Jump to content
BulForum.com

Към собствениците на LCD TV

Recommended Posts

Ще работи, купувай смело. Освен това с DVI-HDMI няма да имаш никакви проблеми с качеството на картината, независимо от дължината.

• 6 months later...

И аз скоро си взех LCD телевизор и искам да си гледам филмите от компа на него.

Обаче не разбирам почти нищо от хардуер,кабели и т.н. и реших да се допитам до вас.

Видео картата ми е Radeon 9800XT...

0000487.PCI.gif

Пише,че има DVI-I.

Телевизора има 2 HDMI входа.

Та какъв кабел ще ми препоръчате...че след всичко,което изчетох главата ми стана мармалад... :wacko:

ADD: Днес си взех някъв кабел,който се включва в това черното кръгче по средата на в.картата...но качеството на картината е ужас...все едно гледам някой филм записан от кино със камера и качен в нета.... :bgrin:

Днес си взех някъв кабел,който се включва в това черното кръгче по средата на в.картата...но качеството на картината е ужас...все едно гледам някой филм записан от кино със камера и качен в нета.... :bgrin:

А защо не си взе кабел, дето се включва в бялото куплунгче, а си взе кабел за S-Video-то...поне в магазина (ако си го взел от магазин) не каза ли за какво смяташ да го ползваш? ;)

По-добрият вариант е било да вземеш като долния кабел...

DVI-HDMI.jpg

А защо не си взе кабел, дето се включва в бялото куплунгче, а си взе кабел за S-Video-то...поне в магазина (ако си го взел от магазин) не каза ли за какво смяташ да го ползваш? ;)

Както казах не разбирам мн от хардуер...

Взех го от Метро,по простата причина,че днес само то работеше... :D

Попитах едно от "шефчетата" дали става за ЛСД ТВ и той,каза че става...явно не е било така :bgrin:

Иначе за какви ТВ-та е този кабел та се получава толкова лоша картина на моя??

И да попитам колко г/д ще струва един DVI - HDMI кабел(3 метра) и добро ли ще е качеството с него ? :unsure:

Най-вероятно е взел композитен кабел и там качеството наистина е ужасно.

Като гледам 'черното кръгче' по средата, имаш HDTV компонентен 7 пин тв аут.

С картата би трябвало да имаш и преходник от тая черна дупка към едно разклонение с 3 чинча (зелен, син, червен).

Ако ТВ-то има компонентен вход (не си казал какъв е), т.е. това са 3 дупки (чинча) вход, можеш директно да свържеш 3-те чинча от видеокартата към ТВ-то по тоя начин и за филми е идеално, никаква разлика няма да усетиш спрямо HDMI или други цифрови връзки. А ако монитора ти е на DVI, това си остава най-добрата врзъзка за филми, за всичко освен ползване като ПЦ монитор.

Ако разстоянието е 1-2 метра, всеки кабел купешки ще стане, но ако е повече - ще има големи смущения с евтини кабеляци, ето аз как се справих с 7 метра.

Купих 20 метра коаксиален кабел от по-тънкия, и 6 чинча (качествни, по лев и педесе парчето). Срязах кабела на 3 равни части. Чинчовете е добре първо тях да вземеш, моите бяха позлатени с голям отвор отзад, явно предназначени за дебели кабели. И по тях си вземаш някой дбър коакс. кабел за да може да се мушне отзад в чинча. Ако работиш с поялник, спокойно и лесно можеш да си го направиш сам всичко тва. Така се получават 3 равни кабела с чинч от всяка страна. И правиш връзката по компонентен вход.

Ако нямаш прехйодник за видеокартата, и виждаш че е с 7 пина (дупки в конектора), ето какво представлява преходника.

Най-лесния начин за голямо разстояние, за филми. Излезе ми 22 лв тва всичкото и 1 час работа с поялник. Супер качество на картина.

И да попитам колко г/д ще струва един DVI - HDMI кабел(3 метра) и добро ли ще е качеството с него ? :unsure:

Не повече от 20-тина лв. (3...5 метра)...+/- някой и друг лев, в зависимост откъдето го купуваш.

П.П. Горе добавих снимка да го видиш как изглежда, че да не ти дадат пак нещо друго. :)

...и гледай да не случиш на някаква оферта като тази, а по-скоро потърси цена като тази...а най-добре - тази :rolleyes:

Не повече от 20-тина лв. (3...5 метра)...+/- някой и друг лев, в зависимост откъдето го купуваш.

П.П. Горе добавих снимка да го видиш как изглежда, че да не ти дадат пак нещо друго. :)

...и гледай да не случиш на някаква оферта като тази, а по-скоро потърси цена като тази...а най-добре - тази :rolleyes:

Само да вметна, че по тоя кабел аудиото няма да тече, и ще трябва отделно да го прокарваш с кабел.

А и ако монитора ти е включен на DVI, нямаш голям избор, освен tv-out да ползваш, зависи и телвизроа какъв е и какви входове има.

Благодаря много за помощта и на двама ви!

Утре значи пак ще се разходя.. :D

Смятам да отида до Техномаркет Европа тука в Тракия...тъй като е по-близо.Там продават ли такъв кабел?

EDIT:

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...aeba43572d6b51e

Този кабел добре ли е ?

От какво зависи дали ще тече аудио или не?От кабела или от видеокартата?

http://www.reset.bg/catalog/product_info.p...aeba43572d6b51e

Този кабел добре ли е ?

От какво зависи дали ще тече аудио или не?От кабела или от видеокартата?

Ами в случая по DVI, видеокартата ти няма как да подаде аудио сигнал, така че ще трябва да си го вземеш от аудиокартата...в новите Радеони HD (2k/3k) това вече е преодоляно, но с твоята карта няма как да стане (btw, картата ти е много хубава, макар и стар модел :) )

А това в Ресет би трябвало да ти свърши работа - DVI-D, значи, че е само цифрово (понеже има и комбинирани DVI-I), но теб в случая те касае само цифровия вариант.

Ами в случая по DVI, видеокартата ти няма как да подаде аудио сигнал, така че ще трябва да си го вземеш от аудиокартата...в новите Радеони HD (2k/3k) това вече е преодоляно, но с твоята карта няма как да стане (btw, картата ти е много хубава, макар и стар модел :) )

А това в Ресет би трябвало да ти свърши работа - DVI-D, значи, че е само цифрово (понеже има и комбинирани DVI-I), но теб в случая те касае само цифровия вариант.

Еми добре...значи утре ще отскоча до Ресет и дано го имат в наличност този същия кабел. :)

А пък звука ще е както по старому...през колоните на уредбата :)

Да бе кабела е много вероятно да ти свърши работа, не е напълно сигурно тъй като все още не си казал какъв ти е телевизора и дали картата и драйвера й с общи усилия ще разпознаят телевизора като монитор(а не като ТВ както е с кабела, с който си пробвал). Най-добре се разходи до ресет, че в техномракет и компания гледах преди време цените бяха бая баровски.

С Шерлок Хоумска дедукция смея да заключа, че си купил среден или нисък клас ЛСД, а 90% от тях имат 2xHDMI входа и 1хVGA вход. Тъй като разстоянието не е голямо е по-добре да изпозваш VGA<->VGA кабел(ей ги много) с който ще позваш твто и като голям монитор. Вижда се по-добре от HDMI което смяташ да купиш, но няма да обяснявам за пореден път защо :)

@tedy - за кви поялници разправяш като човека изрично е казал че не се занимава с хардуер, пък и с тия черни кръгчета и бели квадратчета :D . Иначе както и двамата знаем хендмейд си е най-добре :P

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09027303

Ето го TV-то...

Ще стане ли хавата с DVI - HDMI кабела или пак съм прецакан ? :bgrin: :lol:

EDIT: А това VGA къде се включва в PC-то ?На мястото на монитора ли ?

VGA е добрия стар интерфейс за монитори. Ако монитора ти не е LCD, 99% е свързан именно чрез VGA (аналогов интерфейс). Т.е. на другия изход на видеокартата ти (синия изход), щом DVI ти е свободен.

Кажи и монитора какъв е и къде е свързан.

И все пак ако няма да ползваш ТВ-то като монитор, за мен hand-made компонентен кабел си е по-добре, но ако ти е свободен DVI-a, взимай от тия DVI->HDMI.

Кажи монитора ти къде е вързан и какъв е, за да мислим по-насочено от свободните дупки на видеокартата.

Няма смисъл вече,купих го. :D

Но на мен не ми пречи като ще ползвам монитора просто да изключа кабела към тв-то и да включа другия.

Картината наистина е с доста зашеметяващо качество :woot

Особенно след като свалих един HDTV филм да го пробвам :love .Досега не съм имал възможност през живота си да се насладя на такава картина :lol:

Само,че малко странно се получава със звука...тъй като колоните на уредбата не са до ТВ-то,а и двете са от дясната страна на 3-4метра.Малко е некомфортно когато звука идва само от едната страна но се свиква :)

Така,че сега пък ще трябва да търся кабел за звук :lol: Някакви предложения ?

Няма смисъл вече,купих го. :D

Но на мен не ми пречи като ще ползвам монитора просто да изключа кабела към тв-то и да включа другия.

Картината наистина е с доста зашеметяващо качество :woot

Особенно след като свалих един HDTV филм да го пробвам :love .Досега не съм имал възможност през живота си да се насладя на такава картина :lol:

Само,че малко странно се получава със звука...тъй като колоните на уредбата не са до ТВ-то,а и двете са от дясната страна на 3-4метра.Малко е некомфортно когато звука идва само от едната страна но се свиква :)

Така,че сега пък ще трябва да търся кабел за звук :lol: Някакви предложения ?

Само за информаиця, ако сваляш HDTV филми, гледай да са маркирани като 720p, иначе 1080p няма смисъл щом резолюцията е 1366х768. Пък и по-малки като размер ще са, 4 до 8 ГБ.

За звука да, и мойта уредба е встрани обаче за пълно удоволствие просто местя колоните до телевизора, удължил съм жиците за целта.

За звука, аз лично не виждам на ТВ-то до HDMI-то да има отделно аудио ин за комбинация, затова не съм много сигурен дали отделно ще може да се изкара звука в комбинация с HDMI кабела. Вероятно с по-специален HDMI кабел с още едно разклонение и S/PDIF изхода на звуковата карта за да се вкара в HDMI изхода, който влиза в ТВ-то..

То затова ти викам, че с HDMI нещата са малко сложни, особено за звука. за spdif-а и настройки се правят в драйвера.

Ахам, точно там се ръчка.

Сега проблема е обаче, че такъв кабел трудно ще намериш по магазините(не че е невъзможно, но поне аз не съм виждал) - трябва да има и от двете страни букси като за слушалки и да НЕ е от боклуците от конрад, че заглъхва си е е**ло ма***а :bgrin: . Иначе такъв кабелсе прави мн лесно всеки с поялник би се справил.

бтв, щом си дал над 2k за телевизор за да му се нарадваш пълно с тия HD филми защо не си вземеш 1 уредбичка тип 5.1 да си я разпънеш из хола за съраунд. После ти трябват само пуканки ;)

Ами честно да ти кажа тая "уредбичка тип 5.1" нищо не ми говори. :lol:

Както казах вече имам 1 уредба,но е разположена на лошо място спрямо ТВ-то...а и кабелите към колоните са къси и няма как да си ги движа свободно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...