lucky Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Здравейте.не съм сигурен за мястото на темата, но мисля, че е за тук. Един приятел ми даде новия си лаптоп, за да му инсталирам още една OS. Купуван е от щатите заедно с операционната система XP home.Имаше 2 дяла на харда - на единия беше операционната система, на другия някакъв RESTORE дял.Ползвах partition magic и си създадох нов дял тип NTFS всичко мина добре и реших да слагам XP pro.да, обаче след като си бутна от CD-то и си копира файловете в началото (по-точно зареди разните там драйвери), ме попита дали да инсталира вин-а или да спре.естествено дадох да го инсталира.и Извади един екран, на който ме светна, че не съществува HDD, на което да го сложи. Смених файловата система на новоя дял на FAT32 и пак се пробвах.Същия резултат. използвах едно CD, за да бутна до DOS и опитах да инсталирам ръчно през папката i386 и файла winnt.exe.започна да копира файлове, и като приключи ми извади едно съобщение, че за да предпази компа от повреди виндовс прекратява инсталацията.Правил съм опити при NTFS и FAT32 на новия дял.новия дял съм го правил във всички варианти - active, logical, primery.без резултат.иначе харда (или по-точно ФАТ32 дяла го виждам под дос), самата инсталация твърди, че няма въобще HDD.със лаптопа няма специфични CD-та.инсталационен Win _home и интивирусен софтуер. лаптопа е compaq presario v5902us Приемам идеи Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Я виж пак модела ,че аз такъв не открих.SATA ли е харда ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Диска му е SATA, със сигурност, трябва ти флопи и дискета за драйверите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Диска му е SATA, със сигурност, трябва ти флопи и дискета за драйверите. Някои модели нотебоци в БИОС имат опция за ХДД-то /слага се на компатибъл/ и след това ВИН-а се инсталира без никакви проблеми провери дали го имаш в БИОС Link to comment Share on other sites More sharing options...
EXPANIUM_3 Posted November 10, 2006 Share Posted November 10, 2006 Здравей. Имал съм подобен проблем и може твоя да е същия. Значи някои дъна изискват да качиш драйвери за SATA иначе няма да ти намери HARD-a. От диска с драйверите на дъното се прави дискета и още като boot-неш диска с XP, има в самото начало F2 мисла че трябваше да се натисне и след като си зареди там неговите си неща, ще ти се отвори едно меню, от което ще трябва да посочиш 2-3 опции(съжелявам, но в момента не ги помна наизуст, за да ти кажа точно какво се натискаше, но ако го вида или чуя, ще се сета ). После би трябвало да ти намери HARD-a. Успех !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.