exo Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Здравейте Въпроса ми е следният: имам едно DVD Video, но е в "насипно състояние". Тоест някой е хванал всичко дето е било на DVD Video диска и го е копирал в една папка. Сега аз искам да си го направя обратно на DVD Video диск, но не реален а в image. Как става това нещо ? Дистрото ми е Open SuSE 10.0. И изобщо как се правят различните видове ISO images ? ПП: Видях че с k3b може директно да опека готов image, но никъде не видях опция да си направя един. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 1. трябва да имаш инсталиран cdrtools (2.01 e последната версия)2. ако директорията с файловете е ./MOVIE 3. и искаш iso-то да се казва MOVIE.iso 4. командата в конзола е: mkisofs -r -R -J -l -L -o MOVIE.iso ./MOVIE ГОЛЯМО Благодаря Получи се Само да те питам, сега този image ако реша да го опека с k3b като реално DVD, нали ще върви на всеки нормален DVD player ? и мога ли с тази команда да правя всички видове ISO-та (DVD video, Audio CD, Data CD, Data DVD и т.н.) като image ? btw при мене го няма този пакет cdrtools, но mkisofs го имам като отделен пакет ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted October 25, 2006 Share Posted October 25, 2006 Да можеш, но все пак си прочети man-а и howto-то за да се запознаеш с особеностите на различните видове операции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted October 25, 2006 Author Share Posted October 25, 2006 Да можеш, но все пак си прочети man-а и howto-то за да се запознаеш с особеностите на различните видове операции. Да, разбира се. Благодаря още веднъж Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.