mic Posted October 15, 2006 Share Posted October 15, 2006 Ако някой има опит в това начинание ще съм му благодарен да го сподели Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted October 15, 2006 Share Posted October 15, 2006 Ако някой има опит в това начинание ще съм му благодарен да го сподели Ами.., при Epson си има функция за прочистване на дюзите на тиквата, защото при тях главата не се сменя и като се запуши, отиде всичко в киреча... Та почистването се явява яко впръскване /изхвърляне/ на мастило през дюзите, докато се отпуши! При HP там е лесно, така и така се сменя главата, като е запушена, не я мислиш, направо слагаш новата. Обаче при Canon, как е точно не знам.., ако се сменя главата, сменяй я. Ако не се сменя, трябва да е подобно като на Epson-а, ако и така не става - духаш! (шегичка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
4140 Posted October 15, 2006 Share Posted October 15, 2006 Сипваш в една чашка вода (може топла ,но не гореща) и потапяш дюзите на главата. Остави я така няколко часа. После попий водата с някаква мека и хигроскопична материя от дюзите. НЕ ТЪРКАЙ, ПРОСТО ДОПРИ КЪРПИЧКАТА ДО ТЯХ. Направи това 2-3 пъти и е доста вероятно да се получи. НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ДРУГИ ХИМИКАЛИ. (освен ,ако знаеш на каква основа е мастилото ти) Дано да ти помоге! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FullMaster Posted October 19, 2006 Share Posted October 19, 2006 Аз имам такъв принетер и абсолютно същия проблем! Имам го от повече от 7 години и май от горе долу толкова НЕ работи, поради споменатата причина! Нямах нерви да се занимавам да го оправя и го отебах, но мога да предложа следните варианти, някой от тях не съм ги пробвал... 1. Най разпространения вариант тогава беше да се вари в вода, но без да мокриш онова нещо от страни дето има зачертана рачичка. Това проработи няколко пъти и се връщаше обратно към живот, но по едно време престана да дава резултат и повече не съм се занимавал. 2. Това горе посоченото само с "накисването" във вода работише първите 2 пъти. 3. После ми казаха, че имало някакви дозатори или незнам как се казват тея неща дето се слага праха на пералните в тях преди да влезне в самото нещо дето пере, работят с ултра звук и се предполага, че ще отпушат дюзите. НЕ разбрах какво е точно "това нещо" и не съм го пробвал. 4. Личния ми зъболекър каза, че подобен проблем можел да се реши с ваничките с ултра звук, в които всички зъболекари си стерилизират инструментите. Не намерих време да си запазвам час за зъболекар и за да го пробваме, а може би трябваше... 5. Чувал съм че има и някви спрейове за такива неща... ама май това е нещо като urban myth. Дано да съм ти помогнал, пробвай, на мен не ми се занимава честно казано, защото и да го оправя ми идват много консумативите. Ако решиш проблема обади да видя дали и аз ще реша моя. Забравих само да кажа: НЕ го търкай, потапяй или там каквото е, в спирт или нещо като алкохолем разтвор. Повече няма никога да работи! И да добавя, че хората от представителството на Канон България са откровенни кретени! Проблема се появи по-време на гаранционния период, занесох го и ми казаха, че главата била консуматив, нещо като бензина и маслото на колата! И не ги интересувало! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.