Jump to content
BulForum.com

Анти-чалга сайт

Otli4nik

Recommended Posts

Ами удоволствията, които вълнуват хората - алкохол и леки безмозъчни жени. Бездействието и незаинтересуваността към всичко различно от горните удоволствия.

...Малко в момента съм на друга вълна и не ми се мисли по въпроса, но утре ще допълня.

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Хабим си думите само, чалгата винаги ще е жива, чалгарите не дълго, ама достатъчно, оставете си темата празна, моля ви се, всеки на своето напъва и до никъде не стигаме ;)

Те че чалгарите ще си държат на своето се е видяло, то думите нищо няма да променят.

Хабим си думите само, чалгата винаги ще е жива, чалгарите не дълго, ама достатъчно, оставете си темата празна, моля ви се, всеки на своето напъва и до никъде не стигаме ;)

Те че чалгарите ще си държат на своето се е видяло, то думите нищо няма да променят.

Мойто момче, като те гледам ти си по-просто и от последния чалгар. Като поизживееш още 10 годинки може и да ти дойде акъла в главата, че има не само черно и бяло, а и различни оттенъци на тези двете. Сега в момента това дето ти го пиша сигурно ти е неразбираемо, проблема не е в тебе, а някъде в цифрите на ЕГН-то ти.

breakneck, стига се излага с твойте мъдри мисли. Набор 91 съм, боли ма фара колко знаете, чалгари изпростяли ;)

Аз не съм прост селянин и именно за това мога да си ви наричам такива, много густу ми прави :)

Интересно това дали ще ти стиска да идеш да му го кажеш в лицето или в на някой друг от "чалгарите" писали тук ;)

breakneck, стига се излага с твойте мъдри мисли. Набор 91 съм, боли ма фара колко знаете, чалгари изпростяли ;)

Аз не съм прост селянин и именно за това мога да си ви наричам такива, много густу ми прави :)

Ме ако питаш си......

Дано да с годините малко да се осъзнаеш.

Абе всичко как да е, ама тая тема някак ми навява неприятното усещане, че чалгаризацията е в пълна сила и дето каза някой, не става дума за музика изобщо. Не, че бих използвал думата "музика" за чалгата. Явно прагът на толерантност се е покачил още и някак това ме тревожи.

Кое точно ти дава право да определяш кое било музика и кое не. Примерно аз мога да кажа същото за стиловете музика които слушаш. Кой от нас ще е прав? Въпрос на гледна точка е.

Най - добре всеки да си слуша това което му харесва. Не мога да разбера някои хора как се напъват да слушат или да не слушат даден стил само защото е модерено.

И аз си мисля, че трябва да има по-голяма толерантност.

Да си призная, не харесвам чалгата, но в съзнанието ми например тя стои доста по-високо от рапа, защото май е по-добре детето ми да пее "обичай ме" (дори да го е взело от устата на Азис), отколкото: танцувай под потта на топ*ите ми

Грозни гледки се виждат при всички почитатели на определени стилове. Мисля си също, че не музиката прави хората такива или онакива, те просто са си такива. Простакът си е простак какъвто и стил да предпочита.

Нещо не мога да схвана идеята на този сайт. За какво всъщност е направен? Това течение не можа да бъде спряно. Поне да се надяваме, че ще започне да проявява креативност...

Темата ще я прочета тогава, когато реша,че искам да чета три страници, сега не.

Не искам да забраняват чалгата,защото чалга певците ще започнат да пеят поп с гюбек ритми и ще орезилят един хубав стил музика. :D :D :D :D :D

абе всеки да си слуша квото иска.аз вкъщи слушам предимно ретро и рап,на кръчмата чалгийка,а на диското искам да ми пускат трансове и тек-хаус

Жоро, Жоро, Жоро :unhappy:

Не трябва така бе, приятелю. Ти си един от последните хора, с които искам да се заяждам, затова предварително ще те помоля да не гледаш на поста ми като заяждане. Но не бива така. На мен ми се случва да дъня рап съвсем на трезво и пак се размазвам. Не мога да кажа, че слушам чалга/попфолк за удоволствие без да съм пийнал малко, но отвреме навреме си слушам Снежна Атака на Кондьо и се размазвам от смях без да съм пил.

Мисля, че нещото, против което ритат всички противници на чалгата/попфолка е стереотипа, който тая музика налага и образите, които се предлагат. Това и на мен не ми харесва. Но мисля, че трябва да се разграничава това да слушаш Ивана (примерно) на маса с пийване и компания и това една фолк фенка да се изруси и да цвака дъвка по цял ден с празен поглед докато се чуди от кой край да си подръпне полата, за да я забележи чичкото с хубавите дрехи на бара.

Но мисля, че трябва да се разграничава това да слушаш Ивана (примерно) на маса с пийване и компания и това една фолк фенка да се изруси и да цвака дъвка по цял ден с празен поглед докато се чуди от кой край да си подръпне полата, за да я забележи чичкото с хубавите дрехи на бара.

Анджък. Ей това е разликата между хора слушащи чалга и чалгари. Типичния чалгар харесва Мерцедес като най-велика марка автомобили на света и дава отчетливи и озадъчаващи понякога отговори от рода на "да", "не", "незнам", "ми такова.." и т.н. Като му кажеш по-дълго изречение той е просто шокиран. При разговор с такъв човек, този, който се напряга е човека, който не възхваля чалгата като единствен стил, защото ако иска да постигне някаква цел с разговора, той трябва да премисля изречението по няколко пъти, да се изразява ясно и с думи, които не съдържат повече от 3 (максимум 4) морфеми в състава си.

Сега като се замисля ми става смешно, че някой е отделил от времето си за да го направи този сайт. Сигурно животът му е мнооого интересен lol

:D М да. Жалко е че някой изобщо пропилява времето си за такива неща вместо да ги вложи в нещо полезно. Ама той и на отличника му е интересен живота (с тая тема за гаджето... :lol: ), той за това и подкрепя сайта.

Разбира се, очевидно е, че този site е не просто несериозен опит, ами направо жалък опит...но пак е по-добре от апатията или пък примирението. И моля ви, не правете сравнения метъл-чалга на толкова елементарно ниво като кубинки-прашки...някак си не върви... И последно...като не можете да се защитите с нищо, по-добре си мълчете. Възрастта на Отличника е явно видна и възрастта на хората направили site-а също...това да променя с нещо чалгата като такава? И в същност с какво сте вие повече от него, като сте поживели повече?
Не искам точно теб пък да обиждам, ама ако не знаеш с какво един пълнолетен човек (айде да е над 20) е нещо повече от малолетен, значи нямам какво да кажа. Само ще кажа, че ако нямаше разлика в мисленето, нямаше да има граница 18 години за пълнолетие, гласуване, алкохол и т.н. (някъде дори е 21). И защо някой трябва да се защитава, то всичко се вижда.

Онзи ден Карбовски беше направил много показателно интервю, дано повече хора да са го гледали...
Карбовски ми беше интересен само в началото преди години. Сега ми е много антипатичен и изобщо не го гледам. Даже вече не знам и къде го дават. Много тъпо мислене има напоследък, ама ясно защо, щом се изявява и като чалгомразец. То трябваше и да се досетя де, защото и той обича да слага хората под общ знаменател.

Я, почнал си малко да поумняваш! :) То тия работи не се учат като теб на село. Сега прочети отново цялата тема, защото забелязах че някои постове са прекалено умно написани за теб. И така и не каза какъв стил слушаш. Но ако трябва да съдим хората по стила музика, който слушат, според мен слушаш (разцепваш се яко, както казват пуберите на твоя възраст :punk ) рап и мразиш Устата. ;) Можеш да ме поправиш ако искаш. Не искам да ти падам на нивото (защото е доста ниско), но ако искаш може да послушаш какво ти предложи stefan и да ми кажеш час и дата да се видим на кафе, пейка в парка или наркоманско сборище, за да ми кажеш същото което и написа (не че много ме интересува, ама може да ти помогна да поумнееш още малко). Музиката е по твой избор, претенции нямам. Тъкмо ще се опитам да ти направя живота малко по-интересен. И един съвет. Вземи си смени стила музика (какъвто и да е той), че така като гледам, скоро гадже няма да си намериш. :)

Много ме учудват вече такива елементарни мисления по такива теми. Едно време беше много модерно да се говори по подобен начин против чалгата и всеки да казва че не слуша, ама сега хората просто си я слушат. А тия приказки се въртят вече само около малолетните пубери и изостаналите във времето "гъзари". А и вече трябва да се пояснява какво се има в предвид като се казва чалга. Защото доста често се използва и за стила Поп-фолк, а той вече клони все повече към Поп, отколкото към фолк.

Чалгата си е музикален стил, пък 'ко щете си го слушайте. ;)

Едит:

Анджък. Ей това е разликата между хора слушащи чалга и чалгари. Типичния чалгар харесва Мерцедес като най-велика марка автомобили на света и дава отчетливи и озадъчаващи понякога отговори от рода на "да", "не", "незнам", "ми такова.." и т.н. Като му кажеш по-дълго изречение той е просто шокиран. При разговор с такъв човек, този, който се напряга е човека, който не възхваля чалгата като единствен стил, защото ако иска да постигне някаква цел с разговора, той трябва да премисля изречението по няколко пъти, да се изразява ясно и с думи, които не съдържат повече от 3 (максимум 4) морфеми в състава си.

Уау. Току що се "опита" да опишеш почти цяла България. Позна само за Мерцедеса. Все пак всеки знае, че има два вида коли: Мерцедес и останалите. ;)

П.П. Лелеее колко съм изписал! Дано отличника разбере поне нещо, за да знам поне че съм го написал просто и разбираемо. :D

Абе вие много знаете бе умничките на отличник. Ама знаете та знаете пукате се по шевовете. Направо гении много густу да раздавате така акъла си колко знаете. Жив оргазъм а, breakneck? Стискай че до 10 страници ще я докараме докато не напиша че съм недорасъл пиклъо, който обаче не е израстнал в село, навършил 20 и още блеещ по форуми с ултиматума да си покажат магарещината или от тяхна точка - големите знания по всичко.

офтопик:

...още блеещ по форуми с ултиматума да си покажат магарещината или от тяхна точка - големите знания по всичко.

ултиматум

мн. ултиматуми,(два) ултиматума,м. Последно предупредително искане към някого, след неизпълнение на което се вземат друг род мерки. Поставям ултиматум. Изпълнявам ултиматума.

Предполагам на всяка съзнателна личност е ясно, че чалгата не е просто музика (най-малкото защото такъв "стил" реално не съществува), а диагноза.

Предлагам да се затвори тази тема преди да е прераснала в поредния излишен скандал.

Очевадно е че до консенсус няма да се стигне

Не искам точно теб пък да обиждам, ама ако не знаеш с какво един пълнолетен човек (айде да е над 20) е нещо повече от малолетен, значи нямам какво да кажа. Само ще кажа, че ако нямаше разлика в мисленето, нямаше да има граница 18 години за пълнолетие, гласуване, алкохол и т.н. (някъде дори е 21). И защо някой трябва да се защитава, то всичко се вижда.

Не може ли поне веднъж да не се приема всичко на толкова елементарно и буквално ниво? Да, трябва да има някакви норми и граници в това общество. Да, 18/20 е общо взето приемлива граница. И? Значи ли това, че всички под нея нямат право на мнение? Или пък, че мнението на всички над нея тежи повече? На мен нещо ми се струва, че един простак си е простак и на 15 и на 50 и същото важи за обратния вариант. И ако не си забелязал, в което се съмнявам, съм писал за това, че на Отличника му личи възрастта. Само че незрялата интерпретация на една идея не прави идеята недопустима. И да, няма нужда от защита...то е съвсем явно...

Значи ли това, че всички под нея нямат право на мнение?
Имат, но не трябва да им се обръща голямо внимание (както в тази тема). ;)
Жив оргазъм а, breakneck?
Вече не съм толкова млад като теб, за да получа оргазъм само с натискането на копчета. :)
Стискай че до 10 страници ще я докараме докато не напиша че съм недорасъл пиклъо, който обаче не е израстнал в село...
Вече си го каза, така че да приключваме. Само за селото не съм много съгласен, но нищо (това че не си расъл на село, не значи, че не си селянин). Ще си замълча.

Хах, педал какво се правиш на ънпиклю)? Старите ми еврокомовци, много знаете, ей! mauler, какво му беше неправилното? Всичко! Имах предвид че някой ги е накарал да си покажат магарията и ако не го направят ще си умрат... Защо не? Не ми се налага да говоря английски от доста време ама вас какво ли ве боли. Приятен керлив живот в Б-я, живот на многознайковци дето единствения им приятел е компа и евроком инфо, желанието има да си покажат колко знаят, изкривени и промити хора, БЕДНИ И КЕРЛИВИ, смятащи че живеят нормален живот ама по-надалече от селото не са стъпили. Много ви здраве умници, някой ден мога да се върна и да ви се посмея отново :)

Хах, педал какво се правиш на ънпиклю)? Старите ми еврокомовци, много знаете, ей! mauler, какво му беше неправилното? Всичко! Имах предвид че някой ги е накарал да си покажат магарията и ако не го направят ще си умрат... Защо не? Не ми се налага да говоря английски от доста време ама вас какво ли ве боли. Приятен керлив живот в Б-я, живот на многознайковци дето единствения им приятел е компа и евроком инфо, желанието има да си покажат колко знаят, изкривени и промити хора, БЕДНИ И КЕРЛИВИ, смятащи че живеят нормален живот ама по-надалече от селото не са стъпили. Много ви здраве умници, някой ден мога да се върна и да ви се посмея отново :)

Момче нещо много се разбуйства - дръж се по-възпитано

Аз пътя го хванах преди 4 месеца. Пътя към нормалния живот. Защо да не вакарам емоция, говоря за неща които не сте виждали и чували в селото. Вземи книга да ви напиша да я пишите на съчинение разсъждение след 7-ми клас.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...