fon_tomov Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 Situaciata e slednata: Imam 7-8 ednakvi PC-ta (savsem ednakvi) i poneze imah niakoi problemi sas RAM (malko sa starichki mashinkite) resih da mina na update na BIOS. Iznamerih takova neshto vav net-a i zapretnah rukavi..... Vsichko OK, no edna ot mashinite sled update i reboot-a izreva missing NTLDR. Az resih che se e skapal Win-a i resih da go preinstaliram naburzo, no uvi, sled parvia reboot, pak sashtoto. E t'va me ubi . Gledah, jumperi, kabeli, default na BIOS, aktiven partition, BIOS update otnovo i kakvo li oste ne, no nikakav efekt. Pod DOS si raboti diska savsem OK, no XP neshte da zaredi i t'va e. Resih che niakade az sam obarkal neshto (harduerno), no ne. Vsichko si beshe OK. I taka kakto se chudeh kade e kliucha za paltkata vzeh che varnah staria BIOS i ooooo evrika, vsichko si tragna OK. Nai-interesnoto e che vsichkite updeiti gi napravih s edna i sashta disketa i po edi n i sasht nachin. Na niakoi da mu se e sluchvalo podobno neshto? Ne che mi e fatalno da zadarza starata versia na BIOS-a na edna ot mashinite, no mi se vidia stranna taia rabota...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 Problema e ot XP-to. I az sum go imal. S install na novo mai se opravi. Za da ne format mojesh da go install v Windows2 papka ili t.n. Samo 4e problema e 4e ne pomnq kak go opravih. Mislq 4e s to4no takuv install. S preinstall nepomnq dali stana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 Ne e triabvalo da go preinstalirash "nabyrzo" Po vsiaka veroiatnost ntloadera na tazi mashina po izvestni samo na chicho Bill prichini e "pozicioniran" kofti i novia BIOS go tyrsi ne tochno tam kadeto triabva (to sigurno tva e i edna ot promenite v BIOS-a). Tova se opravia s install "na chisto". Interesnoto v sluchaia e zashto tochno na tazi mashina - po vsiaka veroiatnost e imalo niakaki predishni instalacii, razlichni partitioni i t.n. Syshtia efekt moje da se poluchi i s drugi OS, no pri linuxa neshtata se opraviat dosta lesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 2, 2003 Author Share Posted December 2, 2003 Tova se opravia s install "na chisto". Interesnoto v sluchaia e zashto tochno na tazi mashina - po vsiaka veroiatnost e imalo niakaki predishni instalacii, razlichni partitioni i t.n. A be niama nishto, nikakvi drugi OS, nikakvi drugi partitioni - nishto. Vsichkite tezi PC-ta sam gi instaliral po edin i sashti nachin, edin i sasht nositel, edna i sashta harduerna konfiguracia...... Kato kazah install naburzo imah ideia da napravia malko ciganska rabota (da installna novia Win varhu staria shtoto niamah vreme), no sled parvia restart (sled kato XP si kopira failovete) se poluchi tova - demek nishto. Dori i da ne e bil sistemen diska XP-to si slaga sistema i moze da si bootne posle samo, no ne i v moia sluchai. Sled tazi situacia, si varnah staria BIOS, kopirah edno BOOT.INI ot edna ot drugite mashini i neshtata si trugnaha....... Stranno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 Kakva operacia mu dade - Repair ili Install nanovo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 2, 2003 Author Share Posted December 2, 2003 Install nanovo, no imah ideia da go installna vav sashtata direktoria za po-burzo. Imam si kopirana instalaciata na harda i sas boot disketa si go podkavam. Ne go pravia za parvi pat tozi nachi na install. Imam si komplekt za "barzo reagirane" (boinata mi gotovnost) - otvertki, disketi CD-ta..... vse sas tiah si rabotia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 Install nanovo, no imah ideia da go installna vav sashtata direktoria za po-burzo. Imam si kopirana instalaciata na harda i sas boot disketa si go podkavam. Ne go pravia za parvi pat tozi nachi na install. Imam si komplekt za "barzo reagirane" (boinata mi gotovnost) - otvertki, disketi CD-ta..... vse sas tiah si rabotia. OK, no tozi pat shte triabva da go napravish, zashtoto pozicioniraneto na NTLDR e vajno i mislia, che tochno tam sa se precakali neshtata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 2, 2003 Author Share Posted December 2, 2003 A be kato si varnah staria BIOS neshtata si doidoha na miasto. Sled reboot-a, XP-to si tragna taka kakto si beshe predi da flashna BIOS-a (kato predvaritelno opravih boot.ini-to i zatrih temp direktoriite na zapochnatata nova instalacia). Znam che zvuchi stranno, no taka stana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted December 2, 2003 Share Posted December 2, 2003 аз бих направил следното : сменям харда с този от друго PC, ако този хард на друго PC пак дава същата грешка а пък другия хард на това PC не дава, тогава правя ghost disk-to-disk от правилно подреденя диск на другия, ако се окаже че този хард на друго PC бачка и харда от другото PC бачка на това, тогава си ги оставам разменени и толкова, третия случай който не съм разгледал - след размяната и двете PC-та да дават същата грешка вече е патология, не ми се разглежда Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 3, 2003 Share Posted December 3, 2003 s toq ntloader baq qdove imah i az predi. i interesnoto e 4e ima na4in da se opravq 4rez nqkakuvo cd s systemni toolove za win2000 ili nt. neshto takova beshe. problema e 4e togava nqmah vreme da se zanimavam i sq ne pomnq to4noto ime poneje ne e losho vseki da si go ima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted December 3, 2003 Author Share Posted December 3, 2003 Dosega ne sam imal problem s ntloadr, samo ako niakoi go e zabarsal, no kakto vsichki znaem bugove po OS-ove, BIOS-i i kade li oste ne, kolkoto shtesh. Poniakoga obache niakoi takav bug moze da ti skasi zivota sas pone 5 gofini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.