GLT Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Наложи ми се да пускам интернета на компютъра на един приятел, който е към Визио. Преди бях чел, че онези лейки от Визио правят някви галимации със затваряне на портове. Интерфейсите са конфигурирани коректно. Това което направих е да отворя затворените от Визио портове: echo "1025 10000" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range Е да, ама не стана, дайте няква идея дали Визио са направили и няква друга простотия, която трябва да се прескочи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Aз съм пускал нет на визио през компютър, който го рутира с OpenBSD. Проблема е, че те блокират портовете над 32 000, а при NAT портовете отиват доста нагоре. Затова му задаваш при NAT-a да държи портовете статични. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLT Posted November 4, 2006 Author Share Posted November 4, 2006 МММММ, май не съм толкова дорасъл за темата и незнам дали ще се справя. Намерих ТОВА за случая, ама много недостиг на информация имам в главата си. Ако има някаква хватка без да се задълбавам толкова и да губя време кажи, ако не.... все някога ще стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingoftheROAD Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Възможно е да засичат по TTL (time to live) пакетите. На Windows по default му е TTL 128. А на различните Линукски дистрибуции е различен. Ако има начин да се смени TTL-а на линукса на 128 може и да стане работата. Така поне мисля аз. Защото TTL-а го има във всеки изходящ пакет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Пробвай с: echo "1025 4096" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Дано тази статия помогне ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
scooby Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Наложи ми се да пускам интернета на компютъра на един приятел, който е към Визио. Преди бях чел, че онези лейки от Визио правят някви галимации със затваряне на портове. Интерфейсите са конфигурирани коректно. Това което направих е да отворя затворените от Визио портове: echo "1025 10000" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range Е да, ама не стана, дайте няква идея дали Визио са направили и няква друга простотия, която трябва да се прескочи. az sam s swackware v mrejata na visio echo 10000 25000 >/proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range visio rejat si4ko pod 10000 i nad 30000 uspeh Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingoftheROAD Posted November 29, 2006 Share Posted November 29, 2006 Ето нещо което може да бъде полезно. Да видим тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted November 30, 2006 Share Posted November 30, 2006 При визио няма TTL филтър единственото което ти трябва е това редче : echo "1024 4096" >/proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range Същото сваляне на портове се налага и при Виста PS - Не можете да отворите затворените от Визио портове, но можете да накарате линукса ви да ползва разрешените портчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
anAngel Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 По-добре го сложи в sysctl.conf файла за да ти е перманентно: echo "net.ipv4.ip_local_port_range= 1024 4999" >> /etc/sysctl.conf Link to comment Share on other sites More sharing options...
PEPO_1 Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Ами аз ползвам нет от визио имам сървър на линукс слакуаре 11 и ползвам echo "1025 4096" > /proc/sys/net/ipv4/ip_local_port_range НО !!! си го опишете във крона щото след ребоот пак няма да имате нет !!! Обадете се в офиса на 62-43-94 за рефикс на мак адреса на ланката и след 10 15 минути мжете да радвате Дано съм помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkReaper Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Окей и аз имам въпрос отностно рутирането на нета ... Та имам слак, рутирам си нета през НАТ, локалните портове са ми 1024 - 4096 (стандартните настройки на слака). Обаче като форуардвам портове към моя компютър - примерно за биткомет, дцц или някоя игра - за да мога да ги ползвам и да не ме считат за firewalled не става. Едно време като бях на ек нещата си работиха перфектно, но сега със визио явно има някакво разминаване? Може би се блокират определени портове или? Накратко визио -> рутиран нет -> винаги firewalled ме показва дори когато са forwardнати портовете. Предварително мерси за помоща Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.