Ael Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Имам следния проблем: Когато инсталирам Windows Server 2003 SP1 той идва с вграден DirectX 9.0c, който обаче реално не може да се използва тъй като абсолютно всички приложения (игри най-вече) при опит за стартиране ми казват, че нямам инсталиран DirectX 9.x или 8.x (в зависимост от играта какви изисквания има). Значи пробвах да деинсталирам тази версия която имам като използвам досовска програма която през save mode маха сегашния и възтановява оригиналния от диска на Windows използвайки по-стара версия на Windows 2003. След рестарт се оказвам с РАБОТЕЩА версия DirectX 8.1. След това решавам да го update-на на 9.0c но самата инсталация минава направо на Finish бутона като ми казва че всичко е OK но всъщност не инсталира нищо. Ако тръгна обче да слагам 9.0b ми се инсталира нормално и ставам с РАБОТЕЩА версия. Проблема вече ми е сериозен тъй като в момента ми се налага да използвам програма който изисква 9.0c а аз не мога да го инсталирам. Провах и с последния пакет на 9.0c от Октомври 2006 но и с него не става.Имам съмнение, че някой service не е стариран но не съм сигурен. Ще бъда благодарен ако някой може да даде съвет как да се оправят нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Аз само да те попитам, случайно да инсталираш някой Win2003 с вграден SP1? А случайно да знаеш от кого е вграждан? Аз да ти кажа - намери си читава нормална версия (3 в 1) на Win2003 и след като го инстлаираш, слагаш веднага SP1 и не би следвало да имаш проблеми. А минавал ли си по специалната процедура за "превръщане" на Win2003 в Workstation (както малко некоректно се тръби навсякъде)? Това например включва определена последователност на инсталиране на драйверите и някои настройки, например отваряне на dxdiag от Start-Run... и в таб Display да пуснеш ускоренията с бутоните Enable. Ако имаш съмнения някакви как да си пуснеш нещата на 2003 да работи като ХР, кажи, преди време направих един по-подробен туториал в CHM формат как "да настроим 2003 да работи като Desktop" , мога да ти го дам. От година и половина съм с него и на такъв проблем с DX никога не съм попадал. Реално си мисля, че не си спазил нещо реда за инсталиране на графичния драйвер, или не си пуснал навреме акселерациите (бърка се и в Display Properties на една стъпка), и като не е тръгнало, вече тотално си омазал с досовската програма нещата. Освен да попитам защо ти е Win2003, ако е само за игри, ХР е по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 Това че казах че при игрите дава тези неща не значи че само игри се играят по цял ден на този компютър. Просто дадох пример. Иначе това със "специалната процедура за "превръщане" на Win2003 в Workstation" го оправям веднага след инсталацията на Windows-a . Стартирам по важните services като windows audio ,скенери, писачки, график аселерейшън и т.н. Също така ми е ясно че по дефълт directx-a ми е disable. Някъде другаде е проблема, защото не съм инсталирал 1 път само server 2003 , а го ползвам още от когато излезна пъриа релийз (април 2004 май беше ако не се лъжа). Първата ми инсталация беше 3in1 на Enterpirse Edition. Винаги ми е бил така. Не знам при теб как работят нещата но за мен не е нормално да мога да сложа 9.0b без никакъв проблем ,a 9.0c да ми скипва инсталацията все едно нищо не правя Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 ... Първата ми инсталация беше 3in1 на Enterpirse Edition. Винаги ми е бил така. Не знам при теб как работят нещата но за мен не е нормално да мога да сложа 9.0b без никакъв проблем ,a 9.0c да ми скипва инсталацията все едно нищо не правя При мен нещата работят както винаги са работели - Win2003 3in1 Enterprise инсталация, инсталация на SP1 след това, стандартните "превръщания", и това е. "защото не съм инсталирал 1 път само server 2003 " - словореда как да си го преведа? И не разбрах, само при тази последната инсталация ли не е сработило, и на същия комп ли си повтарял процедурата много пъти и сега изведнъж не става? Нов и кофти драйвер за видоеото да слагаш (например ForceWare 9x.xx)? SP1 след нормалната инсталация на 2003 слага както знаеш 9.0c. Никога не съм се занимавал с интегрирани SP-та в инсталационния диск. Ако такъв ползваш де, поне с такова впечатление оставам. Пробва ли все пак нормален инсталационен Win? Защото като даваш пример за първия релийз как си ползвал винаги, тогава още е нямало SP1 все пак. Инсталирал съм 2003 не много пъти (все пак го пазя и последната е от януари), предимно повече бяха докато дъното ми правеше мизерии преди да изгори, общо сигурно към десетина-15 пъти, ако броим не само моите лични инсталации, както и виртуалните, и абс. винаги поне с DX-a съм нямал проблеми, виж, с проблемното дъно имах всякакви други мизерии, вкл. с факса разни аномалии, но с тва не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 "защото не съм инсталирал 1 път само server 2003 " - словореда как да си го преведа? Имам предвид, че съм инсталирал Server 2003 много пъти на различни конфигураций. Инсталирал съм 3in1 Enterprise, после минах на ZWTiSO с интегрирания SP1, сега съм с Windows Server 2003 R2 пак на ZWTiSO който е на 2CDs и при всички винаги съм го имал този проблем. За видео драйвера не мисля че е там проблема тъй като на едната конфигурация съм с ATI а на другата съм с nVidia. Не съм пробвал единствено да сложа първия релийз (който е с 8.1 мисля) и после да добава SP1. Но за да го направа това трябва да реинстал което не е желателно. Други идеи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 Изтрий го напълно с DirectX Happy Uninstall V3.89 ! Ето и един скрийн и така като гледам това ще ти е от помощ ! След като го деинсталираш не се мъчи да записваш нов , а си свали най-новите драйвери за видео картата от ATI (незнам дали включват най-новия) или NVidia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 ... и при всички винаги съм го имал този проблем. ... Хм, лошо, как е възможно това?! Винаги от едно и също копие на инсталационния диск ли си правил инсталациите (т.е. може и различни дискове, но копирани от едно копие) ? Възможно е R2 рилийза да си го направил като си добавил втория диск, в който са R2 хавите, не си казал по въпроса дали е така, защо не направиш една MD5 сума или SFV на ISO, правено с Неро, да сравним. Добре е да се изясни причината за проблема преди да пробваш да мажеш, защото ако проблемите идват от кофти копия на диска, сам знаеш какво може да предизвика всеки опит. бе кво го замесвате тва R2 - не ви е там проблема... Единствения смисъл, който можеше да има споменаването на R2, е ако новия set от дискове (вкл. първия) е свалян/записван/правен отделно от самостоятелния, с който е инсталиран преди това. Въпреки че и това не гарантира, че източникът на първия е различен и неопетняван. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted October 26, 2006 Share Posted October 26, 2006 бе кво го замесвате тва R2 - не ви е там проблема. никога не съм правил сървър работна станция, но определено проблема няма да е там сега съм с Windows Server 2003 R2 пак на ZWTiSO който е на 2CDs имаш 1 CD 2k3 + 1 CD R2 R2 са ти екстри за работа в корпоративна среда (главно свързани с Active Directоry и авторски права) и нямат общо с работата на опрационката като работна станция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted October 27, 2006 Author Share Posted October 27, 2006 Пак казвам. Този проблем го съм го имал винаги ,не само при R2. За първи път го забелязах ,когато се опитах да сложа играта Project I.G.I 2. Въпреки че имах DirectX 9.0c според Windows, като се опитах да я стартирам ми изведе грешка че трябвало да инсталирам DirectX 8.1 за да мога да играя. След като махнах оная версия и сложих DirectX 9.0b (единственото което съм успял да инсталирам до сега) играта тръгва. С Fifa 2006 имах абсолютно същия проблем - директно ме изхвърля преди да се е стартирала. В момента върви но с 9.0b. Продължавам да се мъча ако изкочи нещо ще пиша. Благодаря на всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 Успях да инсталирам 9.0c с помоща на DirecX Happy Uninstall. Върнах си 8.1 от CD-то на 2003 и после чрез програмата дадох инстал на DirectX 9.0c. Тя ми изкара един прозорец в който ме попита къде се намира папката с 9.0c redist и след рестарт започна да инсталира. Сега вече всичко е ОК.Благодаря на всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.