Jump to content
BulForum.com

Bulsat или ITV

CyberHill

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply
...идей от къде да си закупя

Технополис, Техномаркет и всички други които продават AV техника. Качествен екраниран скарт кабел с позлатени конектори е от 30 лева нагоре. Ако вземеш такъв - сподели за резултата тука.

• 4 months later...

защо след промяната на ринг тв към ринг бг качеството на програмата се влоши?

На булсат съм, първите няколко дни програмата изглеждаше идеално, 16х9 излъчване, ама от вчера се появиха 2-те черни ленти от горе и от долу и стана ужасно. Само на булсат ли е така?

• 2 months later...

Изчезна ми сигнала на Булсатком... Качих се да си погледна антената и гледам на приемника зее дупка и капачката отпред я няма... Някакви идеи какво липсва? Само капачка ли е там или има нещо друго? Утре ще викам техниците...

• 2 months later...

Аз да използвам темата за да питам нещо, което си е точно по нея. Кой от двата оператора (Булсат и АйТиВи) е по-добре да се предпочете, въз основа на това какво друго може да се гледа, освен техния пакет? В смисъл какво друго може да се хваща освен това, което те стандартно предлагат? Коя от двете телевизии е на "по-удобен" от тази гледна точка спътник? И какво друго трябва да се набави като оборудване към стандартното, за да може да се гледа допълнителното? Веднага обяснявам каква е идеята -не става въпрос, че предлаганото и от двата е малко като брой канали. Но от него ще се гледа само българското, и то предимно БТВ, НОВА и пр. Диеми и разни други не представляват интерес. Конкретно целта е да се хванат свободни (или не!) италиански програми, невключени в стандартните пакети (т.е. разните му там държавни RAI не са интересни). Както и френски. Някой с мнение по въпроса?

ITV е по добрия вариант за свободни програми, защото на Hellas Sat 2 at 39.0°E няма нищо свястно което да е свободно а при ITV спътниците са W2 (16° EAST ) и HotBird (13° EAST) - а там има БОЛ пълнежи.

Аз реших проблема по друг начин :)

Тъй като според мен Bulsat е по добрия избор съм към тях , а взех втора антена за HotBird.

Marvin, като ще гледаш само БТВ и Нова, по-добре не се занимавай с Булсата и ИТВ. Иначе ако държиш да ползваш някой от икономичните им пакети, вземи Булсат. Не за друго, ами ИТВ=ЕКК... За пакетите, които искаш да гледаш - нищо от свободните не е интересно - от италианските имаш свободни Rai, а от френските M6, TF1, TV5 и France 2... Купи си приемник с емулатор /примерно Еспекта/ и си гледай всичко на Sky Italia и френския пакет Canal+, както и доста други неща. Ако ти се влага мааалко повече /около 300лв. за приемник/ се насочи към Dreambox. Линукс приемник, който шерва и гледаш абсолютно всичко. Също така си вземи чиния поне 1.10 с мотор, защото нито едната от операторските чинии няма да ти върши работа - за 19.2 ти трябва поне 1.10. Приемникът си има вграден позиционер и сам ще си върти чинията, в зависимост от това кой канал си си избрал и на кой спътник се намира. Ако имаш още въпроси - питай.

Купи си приемник с емулатор /примерно Еспекта/ и си гледай всичко на Sky Italia и френския пакет Canal+, както и доста други неща. Ако ти се влага мааалко повече /около 300лв. за приемник/ се насочи към Dreambox. Линукс приемник, който шерва и гледаш абсолютно всичко.

Това което те съветва колегата за приемника с емулатор за Canal+ i Sky Italy не е вярно, гледа се само румънския пакет на DIGITV с емулатор. Даже Sky Italy почнаха да се дървят на шеринг манияците и измислиха някви нови карти които не могат да се шерват с най масовия емулатор засега CCCam.

Taka че за 300 лв вземаш:

Dreambox 137 лв

Паница 90 см - 30-40 лв

Конвертор 25 лв

DiseqC мотор 90 лв.

Стойка 15 лв.

И отиваш в офис на Булсатком и искаш задължително предплатена карта за 1 година IRDETO2.

Регваш с в някой форум за шеринг и разменяш твоята карта за други пакети от Европа и света .....

Та това е накратко.

Има едно голямо НО, трябва да имаш начални познания по линукс, време от по минимум в началото 5-6 часа на ден за да бъзикаш приемника докато го настроиш да работи по твой вкус, и много четене и безсънни нощи .

Canal+ гледах у един приятел миналата седмица и гарантирам, че пакетът се отваряше нормално с Especta DSB-791, за Sky не съм гледал, но преди около месец и нещо се отваряше на същия приемник. Дрийма си е най-добре, но си е цифра. Също така с 90см. ще има ядове. Разликата в цените на 90 и 110см. не е голяма ;) Колкото до познанията на Marvin - има си ги момчето и ще се справи.

@k-otixxx - този Dreambox за 137лв. е от китайските, нали?

Засега идеята е да се вземе оборудване от ITV и http://www.satshop-bg.com/product_info.php...;products_id=68 такава стойка за 3 конвертора, които да се насочат и към ASTRA и Hotbird. Отклоненията са малки и казват, че става. Поне това е най-добрия съвет, който получих досега от друго място. Но май няма да стане с малка чиния. А що се отнася до кодираните програми, за тях все още се умува.

Някой транспондери на астра 19.2 са слаби и не се хващат с 80см антена ( май толкова беше булсатската ).

Тази стойка е за триакс антена... не знам дали става...

Има такива стандартни за до 6 градуса мисля бяха.

За кодираните SkyStar или Dreambox

Чинията на Булсат е 60см, а на ИТВ 90. И с двете може да забравиш за Астра с тройната стойка. Също така с приемника на ИТВ няма да гледаш нищо на 19.2 освен рекламните канали - всичко е кодирано. Ако не ти се влагат пари, вземи ИТВ с двойния им конвертор и тяхната чиния и ще гледаш свободните пълнежки на Горещатата птица. Ако искаш да гледаш 19.2 ще трябва задължително да си вземеш голяма чиния /над1.10/ и Дрийм, SkyStar /както правилно е добавил CyberHill/ или другите, които ти препоръчах. Лично аз те съветвам с ИТВ да не се занимаваш, защото не предлагат особено интересни канали, колкото и да се тупат в гърдите, а и таксите са им по-височки ;)

@CyberHill - може, може вероятно заради вертикалния транспондер, забелязвам, че там е малко по-слаба силата на сигнала.

аз съм на ITV,обаче антената съм си я купувал и в последствие си пунах ITV и нямам проблем да си хващам канали от другите спътници,тъй като имам моторчен на антената и си я връткам,но то ми е от стар аналогов сателит и е правено с моторче от чистаяки на лада

аз съм на ITV,обаче антената съм си я купувал и в последствие си пунах ITV и нямам проблем да си хващам канали от другите спътници,тъй като имам моторчен на антената и си я връткам,но то ми е от стар аналогов сателит и е правено с моторче от чистаяки на лада

Та какво има общо с темата това :blink: :lol:

• 7 months later...

Днес булсатком вече тотално ме вбесиха. Ако изпусна Ф1 заради тях, както се очертава, от понеделник започвам да си търся друг доставчик. Гледам, че ITV е всъщност TOTAL TV, но пък нямат HD опции. Някакви други идеи?

Оставяме проблема настрана. Тази зима им събрах много след като в снеговалежите ми се налагаше през 30 мин да се качвам горе на покрива да чистя скапаната им чиния - в сняг до колене. След снощната буря явно насраният им приемник се е напълнил с вода или нещо такова и днес сигнал няма. Разглобих го, суших го - *уй. От съпорта заявиха че трябвало да се смени. С изключение на едно от момичетата - нагло и безхаберно поведение и никакво съдействие. 3 РАБОТНИ дни трябвало да чакам да ме огрее да дойде някой да смени боклука. Излишно е да казвам, че локалния офис на Христо Ботев е с изключен ГСМ, а стационарният ми пуска факс сигнал. Е вече ми писна страшно много и нямам намерение да продължавам да им давам по близо 30 лева на месец. Няма за какво. Да не говорим какво се задава сега като имам втори телевизор и т.н. Ай сиктир! Някой между другото знае ли дали изобщо мога да гледам Ф1 днес някъде онлайн?

Изобщо не държа да съм и на тези. Не ми се е налагало да търся и като цяло не знам как стоят нещата откъм ТВ доставчици в Пловдив. Което не значи, че няма набързо да разуча. Но ми трябва спешно решение за днес. Видях, че ТВ7 е ефирна и се заклевам, че вече ще си държа по една от старите пръчкови антени под ръка! А в момента търся онлайн решение, но още не откривам...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...