Undyning Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 Преди няколко дни си закупих 32" LCD TV LG RZ-32LC2R и сега се налага да го свържа и към PC то. Моята идея е кабел DVI to HDMI . Ако някои го е пробвал нека каже как е качеството , че от композитния кабел kоито върви с видео картата/ Asus 6600/ нещо не съм много впечатлен. Мерси предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted November 28, 2006 Share Posted November 28, 2006 Връзвай го тука е истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nax Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 видях, че има такава тема и реших да не отварям нова подобна. днес обикалях доста за DVI към HDMI кабел. не успях да намеря никъде имаше само някакви до 2метра (на мен ми трябва 5м) та въпроса ми е някой знае ли къде в Пловдив мога да закупя такъв кабел и горе-долу на каква цена. ако може и някой да каже как е качеството - щото горния пост не помага много edit: а между другото ся се сетих, че Tv-то ми има и PC вход (VGA) дали ще ми е по-далавера да си взема DVI-VGA кабел или направо DVI-HDMI.. дали ще има разлика в качеството? някой ако може да изкаже компетентно мнение ще е супер. мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 .. дали ще ми е по-далавера да си взема DVI-VGA кабел или направо DVI-HDMI.. дали ще има разлика в качеството? някой ако може да изкаже компетентно мнение ще е супер. мерси Разликата е в контраста, наситеността на цветовете, остротата на картината. HDMI е много по-добър избор, а разликата в цените на кабелите не е чак толкова значителна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nax Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 ок значи HDMI е по-добрият вариант. сега карам на на някакъв видео кабел дето е от стария телевизор и не съм много доволен - имам тука някакъв s-video кабел, но не съм го пробвал още, предполагам,че качеството няма да е така добро. остава въпроса от къде да си купя кабела - някакви предложения? почти навсякъде има до 2метра Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted December 27, 2006 Share Posted December 27, 2006 ETO но 48 кинта за кабел не е много малко ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Към собцтвениците на LCD,Plasma TV (телевизори).Всички кабели от сорта на композитен и S-VHS ги навивате с едната ръка и с другата ги хвърляте в коша за боклук.Всички останали конекциони от рода на (DVI)VGA или DVI към VGA,DVI,HDMI,Ybpbr според случая какъв точно кабел сте открили или удобен на цена води до перфектни резултати с незначителни(до незабележими) разлики между тях.Все пак всички тези стандарти имат за основа RGB стандарта в телевизора.Използвайки един от тези кабели за връзка, телевизора се рзпознава като монитор което води и до по-голяма гъвкавост на настройките на същия.За картината както казах е перфектна и изобщо няма масто за сравнение между насраните стандарти отпреди 50 години(примерно).И не на последно място, по-скъпия кабел (от определен стандарт) осезаемо оправдава цената си.Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chitko Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Тъкмо сте захванали темата..я да питам и аз. Наскоро си взех LCD 37" Sharp с новата Black Aquos матрица 6ms и изкам да му използвам максимално възможностите. Та въпроса как да се пуснат HD файлове на DVD-то, като са във формат MKV - ако се конвертират предполагам ще се прецака от към качество. Robi кажи после от къде си купи кабел, да си взема и аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Я, да те питам аз пък ти от къде се сдоби с Sharp, и на каква цена е този модел? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Честно казано аз пробвах машината като бях в Пловдив на 32 инча Нео с VGA кабел и картината беше доста прилична. HDMI със сигурност е по-добре де . Link to comment Share on other sites More sharing options...
doc Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Някой да знае от къде може да се купи 15-20 м HDMI-DVI или HDMI-HDMI ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 И аз се здобих с ЛСД ТВ и имам въпрос с какъв кабел да си вържа ПС-то към ЛСД-то до колкото разбрах най добрия избор е с DVI to HDMI но има 3 типa DVI ( DVI-A, DVI-I , DVI-D ) и ще има ли проблем има ли опасност да няма сигнал DVI ще го вържа към изхода на видео картата ( Galaxy 6600 ) а HDMI в ТВ-то целта ми е като пусна някои филм или клип от ПС-то с 1080i или 720p картината на ЛСД-то да е High Definition майче в техномаркет мернах DVI/HDMI който е пробвал да кажи за какво става въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Доколкото четох в упътването на моето дъно има едно малко кабелче което свързва дъното (предполагам аудиото ) с видеокартата, което предполагам означава, че по този кабел тече и аудио. Не съм много сигурен понеже не съм с такава видео карта и не съм се задълбочавал Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted February 16, 2007 Share Posted February 16, 2007 Доколкото четох в упътването на моето дъно има едно малко кабелче което свързва дъното (предполагам аудиото ) с видеокартата, което предполагам означава, че по този кабел тече и аудио. Не съм много сигурен понеже не съм с такава видео карта и не съм се задълбочавал със сигурност не става това, макар че не знам за какво кабелче говориш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mityocool Posted March 9, 2007 Share Posted March 9, 2007 Обиколих днес навсякъде за DVI-HDMI кабел, трябва ми около 15 метра, и не намерих никъде... включително и във Вали където няма в момента и не се знае кога ще има. Ако някой има идея къде може да се намери нека да каже. Мерси предватително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iitzobamze Posted March 9, 2007 Share Posted March 9, 2007 Обиколих днес навсякъде за DVI-HDMI кабел, трябва ми около 15 метра, и не намерих никъде... включително и във Вали където няма в момента и не се знае кога ще има. Ако някой има идея къде може да се намери нека да каже. Мерси предватително! провери в техномаркет на 4км Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mityocool Posted March 9, 2007 Share Posted March 9, 2007 провери в техномаркет на 4км Проверих там, имат само 2 метра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Изчетох много мнения относно връзването на PC с LCD TV и честно казано в главата ми остана голяма каша. В моя случай разстоянието между PC и TV е около 7-8 метра , което евентуално би могло да влоши образа. Ето защо искам мнение от хора,които вече са направили подобна връзка. С какви кабели, какво е качеството и т.н. На телевизора имам HMDI вход, PC вход/май е 15-пинов D_SUB/, a на видеокартата имам DVI-I и обикновен TV out. Друг вариант е да си купя един DVD Player със USB или слот за карти и на него да си пускам филмите. Във Вали един кабел DVI->HDMI 10метра е близо 80 лева. За същите пари мога да купя и някакъв обикновен dvd player. Дайте идеи кой ще е най-добрият избор Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Изчетох много мнения относно връзването на PC с LCD TV и честно казано в главата ми остана голяма каша. В моя случай разстоянието между PC и TV е около 7-8 метра , което евентуално би могло да влоши образа. Ето защо искам мнение от хора,които вече са направили подобна връзка. С какви кабели, какво е качеството и т.н. На телевизора имам HMDI вход, PC вход/май е 15-пинов D_SUB/, a на видеокартата имам DVI-I и обикновен TV out. Друг вариант е да си купя един DVD Player със USB или слот за карти и на него да си пускам филмите. Във Вали един кабел DVI->HDMI 10метра е близо 80 лева. За същите пари мога да купя и някакъв обикновен dvd player. Дайте идеи кой ще е най-добрият избор Мдаа, 80 лв за кабел посмъртно няма да дам . Защото едва ли са много хората, които си държат пц-тата на 1-2 метра от телевизорите . Определено минимум по 5 метра е нужен на всеки. А който има LCD монитор и си го е вързал по DVI на видеокартата, определено изборът му е стеснен към d-sub и тваут изходите. Аз съм така. Та понеже телевизора има и d-sub и хдми и куп други, в една друга тема попитах дали сис трува да взимам кабел d-sub -> d-sub, понеже в моя случай това май би било най-доброто качество на връзката, ама никой явно не е пробвал, та си останах на композитния сигнал (Ypbpr) с 3-те чинча. Понеже видеокартата е HDTV. Освен че явно поради лошия кабел (10 метра), който ползвам (ръчно правен) има някакви леки смущения, като качество образа е доста задоволителен и добър, и няма нищо общо с комбинирания изход (оня с един чинч дето е стандарт от 50 години, все му забравям името как беше точно) където качеството е отвратително. Та ако си вземеш добър 5 метров композитен кабел, мисля че няма да търсиш повече. Още повече мисля повечето DVD-та стандартно се свръзват по този начин, а и доколкото знам в самото DVD сигналът е записан именно по схемата Ypbpr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milen Mladenov Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 А дали плейър за 80 лв ще има достатачно мощ или кодеци да ти пусне поне 720п защото мисля ,че не е най-важно източника (ЦД или УСБ) трябва да провериш преди да купуваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Купих 10м VGA->VGA кабел. Положението е ужасяващо. Картината е много добра, но има едни ужасяващи вълни. Явно разстоянието идва в повече. Преместих телевизора и пробвах с 5м кабел/онези с два чинча от двете страни/, който свързах от S-video към СКАРТ буксата на телевизора- ужас Качеството на картината е под всякаква критика. И странното е, че с VGA кабела успях да подкарам телевизора само на 1024х768. А ЛСД-то трябва да поддържа и 1360х768 при PC режим, което може би се постига при ползване на hdmi входа. И в крайна сметка реших да местя компютъра и да ползвам 2 метра DVI-HDMI кабел, за да не си хабя нервите с разни дълги кабели. Но тук изниква един въпрос- на видеокартата имам DVI-I изход. Но като гледам кабелите са DVI-D-HDMI. А тези разновидности на DVI не ми говорят нищо и въобще не знам дали ще се получи връзка с такъв кабел. Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Искаш да кажеш, че при VGA-VGA гледаш само на 1024х768 с черните ивици от двете страни ли? И не може да разшириш картината до цял широк екран на пълна резолюция от 1360 ? Дали ако потърсиш драйвери за телевизора няма да стане.. Иначе DVI-I е по-широкия стандарт, който поддържа и аналогови сигнали през допълнителни 4 дупки в конектора, и именно на такъв можеш с преходник да вържеш стар CRT монитор, който има само d-sub конектор. DVI-D е само цифров изход. Така че проблеми нямаш, понеже DVI-I изхода е с повече дупки и приема и DVI-D (освен ако е dual-link). Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Картината я разпънах на цял екран/от функциите на телевизора/, но продължаваше да изписва 1024х768, но като пробвам от Catalyst control center-a да пусна 1360х768 картината на ЛСД-то изчезваше. Значи ще си купя DVI-HDMI и приключвам с проблемите с кабелите Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Купих 10м VGA->VGA кабел. Положението е ужасяващо. Картината е много добра, но има едни ужасяващи вълни. Явно разстоянието идва в повече. Преместих телевизора и пробвах с 5м кабел/онези с два чинча от двете страни/, който свързах от S-video към СКАРТ буксата на телевизора- ужас Качеството на картината е под всякаква критика. И странното е, че с VGA кабела успях да подкарам телевизора само на 1024х768. А ЛСД-то трябва да поддържа и 1360х768 при PC режим, което може би се постига при ползване на hdmi входа. И в крайна сметка реших да местя компютъра и да ползвам 2 метра DVI-HDMI кабел, за да не си хабя нервите с разни дълги кабели. Но тук изниква един въпрос- на видеокартата имам DVI-I изход. Но като гледам кабелите са DVI-D-HDMI. А тези разновидности на DVI не ми говорят нищо и въобще не знам дали ще се получи връзка с такъв кабел. Някакви идеи? много зависи какъв кабел си си купил пускали сме и 25 м и няма проблеми с качеството!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Kабелът беше ROLINE Monitor cable w/Ferrit 15M/15M, 10m. Сега разгледах в Ресет кабелите-DVI-HDMI са все dual link/каквото и да означва това/. Видеокартата ми е ASUS А9550GE с DVI-I изход. Ако съм разбрал правилно, с DVI-HDMI dual link няма да работи. Потресен съм вече. В 21 век съм затрупан с кабели и не мога да направя една проста връзка PC-LCD. Чета инфо по случая и излиза,че би трябвали да се получи връзката. После ще отскоча за кабел, а ако не работи....здраве да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.