BAH Posted November 29, 2006 Share Posted November 29, 2006 Здравей те значи имам следния проблем горе по цялата широчина на монитора и около 2 см на доло се получава една лента черна и под нея картина не се вижда и само играе трепери каде може да е проблема ? може ли да е заради кабела които нали ходи към видето ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Може да опиташ с размагнетизиране. Функцията има знак като обърнато U, задраскано, ама то май като спираш монитора има същия ефект. Обаче мога да ти предложа решение (поне временно) - да настроиш така картината, че да е под тази лента (ако не си се сетил вече). Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAH Posted November 30, 2006 Author Share Posted November 30, 2006 Може да опиташ с размагнетизиране. Функцията има знак като обърнато U, задраскано, ама то май като спираш монитора има същия ефект. Обаче мога да ти предложа решение (поне временно) - да настроиш така картината, че да е под тази лента (ако не си се сетил вече). ми сетил съм се и най интресното е обаче 4е като намаля размерите на екрана и като почна да дигам картината на горе това изезва и после пак се появява но е само треперене а не е черна лента мн ми е страно това edit: майче е намагнетизиран защото пробвах с едно пирон4е там на кинескопа и то се лепна като нз какво и на същото това има и от долната част на кинескопа и там не е магнетизирано и си мисля че това горното е за горната част на монитора а другото за долната обаче никаде не нанирам такова бутонче за размагнетизиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 Няма и да намериш отделно бутонче по простата причина, че функцията "Degauss" фигурира в менюто на самия монитор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAH Posted November 30, 2006 Author Share Posted November 30, 2006 това го намерих но не бях сигурен дали е то но не помага лентата си седи кое може да му е изпаткало и пък аз за това у4а де ам само където съм радио и тв но ако е някоя част за смяна мога и самичак да си я сменя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 това го намерих но не бях сигурен дали е то но не помага лентата си седи кое може да му е изпаткало и пък аз за това у4а де ам само където съм радио и тв но ако е някоя част за смяна мога и самичак да си я сменя Ако е било това картината би трябвало да се разтресе. Един тъп въпрос: Нали нямаш в близост до монитора някви големи тонколони или пък да си сложил някой магнит отгоре на монитора ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 като намаля размерите на екрана и като почна да дигам картината на горе това изезва и после пак се появява но е само треперене а не е черна лента мн ми е страно това А имаш ли някакъв нов хардуер по компютъра инсталиран, по-точно видео карта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAH Posted December 1, 2006 Author Share Posted December 1, 2006 ми не е от видео картата от самия монитор е и даже сега съм с друг но е мн гаден и от нз коя година от тия е кадето от пред имат предпазен екран хм и то монитора знам от какво се прецака точно под него на около 20 см нали има рафче и там ми седи уселватела и от него май се получи но въпроса е там кое по точно съм му прецакал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.