Jump to content
BulForum.com

Overclocking

Recommended Posts

MB Asus VIA K8T890 AMD Hammer

CPU AMD Athlon 3000+ 64 bitov box

RAM 2 x 256 Dual chanel V/A data

S dosta gavkav bios e. Interesuva me ima li nqkoi informacia za Overclocking Che neznam koe da mu svala i koe da vdigna opitah nqkolko nachina no ili ne tragva ili tragva sas zanijena chestota.

Mersi predvaritelno.

Ми виж сега на мен към дъното върви диск с драйвъри, в който има програма, Easy Tune, с която можеш да овърклокваш... Виж в биоса няма ли някакви настройки за FSB-то или множителя?

Иначе тоя процесор с боксов вентилатор съм го клоквал до 2.2, но иначе знам хора, който с по-хубаво охлаждане им върви перфектно на 2.5...

Сложи паметта от 166 от биос и започвай да дигаш по малко с FSB-то първоначално почвай от 220 след това на всеки 5 мгхз шина тествай с по един SP2004 за 30 мин а на всеки 10 с по 1.30 часа така ще стигнеш някаква честота на която няма да мине теста и връщаш 5 назад и тестваш 3 часа SP2004 ако е стабилно оставяш така ако не още 5 и тогава пак тест.Може да му пуснеш 1.525-1.55 на процесора като гледаш температурите да надвишават 50 градуса защото не е много полезно за 24/7.Също така гледай да фиксираш PCI на 67 ако можеш от някъде пък доколкото стигне аз с това дъно очаквам някъде около 250 шина а всички овърклок простотии през Windows ги забрави стабилен 24/7 клок се прави само през биос.Надявам се да съм помогнал. :)

Ми виж сега на мен към дъното върви диск с драйвъри, в който има програма, Easy Tune, с която можеш да овърклокваш... Виж в биоса няма ли някакви настройки за FSB-то или множителя?

Иначе тоя процесор с боксов вентилатор съм го клоквал до 2.2, но иначе знам хора, който с по-хубаво охлаждане им върви перфектно на 2.5...

Малко извън темата: Това box означава, че процесора върви с охлаждане така ли? И затова са по-скъпи?

Малко извън темата: Това box означава, че процесора върви с охлаждане така ли? И затова са по-скъпи?

да

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...