Jump to content
BulForum.com

Моля помогнете...

Recommended Posts

Вчера си зех нов pc и ся ми дава че има само диск C като място за запазване на файлове.Ама аз искам да си разделя диска за да може на единия да си качвам моите документи.Казаха ми че става с програма,но не знам коя.Моля кажете коя е тая програма и как точно се прави.

А възможно ли е Local Disk (D:) или както там се води, да не е форматиран, а иначе харда да си е разделен?

P.S: Откога не съм пил текила :D

Да ти кажа честно не знам...не съм много по компютрите,но имам само C като място за запазване.Ина4е отделно си имам флопи и CD-romovoto устр. което е наречено Д

Да ти кажа честно не знам...не съм много по компютрите,но имам само C като място за запазване.Ина4е отделно си имам флопи и CD-romovoto устр. което е наречено Д

А като големина колко GB е (C:) и колко е целия хард?

Целия хард ми е 250 Gb а C ми изписва че е 232

Дефакто ти е 232 харда. Значи просто наистина не е разделен. Сваляш си Partition Magic, както е писал колегата по-горе и го раделяш на 32 и остатаъка например. Единият дял става 32ГБ, а другия 200. След тази операция черпиш една текила и готово :D

Дефакто ти е 232 харда. Значи просто наистина не е разделен. Сваляш си Partition Magic, както е писал колегата по-горе и го раделяш на 32 и остатаъка например. Единият дял става 32ГБ, а другия 200. След тази операция черпиш една текила и готово :D

Шо трябва да сваля разни програми като си има вградена в операционната система? :blink:

Ако тази снимка в профила ти е твоята, лично ще дойда да ти разделя харда на колкото части искаш... :bgrin: ...(майтапче)... :D ...освен, че можеш под ХР да си го разделиш, също толкова лесно и безопасно става с Partition magic, за която вече ти споменаха. Винаги съм делял и обединявал дялове с нея, преобразувал съм ги многократно от FAT32 на NTFS и обратно....и иникога не ми се е появявал проблем с данните. :punk Самият интерфейс на програмата е много 'дружелюбен' към начинаещи и е така организиран, че практически няма опасност да сгафиш нещо....а ако случайно много се постараеш и сгафиш - има си UNDO функция. :rolleyes:

Шо трябва да сваля разни програми като си има вградена в операционната система? :blink:

Вградения във Windows XP мениджър на дялове не може да преоразмери дял, да го премести и не може да раздели вече готов дял на няколко по-малки. Единственото което се прави с него без загуба на информация е да се добави свободното неразделено пространство от диска към вече съществуващ дял, и то само ако пространсвото е съседно на дяла.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...