zlobil Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 абе просто не обиждай хора които не познаваш и аз примерно мраза метал , пънк но никога не съм обиждал хората които ги слушат затова и ти се въздържаи от такива коментари , разбрахме те че мразиш музиката ама да мразиш и хората които я слушат и да я обиждаш си е чиста форма идиотщина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 колкото и да ми се иска да спре да ме залива отвсякъде тая музика няма да стане кача са на некой рейс оня ми ти шофьор яко чалга дъни си ебало майката. ама с такива сайтчета нищо няма да се постигне по-скоро трябва закон срещу нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted November 12, 2006 Author Share Posted November 12, 2006 @zlobil Квото кажеш, човече, опитвам се да се въздържам ама чалгата определено е нещо кухо за мен, не мога да не го кажа. Няма нищо лошо да се направи сайт с хората мразещи я, кой е казал че обиждам някой, само ви показах сайта. Да не съм я основал тая организация аз, имат си имейл хората направете им се на големи там. Повтарям, чалгарите се показаха веднага. А те най-много знаят. @stenli няма отърване, нещата само се влошават... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Който слуша тая помия в главата има толкова колкото и изпълнителите й. Всеки негласувал там за мен е поредния заблуден от трудностите в живота си българин. Не стига че целия народ изпростаял до такава степен, чалгата направо ги довършва.Като толкова ви мозъка в главата надувайте касетофона и се излагайте на света. Българи... и тука не обиждаш нали .... само си говориш а ти като можеш да обиждаш чалгарите , те що ли пък не могат да те обиждат , постоянно нападате колко са прости а те като ви отвърнат селяни били аи сиктир вече @zlobilКвото кажеш, човече, опитвам се да се въздържам ама чалгата определено е нещо кухо за мен, не мога да не го кажа. Няма нищо лошо да се направи сайт с хората мразещи я, кой е казал че обиждам някой, само ви показах сайта. Да не съм я основал тая организация аз, имат си имейл хората направете им се на големи там. Повтарям, чалгарите се показаха веднага. А те най-много знаят. и кво , кво точно се показахме , не се определям като чалгар просто слушам и такава музика на никои не съм се правил на голям , тва просто не е мястото за да го правя ама пишеш простотии Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Ужасно елементарно е да съдиш за човек по неговите музикални и прочее вкусове.Не визирам конкретно чалгата,а по принцип.Но явно е на мода да си подрастващ и да мразиш и заклеймяваш хората,защото харесват нещо,което ти не.Смешно е,че подобни хора се смятат за умни.Всеки човек е свободен да избира,а с подобни умозаключения,се цели да му се отнеме тоя избор-не върви,пичове,примитивно е. Гледайте си в собствените паници,щото заради подобни хора,които не се сещат да свършат нещо креативно и полезно,а правят сайтове анти-нещо си,е пълно с млади хора,които в един момент оревават орталъка,че няма бачкане. LPFC,ясно е,че има значение,но не можеш да кажеш "тоя/тая е тъп/а,щото слуша тва",а просто няма да си в една и съща среда с тоя човек./ама тва е малко по-дълга тема,а и още много неща са определящи/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Ужасно елементарно е да съдиш за човек по неговите музикални и прочее вкусове.Не визирам конкретно чалгата,а по принцип.Но явно е на мода да си подрастващ и да мразиш и заклеймяваш хората,защото харесват нещо,което ти не.Смешно е,че подобни хора се смятат за умни.Всеки човек е свободен да избира,а с подобни умозаключения,се цели да му се отнеме тоя избор-не върви,пичове,примитивно е. Гледайте си в собствените паници,щото заради подобни хора,които не се сещат да свършат нещо креативно и полезно,а правят сайтове анти-нещо си,е пълно с млади хора,които в един момент оревават орталъка,че няма бачкане. подкрепям сайтчето,макар че е глас в пустиня,защото за мен ИМА значение кой каква музика слуша .човек , който слуша чалга не може да ми е приятел/гадже , защото слушането на чалга е определящо как се обличаш,къде прекарваш свободното си време и пр. Само Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Аз не мога само да разбера, защо като се стигне до чалга, веднага се появява и Метъл-а? Само тия два стила ли знаете бе хора? Я вкарайте нещо друго следващия път. Колкото до това кой къде прекарва времето си въз основа на музикалните си предпочитания (споменато в горния пост), аз предпочитам да съм "чалгар" и да ходя по цял ден по кафета, отколкото да съм "метъл" и да вися по цял ден на Площад Централен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 С риск да се отклоня от темата, найистина е факт че от статистическа гледна точка, един голям процент от любителите на чалга са (с извинение) "шофиори на ИФА" , а друг не по-малък процент са подрастващи тиинове за които си е гъзария да консумраш алкохол(напиваш). Но това в никакъв случаи не ти позволява (на Отличника) да слагаш всички под един знаменател. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Забавно... като вицовете на Къци "Най-накрая"?! Около 2000-2001-ва година един приятел беше направил такъв портален сайт. anti-chalga.hit.bg... Сайта беше добре направен, с този си сайт моя приятел навлезна в уеб дизайна, с който в момента си изкарва хляба. Интересното е, че преди няколко седмици този човек, който в момента ми е съквартирант ме изненада/изтормози, като ми пусна някакво чалга парче, което много го кефело По времето на този си сайт човека беше с ник Anti_Chalga. Нищо чудно подобна градация да чака и вашите хора Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Ма разбира се, че чалгата е най-пошлата музика...ето на рЯпъ например е много стойностна музика. Там в клиповете не друсат задници полуголи момичета, изпълнителите нямат по 3-4 ареста на месец за побой/престрелка/сводничество. Текстовете на песните им обикновенно са на чист английски със шотландски акцент и пеят за възхвала на Кралицата. Та, като се сравнят двата горепосочени стила предпочитам да съм си за чалгийката.И двете са на едно дередже, само, че нашто си ми е по на душата,пък и като седна да си поркам и ще ми е кеф, а не да имитирам африканските маймуни от щатите. За метъли и т.н. - тая музика умира, сега са на мода лигавите гейчета тип Linkin Park и etc... Get low, Get low 2xTo the window, to the wall, (to dat wall) To the sweat drop down my balls (MY BALLS) Без коментар Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted November 13, 2006 Author Share Posted November 13, 2006 Не разбирайте ни най-малко грешно идеята на сайта, никой няма предвид да обижда слушащите чалга, метъла е много кухо дето се сравнява с чалгата, този стил музика е хиляди километри по-нависоко от нея, та въобще метъл половината го използват като различно значение. Нека си живей сайта, към 200 гласа вървят да са щастливи хората, да не са написали в сайта че чалгарите са педали я, стегнете се :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 аз предпочитам да съм "чалгар" и да ходя по цял ден по кафета, отколкото да съм "метъл" и да вися по цял ден на Площад Централен BLAMMMMM! Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 яко, поредната тема против чалгата :D отличник, я ми кажи, след като си набор 92, дали си сигурен, че можеш да определеш хората, седящи срещу теб, заобикалящи те и твоите познати? Можеш ли със сигурност да кажеш кой какъв е и за какво се бори? Не! А си тръгнал тука разни непознати да обиждаш и да правиш оценки за това кой бил селяндур и кой не. айде обрато при децата и си слушайте там квото си слушате без да се опитвате да разберете заобикалящия ви свят... то само ще си дойде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Хах. Той отличника, че е още недорасъл за нещо странично от неговия мироглед, така си е. Ама всичките останали, къде Ви е акъла, че да се връзвате на някакъв си 14 годишен току що преминал в пубертета тийнейджър. То чалгата е за големите хора, които са на поне 17. За малките да си слушат там Мишо гъЗара и лизльовците около него, и да се правят на тежки. И аз на техните години съм слушал какви ли не стилове (без хеви метъл) и мразех чалгата, ама сега си я слушам с кеф. Чалгата е музиката за хората излезли от пубертета и разбрали истинския смисъл на думата "живот". И един въпрос към малолетния, дето още от сега използва думата Българин като обида. Ти по-голям Българин от другите ли си като слушаш западна музика на чужд език? И каква БГ музика обичаш да слушаш и на кой, ако изобщо превключваш някъде другаде освен на Сити и МТВ. То за това БГ музиката ни е в трета глуха, щот много е мудьерну да са слуша на инглиш. А през това време поп-фолка процъфтява, защото дава на хората това което искат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted November 13, 2006 Author Share Posted November 13, 2006 breakneck, стига се излага с твойте мъдри мисли. Набор 91 съм, боли ма фара колко знаете, чалгари изпростяли Аз не съм прост селянин и именно за това мога да си ви наричам такива, много густу ми прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 ei pak se zaformi spor - ludnica ne moa razbera za kvo trqbva da se slaga etiket vseki koito go pravi govori gluposti az poznavam dosta inteligentni hora koito slu6at 4alga i dosta tupi koito ne slu6at i kvo praim v taq situaciq ??? tva 4e 51% ot horat prave6ti ne6to sa edi si kvi ne pravi i dr. 49% su6tite kato tqh Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Black Dragon Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 breakneck, стига се излага с твойте мъдри мисли. Набор 91 съм, боли ма фара колко знаете, чалгари изпростяли Аз не съм прост селянин и именно за това мога да си ви наричам такива, много густу ми прави Хахахахахахааха може да не си прост селянин, ма си тъп гражданин някъв сдухан такъв. Айй '91 ходи спи, че стана късно и утре ше ти са приспи като отидеш на Детска да слушаш чалга и да са кефиш, а като са прибереш в 9 часа да пишеш у форумите, че не слушаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Сега като се замисля ми става смешно, че някой е отделил от времето си за да го направи този сайт. Сигурно животът му е мнооого интересен lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 breakneck, стига се излага с твойте мъдри мисли. Набор 91 съм, боли ма фара колко знаете, чалгари изпростяли Аз не съм прост селянин и именно за това мога да си ви наричам такива, много густу ми прави абе ти си бил много просто дете бе престани да обиждаш хората които слушат музика която ти не харесваш , дете идиотче като си толкова чок що не отидеш на някой "чалгар" да му кажеш колко е прост щото слуша такава музика или на които и да е било и да му кажеш че е много прост щото слуша стил музика които ти не харесваш , знаеш ли защо защото на които и да почнеш да го обиждаш заради стила музика ще ти тегли един здрав бой или най малкото ще ти се изсмее в лицето ма така е форумите дават свобода на всякакви идиоти да ръсят простотии edit : минутка мълчание да се преклоним пред най-големият мислител и "не селянин" автора на темата: http://www.evrocom.info/invision/index.php...c=29936&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Ххахахахаха...Яко! Айде трийте я тая тема,че се изпокараха хората... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Абе всичко как да е, ама тая тема някак ми навява неприятното усещане, че чалгаризацията е в пълна сила и дето каза някой, не става дума за музика изобщо. Не, че бих използвал думата "музика" за чалгата. Явно прагът на толерантност се е покачил още и някак това ме тревожи. Разбира се, че същността на човека определя музикалните му и изобщо всякакви вкусове и казано по по-бруталното обръщение на същото - музикалните и всякакви вкусове също могат да определят личността. Ако изначално не сте съгласни с това, не знам, дали има смисъл от разговор по темата. Оттам нататък вече става дума за ценности. Разбира се, че има ниско ниво в обществото...във всяко общество. Примерът с рапа беше много точен. И тук при мен всякакви хора на по 4 рома (е, нямаме си ракия) дънят рап и се радват. Да, баш същото. Въпросът е, дали чак толкова огромен процент от българското общество е на толкова ниско ниво или просто няма достатъчно добра дистрибуция и предлагане. Тъй като силно се надявам да е второто, подкрепям подобни инициативи. Разбира се, очевидно е, че този site е не просто несериозен опит, ами направо жалък опит...но пак е по-добре от апатията или пък примирението. И моля ви, не правете сравнения метъл-чалга на толкова елементарно ниво като кубинки-прашки...някак си не върви... И последно...като не можете да се защитите с нищо, по-добре си мълчете. Възрастта на Отличника е явно видна и възрастта на хората направили site-а също...това да променя с нещо чалгата като такава? И в същност с какво сте вие повече от него, като сте поживели повече? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Съгласен съм с всяка дума казана от GeorgiK Онзи ден Карбовски беше направил много показателно интервю, дано повече хора да са го гледали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Хайде да се спре слагането на чалгата и хората, които слушат чалга под един знаменател. В такава среда съм, че повечето от познатите ми слушат чалга, не са родом от Пловдив и струват много повече от доста лекета отраснали в тоя град и слушащи каквато и да е друга музика. Не са върха на интелигенцията, за каквито се мислят доста хора претендиращи, че слушат "стойностна музика", но като хора струват адски много и винаги съм могъл да разчитам на тях.И в никакъв случай не мога да кажа, че са прости, щото виждаш ли слушат чалга. Селянин не е географско понятие, а манталитет. А колкото до чалгата, тя почти си умря преди години. В момента 90 % от музиката, която излиза от Пайнер повече избива на поп музика, отколкото на чалга. Остават 10 % наистина чалга (Аметовци и т.н.) но си я има и хората, която си ги влече. Това, че изпълнителките в клиповете са силиконови, руси и полуголи не виждам какво толкова са трън в очите, след като в голяма част от световната музика изпълнителите следват точно този модел. И да, вкъщи като си стоя си слушам Металика, Моторхед или Алис Купър. Като отида на кръчма ми се слуша чалга. Щото салата и ракията си вървят с тях щото сме си балканци и тая музика ни е в кръвта. А някой като иска да се изкара много модерен да си слуша депресантската музика или Linkin Park, да си се обръщат един друг с никовете си от чата или някоя игра и да ми говорят с чуждици. Евала големи сте Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Става дума за чалгата като начин на живот. И аз имам много приятели слушащи чалга, но въпроса е в мирогледа и посоката, в която той се променя. Самата музика е по-скоро следствие. ПП Именно за това и всеки има право да си недоволства и да изразява недоволството си по начин по-който той намира за добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Всеки си има право да си живее както си желае.И на мен доста начини на живот и прослойки са ми супер противни, ама се налага да живея с тях .... П.С. Дай определение за "чалгата като начин на живот" Едит: Че я ми кажи къде по света има хора дето не ги интересуват парите, алкохола, курвите и да си правят купона. Проблема си е в народното мислене, чалгата просто намира отражение в него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.