NeRoX Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Ако имаш някой приятел, който да играе по-сериозно, по-добре питай него, защото има твърде много неща за обясняване. След толкова много години, хората все още намират дребни пропуски в утвърдени стратегии и ги подобряват. Ако си нямаш кой да ти покаже, по-добре си направи регистрация в ICCUP и поиграй малко там. Най-вероятно ще те смажат от бой, но това, което ти трябва от там са replays. След всяка игра гледай какво е станало, как се е развивал противникът, къде ти си сгрешил. Принципно се започва с копиране на успешно изглеждащи стратегии. По-нататък ще забележиш, че има определени тайминги, ще видиш колко важно е постоянно да се скаутва, ще знаеш, само като видиш какво е започнал да строи противника, точно каква поредица от действия да очакваш от него. Просто играй и ще се научиш постепенно. Не става от веднъж, да се прочете един гайд и вече про Напълно съм наясно, че про не се става ей така. Хората са я играли с години, че да започнат да правят нещо. Далеч и от идеята въобще да ставам просто. Искам просто малко ориентация, дето викаш да знам какво трябва да направя, а то после нещата ще се наредят. Сега уж играя, но се усещам, че всеки път правя едно и също от последните няколко игри насам и когато сме готови за битка винаги съм безнадежден. Навярно не знам супер известни подробности в играта и затова ми се иска да видя нещо добро. Ако имате така някой свестен риплей дето разправяше може да ми го подхвърлите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Напълно съм наясно, че про не се става ей така. Хората са я играли с години, че да започнат да правят нещо. Далеч и от идеята въобще да ставам просто. Искам просто малко ориентация, дето викаш да знам какво трябва да направя, а то после нещата ще се наредят. Сега уж играя, но се усещам, че всеки път правя едно и също от последните няколко игри насам и когато сме готови за битка винаги съм безнадежден. Навярно не знам супер известни подробности в играта и затова ми се иска да видя нещо добро. Ако имате така някой свестен риплей дето разправяше може да ми го подхвърлите. http://starcraft.incgamers.com/articles/comments/prepare-for-starcraft-2/ Хубава статийка, малко общи неща са, но ще са ти от полза Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Ако имаш някой приятел, който да играе по-сериозно, по-добре питай него, защото има твърде много неща за обясняване. След толкова много години, хората все още намират дребни пропуски в утвърдени стратегии и ги подобряват. Ако си нямаш кой да ти покаже, по-добре си направи регистрация в ICCUP и поиграй малко там. Най-вероятно ще те смажат от бой, но това, което ти трябва от там са replays. След всяка игра гледай какво е станало, как се е развивал противникът, къде ти си сгрешил. Принципно се започва с копиране на успешно изглеждащи стратегии. По-нататък ще забележиш, че има определени тайминги, ще видиш колко важно е постоянно да се скаутва, ще знаеш, само като видиш какво е започнал да строи противника, точно каква поредица от действия да очакваш от него. Просто играй и ще се научиш постепенно. Не става от веднъж, да се прочете един гайд и вече про Става с replays ама не да гледа собствените игри, тъй като той каза че е яко nab в момента, а за гледане и анализиране на собствени replay се изисква вече да си понапреднал и да виждаш грешките си и да доизкусуриш стратегията която си предприел. В момента той нито стратегии има нито нищо. Потъси си из нета replay от игри на някакви добри - примерно от състезания и така нататък и наблюдавай възможни стратегии и противодействия за тях. Аз едно време като играех Warcraft това много ми помогна да вдигна нивото на играта си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Build Order-а ти е една трета от играта. Тоест последователността в която строиш сградите. Щото примерно срещу зерг, ако искаш да тек-ваш (тоест, по-бързо развитие) на осма проба пускаш пилон, на десета гейт, на единадесета - газ, на 12-та - зийлот, на 15-та пилон и след това кибернетик, докато ако ще ръшваш - на 8-ма пилон (може и извън базата за по-бързо пристигане на войските), на 9-та - гейт, на 11-та - втори, на 12-та - пилон и мощно зийлоти. Уж дребни разлики, а правят разликата в играта. Мързи ме да пиша BO за различни стратегии срещу различните раси (играта на тосс-а е коренно различна срещу всяка една раса), а и се опасявам, че съм ги позабравил и може да дам погрешна информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 абе хора къде цъкате?Днеска ми се доигра и даже лаунчара на хеадофа не мога да дръпна.няма го на сайта им.не мога и от google да намеря никакви сървъри?!?втф Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Аз като гъзар със сидикий си цъкам в b.net. Иначе за хофа - просто дръпни един sc gateway editor и си го добави ръчно: ip: fsgs.headoff.com timezone: +1 Само че, имай предвид, че ще ти затрие всички останали гейтове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Аз като гъзар със сидикий си цъкам в b.net. Иначе за хофа - просто дръпни един sc gateway editor и си го добави ръчно: ip: fsgs.headoff.com timezone: +1 Само че, имай предвид, че ще ти затрие всички останали гейтове. мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Повечето хора играят в ICCUP - http://www.iccup.com/ В battle.net е доста пусто напоследък. Поне така ми се струва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Имам някъв проблем с Windows 7 и headoff-a. Като влизам ми крашва играта с грешка от сорта на 'could not write to memory'. Другите двама, с които се готвехме да играем са с ХР и нямаха този проблем. Някакво решение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Десен бутон на exe-to и дай Run as administrator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Аз разцъквам в Garena-та. Намират се добри, но не са толкова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midas Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Десен бутон на exe-to и дай Run as administrator. Не става. с версия 1.14 съм. гледам, че има 1.16.1. Има ли крак за него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Не става. с версия 1.14 съм. гледам, че има 1.16.1. Има ли крак за него? да, авер има същия проблем, но не намерихме решение. Аз разцъквам в Garena-та. Намират се добри, но не са толкова. как им е адреса на сървъра на тези , че във форума им нищо не намерих Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Тук сваляте и избирате Other. А за Garena влизате ТУК и си сваляте Launchera на Garena. Правите акаунт и може да разцаквате доста игрици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Абе какъв крак за 1.16 бе?! От 1.15 или 1.16 са премахнали проверката за диск. BrooDat.mpq, StarDat.mpq и broodwar.mpq трябва да са ти в папката на играта (не помня кой от тях беше на диска) и от там насетне играта върви като пич... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Ние също играем с Garena. Само дето не сме играл с други хора да ви кажа на какво ниво са. Винаги сме си играли с приятели само. Инак гледам, че има сървари винаги като влезем да играем. Пробвайте се. Иначе аз продължавам да играя от време на време, но е доста трудно като цяло да си подобриш играта. Определено станах доста по-добър от първите ми игри, но от доооста игра насам нямам промяна. Терана ми кърши клонките (с Протос играя) и толкоз... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 7, 2010 Share Posted February 7, 2010 Потърси решението на проблема си тук. Обърни внимание на последователността - тоест коя сграда пускат първо, на кой работник (лимита се гледа) опитай се да разбереш в кои случаи какво се прави. Истината е, че протоса има много силни оръжия срещу теран, но е доста трудно да се реализират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Един леко хитър въпрос. Преди около година си свалих патча на брууд, последният.... 1.16.1. Обаче сега исках да пробвам нещо, защото правех portable версия и исках да има опция да се обновява. Свалих си аз патча, нищо, че вече съм с последният, просто та видя дали ще го подкара portable версията. Добре, патча тръгна ама вместо да ми изпише че имам последната 1.16.1 версия, то ми даде, че мойта е 1.16.1.1, а патча е 1.16.1.0... е как така, нали последният от сайта? О.о Както направих и преди. След това пробвах и на моята игра, която си е инсталирана и там показа същото, а аз не съм я модифицирал по никакъв начин. Как може да имам патч, който не съществува? Да не са върнали нещо старият поради някакви бъгове или не знам? Който е информиран да каже нещо повечко по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Никога последния пач не е от сайта. Последния пач се сваля автоматично при влизането ти в battle.net. Обикновено го добавят като файл, който можеш да свалиш, но става след определено време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Никога последния пач не е от сайта. Последния пач се сваля автоматично при влизането ти в battle.net. Обикновено го добавят като файл, който можеш да свалиш, но става след определено време. Ох, а благодаря за информацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 На мен на Win7 играта е с доста гадни цветове - някой има ли го този проблем и оправил ли го е? - Пробвах всякакви настройки за емулация - нещо не ще да запали като хората. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veloo Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 На мен на Win7 играта е с доста гадни цветове - някой има ли го този проблем и оправил ли го е? - Пробвах всякакви настройки за емулация - нещо не ще да запали като хората. Като започнеш да играеш не ти ли се оправя? На мен само в менютата ми дава гадни цветове и като започна да играя ми се оправя и само ако на картите има вода ми дава артефакти във водата. Дал съм го на : Windows 98 / Windows Me; run in 256 colors; Disable visual themes; Disable desktop composition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Ако има мераклии да правим мелета, да заповядат в : server irc.zgan.org channel #bulforum Имаме battlenet server ама засега само двамата със ZGAN се гръчим. Ако има още мераклии ще е по-весело. Вечер от 19ч. кажи речи може да ни намерите там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Ако има мераклии да правим мелета, да заповядат в : server irc.zgan.org channel #bulforum Имаме battlenet server ама засега само двамата със ZGAN се гръчим. Ако има още мераклии ще е по-весело. Вечер от 19ч. кажи речи може да ни намерите там. как точно става връзването към тоя сървър? че сън много бос в онлайн мултиплеърите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Абе, mIRCata, тва според мен е канал за мирката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.