BoardMan Posted December 8, 2003 Share Posted December 8, 2003 Hi, ot sumati wreme tyrsia Audio CD-ta na ISO, niakude ot internet ili... Niakoj popadal li e na podobno nesto? Omruzna mi da slusham home-made kompilacii za 2lw praweni na domashno PC ot MP3-ta koito w poweceto slucaj sa na 128kbit A razlika w kacestwoto ima, powiarwajte . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 8, 2003 Share Posted December 8, 2003 По принцип такива неща се правят във формат SHN. Ако забележиш такива файлс да знаеш, че са за теб ;Д Но една песен си върви 10мб/минута някъде... ако не и повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted December 8, 2003 Author Share Posted December 8, 2003 10X Towa e alternativata, jasno e ce ste e goliama dori i s kompresia. W tozi slucaj obace mi se struwa ce ste se zagumi informaciata za nomeraciata na pesnite. Primerno ako se swalia ot edno AudoCD koncerten album, kojto ne e waw wid na otdelni pesni ami e edin cial track bez prekuswane. Sled kato se swali wece niama da e jasno ot kade i do kade sa samite pesni. Idejata mi e sled kato se napishe na CD, to otnowo da si e kato originalnoto CD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted December 15, 2003 Share Posted December 15, 2003 Понеже става дума за image на аудио сиди, ако подредбата и паузите между песните не се запазваше... та то нали това е смисъла на image файловете - 1:1. Ако те интересува да компресираш WAV файлове без загуба на качество (lossless compression), пробвай Monkey Audio - качил съм я на уареза. Та тя компресира WAV файлове до .APE, за които има и плъгин за Уинамп за слушането им, и компресията е определоно по -голяма от тази на който и да е стандартен компресор (Winace, winrar и др.). Например 40MB го прави към около 25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted December 18, 2003 Author Share Posted December 18, 2003 10X tedy От сумати време тествам програмки за подобно нещо и вяко ново инфо в областта ми е доста позезно. Добри отзиви имам за LTAC и LPAC форматите . Те горе-долу правят същата степен на компресия. Също имат входен плъгин за WinAmp. Проблема при тях (предполагам и при това което ти предлагаш също ще го има) е тромавото позициониране при привъртане при просфирване в реално време. Но това си е от компресията, според мен няма как да се преодоолее , освен с по бързо CPU За момента няма нещо което драстично да е снижило ентропията при компресия на звука без загуби. Методите на ZIP/RAR са неоптимални заради модела който е избран, доста различен от "азбуката" на звуковите кванти Според мен има на къде да се твори и до няколко годин може да сме свидетели на нещо наистина красиво, за някой и фантастично :allien и нереализуемо . Спред мен степен на компресия поне 3:1, а защо не и 4:1 е напълно възможна при компресия на звук без загуби където информационния излишък е много голям... ОК, 10х за инфото и ще постна резултатите от сравнението с LTAC/LPAC до няколко дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.