Jump to content
BulForum.com

проблем с звъкът на windows

BlackGuardian

Recommended Posts

Значи аз съм с тази sound карта "INTEGRATED AUDIO C-Media CMI9739A 6-Channel AC97 CODEC" и 3-5 мин след като пусна windows ми изкарва 1 грешка (преди всеки път сега рядко но ефектът е един и същи) и след като ми даде тази грешка пц-то ми губи всякакъв звук и дава: това ,смених драйвърите но пак същата история 5 мин след като ги сложа пак нямам звук! Сканирах за вируси с

norton i antivir profesional guard но не откриха нищо и тогава форматирах C:\ и след 1 седмица проблема пак се появи за 2 дена и после се оправи от самосебе си :confused и след още 1 седмица се появи отново но този път перманентно и ще се побъркам! А най-страмното,е че примерно пускам си winamp movie

youtube всичко има звук и ако не ги спирам а ги оставям само на пауза цял ден си работят без проблем но 1 път затворя ли ги след прословутата грешка и повече звук не тръгва :sick

Моля ви кажете как да го оправя ако знаета,а ако не поне ми кажете дали ако сменя sound картата ще се оправи.

Мерси предварително :punk

немрих още хора с същия проблем това вярно ли е според вас?

Пичове точно врчера оправях същия проблем при един приятел. Първоизточника е гигабит. Сигурен съм, че всички с тоя проблем сте на гигабит имате вграден саунд на дъното и то рийлтек. Единствения изход след 10 прианстала на уина, който намерих е че като включа вградения в уина firewall спира да прецаква драйвера на звука. Съдете тия от гигабит, проблема идва от тях...

Сложете този пач, проблема идва от вируси в мрежата на гигабит: http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

na men mi stava sa6tiq problem preinstalirah 10 puti draiverite i pak ne stava v na4aloto imam zvuk za 10 min nqkade i mi spira smenq se skina ot EX na 98 i pak se vra6ta na ex i posle nqmam zvuk pls help me

ами аз си свалих driver-ите от сайта на дъното и с тях изкарах 1 година без проблем и след тва изведнъж почна тоя проблем и както гледам не съм само аз :cry

• 4 weeks later...

При мен също имам подобен проблем. Но звукът си ми изчезва напълно, все едно нямам звукова карта. Трябва да рестартирам, за да се появи звука наново. И изчезва през неопределено време. Най-често когато започна да прещраквам песните или пускам клипчета и такива работи. Понякога пък като работи компютъра повече време и си се изключва от самосебе си и даже не разбирам кога е станало. А като спре звука и пусна някакво видео, започва да насича (дава нормално картина 3-4 секунди и след това дава на пауза картината, но секундите си вървят нормално и след няколко секунди тръгва отново за по 3-4 секунди от там където би трябвало вече да е стигнало), а мп3-ките не ми дава че тръгват (стоят си на 0 секунди и плъзгача за времето си стои).

Инсталирах си драйверите които бяха дадени в темата, обаче пак е същото. Вече не мога да си обясня на какво може да се дължи. Карам си така вече от няколко месеца насам, защото не ми пречеше особено, но понякога доста ми кипва, когато ми трябва звук (както днес). Някакви предположения? Картата ми е Realtek АС 97

Какви драйвери си инсталирал? Въпроса е инсталира ли пача от темата дадена с линк по-горе? Махаш всички кодеци, драйвери (дъно, звук). Дърпаш най-новите драйвери от сайта на www.realtek.com.tw (виж си точно какъв е чипа на звука ALC???). Инсталираш драйверите на дъното като махаш отметката за драйвера на звука (да нети го инсталира). Инсталираш драйвера от сайта на рийлтек. Инсталираш последната версия на k-lite cidec pack. Това е. Най-важното е да инсталираш пача от сайта на майкрософт: http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

За всеки случай преинсталирай драйвера на видеокартата и сложи последния директХ9с (мисля от октомври беше).

Да, обърках се. Исках да кажа, че инсталирах пача от по-горе, но пак нищо не стана. :) Иначе с последната версия на K-lite съм, но не мисля че е от това, защото често става и като си превключвам бързо песните в уинампа. Може би е от версията на кодеците на картата. По едно време реших да изтегля, последната версия на пача от сайта на realtek и ги инсталирах, и може би от тогава някъде са започнали проблемите, не помня вече. Сега деинсталирах и сложих по-новата версия, дано вече да нямам проблеми. За всеки случай ще сменя и версията на уинампа. Мерси за идеите.

Edit: Вече се навеждам на мисълта, че е било от версията на уинампа. Бях с 5.24 и имаше няколко бъга, които ме дразнеха (като невъзможността да се минимизира от таск бара, освен ако не се натисне бутона в уинампа). Може би е оказвало някакво влияние и на звуковата карта. Сега като смених на 5.31 всичко е наред. Дано да е така и занапред. :)

• 8 months later...

Здравейте,използвам тази тема за да не отварям нова.Значи проблема ми е следния:Преинсталирах уиндоус преди месец и нещо и до вчера нямаше никакъв проблем.От вчера обаче започна да ми дава етоТАЗИ грешка.И ми се губи звука на всякакви плеъри след това.А звуците на уиндоус си звучат нормално,но на БСплеър и уинамп не се чува звук.След рестарт се оправя.Сканирах с НОД32,но нищо.Много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне.

Здравейте,използвам тази тема за да не отварям нова.Значи проблема ми е следния:Преинсталирах уиндоус преди месец и нещо и до вчера нямаше никакъв проблем.От вчера обаче започна да ми дава етоТАЗИ грешка.И ми се губи звука на всякакви плеъри след това.А звуците на уиндоус си звучат нормално,но на БСплеър и уинамп не се чува звук.След рестарт се оправя.Сканирах с НОД32,но нищо.Много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне.

Сложи си свястна PCI карта, подозирам че си с вградена и стар драйвер. Често проблемите се появяват след време когато инсталираш с времето нови и нови Win ъпдейти. Пробвай с по-нов драйвер или да ти е мирна главата, един по-качествен звук.

Aми звуковата ми карта наистина е вградена,но досега съм нямал проблеми.А пробвах с нов драйвър,но не става.Сигурно ли е,че проблема е в звуковата карта а не е нещо от самия уиндоус?!! :confused

Значи това го срещам доста често и

за да не се занимавам правя това:

кликаш десен бутон на My Computer --> Advanced-->

-->Error Reporting-->Disable Error Reporting демек да го спреш

като махаш и отметката пред But Notify me when critical errors occur

повече няма да ти се появи

Едит: Това не е решение на самия проблем а на твоя

просто няма да ти се появява съобщението

Значи това го срещам доста често Aми звуковата ми карта наистина е вградена,но досега съм нямал проблеми.А пробвах с нов драйвър,но не става.Сигурно ли е,че проблема е в звуковата карта а не е нещо от самия уиндоус?!!

интересно кво стана с тея компютри та се прецакаха. моя от 2 дена е в същото положение.

в същото време и нета почна да спира често, ама предполагам че е от добрите стари приятели от евроком.

някой ако е намерил решение нека сподели.

Мммммдаааааа.... разбрах,че доста хора са на товадередже!!Явно наистина Евроком е причината!!Това наистина преля чашата на търпението ми.Съжелявам,че платих за другия месец.Вече Евроком могат да не ме броят за абонат!!! ;)

добре де как може този проблем да е заради евроком :confused

нещо не ми се връзват двете неща, ама и не твърдя че съм супер компетентен. тва е страшно досаден проблем.

между другото изключих звуковата карта от биоса и проблема пак се появи.

добре де как може този проблем да е заради евроком :confused

нещо не ми се връзват двете неща, ама и не твърдя че съм супер компетентен. тва е страшно досаден проблем.

между другото изключих звуковата карта от биоса и проблема пак се появи.

Ами и аз нямам обяснение,но проблема явно не е само при нас.Аз проверих доста неща.Първо сканирах с НОД32,после сканирах за троянци.След това деинсталирах старите драйвъри на звуковата карта.След това сканирах с CCleaner.И накрая сложих чисто нови драйвърина звуковата карта(понеже мислих,че в нея е проблема)!!!И пак нищо.Появява си се това предупреждение.Обаче се появява когато си иска!! :confused А м-удругото не се е появявало от 2 часа!!! :punk :punk :punk Явно е от Еврокома. :unsure:

АААА и друго. и нета ми спираше много пъти от два дена насам. на модема всичко ми свети, а нет нямам докато не рестартирам, и пак от два дни антивирусната ми avista хващаше някви пробиви след което май се прецакваше и аудиото.

на някой друг от евроком, който няма проблем с аудиото спирал ли му е нета тия дни?!?

АААА и друго. и нета ми спираше много пъти от два дена насам. на модема всичко ми свети, а нет нямам докато не рестартирам, и пак от два дни антивирусната ми avista хващаше някви пробиви след което май се прецакваше и аудиото.

Същото е и при мен колега!!Модема сиу свети-нет НЕМААА.И аз си мислех да не е от бозата,щото я преинсталирах преди месец!!Да ама НЕ,както казва Петко Бочаров.И звука ми се губи както при теб!Вообще си е...о м....а. :wacko:

Е, айде сега. Какво общо има интернет доставчика с компютъра ви? Щом не сте открили и един вирус значи проблема е софтуерен. Пробвайте се да върнете компютъра на възможно най-задна дата чрез System Restore от Start/Programs/Accessories/System tools. A и нищо чудно това да става заради някоя програма. Това Generic Host Process не съм го срещал и не мога да си обясня към коя програма ще е, но те съветвам ако знаеш или я откриеш, да я обновиш.Преди време и аз имах подобен проблем и накрая се оказа, че е от уинампа. Откакто съм го обновил, проблеми не съм имал.

На тези който имат същия проблем като описания по-горе от мен искам да кажа,че проблема го реших по следния начин:Отваряш services.msc, намираш Windows Audio ->Properties -> Recovery. В трите поленца задаваш Restart the Service, Fail Counter на 9999. ;)

И аз имам същия проблем с звука и нета... Явно е някаква световна конспирация... вчера направо не се търпеше на всеки 20 минути ни нет ни звук.

И аз имам същия проблем с звука и нета... Явно е някаква световна конспирация... вчера направо не се търпеше на всеки 20 минути ни нет ни звук.
Проблема със звука се оправя по описания по-горе от мен начин,но за жалост проблема снета няма друго решение освен преинсталиране на бозата с изключен интернет кабел.И веднага след това инсталиране на стабилна антивирусна програма.Поне аз стигнах до този извод.Ако някой знае друго решение на проблема моля да пише!

от няколко дена следя темата и се изнервям че грешката ми съсипва почивката или работата на компютъра днес попаднах на този форум: http://forum.jambolnet.com/viewtopic.php?p...93475c2ac8725e7

като че ли ми изчезна проблема след 2та ъпдейта

п.п.: допълнително четиво: https://eset.bg/forum/viewtopic.php?t=18&am...bcdf1708a7590fe

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...