Sonic Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Имам една машина - cel 800 Mhz + 384 mb ram + ge-force 2 mx 200 Искам да си направя mail server + web server от нея. Препоръчайте ми дистрибуция и верояните програмки към нея, за дигане на подобен сервер. По възможност да бъде максимално защитен и максмимално опростен web server-a ( ако не е apache де ) , същото важи и за mail server-a , който ще е супер ако предлага готин web интерфеис. По принцип си харесвам RedHat дистрибуциите, но няма проблем да опитам и нещо друго , само да е изпълнило по-горните изисквания, особенно за лесна подръжка мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Като държиш толкова на сигурността - OpenBSD+qmail+apache Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted November 14, 2006 Author Share Posted November 14, 2006 Тва вече е направено - с BSD - толкова sux , че няма накъде ... както казах по-горе е много важно да е лесно за мендажиране и от не много задълбочени в linux - примерно някакъв шарен интерфеис към пощенския сервер менаджер - ала бала ... че не ми се качва exchange server на некои windows пак ... - аман ! :/ ( почват игри да си цъкат и глупости да вършат ) Та относно qmail - доста е беден на екстри ( твърде беден ), а apacheto си е ясно вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Тва вече е направено - с BSD - толкова sux , че няма накъде ... Оттук надолу няма и да прочета какво си написал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peachlover Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Тва вече е направено - с BSD - толкова sux , че няма накъде ...както казах по-горе е много важно да е лесно за мендажиране и от не много задълбочени в linux - примерно някакъв шарен интерфеис към пощенския сервер менаджер - ала бала ... че не ми се качва exchange server на некои windows пак ... - аман ! :/ ( почват игри да си цъкат и глупости да вършат ) Та относно qmail - доста е беден на екстри ( твърде беден ), а apacheto си е ясно вече Много им се радвам на разни като теб дето задават възможно най-ламерски въпрос и после дават ужасно крайно мнение за нещо което вероятно и на картинка не са виждали. Да знаеш че с която и дистрибуция да се захванеш да го правиш това ... няма да се разминеш с човъркането по конфиг файловете и с четенето също няма да се разминеш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted November 15, 2006 Author Share Posted November 15, 2006 Дотук - 2ма предубедени чатъра може би - никога неработели за фирма... О боже ! По-добре да не бяхте писали нищо - поне да не си показвате простотията. Поне да бяхте прочели това което написах - щеше да ви е ясно че не само аз ще го пипам това нещо , но и хората след мен - които не е сигурно дали ще са 100% наясно , или просто ще експериментират. Повярвайте ми - ако го правих за мен - едва ли щях да се обърна към който и да е за помощ, просто си мислех че тук може д аоткрия някои , който поне 2-3 годинки е работил за фирма с повече от 200 служитела, и знае за какво става въпрос, а не ламер , тукощо се пръкнал на бялия свят и дава и дава късички и безсмислени мнения с цел да си вдигне бр. постове, или да се покаже колко е наред с едикво си. Мерси , но ако ми трябва такова мнение - ще го открия от всеки 3ти хванат на улицата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
svarzochnik Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Aми колега,казваш че си свикнал с РедХат-дистрибуциите.С риск да бъда изяден,съветът ми е да си работиш с тях.Федорката е нещо ексцентрично но доста добро начинание.Във Федора 6 има включени доста "екстри" от гледна точка на графични приложения. А относно сигурността-SeLinux върши изключително добра работа,но трябва да се конфигурира внимателно. А спора *BSD,Unix,Linux... никога няма да приключи,така че не се връзвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 Ами то и моето мнение е точно същото ( особенно Fedora ми е любима ) - просто се интересувах дали случайно някой незнае нещо добро като сервер , което да е тествал , и да е лесно за работа дори и от не толкова задълбочени в linux нещата ... Тва ми бе въпроса , а темата бе обърната на : аз знам тва, аз работа на тва - значи е най-доброто ... хмхмх Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Тва ми бе въпроса , а темата бе обърната на : аз знам тва, аз работа на тва - значи е най-доброто ... хмхмх Абе келеш, ти започна флейма относно различните ОС, ти започна нападките, ти започна да се правиш на голяма работа и да раздаваш крайни оценки за това и онова. Или си сложи някакви цейси да прочетеш правилно и да разбереш какво пишеш, или не се обаждай неподготвен. Писна ми да ти гледам небивалиците и да виждам, че дори си вярваш като ги пишеш. Детска му рабта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Соник не си прав в случая, БСД-та наистина за момента е една от най сигурните системи и то без да се налага да инсталваш кернел патчове всеки месец, както става при линукса. Пак и за това кой каде работил или нещо такова, нивото ти се вижда още в първото изречения на началния ти пост "Имам една машина - cel 800 Mhz + 384 mb ram + ge-force 2 mx 200" "Искам да си направя mail server + web server от нея." Какво общо има видео картата с майл и уеб сервера? Но както и да е... qmail е наистиа много добър и документацията е много изчерпателна и няма да имаш проблеми при инстал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 qmail-a e bomba, za 1 h imam rabote6t qmail + vpopmail + spamassasin + qmailadmin (web tool za dobaviane na novi mail-ove) + webmail na FreeBSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Toй Соник откакто е почнал да пише тука само смешки и вицове разказва ОpenBSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 qmail-a e bomba, za 1 h imam rabote6t qmail + vpopmail + spamassasin + qmailadmin (web tool za dobaviane na novi mail-ove) + webmail na FreeBSD Ухаа.. това бих искал да го пробвам .. е едва ли за 1 час ще успея ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Ухаа.. това бих искал да го пробвам .. е едва ли за 1 час ще успея ама... Ot portovete go installvam samo, bez nikvi qmailtoaster-i, tigani i dr. kuhnensko oborudvane. Ako ne se zaku4i ne6to i PCto e ne e na 15 g, aide max 2 h, da ne se izsilvam tolkova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Сложи си СуСЕ и си инсталирай Смарт пакетен мениджър и Guarddog за фаеруол и всичко ще го конфигурираш супер лесно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Полезен линк един брой Полезен линк два броя Полезен линк 3 броя Ако беше казал и за колко клиента ще се използва тоя мейл сървър и за какви приложения ще се ползва апаша. меже би щах да ти дам по-полезни линкс, но с толкова инфо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 кфо не му хареса на bsd-то ? перфектно си работи тук с 200+ юзъра елементарно решение - fedora core , apache, sendmail. Навсичкото отгоре си вървят в комплект Други готини Mail Servers - Kerio Mail Server /не е free / , Desknow . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic Posted November 22, 2006 Author Share Posted November 22, 2006 Абе келеш, ти започна флейма относно различните ОС, ти започна нападките, ти започна да се правиш на голяма работа и да раздаваш крайни оценки за това и онова. Или си сложи някакви цейси да прочетеш правилно и да разбереш какво пишеш, или не се обаждай неподготвен. Писна ми да ти гледам небивалиците и да виждам, че дори си вярваш като ги пишеш. Детска му рабта. Абе тиквеник - ти нали нямаше да четеш надолу а ? или пък не си чел нагоре , а си пускаш лиготиите насляпо . Бегай да се правиш на интересен другаде ! Мерси съм вече от тооя раздел на тоя форума - от тук научих 2 неща - има ужасно големи кретени мислещи се незнам си кво и готови да се заядът за първото нещо за което се захванат. 'cipher' - по-голям смотаняк от тебе не бях срещал , дано да нямам честа да се запозная с подобно диване като тебе . Моля темата да се изтрие - явно ще питам другаде или ще се мъча сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Добре де аз не мога да разбера защо изобщо си я пуснал тази тема като не те интересува чуждото мнение. Като си държиш на своето - мъчи се сам и толкоз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipher Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 'cipher' - по-голям смотаняк от тебе не бях срещал , дано да нямам честа да се запозная с подобно диване като тебе . Хаха. Бати противоречието в това изречение. Виж сега, сине майчин, държиш се като някакъв 15-годишен тийн, който не знае как да покаже колко много знания има в главата си, освен с флеймърски изказвания от вида "Това съкс, онова съкс" и с тъпо отношение към хората, които в крайна сметка пита за нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 offf .....ligava rabota?! Pitam i otgovor ne 6ta....ei tova be6e cialata rabota. Biah re6il da spodelia niakakvi znania....ama mi se izpari zelanieto. Kato cialo zapitvaneto be6e dosta debilsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted November 22, 2006 Share Posted November 22, 2006 Ааа недей така темата си беше хубава.. замислям се вече дали не е крайно време да пробвам freebsd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Ааа недей така темата си беше хубава.. замислям се вече дали не е крайно време да пробвам freebsd Pusni PM ako zakasa6 niakade, imam zapisani niakoi cenni raboti Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 освен с флеймърски изказвания от вида "Това съкс, онова съкс" и с тъпо отношение към хората, които в крайна сметка пита за нещо. Ти какво очакваш от касиер работил в компютърна зала. Само като му чуеш изказването "ламер", се разбира, че е пускал хора на 1-ви за пеесе стотинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted November 23, 2006 Share Posted November 23, 2006 Ти какво очакваш от касиер работил в компютърна зала. Само като му чуеш изказването "ламер", се разбира, че е пускал хора на 1-ви за пеесе стотинки haha...exactly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.