Jump to content
BulForum.com

Audio CD na ISO

BoardMan

Recommended Posts

Hi, ot sumati wreme tyrsia Audio CD-ta na ISO, niakude ot internet ili... Niakoj popadal li e na podobno nesto? Omruzna mi da slusham home-made kompilacii za 2lw praweni na domashno PC ot MP3-ta koito w poweceto slucaj sa na 128kbit :( A razlika w kacestwoto ima, powiarwajte ;) .

По принцип такива неща се правят във формат SHN. Ако забележиш такива файлс да знаеш, че са за теб ;Д Но една песен си върви 10мб/минута някъде... ако не и повече.

10X ;) Towa e alternativata, jasno e ce ste e goliama dori i s kompresia. W tozi slucaj obace mi se struwa ce ste se zagumi informaciata za nomeraciata na pesnite. Primerno ako se swalia ot edno AudoCD koncerten album, kojto ne e waw wid na otdelni pesni ami e edin cial track bez prekuswane. Sled kato se swali wece niama da e jasno ot kade i do kade sa samite pesni. Idejata mi e sled kato se napishe na CD, to otnowo da si e kato originalnoto CD

Понеже става дума за image на аудио сиди, ако подредбата и паузите между песните не се запазваше... та то нали това е смисъла на image файловете - 1:1.

Ако те интересува да компресираш WAV файлове без загуба на качество (lossless compression), пробвай Monkey Audio - качил съм я на уареза.

Та тя компресира WAV файлове до .APE, за които има и плъгин за Уинамп за слушането им, и компресията е определоно по -голяма от тази на който и да е стандартен компресор (Winace, winrar и др.). Например 40MB го прави към около 25.

10X tedy :) :) :) От сумати време тествам програмки за подобно нещо и вяко ново инфо в областта ми е доста позезно. Добри отзиви имам за LTAC и LPAC форматите :wub: . Те горе-долу правят същата степен на компресия. Също имат входен плъгин за WinAmp. Проблема при тях (предполагам и при това което ти предлагаш също ще го има) е тромавото позициониране при привъртане при просфирване в реално време. Но това си е от компресията, според мен няма как да се преодоолее :wacko: , освен с по бързо CPU :D

За момента няма нещо което драстично да е снижило ентропията при компресия на звука без загуби. Методите на ZIP/RAR са неоптимални заради модела който е избран, доста различен от "азбуката" на звуковите кванти :( Според мен има на къде да се твори и до няколко годин може да сме свидетели на нещо наистина красиво, за някой и фантастично :allien и нереализуемо :ghost . Спред мен степен на компресия поне 3:1, а защо не и 4:1 е напълно възможна :confused при компресия на звук без загуби където информационния излишък е много голям...

ОК, 10х за инфото и ще постна резултатите от сравнението с LTAC/LPAC до няколко дни ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...