Exploit Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Сърчвах по къФ ли не начин за това и ненамерих нищо.Макар, че невярвам, някой преди мене да не е питал? Трябва ми програма за пускане на FTP (препоръчително е да е лесна и лека). Ползвам HFS, но искам да пробвам и нещо друго? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Има разлика между FTP и HFS. HFS е УЕБ сървър, с прост индексиращ механизъм на директориите. FTP е протокол, и ако говориш за FTP сървър, един от най-леките, че и безплатен е FileZilla Server. Но ако търсиш заместител на HFS, нещо не си уцелил какво да питаш . При FTP сървър, индекса се прави от самия браузър, и при всеки такъв той е различен. Иначе за Web сървър има Apache, IIS, и някои други. ВЪпросът ти звучи все едно HFS вече ти е омръзнал, без да съзнаваш точно какво е HFS, FTP и т.н. Освен това е с недостатъчно инфромация за да може да помогне човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted November 23, 2006 Author Share Posted November 23, 2006 Еми да.Незнаех, каква е разликата м/у 2-те.Благодаря за инфото. Търсех нещо пак да мога да шерна (музика, филми и т.н.) и да могат да се свалят.От собствен сървър. Това търсех. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Добре, а какво точно не ти харесва в HFS? Друг е въпросът че лично на мен той не ми допада хич, може би защото съм свикнал с истински сървъри, а и доскоро като ми даваха линкове, сервирани от HFS, картинките ми ги даваше за даунлоад вместо в браузъра. За шерване наистина имаш алтернативи почти само FTP, HTTP, като HFS е HTTP програма (уеб сървър програма). За FTP ти казах - FileZilla Server, а за HTTP аз май не знам за друга толкова известна като ХФС. Имам предвид да е толкова проста за употреба, с влачене и лесно да шерваш файлове. Иначе един истински уеб сървър за Windows е IIS (идва с виндовс), или apache (който ако си 'късметлия', или няма да ти тръгне добре, или ще откаже след време, както става в доста случаи с 2.х версиите напоследък, не знам защо). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted November 23, 2006 Author Share Posted November 23, 2006 ХФС Въобще не ми допада нещо... Сега ще пробвам FileZilla-та... Ако има проблеми ще питам в тази тема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 .....Търсех нещо пак да мога да шерна (музика, филми и т.н.) и да могат да се свалят..... Home FTP. Пробвал съм го - работи, но не ми харесва самата идея да се отваря дупка в защитата на компа с разрешаването на FTP достъп. Аз лично в такива случаи ползвам WWW File Share Pro , но тя за съжаление не е безплатна. От самото име става ясно че това е програма за споделяне на файлове по HTTP протокол. Тази програма не е пълноценен сървър, но понеже работи по порт 80 по подразбиране, подминава филтрацията на портовете на доставчиците на интернет. Разрешава и възобновяване на прекъснатият трансфер за FlashGet , STAR DOWNLOADER и други като тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 За FTP server може да пробваш и Serv-U. Не е безплатна ,но в БГ пийринга ще я намериш с крак (мисля че я имаше и на локала). Перфектна е . Ако стандартните портове за целта са ти филтрирани - тя има опцията да промениш порта за връзка.Има си всичко,което би ти било нужно - оказване на шернатите директорий,избор на правата които искаш да дадеш върху тях,възможност за логване само от посочени от теб ИП адреси/адрес.Указване на user и password за връзка и много дрги екстри.В общи линий - професионален FTP сървър и много лесен за употреба ,направо интуитивен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 VertrigoServ, включва Apache/PHP/MySQL/Phpmyadmin Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 За FTP server може да пробваш и Serv-U. Не е безплатна ,но в БГ пийринга ще я намериш с крак (мисля че я имаше и на локала). Перфектна е . Ако стандартните портове за целта са ти филтрирани - тя има опцията да промениш порта за връзка.Има си всичко,което би ти било нужно - оказване на шернатите директорий,избор на правата които искаш да дадеш върху тях,възможност за логване само от посочени от теб ИП адреси/адрес.Указване на user и password за връзка и много дрги екстри.В общи линий - професионален FTP сървър и много лесен за употреба ,направо интуитивен. И аз бях дълго време с него, докато един ден не сканирах профилактично за буби и ми откри някаква, влезнала през Serv-U, някакъв backdoor, но се махна лесно. А аз надуша ли такива мизерии, се отървавам моментално от съответния софтуер и поне няколко години не мога да му се доверя отново. Serv-U ми седеше онлайн сигурно повече от година и постоянно влизаха разни ботове, спамове и го пробваха на порт 21. Сега съм с FileZilla Server, като гледам го ползват и по-големи компании, изглежда по-сигурен, но все пак го пускам когато ми се наложи вече. Относно апачето и PHP-то, изглежда Exploit просто иска нещо лесно за шерване, подобно на HFS (примерно www file share pro както му казаха вече), а с Apache не само просто ще утрепе муха с топ, ами и най-много да си навлече проблеми със сигурността ако не може да го настрои като хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exploit Posted November 24, 2006 Author Share Posted November 24, 2006 FileZilla Server може ли някво обяснение, как да пусна, аз ФТП Сървър, а не само да се конектвам някаде? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.