Jump to content
BulForum.com

Хардуерен проблем с ПС?

Recommended Posts

Много е странно,защото се бъгват всички програми ,трите най-разпространени браузери,

уинамп,медия плеър,уиндоус еьплорер,generic host services ,ако щете.

Това поне на мен ми говореше за софтуерен проблем...

обаче...

Компютъра се рестартира,когато сам си пожелае...

Пробвано е многократно преинсталиране на уиндоус екс пи,200,2003,проблема с рестартирането си остава,както и с бъгването на почти всички програми (теглени само от официални сайтове)

Изтриван е целият хард диск,пак нищо...

Мисля да го занеса във фирма,да направят диагностика,обаче не знам в коя...(то ако знаех къде е проблема,отдавна да съм купил нова част)

Много ще се радвам да ми препоръчате фирма,която прави добра диагностика (стига да не ми искат един милион лева за нея)

Все пак давам и конфигурацията на компа,защото тук има доста разбиращи...и може някой да знае нещо по въпроса.

AMD Athlon XP 2200+

1.80 GHz

512 MB Ram

Asrock K7VT4A Pro

GeForce4 MX 440 , 128 MB

http://www.erabg.com/

za 28lvl idvaha do nas , varnaha se da zemat nqkvi uredi i otkriha kade mi e problema./predi godina i ne6to be6e./

a i kaji kvo ti e zahranvaneto .

EDIT

някакво малоумно е

купено е заедно с оригиналната конфигурация на пс-то и кутията

vij sq tegli6 ne6to kato everest i davaj qko info,6toto някакво малоумно е zvu4i kato kak se kazva onaq pesen deto predi 2 min q pusnaha po onova radio.

dai sa6to i kvi temperaturi ti ot4itat dat4icite./speefan/everest....bios :P .../

някакво малоумно е

купено е заедно с оригиналната конфигурация на пс-то и кутията

температурите са нормални,това съм го правил толкова много пъти

друг е въпроса,че нещата,които изкарва еверест за захранването аз не ги разбирам,сега ще го сложа,след което ще ги напиша тук

ЕДИТ

ето :)

everest.JPG

Здравей. Лично на мене проблема ти ми звучи като хардуерен. Разбира се не сам 100 % убеден, но мисла че може да имаш проблем с RAM, дъно, захранване. Бодни друга RAM памет и виж дали ще има резултат. А може и дъното да има надути кондензатори.

Аз залагам на дъно или памет. Пробвай да сложиш последната версия на биоса на дъното. Кажи какви драйвъри слагаш на дъното при преинсталация - от диска с дъното или теглени от сайта на производителя?

Имал съм такива проблеми, бяха от захранването, ако имаш възможност сложи друго и пробвай. При друг случай се оказа от пастата на процесора но твоят е с добри температури. При АТХ като това от подписа ми няма да имаш проблеми :punk

Най-вероятно е захранването или рама. кажи кви марки са, ква е мощността на захранването, ква е честотата на рама. От тоя скрийншот в everesta нищо не може да се разбере, освен оборотите на вентилатора :)

Най-малка е вероятността да е от дъното или процесора, недей да пробваш смяна на биоса, че тогава само ще си ускориш отиването до фирмата. Най-безболезнено е да го занесеш в фирмата, от която си го купил и да им висиш на главата докато те сменят хардуера и на проба-грешка се мучат да открият проблема :)

рама беше

само да кажа на всички,Ера Компютър са най-тъпаста фирма,вкоято съм ходил,не се лъжете и не ходете там :)

никакво вниание,даже на баклавата обръщаха повече.

рама беше

само да кажа на всички,Ера Компютър са най-тъпаста фирма,вкоято съм ходил,не се лъжете и не ходете там :)

никакво вниание,даже на баклавата обръщаха повече.

/Оффтопик

Ооо дааа, аз това съм го написал преди година, даже 2 някъде из темата за компютърните фирми. Само като им видиш шефа - оня изпушил военен, дето само си придава важност, а всъщност е пълен смешник, ти става ясно каква "фирма" са :laughing:

Оффтопик/

Taka znachi vzemash edin Multimeter ot nqkoi priqtel ili poznat. I pri vkliucheno PC merish naprejeniqta na nqkoq ot svobodnite buksi za zahranvane(kato tezi s koito se vryzva HDD ili CD). Pishi kakvi rezultati si poluchil. I zadryj okolo 10-15sec. da vidish dali igraqt mnogo naprejeniqta ili si stoqt statichni. Ochakvam otgovor. Drugoto koeto iskam da te pitam e dali imash problemi s toka, zashtoto kogato e nisko naprejenieto(Pr. 210-200V) to ne e dostatychno za normalnoto funkcionirane na PC-to i se stigna do restart ili "zamryzvane" na ekrana. Pri posledniq sluchai edin ot nai-evtinite UPS-i shte ti svyrshi prekrasna rabota. Kolkoto do gorespomenatite problemi, da vyzmojno e i ot pametta i ot dynoto da se poluchavat takiva problemi, no pyrvo neka izolirame problemite s toka i zahranvaneto. :-)

Uspeh.

...

Тук има хора дето май не четат изобщо темата (е, може би само първия пост) и постват.. :bgrin:

Само да вметна по повод "най-евтиния UPS" - един най-евтин UPS няма и грам да му помогне ако проблема е в лошо мрежово напрежение, т.е. с ниски стойности предимно. Защото най-евтини са Offline моделите, а това предполагам знаеш какво означава.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...