Jump to content
BulForum.com

Пазете се от ASUS M2N-E!

Recommended Posts

Не знам точно как да окачествя тази тема.. но общо взето искам да отправя добронамерено предупреждение вследствие моите проблеми, а и на други хора причинени от тази платка.

Изглежда невероятно, мирише невероятно.., ноо истината е другааа...

Понеже ме мързи да пиша.. а и е доста - ето за какво става въпрос.

ПП:

Лицето, lightrush, съм аз - ника, с който съм регистриран тук е само в този форум, понеже е от доброто старо време, а и как да сменя ника който е отворил темата OVERCLOCK :D

Не знам дали си погледнал темата от линка, но аз го смених именно с EPoX. MF4 Ultra-3... - очарователна платка. Просто без забележки! И разбира се old-school зелена. хахах

ами да беше написал 2 седмици по-рано :bgrin: ся съм с такова дъно и ще го видя как ще се държи и ако прави проблеми ще го сменя. само при клок ли се появяват?

Ами при мен проблема се появяваше след като мина 2ГХз. (Да при клок) При дефолтски настройки няма проблем (с винбоз). Както съм писал има проблеми с линукс. Но все пак тая пръчка струва 115$ - тя е направена за клок... БТВ Epox-a е с четирифазно захранване на процесора а тази с 3 и когато се натовари на 100% напрежението пада с 0.03В десети - което е немислимо . Иначе казано - примерно стои напрежението на 1.4, пускаш да върти Пи, и пада на 1.37. Това си е доста голяма разлика.

Хората твърдят че с последната бета на биоса се оправя проблема с бутването, но за линукса не е така, а и за волтажите сигурно също.

ПП:

Ако можеш я смени моментално. Аз я взех от ЕРА и ми я смениха без дори да ми искат гаранционната карта или да я гледат (общо взето са наясно че платката е дрян).

Човеко,просто може да ти е било дефектно дъното!Аз съм с М2N-Е и нямам никакви проблеми...Защо се палиш толкова...На всеки може да му попадне дефектна част.

Просто е попаднал на кофти бройка може би , вече с 2 такива се базикам и ми допадат. Много широк диапазон за овърклок и настройки. И при 2-те се прескачаше границата от 2GHz с клок и се държат доста стабилно , още никой не се е обаждал за проблеми от този сорт. Моето мнение е , че дъното си заслужава. Да не говорил за SLI варианта който спроред мен е доста добър , пълно е с ревюта в нета за него.

@Dreamer : Epox ги уважавам като марка , но само в интервала NForce 2 - NForce 4 , след това нещо закъса работата !!!

doom, ako napravi6 malko po podrobno prou4vane v internet 6te ustanovi6 4e tezi problemi vyob6te ne sa edini4en slu4ai. O6te ne6to - izglejda ne si pro4el temata v drugiq forum - problemite na dynoto vyob6te ne sa v samo v boota... Ima kovti istorii i s linux i voltajite..

Nqmam namerenie da sporq za gluposti - kazah kakvoto imam da kazvam na horata - nqkoi ot tqh sa se vslu6ali nqkoi - ne. Dovolen sym za vseki koito e razbral ne6to ot tova koeto sym pisal - za drugite - zdrave da e.

AssassiN, izkazva6 se nepotgotven. [*+*] Ne znam dali ti ili nqkoe tvoe priqtel4e se e nabutalo s tozi bokluk, no nqma smisyl da za6titava6 slqpo 4uvstva kym marka ili predmet vyob6te. Slqpata fen6tina otdavna ne e na moda - a i vodi do nabutki i zaguba na pari v pove4eto slu4ai. Vijdam 4e ti ima6 ASUS4e i mi stava qsno za6to e tozi komentar - no povqrvai mi platkata koqto ima6 nqma ni6to ob6to s tazi koqto obsyjdame. Vsqka marka ima spolu4livi i nespolu4livi modeli, problemi i lipsa na takiva. Kakto i da e. BTW moje da pokomentira6 i problemite s linux.

• 1 month later...

От известно време ASUS дъната за AMD (939,754 и АМ2) са доста проблеми. Аз съм имал проблеми с едно дефектно за 754 още, преди няколко дни бях с един приятел да купува РС с АМ2 и във всички фирми (които продаваха дъна и с марка, различна от ASUS :P )препоръчаха да не се доверяваме на асуските.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...