sincity Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 U2 - Last Night on Earth (What the fear calls down, stops the car) (As it feels like rage) (She's back on the street) (But it swings so far away) She feels the ground is giving way But she thinks we're better off that way The more you take the less you feel The less you know the more you believe The more you have the more it takes today You got to give it away / You got to give it away You got to give it away / You got to give it away You got to give it away / You got to give it away Well she don't care what it's worth She's living like it's the last night on earth The last night on earth She's not waiting on a saviour to come (Halle, Christe) She's at the bus-stop with News of the World and the Sun Sun, here it comes She's not waiting for anyone You got to give it away / You got to give it away You got to give it away / You got to give it away You got to give it away / You got to give it away Well she don't care what it's worth She's living like it's the last night on earth The last night on earth Clock tells her that time is slipping / Slipping away Tear drop sunshine / Slip slide Two sides to one feels missing / Too heavy Something she might be missing / Slipping away World turns and we get dizzy / The world turns.... Spinning for you / ...and we get dizzy The way it's spinning for me / Slipping away She's living, living next week now You know she's going to pay it back somehow She hasn't been to bed in a week She'll be dead soon then she'll sleep You got to give it away / You got to give it away You got to give it away / You got to give it away You got to give it away She already knows it hurts She's living like it's the last night on earth The last night on earth Last night on earth Last night on earth Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 green day poprocks & coke Wherever you go, you know I'll be there If you go far, you know I'll be there I'll go anywhere, So I'll see you there You place the name you know I'll be there You name the time you know I'll be there I'll go anywhere, So I'll see you there I don't care if you don't mind I'll be there not far behind I will dare, Keep in mind I'll be there for you When there's the truth, you know I'll be there Amongst the lies, you know I'll be there I'll go anywhere, So I'll see you there I don't care if you don't mind I'll be there not far behind I will dare, Keep in mind I'll be there for you If you should fall, you know I'll be there To catch the call, you know I'll be there I'll go anywhere, So I'll see you there I don't care if you don't mind I'll be there not far behind I will dare, Keep in mind I don’t care I’ll be there for you I’ll be there for you I’ll be there for you Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 "Get a real life, sweetheart." She Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Контрол - Не умирахме от щастие Ако имам това нещастие Да доживея чак до пенсия ще разкажа своите спомени въпреки, че няма полза от това Ако имам това нещастие да доживея чак до пенсия ще разкажа своите спомени въпреки, че няма полза от това Живяхме си доста добре подбрани във общата яма всички събрани Тигри, зайци, кокошки, коне различни породи жени и мъже По малко живяхме по малко крадяхме по малко спестявахме по малко купувахме Не, не, не умирахме от щастие (х4) Гледахме различните по форма и по цвят облаци носени от различни по посока и по сила ветрове И ставахме всички ветропоказатели еднакви по форма и еднакви по цвят Не, не, не умирахме от щастие (х4) Стига вече празни думи писна ми и от любов в истината аз не вярвам и за подвизи не съм готов предъвкваме стари, плоски клишета с дъх неприятен, на чужди уста имаме пътища, имаме цели но само във къщи, сме силни и смели и смели... много смели... Ниски, високи всички сме еднакви слаби, дебели всички сме еднакви хитри или умни всички или умни смели и страхливи всички сме еднакви ДА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 27, 2005 Share Posted August 27, 2005 Но краят е далеч - и пъден и желан. (Oчевидно целият шум от векове и за векове е по повод края - толкова много шум заради няколко мощни пулсации, след които остава усещането за безсмислие и безпътица. По-скоро не желая да се подчиня на природата - особено щом усещам, че мога. Давам си сметка, че очакването е това, което е достойно да бъде цел, а не краят. Макар в последна сметка очакването да е очакване за край, аз поставям като своя цел очакването, а не края и моята задача е да поддържам състоянието на очакване.) Искам да ти говоря за това, че ти казвам за отвориш устата си. Само мисълта за това предизвиква всичко, което е в стаята, да изчезне и да остане мозъка ми, пениса ми и твоята отворена уста. Всичко друго е плътно, бетонирано и не съществува. В този момент нищо не съществува, защото аз няма връзка с него. Твоята уста се отваря и аз искам да ти кажа, че ти казвам да спреш и да я оставиш полуотворена. В момента дори не виждам твоите очи, които ме окуражават, дори забравям, че гледам твоята уста, която е отворена. Искам да ти кажа, че, ако влезна в нея сега, ако направя това, което и ти положително очакваш, отново ще достигнем докрай - ще завършим етап, ще преминем нататък, ще вървим към край. Но аз имам желание и воля за друго. Искам да ти кажа, че твоята наелектризирана и набъбнала от очакване уста няма да усети главата на пениса ми вътре в себе си и това - само в името на отложения край, неосъществения край. Така очакването не се осъществява в край, не се развива в изход. След един безкраен миг на очакване, съдържащ комай всичко ценно, свързано със секса, аз доближавам безкрайно наелектризирания си пенис към устата ти, но не го вкарвам вътре, а го допирам до бузата ти и след това я разтърквам с главата му. Сега те виждам и ето сега искам да те снимам и след това да ти дам снимката с въпроса: при вида на собственото си изображение в такъв момент можеш ли да изпиташ умиление от спомена за неосъщественото очакване? Можеш ли да усетиш щастие? Това са неща, които не ти казвам. Това, което казвам, е това, което правя. Серхио Давила Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Never Gonna Give You Up Rick Astley We’re no strangers to love You know the rules and so do i A full commitment’s what I’m thinking of You wouldn’t get this from any other guy I just wanna tell you how I’m feeling Gotta make you understand * never gonna give you up Never gonna let you down Never gonna run around and desert you Never gonna make you cry Never gonna say goodbye Never gonna tell a lie and hurt you We’ve know each other for so long Your heart’s been aching But you’re too shy to say it Inside we both know what’s been going on We know the game and we’re gonna play it And if you ask me how I’m feeling Don’t tell me you’re too blind to see Give you up. give you up Give you up, give you up Never gonna give Never gonna give, give you up Never gonna give Never gonna give, five you up I just wanna tell you how I’m feeling Gotta make you understand Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 P.O.D. - Youth of the nation Last day of the rest of my life I wish I would've known Cause I didn't kiss my mama goodbye I didn't tell her that I loved her and how much I care Or thank my pops for all the talks And all the wisdom he shared Unaware, I just did what I always do Everyday, the same routine Before I skate off to school But who knew that this day wasn't like the rest Instead of taking a test I took two to the chest Call me blind, but I didn't see it coming Everybody was running But I couldn't hear nothing Except gun blasts, it happened so fast I don't really know this kid Even though I sit by him in class Maybe this kid was reaching out for love Or maybe for a moment He forgot who he was Or maybe this kid just wanted to be hugged Whatever it was I know it's because [chorus:] We are, We are, the youth of the nation Little Suzy, she was only twelve She was given the world With every chance to excel Hang with the boys and hear the stories they tell She might act kind of proud But no respect for herself She finds love in all the wrong places The same situations Just different faces Changed up her pace since her daddy left her Too bad he never told her She deserved much better Johnny boy always played the fool He broke all the rules So you would think he was cool He was never really one of the guys No matter how hard he tried Often thought of suicide It's kind of hard when you ain't got no friends He put his life to an end They might remember him then You cross the line and there's no turning back Told the world how he felt With the sound of a gat [chorus] Who's to blame for the lives that tragedies claim No matter what you say It don't take away the pain That I feel inside, I'm tired of all the lies Don't nobody know why It's the blind leading the blind I guess that's the way the story goes Will it ever make sense Somebody's got to know There's got to be more to life than this There's got to be more to everything I thought exists [chorus] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 I usually get kissed before I get fucked... Мадамата, която се явява ко-главна героиня в Still Life, след караница с шефа си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 “Love is the answer — but while you' re waiting for the answer, sex raises some pretty good questions.” Woody Allen "Two things are infinite: universe and human stupidity, and I'm not sure about the universe." Albert Einstein Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 “Love is the answer — but while you' re waiting for the answer, sex raises some pretty good questions.”Woody Allen "Two things are infinite: universe and human stupidity, and I'm not sure about the universe." Albert Einstein <{POST_SNAPBACK}> Ха-ха, и двете са много верни Ето малко и от мен: "Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no help at all." - Dale Carnegie - "When I look back on all these worries, I remember the story of the old man who said on his deathbed that he had had a lot of trouble in his life, most of which had never happened."- Sir Winston Churchill - "There are only two people who can tell you the truth about yourself - an enemy who has lost his temper and a friend who loves you dearly." - Antisthenes - "Good judgment comes from experience; experience comes from bad judgment."- Mark Twain "No person was ever honored for what he received. Honor has been the reward for what he gave." - Calvin Coolidge - Ха стига толкова засега Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 It Must Have Been Love It Must Have Been Love..... But its over now.... Lay a whisper on my pillow Leave the winter on the ground I wake up lonely, there's air of silence In the bedroom and all around Touch me now, I close my eyes and dream away It must have been love, but it's over now It must have been good, but I lost it somehow It must have been love, but it's over now From the moment we touched till the time had run out Make believing, we're together That I'm sheltered by your heart But in and outside I've turned to water Like a teardrop in your palm And it's a hard winter's day, I dream away It must have been love, but it's over now It was all that I wanted, now I'm living without It must have been love but it's over now Its where the water flows, its where the wind blows It must have been love but it's over now It must have been good, but I lost it somehow It must have been love, but its over now From the moment we touched till the time had run out Yeah.. It must have been love, but it's over now It was all that I wanted, now I'm living without It must have been love but it's over now Its where the water flows, its where the wind blows.. Roxette Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Една от любимите песни, една от любимите любовни песни, една от любимите искрени песни... Само едно може да се каже за нея: Love is the best!!! Madness It Must Be Love I never thought I'd miss you Half as much as I do And I never thought I'd feel this way The way I feel About you As soon as I wake up Every night, every day I know that it's you I need To take the blues away It must be love, love, love It must be love, love, love Nothing more, nothing less Love is the best How can it be that we can Say so much without words? Bless you and bless me Bless the bees And the birds I've got to be near you Every night, every day I couldn't be happy Any other way It must be love, love, love It must be love, love, love Nothing more, nothing less Love is the best As soon as I wake up Every night, every day I know that it's you I need To take the blues away It must be love, love, love It must be love, love, love Nothing more, nothing less Love is the best It must be love, love, love... Studio Version from Divine Madness Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 rammstein ohne dich Ich werde in die tannen gehen, Dahin, wo ich sie zuletzt gesehn. Doch der abend wirft ein tuch aufs land, Und auf die wege hinterm Waldesrand. Und der Wald er steht so schwarz und leer, Weh mir oh weh, und die Vogel singen nicht mehr... Ohne dich kann ich nicht sein – ohne dich, Mit dir bin ich auch allein - ohne dich. Ohne dich zahl ich die Stunden – ohne dich, Mit dir stehen die Sekunden – lohne nicht. Auf den Asten in den Graben, Ist es nun still und ohne Leben. Und das atmen fallt mir ach, so schwer, Weh mir o weh, und die Vogel singen nicht mehr... Ohne dich kann ich nicht sein – ohne dich, Mit dir bin ich auch allein - ohne dich.(Ohne dich) Ohne dich zahl ich die Stunden – ohne dich, Mit dir stehen die Sekunden – lohne nicht, ohne dich. Ohne dich Und das Atmen faellt mir ach, so schwer, Weh mir oh weh, und die Voegel singen nicht mehr... Ohne dich kann ich nicht sein – ohne dich, Mit dir bin ich auch allein - ohne dich.(Ohne dich) Ohne dich zahl ich die Stunden – ohne dich, Mit dir stehen die Sekunden – lohne nicht, ohne dich. Ohne dich Ohne dich Ohne dich Ohne dich Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Тъй като по принцип съм фен на рускините и на Русия изобщо.. ето едно текстче за великата Москва: Rammstein - Moskau Это песня о самом красивом городе в мире. Москва! Diese Stadt ist eine Dirne (This city is a prostitute) Hat rote Flecken auf der Stirn (She has red spots on her forehead) Ihre Zähne sind aus Gold (Her teeth are made of gold) Sie ist fett und doch so hold (She's fat and yet so lovely) Ihr Mund fällt mir zu Tale (Her mouth falls to my valley) wenn ich sie dafür bezahle (when I pay her for it) Sie zieht sich aus doch nur für Geld (She takes off her clothes but only for money) Die Stadt die mich in Atem hält (The city that keeps me in suspense) Moskau Раз, два, три! Moskau Посмотри! Пионеры там и тут, песни Ленину поют. Sie ist alt und trotzdem schön (She is old and nevertheless beautiful) Ich kann ihr nicht widerstehen (I can't resist her) не могу устоять Pudert sich die alte Haut (She powders her old skin) Hat sich die Brüste neu gebaut (and has gotten her breasts rebuilt) построила вновь Sie macht mich geil ich leide Qualen (She makes me horny I suffer torment) Sie tanzt für mich ich muss bezahlen (She dances for me I have to pay) я должен платить Sie schläft mit mir doch nur für Geld (She sleeps with me but only for money) Ist doch die schönste Stadt der Welt (It's still the most beautiful city in the world) Moskau Раз, два, три! Moskau Посмотри! Пионеры там и тут, песни Ленину поют. Ich sehe was, was du nicht siehst когда ты ночью крепко спишь Ich sehe was, was du nicht siehst когда ты предо мной лежишь Ich sehe was, was du nicht siehst когда со мною говоришь Ich sehe was, das siehst du nie Раз, два, три! Moskau Раз, два, три! Moskau Посмотри! Пионеры там и тут, песни Ленину поют. Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 Still Remains-Recovery when I wake up, I want to see you, I need to hear you, I want to live your life, in my day I fail to see, to seek the one who gives life, I've looked away from your grace, you've been waiting at the gates, I'm running, you're standing still, it's been so long since I've been here, it's time to came back again, it's time to make correction, slain to the past, recovery (ressurect me) undeserving, you love me still, you're love I love, I've run away 1000 times, I've run away for the last time, and I'm alone with bleeding and broken hands, it's been so long since I've seen your face Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 ЧОВЕК БЕ СЪТВОРЕН ОТ КАЛ Човек бе сътворен от кал, но днес от желязо е света. Тежко` на мекия! За малко щях да умра от доброта. Сега, уста безмълвно сключил, свил гневно на юмрук ръце, живея и усърдно уча на зло беззлобното сърце. Атанас Далчев ПРИСЪДА За да живея, трябва непрестанно по нещо да умира в мен самия. Осъждам ви на смърт чрез неприязън, приятелства, в бедата уязвими, познанства, край душата ми събрани, неканени на нейната трапеза. Осъждам ви на смърт чрез равнодушие, измамни и примамливи желания, създадени от мен големи робства пред малки хора и пред малки цели. Осъждам ви на смърт, чрез недоверие, лъжи, в които вярвам доверчиво, слънца от станиол, които вземам за истински слънца на хоризонта. Осъждам ви на смърт, за да живея! ПРЪСТЕН За твойто тихо идване, което все още в мен отеква като гръм, за даденото и назад невзето, за прошката, че с теб съм и не съм, за думите, понякога спестени, за ласките, които не спести, за силата, която вля у мене, когато беше най-безсилна ти, за туй, че бе на мое име кръстен и твоя лош, и твоя хубав час, на твоя малък пръст наместо пръстен горещите си устни слагам аз. КРАСОТА Толкова те дирих, че земята заприлича цялата на теб. Толкова те исках, че нарекох с името ти всяка моя вещ. Има ли те? Или те измислих? Може би е по-добре така. Може би измислена от мене, най-задълго с мене ще си ти, най-последна тебе ще намразя, най-жестоко ще ме заболи, ако с друга някоя случайно само за минута те сменя. Веселин Ханчев ПРИЗНАНИЕ Милоока жена, белонога- нецелуната и непогалена! Ти ми стана съдба и тревога, тиха радост и жал непрежалена. Черноока жена, белоръка- ти, усмивчице сладка и чакана! Ти си моя утеха и мъка, моя топла сълза неизплакана! Пеньо Пенев НА СБОГУВАНЕ Та значи тъй: реши и си отиваш!... На добър час! Аз няма да те спра! Ще потъна. Ден, два ще ми е криво, ала от скръб едва ли ще умра! И мене, ако някога ме стопли усмивката на някой друг човек, той ще изпие старите ми вопли, но пътят ми ще стане ли по-лек? Ще охладнее ли горещата жарава, която под клепачите гори? О, знам: не ще съм същия тогава- очите ще останат без искри; сърцето ми докрай ще се разнищи, във него ще пресъхне песента и то ще заприлича на огнище, в което ровят с пръчка пепелта; и то ще заприлича на вратата, която подир теб мълчи и зей и през която само нощен вятър ще носи прах от твоите нозе. ...Та значи тъй:реши и тръгваш вече... Но първо погледни като пред път, зада погледам в таз последна вечер чертите ти и топлата ти гръд, зада запомня в тебе всичко свято, което си отива с вечерта, и после, в песента си над полята отново да го върна на света! Дамян Дамянов *специално за Aquila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 28, 2005 Share Posted August 28, 2005 *специално за Aquila <{POST_SNAPBACK}> Благодаря много НЕ КАЗВАЙТЕ Не казвайте с насмешка, че е късно любовта си като празник да очаквам аз, че всеки мой връстник е пръснал вече сърдечния си плам и чистота, че без да мисля трябва да поема аз първата подадена ръка, че за мечти и нежност няма време. Не казвайте! Не е така! Не! Не е така! Със своя жар до днеска нестопен аз вярвам в любовта си нераздало, едно сърце е плакало за мен, едно сърце ме търси и в един жадуван час до мене пътя ще намери и това сърце с вяра чакам аз! ДАМЯН ДАМЯНОВ Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 - Не ми се иска да съм в твойта кожа - подметна А л е к с а н д ъ р. - Нито на мен - в твоята - контрира Авторът. - Няма ли никакъв начин да му се размине? - Толкова ли ти е жал за него? - Право да кажа, да. А на теб не ти ли е жал? - Жал ми е и за двама ви. Но като си помисля, от друга страна, в каква бъркотия ме вкарахте, иде ми да те обеся до него. - Ако е до бесене, и сам мога да се обеся - засмя се А л е к с а н д ъ р, - а ти забрави ли какво те чака? - За какво намекваш? - За твоя епилог в началото. Един съвет от мен: смени си професията с нещо по-безопасно. Иди на село, ори земята. - Хей, вие двамата - извика Александър, - ако продължавате да се карате, ще ми развалите финала! Авторът извади връзките на обувките си и направи примка. После завърза примката за една летва на етажерката, която стърчеше над най-горната дъска. Етажерката беше майсторско дело на бащата; не че беше дърводелец, но в онези години... - Това вече го каза - прекъсна го А л е к с а н д ъ р, намествайки стол под етажерката. - А ти - обърна се той към по-малкия, - стъпвай тук и си казвай последната дума. Александъе се качи на столчето, нахлузи примката на шията си и се окашля: - Скъпи потомци - започна той, - вие, които... уф, омръзна ми. Хайде, кой ще ритне столчето? Александър посочи автора и каза: - Ти! Авторът пък посочи А л е к с а н д ъ р и каза: - Не, ти! - Защо пък аз? - А откъде-накъде аз? - Страхливци такива! - изруга ги Александър. - Да го е срам човек, че е имал нещо общо с такива като вас! Той ритна столчето и увисна на етажерката. - Това беше самоубийство! - заяви А л е к с а н д ъ р, гледайки как Александър се люлее и рита с крака. - Нямаме пръст в тази работа! - допълни Авторът. - Хайде, да се махаме, не мога да понасям такива гледки... - Виждам ч е р н а с в е т л и н а! - изхърка обесеният и това бяха последните му думи. - Това не беше ли казал Виктор Юго? - попита замислено А л е к с а н д ъ р. - Не виждаш ли, че виси точно под събраните му съчинения - отговори завистливо Авторът. След малко майката отвори предпазливо вратата на детската стая, за да види спи ли Александър, или върши неприлични неща. Като го видя да виси, плесна възмутено ръце, отвори широко вратата и извика бащата: -Ела да видиш какви ги върши с и н ъ т ти! Гостите се нарупаха в стаята. Бяха пийнали и оживени и постъпката на Александър не им направи кой знае какво впечатление. - Това са плодовете на т в о е т о възпитание - подхвърли заядливо бащата и кресна на сина си: - Какви са тези маймунджулъци? Веднага слизай оттам! - И престани да се плезиш! - разяри се майката. - Какво си се заплезил, като обесен? Не те ли е срам поне м ъ н и ч к о от гостите? - Вашият син - каза Докторът - има, хм... малко странно чувство за хумор. - Не знам на кой се е метнал - отговори бащата и свали Александър от бесилката. После го сложи на леглото и го зави с одеялото. Преди да излезе, се закани, че ако след пет минути надникне и види, че не е заспал - ще го заключи в мазето да стои там, докато чувството му за хумор му излезе през носа. Виктор Пасков Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Къде остана детството Мъжът има винаги право той сам си е майка, баща и може спокойно да прави цял куп забранени неща. Не можеш му кажеш - Я стига! След гостите кой ще мете? Мъжът може истински тигър да купи на свойто дете. Какъв ли ще стана ме питат? със сигурност още не знам, обаче едно предпочитам да стана, да стана голям. Какъв ли да стана се питам? със сигурност още не знам, обаче едно предпочитам, да стана, да стана голям. Къде ми са детските книжки, кажи ми мой прашен сандък? Закусиха сивите мишки с вълшебните букви - язък! Къде ми е класната стая, къде е коравия чин, а, б, в, тире, запетая, забравих ги вече - амин! А днес моят собствен наследник извършва геройски бели не съм се изгубил безследно щом той ме повтаря нали? Къде е момчешката дързост, след мене защо не върви, отминаха стъпките бързи и ехо не чувам дори. Къде ли се водят войните за мойте наивни мечти дали пък не са ми сърдити че съм ги отрекъл почти? Асен Кисимов Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Вампирът завря дългите си чувствителни пръсти на пианист в червата на Александър. Това, което извади оттам, го накара да каже: Пащиле ши домнезол! Свънта Мария ши Богоявление!* - той извади: двеста кила кафе, четиристотин кила водка, осемстотин хиляди цигари с филтър и двеста и петдесет хиляди без филтър, безсрамна снимка на една първа любов, която напъха обратно с най-голямо отвращение, свитък хартия, изпълнен с мерена реч (йой, мама!), един сантиментален цикъл песни в съпровод на клавесин от епохата на романтиката (мъй, мъй!), един гастрит, предизвикан от тях, един десетгодишен гурбет, по който зеленееше жлъчка - Дракула бъркаше и стенеше и съвсем не можеше да престане да бърка и стене, извади един комплекс за малоценност във формата на мозайка (око с крила, стилизация), това му хареса, но веднага след него извади една мания за величие - породисто прасе, което го оскърби с грухтенето си и с това, че изобщо е прасе, извади няколко мнения за религията, света и изкуството, които го ужасиха, защото полазиха ръката му като глисти без мирис и цвят, извади едно нещастие, още едно по-голямо нещастие, една утеха - отрязана и все още кудкудякаща паунова глава - и най-накрая - един разказа от Виктор Пасков. Той смърдеше ужасно. Имаше жълто-кафеникавия цвят на диария, но вампирът реши, че се касае за хемороид, болестта на интелинегтността, водещ заседнал или по-точно - неводещ никакъв живот. В което се лъжеше дълбоко: всъщност ставаше дума за възпаление на мозъчната ципа, склонност към късогледство, вцепенение на съзнанието, писъци и пръскащи главата болки, срещу които не помагат и пункции в гръбначния стълб. Ако графът не бе тъй глупав да търси храна само в корема, а бе разрязал и сърцето, той би извадил оттам достатъчно количество любов и хуманизъм и това би го спасило от екзитус. Но вместо да извади любовта към човечеството, глупакът, той бръкна в дебелото черво, извади разказа на Виктор Пасков и го прочете до самия край, давейки се от основателно отвращение. Виктор Пасков *Великден и господ! Света Мария и Богоявление! (развален румънски) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Води от сълзи, безсърдечни дни, Това ли е животът ми...? Безтегловни мисли, безразличен поглед; Днес по улиците съм на оглед. На оглед за разсипани мечти, На статуи живяли някога преди; На оглед за приятели добри, Разбиващи сърцата ни, когато сме сами. Изгнили, изкушаващи, Телата си продаващи! И щом поискам ще си купя, Хиляди от техните несбъднати мечти. За да мога да ги сбъдна, Както те никога не са могли. Изгнили, изкушаващи, Телата си продаващи... Под дъжда - 'Водите' DaS Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Good Charlotte - Hold on This world, this world is cold But you don't, you don't have to go You're feeling sad, you're feeling lonely And no one seems to care Your mother's gone and your father hits you This pain you cannot bear But we all bleed the same way as you do And we all have the same things to go through Hold on, if you feel like letting go Hold on, it gets better than you know Your days, you say they're way too long And your nights, you can't sleep at all Hold on And you're not sure what you're waiting for But you don't want to know more You're not sure what you're looking for But you don't want to know more But we all bleed the same way as you do And we all have the same things to go through Hold on, if you feel like letting go Hold on, it gets better than you know Don't stop looking you're one step closer Don't stop searching it's not over Hold on What are you looking for? What are you waiting for? Do you know what you're doing to me? Go ahead...what are you waiting for? Hold on, if you feel like letting go Hold on, it gets better than you know Don't stop looking you're one step closer Don't stop searching it's not over Hold on, if you feel like letting go Hold on, it gets better than you know Hold on Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 ЧЕРНОВА ЗА ПИСМО ДО ЛЮБИМ ЧОВЕК Отдавна подозирам принца от приказките- в демагогия. Не се преструвай на единствен. Отдавна зная, че сте мнго. Поединично и погрупово илюзиите лягат ничком. Сбогувам се и с тях. От упор. Аз мога да пожелая всичко. Кажи, че няма вече истини! Не бой се. Няма да охна. Отдавна не кърви неистово сърцето, голо като охлюв. От истината ще вържа фабула. От истината- митологии. Аз вярвам в тях, понеже трябва! Обичам те, защото мога. Хей, аз съм протеже от музи, с които в тъмно съзаклятие са най-добрите ми илюзии- за принца и за свободата. БЕЗКРАЕН ПРАЗНИК Какво вопиещо безобразие: петли, трамваи крещят навън, разнасят нечий безкраен празник над полунощния калдаръм... А ние с теб едвам дотътряме под зимно скапаната луна: невероятно добри и стари... Сред целомъдрената тишина. И аз, затрогната от контрастите на тоя смешен и страшен град, ти доверявам, че съм нещастна, и те наричам другар и брат... Ридая кротко на твойто рамо, оплаквам сложните си игри... И ти-единствен!-разбираш! Само не знаеш как да ми кажеш-"Спри!" Какво приятно разнообразие: ти страдаш;ставаш детски суров! Харесва ми тоя злобен празник на ежедневната нелюбов. Харесва ми тоя тежък, сприхав, ревнив, безпомощен махмурлук! Харесва ми, че заплащаш с лихвите отсъствието на друг Миряна Башева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 29, 2005 Share Posted August 29, 2005 ТЕЖЪК ХАРАКТЕР Като камък на шия, като белег от нож, като черна шамия, като стар меден грош все те нося по мене, нищо, че ми тежиш, от глава до колене нищо, че ме болиш! Като знак за магия, като биле за жар, като люта ракия, като бял хвърлен зар - цял живот - студ и огън, клетва и благослов, добро утро и сбогом, моя трудна любов. Миряна Башева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.