Jump to content
BulForum.com

Продавам България

LifeFeel

Recommended Posts

logo_phpBB.gif

БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА ?

ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ !

14 ОКТОМВРИ

ПРОТЕСТ СРЕЩУ СТРОИТЕЛНИЯ ТЕРОРИЗЪМ И УНИЩОЖАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА

За да остане природа в България

Здравейте приятели,

Погледнете на http://www.panda.org/bg/ - инициатива на WWF, която засяга почти всички екологични проблеми в БГ и подписването на петицията, чието попълване ще ви отнеме минутка ИЗПРАТЕТЕ ГО НА ВСИЧКИТЕ СИ ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ!)

Мизериите с нашата природа и гражданска позиция ПРОДЪЛЖАВАТ и то с все по-голяма сила да унищожават любимите ни места!!!

Всички ние говорим, протестираме в лични разговори, разпространяваме подписки и информация... После...

Властите кимат с глава дипломатично и издават смешни заповеди, за чието прилагане нямат желание и политически рефлекс да следят!

И ето, че на Иракли от два дни отново се строи !

А това, както всички знаем, не е изолиран случай или изключение:

- Продължават да изсичат вековна гора в Национален Парк Пирин

- Национален парк Странджа е на път да не бъде повече защитена местност,

- Упорито и сигурно вървят безумните планове за превръщане на Седемте Рилски езера (Седемте Рилски езера, за Бога!) в огромен ски комплекс с десeтки писти!!!

Разбрахме го в личните си разговори с мнго от вас, когато питахте: "А какво ще правим с всичко друго, освен с Иракли?" и "Не е ли време за по-радиклани мерки?"

Безусловно и сигурно, всичко, което става в тази страна показва, че

е време е да излезем по улиците, да покажем че наистина съществуваме - хората с мнение и визия за тази страна като нещо по-добро от бетонирано гробище за дива природа, каквато е голяма част от Западна Европа.

Всичко останало е просто губене на време, диви плажове, вековни гори, уникални растителни и животински видове и най-лошото - лицето на България - нейната природа -изчезват с всеки ден...

Докато не излезем по улиците, нашата интернет комуникация никого няма да смути достатъчно, за да спрат далаверите и да се започне с конкретни законодателни и каквито и да е действия по опазването на природата ни и качеството ни на живот - въздуха, водата, морето ни.

Денят е 14 октомври 2006г в София пред МВР(защото от тях зависи налагането и изпълнението на приодозащитните закони и заповеди).

Важно е да има паралелни акции и по други градове пред общини или кметства!

Ние ще ви помогнем с прес-съобщенията и разрешителните за акцията. Пишете ни от кой град сте и ще ви пратим координатите на други хубави хора близо до вас

Надяваме се, че ще можете да отделите един ден от живота си, за да излезем всички заедно, защото изглежда иначе не става!

Ако не можете да участвате с лично присъствие, закачете в деня на протеста на прозореца си или някъде, където имате възможност - надпис : "ЗА ДИВАТА ПРИРОДА - СРЕЩУ СТРОЕЖИТЕ" или "Писна ми от строителен тероризъм!", за да покажете солидарност!

В този ден ще има много интересни и поучителни арт-акции, разяснения какви са различните проблеми на местата подлежащи на унищожение..., и каква е същността на Натура 2000.

Надяваме се на вашата помощ и подкрепа. Пишете във форума или на mail-а. Всяка идея е добре дошла...

Ваши,

daspasimirakli.com

daspasimirakli.com Форуми -> ПИСНА МИ ОТ СТРОИТЕЛЕН ТЕРОРИЗЪМ !!!

http://www.daspasimirakli.com

Лично моля всички да подкрепим призива:

Подкрепи призива!

А утре сме на Копчататата !

edit:

който има време http://www.panda.org/bg/

Гледам, че много хора си мислят и остават с впечатление, че това е нещичко си просто за Иракли... , което пък и понижава интереса има - 'е, някакъв си плаж...' - да какво толкова, само че

НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА ИРАКЛИ !

СТАВА ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРИЯ

да изброяваме ли къде и как се строи? май няма смисъл... пък и не обичаме много дълги поустове...

Ликвидират природен парк "Странджа"

СПАСЕТЕ ПИРИН

ДА СПАСИМ КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ

кой територии ще посочим пред ЕС за необходими да бъдат защитавани?

как не искаме да посочваме земите си (а, е абсолютно необходими и научно доказано) за защитени, защото са ни във дворовете

Натура 2000 България я да видим - може и моя 'двор' да е...

как се отива на пазарлъци между министерства и еколозите по този въпрос - няма далавера от защитени благинца

да живей страната ни, където се топлим със дърва оти най е ефтинджос

ебал съм му майката на всичко - аз докат съм жив - га умра след мене ... #$%

'аз като един добър адвокат на дявола ми праи кеф да се съдя с държавата, щот с тея закони дет ги има.... па и кой ли ще застане срещу мене да спечели' (LifeFeel не е адвокат - просто се опитва да мисли)

а кои сме НИЕ ? просто група ентусиасти, идеалисти? или нещо повече ...

btw 'що темата е в Buy/Sell ? оригиналничим ли или просто проявяваме идеалистки цинизъм? :P

а кои сме НИЕ ? просто група ентусиасти, идеалисти? или нещо повече ...

Домързя ли те да разбереш какво се организира и Кой го организира... или всъщност има ли значение?...

btw 'що темата е в Buy/Sell ? оригиналничим ли или просто проявяваме идеалистки цинизъм? :P

темата е в buy/sell, защото аз съм тук... и да - заради това съвсем мъничко пооригиналничих...

но пък ти ей така - лесничко ме нарече току що 'идеалист' и 'циник' ... ок - такъв съм - дори и беззъба баба терорист, а пък и виден бабоеб също...

още по темата:

РОДОПИ БЕЗ ЦИАНИДИ

Районът на Източни Родопи в България се отличава с уникален ландшафт, средиземноморски климат, изобилие от исторически паметници на културата и изключително биоразнообразие. Този район обаче в момента е застрашен от плановете на канадската компания Dundee Precious Metals да разработи отворена златна мина с използване на цианид за извличане на благородния метал. Проектът предвижда разполагането на мината на изключително близко разстояние до Крумовград, а хвостохранилището за отпадната цианидена маса - над вододайната зона на града.

Има хора с много пари и власт, така че решено ли е че там някъде ще се строй, значи ще се строй.

Просто това, което се опитвате да пратите, една малка част от хора, е загубена кауза.

Никой няма да ви чуе, при положение че някъде говорят с пари ;)

Това е за съжаление самата истина, колкото и горчива да е тя.

Има хора с много пари и власт, така че решено ли е че там някъде ще се строй, значи ще се строй.

Просто това, което се опитвате да пратите, една малка част от хора, е загубена кауза.

Никой няма да ви чуе, при положение че някъде говорят с пари ;)

Това е за съжаление самата истина, колкото и горчива да е тя.

ееее :P съвсем не съм очаквал от теб за пари да говорим...

бартер за нещо от подписа ти може ли? :rolleyes:

Домързя ли те да разбереш какво се организира и Кой го организира... или всъщност има ли значение?...

....

прочетох, и? все пак кои сме НИЕ? ... (за мен има значение, чисто "професионално" погледнато ;) )

п.п. изпратих призива, даже поспамих малко няколко приятелчета .... но, хората в случая се делят на иделисти/ентусиасти и такива, които искат да залъжат съвеста си за известно време ... аз съм от вторите (май не е нужно да те убеждавам). за останалите не знам.

прочетох, и? все пак кои сме НИЕ? ... (за мен има значение, чисто "професионално" погледнато ;) )

п.п. изпратих призива, даже поспамих малко няколко приятелчета .... но, хората в случая се делят на иделисти/ентусиасти и такива, които искат да залъжат съвеста си за известно време ... аз съм от вторите (май не е нужно да те убеждавам). за останалите не знам.

ами все си мислех, че това са всички хора на които им 'пука' - или както ти намеси нещо там за съвестта :rolleyes:

...иначе аз се включвам към призива на най-голямата неправителствена природозащитна организация в България - Зелени Балкани (като едва прохождащ нов член) и си използвам част от времето да разпространя призива

ето да добавя и връзка към още един интересен материал от сайта им:

Преексплоатация на инертни материали от динамичния запас в поречието на р. Марица и другите големи реки на страната

Това е добра инициатива, но има ли някой много пари и власт и високопоставени приятели, няма какво да се направи.А най-лошото, е че напоследък се строи в планините и за да се направи това се изсичат гори, а по този начин и домът на животните си отива.Всичко това заради хижите и хотелите в балкана, разбира се.

:laughing: :lol: :laughing:

ало-ало, аз съм министъра - тука министръ гувори

не ма занмавайте с глупости - азе втори мандат и тъй-тъй няма да видя - ама кво - искате да ми прекъснете и тоя ли? естествено, че искаме всичко да е наред - ама бива ли куче да лае срещу тоя дет му даа кокалъ?

ваш министър

(сори, че ползвам тоя акаунт за да постна, ама поне дойдох до пловдив за да го направя!)

:lol: :laughing: :lol:

Организираме го НИЕ Федерация "Зелени Балкани" заедно с колегите от "Да спасим Иракли".

Утре в 9.00 на копчетата(бившите). Подробностите от снощната оперативка да разкаже LifeFeel

ПП фанелки за свободна продажба няма, но има няколко останали бройки. Може утре да ги пуснем, но не е сигурно.

Организираме го НИЕ Федерация "Зелени Балкани" заедно с колегите от "Да спасим Иракли".

Утре в 9.00 на копчетата(бившите).

Meet U there! :punk

Малка промяна, на копчетата в 10.00, защото има доста материали да се мъкнат от офиса.

Благодаря на всички, които ще дойдат, а на скептиците само ще кажа, че НИЕ не сме от вчера и сме направили (и продължаваме да правим) МНОГО, дори и с подобни мероприатия ;).

Добре поспорихте... най-добре е с тези, които имат възможност, да се видим там.Ако не възникне нещо непредвидено, ще се постарая да дойда.Не вярвам на някой от командващите България да му се стъжни от подобно мероприятие, но все от някъде трябва да се започне.

ПС : В Източните Родопи има заградени цели хълмове, а вътре вили с много гаражи, охрана...куче влачи камион - диря няма.

няма смисъл от протетсти щото няма да помръмднете нищо и на сантиметър. Това все едно да протестираме 4е сме българи (4е даже по голям смисъл има).Докато публи4но не по4нат да бесят политици или поне да им раздават по 1000 бамбукови пръчки на гол задник пред праламента за назидание нищо няма дас стане

няма смисъл от протетсти щото няма да помръмднете нищо и на сантиметър. Това все едно да протестираме 4е сме българи (4е даже по голям смисъл има).Докато публи4но не по4нат да бесят политици или поне да им раздават по 1000 бамбукови пръчки на гол задник пред праламента за назидание нищо няма дас стане
И в крайна сметка с този протест, постигнахте ли нещо?
Поне правим нещо, а не спим пред компютрите и да се чудим къде да изкараме още един пост. Но вие си мрънкайте, нали е по-лесно?

Поне правим нещо, а не спим пред компютрите и да се чудим къде да изкараме още един пост. Но вие си мрънкайте, нали е по-лесно?

Колега, хайде да не се обиждаме, по въпроса кои къде спи и какво гледа да изкара ;)

За тези който нямаха възможнос да видят за какво става дума, прилагам някоя друга снимка от мироприятието днес.

Image(345).JPG

Image(346).JPG

Image(347).JPG

Image(348).JPG

Image(349).JPG

Мда това вече е накрая, всичко е прибрано и изчистено само подписката остава. В цяла българия са събрани над 10000 подписа ;)

Grosmaster, ти да беше снимал от Джумаята, бе братче! Тогава всичко щеше да изглежда още по-дребно! :P

Признавам стабилен "hater" си! :punk

Aquila, кога ще качиш и твоите снимки?

Аз пък прекалено късно разбрах за проявата. Жалко че в цялата инициатива липсва СИЛА. Ако малко хора поотделно се опитват да защитават ще бъдат победени. Нека всеки се замисли по въпроса за безразборното строителство това което руши красотата на природата ни малко по малко , но перманентно. Дано следващите снимки бъдат видяни от повече хора и всички да се замислим доакто е време можем ли да го спрем. Кадрите са от обекти които за непосредствено застрашени или ще бъдат в най близко време.

--"Стара река" привечер--

--"Връх Копена"--

--"Карловското Пръскало" привечер--

--"Valley of Dreams" - под връх Ботев--

--"Райското Пръскало" - от 50 м.--

--"Райското Пръскало" - от легнало --

--Райското Пръскало - full size"-- внимание файлът е много тежък !

--"Карловското Пръскало" - full size-- внимание файлът е много тежък !

--язовир "Голям Беглик" сутрин--

--язовир "Голям Беглик" привечер--

--някъде около местността "Бяла Черква" изглед към с. Хвойна--

--изглед от хижа "Рай" към "Райското пръскало" --

Grosmaster, ти да беше снимал от Джумаята, бе братче! Тогава всичко щеше да изглежда още по-дребно! :P

Признавам стабилен "hater" си! :punk

Вместо да правиш не основателни забележки, защо не покажеш някой твой снимки?!

Плюс това, това са снимки правени с мобилен телефон ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...