Jump to content
BulForum.com

Galaxy/MagicPrism 7600GS 128/256MB DDR3 - звяр в овча кожа или да?&#33

Recommended Posts

Наскоро след подробно проучване в стил "цена/производителност/възможност за клок", продобих законно една бройка MagicPrism 7600GS 256MB DDR3.

Моделът е същия като на Galaxy, дочух и че това е просто търговска марка на същата фирма за внос от МОСТ. Както и да е - платките са еднакви. Въпросната карта е въоръжена със SAMSUNG 1.2нс памет която по дефолт работи на 700МХз, а ядрото на 500. Без пипане на картата, след поставяне на Zalman VF900, картата държи стабилно честоти 679/869..... Резултатът от 3Д Марк 03 е 15400.... иначе казано далеч над 7600GT. След малко по подробно проучване днес се установи, че за картата има не труден волтмод с който може да стигне до честоти от 740/925 при волтажи 1.69/2.05 (постижение на главно действащо лице във туториала за волтмода). Резултата на 03 при тези честоти е 17.8К :ph34r: . По настоящи данни картата струва 130 - 140$ в зависимост от дилъра й.

Тези дни се захващам с мода на моята. Скоро се надявам да имам резултати...

Ето резултата на 7900GT постигнат от DStealth в 05 А ето резултата на въпросната 7600GS

При положение че и двете карти са много вдигнати, разликата в резултатите е около 30% в полза на 7900GT, особено съпоставена с цената на картата 140 срещу 300 $... тази разлика е смешна...

Чудовище в овча кожа или да?

Ето оригиналната тема - Тук! Вътре има всичката информация, която ви е нужна за да стигнете далеч с тази карта. Включени са и двете PCBта съответно с регулаторите им. Определено новото PCB с 256МБ окомплектовка 1.2нс е доста по добра, но и 128цата не е за изхвърляне.

Cheers!

Edit1: Един изгорял поялник в повече.. Потегляме за Конрад днес в ранни зори!

Имам малко "неуместен" въпрос, но все пак някой има ли някакви впечатления от AGP версиите на този модел ?

П.С.

Моля без коментари от типа "AGP е залязваща технология" и т.н.

Едит: DJ Nicolaeff извинявай че ползвам твоята тема за този въпрос, но не върви да отварям нова.

Имам малко "неуместен" въпрос, но все пак някой има ли някакви впечатления от AGP версиите на този модел ?

П.С.

Моля без коментари от типа "AGP е залязваща технология" и т.н.

Едит: DJ Nicolaeff извинявай че ползвам твоята тема за този въпрос, но не върви да отварям нова.

Впечетления от Волтмод или от картата.Картата на Agp е 1:1 с тази на PCI-e няма разлика по-бавния трансфер не пречи.Ако става въпрос за ДДР3.

Dj Nicolaeff внимавай с мода аз много на стелта му нямам доверие говори си ги на изус много.Защо не пробваш с молив или сребърна паста.И погледни дали ядрото не ти е новата ревизия която е 80nm произвеждат се от 2-3 седмици и има минимален шанс да е с него.На 80nm няма да му се отрази добре тези 1.7 Волта.А тази памет повече от 910-930 не може имах същата на X1800XT-то и с волтаж и с много ток не можеше повече.Още един съвет 1.2нс паметти са по стария технологичен процес и греят повече от новите 1.4 и 1.1 нс ,така че няма да е зле да има една перка в/у радиаторите.Още един въпрос постоянни или променливи резистори ще използваш ?

Едит:айде сега да не говорим сега 7900GT какво прави след добър мод а още по малко за 7900GTO която е с 512 мб 1.1нс и печатна платка на GTX и минава GTX само с смяна на биос(а след мод ....).Аз очаквам Galaxy 7650GS 256 DDR3 80nm 1.1ns(samsung) :)

Едит2:Сложи и синкове и на регулаторите за напрежение

аз първоначално мислех да купувам 7900gt впоследствие се оказа, че са свършили и останах на 7900gs. поразрових се тези дни за информация около картата и се оказа, че с клок изкарва равни, а на някой игри и по-добри резултати от GT версията без клок. т.е. ако говорим за съотношение цена/производителност GS са доста по-добър вариант. Asus 7900gt вървеше за 328$, а GS-a го взех за 218$ и се оказва, че разликата в цената е голяма, а разлика в производителността почти няма. разбира се, ако се клокне тва GT ще фърка, но не си струват 100$+ отгоре. ето едно ревю на 7900гс, в което има и сравнение между 2-те карти http://www.computers.bg/statia.php?mysid=759&t=40

:пп чета из разни форуми, че паметите 1.1нс са горели доста, а даже се чуват мнения, че и 1.2 и 1.4нс също правели проблеми. вярно ли е това или просто са някакви отделни случаи?

Впечетления от Волтмод или от картата.Картата на Agp е 1:1 с тази на PCI-e няма разлика по-бавния трансфер не пречи.Ако става въпрос за ДДР3.

Dj Nicolaeff внимавай с мода аз много на стелта му нямам доверие говори си ги на изус много.Защо не пробваш с молив или сребърна паста.И погледни дали ядрото не ти е новата ревизия която е 80nm произвеждат се от 2-3 седмици и има минимален шанс да е с него.На 80nm няма да му се отрази добре тези 1.7 Волта.А тази памет повече от 910-930 не може имах същата на X1800XT-то и с волтаж и с много ток не можеше повече.Още един съвет 1.2нс паметти са по стария технологичен процес и греят повече от новите 1.4 и 1.1 нс ,така че няма да е зле да има една перка в/у радиаторите.Още един въпрос постоянни или променливи резистори ще използваш ?

Едит:айде сега да не говорим сега 7900GT какво прави след добър мод а още по малко за 7900GTO която е с 512 мб 1.1нс и печатна платка на GTX и минава GTX само с смяна на биос(а след мод ....).Аз очаквам Galaxy 7650GS 256 DDR3 80nm 1.1ns(samsung) :)

Едит2:Сложи и синкове и на регулаторите за напрежение

Ако двата тримера по 100kOhm са за теб променливи съпротивления значи променливи. :D

Ако двата тримера по 100kOhm са за теб променливи съпротивления значи променливи. :D

дам това имах впредвид но една препоръка от мед правил съм доста модове и стават доста фалове в последствие.Като се намери перфекнто съотношение волтаж/клок замени променливите с постоянни :) за да нямаш проблеми.

Ето резултата на 7900GT постигнат от DStealth в 05 А ето резултата на въпросната 7600GS

При положение че и двете карти са много вдигнати, разликата в резултатите е около 30% в полза на 7900GT, особено съпоставена с цената на картата 140 срещу 300 $... тази разлика е смешна...

Чудовище в овча кожа или да?

Edit1: Един изгорял поялник в повече.. Потегляме за Конрад днес в ранни зори!

А това 7600 vs 7900GS пак на МР или 140 vs 200$ кое си струва повече ?

А това 7600 vs 7900GS пак на МР или 140 vs 200$ кое си струва повече ?

ако имах да дам 200$ за 7900гс-а бих го направил... : ) тук вече става въпрос за финанси.. това неса карти 1 клас, които да се различават с 5-10$ и да се чудиш коя да вземеш.. имаш ли пари за 7900гс взимаш нея.. нямаш ли взимаш 7600... :)

Значи имам MP7600GS 256MВ DDR2 AGP

Въпроса ми е мога ли да отключа на тази карта някакви пикселни конвейри ?

РиваТунер показва следното:

53492_964.JPG

Pixel Unit 2 - disabled.

Възможно ли е да се отключи и евентуално как става и има ли някакви рискове ? :bgrin:

Ще съм благодарен ако някой по-компетентен ме светне ;)

Мерси предварително :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...