това как ще го използвам си е моя работа. Наистина нека някой да разясни защо ми забраняват да пускам сървър! Не че ми трябва кой знае колко, просто искам да знам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 fon_tomov, разбирам какво искаш да кажеш, но ще ми кажеш ли каква е разликата ако аз просто се вържа към чуждо FTP и ъплоадвам постоянно, това не могат да ми забранят. Това, че се генерира изходящ трафик няма нищо лошо, а дали се генерира от сървър или аз просто ъплоадвам някаде, каква е ралзиката? Трафика разбира се ЕК го плаща, но нали и аз си плащам за достъпа?! ПЛащам си за определен трафик (скорост) в и извън мрежата на ЕК, а това как ще го използвам си е моя работа.Наистина нека някой да разясни защо ми забраняват да пускам сървър! Не че ми трябва кой знае колко, просто искам да знам. Това е същото като при downloada - имаше преди време подобна тема - значи ти си плщаш за една цяла диня, ама не може да я изядеш всичката, щото не е прилично - трябва винаги да оставяш парчета или "бакшиши" , т.е. не трябва да изяждаш физически достъпния ти трафик на 100% както в посока download, така и в посока upload. Ако например си пуснал web или ftp server и той вземе, че стане много интересен - upload трафика ти много лесно ще бъде "изяден" на 100% от външни потребители, а това е вредно за "системата" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 9, 2003 Share Posted December 9, 2003 ... не трябва да изяждаш физически достъпния ти трафик на 100% както в посока download, така и в посока upload. ... ще бъде "изяден" на 100% от външни потребители, а това е вредно за "системата" Това пак не отговаря на въпроса ми но както и да е. Ами след като повечето потребители оставят комповете и през нощта да дърпат филми, игри или каквото и да е, това не изяжда ли един доста голям % от трафика за доста дълго време?! Динята е изядена почти докрай от тях, дали някой ги мъмри да се държат по-прилично?! И също така, този ъп трафик дето ще ми изядат на 100% все пак ще е само моя трафик (4К), което едва ли ще повлияе по-лошо на системата отколкото ако аз ъплоадвах 100МБ на дата,бг например. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 10, 2003 Share Posted December 10, 2003 да речем, че EK разчитат на това, че тъй като за да upload-ваш нещо, се налага да положиш малко повече усилия, къде от мързел, къде по някакви други причини, ще го правиш по-рядко, в стравнение с това да имаш пуснат ftp сървър който да е натоварен nonstop. дори и да кажеш - "ама аз пък ще upload-вам nonstop пък, ей така на пук !" ще се окаже че голям процент от потребителите не са като теб и заради тях си заслужава мярката (от гледна точка на EK говоря) казано по друг начин - целта е ако не може да ти се попречи да правиш нещо, да бъдеш максимално затруднен да го правиш... пък ти ако си достатъчно упорит да преодолееш пречките, ми прави си го, донякъде си си заслужил правото, тука вече е въпрос на баланс - ако се появят прекалено много такива като теб дето са си направили труда да преодолеят пречките (или пък не са си направили труда, ами ти си им помогнал) тогава има възможност да се увеличат още повече самите пречки и т.н и т.н. хм.... теоретично и хипотетично казано, това е Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 10, 2003 Share Posted December 10, 2003 kicko, наистина останах доволен от отговора ти! Ако нещата наистина стоят така знзачи топик-стартера няма проблеми да си направи някой по-непретенциозен сайт, който няма да е много посещаван, а и кешовете ще му намалят трафика, все пак това не е фтп сървър, а и уеб сайтове, хостнати в ЕК има доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 10, 2003 Share Posted December 10, 2003 tedy, vaprosa e da se spesti kolkoto se moze poveche ot razhodite za internet, koito ima evrokom (saotvetno da se uvelichi pechalbata). Tochno s takiva "instrumenti" se postiga zelana cel ili pone chastichno. Tova e, vapros na politika ot strana na dadena firma. Te sa reshili taka, znachi ste bude taka, nie sme podpisali dogovori, v koito ima edi si kakvi klauzi. Saotvetno pri neizpalnenie na tezi klauzi tarpim edi si kakva sankcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 10, 2003 Share Posted December 10, 2003 pusni si web/ftp survar ako ti se obadqt che e problem go spri...tva e i nqkoi da zatvori temata che se zapochva starata pesen na nov glas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.