RiMy_SuN Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Moments of eternity Strangers stealling someone else's dream I've seen it all Haunting for a mystery Longing for your life in times like these I've seen it all I've seen it all, seen it all Waiting on the battlefields Time is running slow until it ends I've seen it all Haunting for a mystery Longing for your life in times like these I've seen it all I remember the time Once in your life, oh baby Get you here in my head Here in my head, oh maybe I've seen it all, seen it all Like I've never seen before Catching of the smile instead of all Asking you to never let me go It will never be the same forever I've seen it all Schiller ft. Maya Saban - I've Seen It All Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunny_Girl Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Invisible Wounds (Dark Bodies) Fear Factory dark bodies floating in darkness no sign of light ever given imprisoned in a world without a memory unconscious, or am i conscious? cut from the heart i am part of sometimes i feel as though i'm frozen in heaven and i saw my own face in the dark and lonliness and i saw my own face like a spark frozen in heaven in dreams i see myself flying closer to the sun, and i'm climbing tried to touch the sun but the brightness burned my eyes unconscious, or am i conscious? fell from the sky like a star sometimes i feel as though i'm frozen in heaven and i saw my own face in the dark and lonliness and i saw my own face like a spark dark my life was so dark... my mind was so dark... everything was dark unconscious, or am i conscious? fell from the sky like a star sometimes i feel as though i'm frozen in heaven and i saw my own face in the dark and lonliness and i saw my own face like a spark frozen in heaven dark bodies floating in darkness... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Woo.. I'm ahead, I'm a man I'm the first mammal to wear pants, yeah I'm at peace with my lust I can kill 'cause in God I trust, yeah It's evolution, baby I'm at peace, I'm the man Buying stocks on the day of the crash On the loose, I'm a truck All the rolling hills, I'll flatten 'em out, yeah It's herd behavior, uh huh It's evolution, baby Admire me, admire my home Admire my son, he's my clone Yeah, yeah, yeah, yeah This land is mine, this land is free I'll do what I want but irresponsibly It's evolution, baby I'm a thief, I'm a liar There's my church, I sing in the choir: (hallelujah, hallelujah) Admire me, admire my home Admire my son, admire my clones 'Cause we know, appetite for a nightly feast Those ignorant Indians got nothin' on me Nothin', why? Because... it's evolution, baby! I am ahead, I am advanced I am the first mammal to make plans, yeah I crawled the earth, but now I'm higher 2010, watch it go to fire It's evolution, baby It's evolution, baby Let's do the evolution Come on, come on, come on PEARL JAM - DO THE EVOLUTION !!! Kултов текст!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 1, 2005 Share Posted August 1, 2005 Oh no, I see, A spider web is tangled up with me, And I lost my head, The thought of all the stupid things I said, Oh no what's this? A spider web, and I'm caught in the middle, So I turned to run, The thought of all the stupid things I've done, I never meant to cause you trouble, And I never meant to do you wrong, And I, well if I ever caused you trouble, Oh no, I never meant to do you harm. Oh no I see, A spider web and it's me in the middle, So I twist and turn, Here I am in my little bubble, Singing, I never meant to cause you trouble, I never meant to do you wrong, And I, well if I ever caused you trouble, Oh no, I never meant to do you harm. They spun a web for me, They spun a web for me, They spun a web for me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Sincity някой е гледал alternative по MM вчера, а? Do the evolution! Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Garbage-Sex Is Not The Enemy No evolution Sometimes it depresses me The same old same We keep repeating history The institution curses curiosity It's our conviction Sex is not the enemy A revolution Is the solution A revolution Is the solution I won't feel guilty No matter what they're telling me I won't feel dirty and buy into their misery I won't be shamed cause I believe that love is free It fuels the heart and sex is not the enemy A revolution Is the solution A revolution Is the solution True love is like gold There's not enough to go around But then there's god and doesn't god love everyone? Give me a choice Give me a chance to turn the key and find my voice Sex is not the enemy A revolution Is the solution A revolution Is the solution Sex is not the enemy A revolution Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 No, I can't see tomorrow when I close my eyes There is no tomorrow, my gift is of no use What's the horse on the shore waiting for? See, today wears a mask, today is a shadow Today is meant to drag down, shelter and devour Today is a gift fading beforehand Today is a feast ending too early break: Albeit unseen, albeit unveiled There's a troublemaker Hiding heavy secrets If I don't see tomorrow then it must be black It's a land of sorrow full of deadened groans Tomorrow has no colors, it feels like the night It's a pile of cinders instead of a fire They did raze tomorrow to the ground Един поздрав за bio и GoergiK Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Нещата се случват по един или друг начин. Цветът на деня.През очите на едно дете. Усещането на солената вода върху изгорелите от слънцето крака. Понякога водата е жълта.Понякога червена. Цветът на спомените зависи от деня. Няма да ви разкажа историята както се случи. Ще я разкажа така както си я спомням. Great Expectations ----------------------------------------------------------------- "And people laugh at me because I use big words. But if you have big ideas you have to use big words to express them, haven't you?" "Isn't it nice to think that tomorrow is a new day with no mistakes in it yet?" "Next to trying and winning, the best thing is trying and failing." "I've heard you were a strange girl, Anne Shirley, but I think we'll get along just fine." "It's not what the world holds for you.....but what you bring to it." Anne Of Green Gables Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Ето едно нещо, което ми е от най-любимите. Който може да се докопа до тая книга или изобщо каквото и да е на Ромен Гари, му го препоръчвам по-горещо от колкото трябва... "Един питон явно не е достатъчен. Но аз на равна нога притежавам и асансьор с госпожица Драйфус. Между нас се е установила мълчалива и нежна връзка, изпълнена със свянове и деликатеси - тя винаги стои със сведени очи по време на пътуването, миглите й трепкат, цялата е плаха и срамежлива поради газелите - и всяко съвместно пътуване все повече ни сближава и ни дава най-сладостното и утешително обещание, че 2 = 1." от "Голям Гальовник" на Ромен Гари, издадена под името Емил Ажар...според мен най-великата книга за самотата.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 ...Никой не е живял за дълго в къща №13. През деня вятърът раздвижва листата около статуята пред входа. След залез зад фасадата покрита с бръшлян се чуват странни шумове и музика... Един от обитателите на къщата е пиле със зашито с червен конец око. "Заших си окото с червен конец, за да не изтрия това, което видях: къща с тапи за уши, над нея въздишката на ангел и куче със снежинки по муцуната..." по Виргиния Захариева <- click me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 РАЗМИШЛЕНИЯ НА ЕДНО КУЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ВЕЧЕРНАТА МУ РАЗХОДКА ПО УЛИЦА "КРЪСТЬО САРАФОВ" Като добро куче влача собственика си и сянката му из парка. Единственият фенер, който свети, е този до гората - за да се вижда ясно, че животните излизат от нея и влизат в тъмнината на света. А ние така често влизаме и излизаме, следвани от сенките си, че вече не се разбира кой е куче и кой господар в тази Зелена къща. АФ. Животът е сив котарак и почти видял съм му сметката. Гатанка: Как може две топки да се кръстосат? (Отговорът е най-накрая, за да ви държа в напрежение.) Стигнахме кръстопътя. Светлината разбива прозореца и пльосва на паважа. Не ме свърта повече на едно място. Тичам. Господи, какво куче е минало оттук. Какво куче. - Адела, изяж си ябълката - ръмжи жената на балкона. Нощта плъзва студена ръка по чорапогащника й. ОТГОВОР: Когато две гугутки заспят. Виргиния Захариева Вкарва едно такова... интерсно настроение :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Съгласно ЗТТИ, ЗНЗ и ЗРТ, "Благовеград - БТ" АД вече не рекламира "Виктори" и "Престиж".от Ръководството Надпис на билборд Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 i like my body when it is with your i like my body when it is with your body. It is so quite new a thing. Muscles better and nerves more. i like your body. i like what it does, i like its hows. i like to feel the spine of your body and its bones, and the trembling -firm-smooth ness and which i will again and again and again kiss, i like kissing this and that of you, i like, slowly stroking the, shocking fuzz of your electric furr, and what-is-it comes over parting flesh....And eyes big love-crumbs, and possibly i like the thrill of under me you so quite new [from & (1925)] if i love You if i love You (thickness means worlds inhabited by roamingly stern bright faeries if you love me) distance is mind carefully luminous with innumerable gnomes Of complete dream if we love each (shyly) other, what clouds do or Silently Flowers resembles beauty less than our breathing eecummings Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 "Когато си в битка - пази един пълнител до края.А когато продоволствието е прекъснато - до края на войната." Неизвестен руски войник Има много красиви очи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Самодива Припадне ли сумрака И огъня затлее Приканя гората Мъжко гърло да запее Надигне се луната Огъня с лъчи разпали С танц магически в гората Самодива мене мами Дива - танц играеш Дива - мен желаеш Дива - появи се Дива - защото ти си Дива самодива стихия - люта змия С поглед кръвта ми изпива - люта змия Как на сърце се увива - люта змия Тази горска магия Вятър пепелта развее Свита между краката Змия люта мене гледа Дива - коси галиш Дива - мен не жалиш Дива - появи се Дива - защото ти си Дива самодива стихия - люта змия С поглед кръвта ми изпива - люта змия Как на сърце се увива - люта змия Тази горска магия Балканджи -------------------------------------------------------------------------------------------------- Ще остана тук Уморен и гладен Вървя по тротоара Колите ме пръскат Майната им нека си карат Хората се гледат С дива омраза А пък аз си мисля Кой от тях би казал: Само тук съм желан Не си мисли Само тук съм разбран От кого, от себе си Само тук обичам, мразя не отричам Само тук виждам аз Себе си Аз търся смисъл да остана За кого родината Или може би хората Да се боря чуствам сила На кого му трябва И какво ще постигнеш Свободата да мисля Порива да обичам Силата да градя И какво ще направиш Ще остана Ще остана тук В общество от вълци Да вървят в балкана Тези които Искат да останат Това са моите братя Братя по кръв Това е моя народ А и аз съм такъв. Балканджи Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Винаги съм се кефил колко е извратено това... You're not human You're a miracle A preacher with an animal's face In your sexy Neon smokescreen Lie the supersalesmen of vanity Even your shadow worships you In your jungle solitude With the orgies of the sacrament And the seal of flagellants God saves those who save their skin From the bondage that we're in I'm elated I could cut you And remove the sheath of your ignorance Bless the eunuch And the skoptsi Will you hurt me now and make a million? Say cheese, baby We all love you But it's a cheap world and you don't exist... Slit the fabric of the right now Spread your legs and wear the crown Tell me how long, lord, how long? Till I get my beauty sleep? Now the hourglass is empty The moment of my de-sexing Cut it Cut it Cut this cancer from my soul Now that I've made it... I'm finally naked... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 i'm tired of telling the story tired of telling it your way yeh i know what i saw i know that i found the floor before you take my heart, reconsider before you take my heart, reconsider i've opened the door i've opened the door here comes the summer's son he burns my skin i ache again i'm over you i thought i had a dream to hold maybe that has gone your hands reach out and touch me still but this feels so wrong before you take my heart, reconsider before you take my heart, reconsider i've opened the door i've opened the door here comes the summer's son he burns my skin i ache again i'm over you before you take my heart, reconsider before you take my heart, reconsider i've opened the door i've opened the door here comes the summer's son he burns my skin i ache again i'm over you here comes the winter's rain to cleanse my skin i wake again i'm over you here comes the summer's son he burns my skin i ache again i'm over you here comes the winter's rain to cleanse my skin i wake again i'm over you i'm over you TEXAS - SUMMER SON Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Happy Home Garbage In my happy home I barely breathe In my lovers arms I find relief And there's a sky that's changing and a bird that sings I never once in my wayward life was heading to run out In my lovers arms I wait for morning I beg my god to speak and tear me apart I'd lay down my body I'd lay down my arms I never once in my sweet short life meant anybody harm In my happy home i read the signs In my lovers arms I move in time There's no more crying and there's no more lies I never once in my sweet short life was waiting for desire And there's no more crying And there's no more pain I never thought for one second I'd have nothing left but shame In my happy home I barely breathe I never once in my wayward life was heading to run out Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Here she comes walking down the street She's got something you would love to meet It's her heart and her heart is black Think of ice cream sliding into a crack The heat sticks to summer's heavy sweat Hang around it'll get hotter yet You got the shakes and it's gonne get worse Don't you know it's all a part of the curse She's got the hit that takes you into space Suck mud and make a deal for that taste You got nothing but you're riding on a star You couldn't guess that she could take you that far Some things are so hard to say Even though you'd say them every day Don't let your life be the butt of a joke Get your lips round a cool black Pepsi Coke Here she comes The Jesus and Mary Chain - 'Here Comes Alice' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Сезоните Говорят През покривите на къщите тихо пълзеше топлината на зимата. Формите губеха остротата си под малки купчини сняг. Снежният човек в двора на къщата белееше, самотно сгушен в трите си грижливо оформени топки. По небето пропълзя сияние, за миг озари върховете на нощта и тихо изчезна, за да остави аромата на... приказка. Времето безшумно отмерваше часовете, в които се случват вълшебства... В снега оставяше дири едно ярко червено сърце, което безцелно обикаляше улиците на спящия град. Слабият му ритъм едва се долавяше в тишината на зимната нощ. То подритна вяло снега, погледна снежният човек, усмихна му се и се зачуди дали да спре. - Да не смяташ да спираш?- попита Снежният човек, усетил намеренията му. - Май... няма голямо значение- тихо отвърна Сърцето. - Тъжно е да видиш спряло сърце, особено през зимата. - Май наистина няма чак толкова голямо значение- още по- тихо каза Сърцето. - Трябва да говориш по- силно, ако искаш да те чуя!- посъветва го Снежният човек и припряно пооправи моркова си. Нещо в това малко същество го притесняваше. Помисли си, че не му се случва всяка нощ да види самотно сърце, което на всичкото отгоре се кани да спира. Тази мисъл го стресна и той започна да говори още по- силно: - Виж сега... Не може да спираш посред зима... Така де, студено е! То и да е топло, пак не бива да спираш... И изобщо... Защо ще спираш??? - Май наистина няма... Но този път Снежният човек изобщо не можа да долови края на изречението. Започна да усеща как лека- полека започва да губи малка част от теглото си. Понамести двете сливи, които заемаха мястото на очите и, изпаднал в най- голямата паника, в която може да изпадне един Снежен човек, започна да вика: - Толкова приятно студено е! И бездруго животът ми не е от най- дългите, не е честно да вземеш спреш във най- вълшебната част на нощта! Нямаш ли сърце?! - Тъжно ми е. Обаче, не ми е студено. Ти ме стопли. Това значи ли, че трябва да съм твоето сърце? - Не... Ъ, да...- Снежният човек се обърка. Вече съвсем не знаеше как да говори с това малко сърце- Ще опитам от начало. Аз съм снежен човек, а снежните човеци нямат сърца. Мисля, че всеки го знае. Ние оживяваме от вярата на децата, които ни правят. Напролет всичко свършва. - Кратко и ясно- каза Сърцето. - Просто и ясно!- поправи го Снежният човек. - И... и е тъжно. Снежният човек се замисли. Обичаше живота си такъв, какъвто е- кратък, бял и тих... Имаше своята зима и тя му беше достатъчна. - Искаш ли да направиш нещо за мен?- внезапно поде Снежният човек- Искаш ли да ми разкажеш за... За пролетта... Двамата затвориха очи. Сърцето остави тишината да се разходи помежду им, хвана я под ръка, а после гласът му тихо изплува от нея. - Тя идва с ароматите си. Настанява се в равнините и запретва ръкави. Обича да поядисва- тук ще избере оранжево, там- жълто, после- розово. Нахална и зелена. Истерично зелена! Прелита над клоните на дърветата, проверява гнездата на птиците и ги кара да пеят... А те пеят, пеят! Посрещат я. Тя ги милва нежно и продължава да разтребва. Стъпкте й събуждат земята, тревата. Слънцето... Ех, Слънцето... Такава е тя! Слънцето, да... Топло е. Сърцето блажено отвори очи. Стресна се и се огледа наоколо. Беше само! Малка вада струеше от мястото, където Снежният човек затвори очите си, за да слуша за пролетта. Вадата криволичеше по земята, боязливо докосваше Сърцето и бързо попиваше в пръстта. Пролетта изпрати първите си топли дни. P.I.F Някой продължава да отваря очите ми и незнам, докога ще издържа на това, което виждам... докога... кажи ми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 I am the son and the heir of a shyness that is criminally vulgar I am the son and heir of nothing in particular You shut your mouth how can you say I go about things the wrong way I am human and I need to be loved just like everybody else does I am the son and the heir of a shyness that is criminally vulgar I am the son and the heir of nothing in particular You shut your mouth how can you say I go about things the wrong way I am human and I need to be loved just like everybody else does There's a club if you'd like to go you could meet somebody who really loves you so you go, and you stand on your own and you leave on your own and you go home, and you cry and you want to die When you say it's gonna happen "now" well, when exactly do you mean? see I've already waited too long and all my hope is gone You shut your mouth how can you say I go about things the wrong way I am human and I need to be loved just like everybody else does The Smiths - 'How Soon Is Now' Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Baby, baby why can’t you sit still? Who killed that bird out on you window sill? Are you the reason that he broke his back? Did I see you laugh about that? If I come on like a dream? Would you let me show you what I mean? If you let me come on inside? Will you let it glide? Can I have some remedy? Remedy for me please. Cause if I had some remedy I’d take enough to please me. Baby, baby why did you dye your hair? Why you always keeping with your mother’s dare? Baby why’s who’s who, who know you too? Did the other children scold on you? If I come on like a dream? Would you let me show you what I mean? If you let me come on inside? Will you let it slide? BLACK CROWES - REMEDY Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 The Smiths - 'How Soon Is Now' <{POST_SNAPBACK}> адски любимо.. но в изпълнение на paradise lost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 ....от купчината кавъри на това парче, този на Paradise Lost вярно е най-най..и на мен ми е любим Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted August 4, 2005 Share Posted August 4, 2005 Това е първата глава на една от най-любимите ми книги... Йоханес Марио Зимел ПРИЗНАВАМ ВСИЧКО ПЪРВА КНИГА 1 Казвам се Валтер Франк. Роден съм във Виена на 17 май 1906 година. Австрийски поданик съм, католик, съпруг на Валери Франк, по баща Кестен. Занимавам се с внос и износ, жилището ми се намира в трети Виенски район, на Райнснерщрасе 112, а тези записки тук са историята на едно мое “заблуждение”. Дълго размислях дали чрез думата “заблуждение” съм намерил поне приблизително най-подходящото определение, което да синтезира изпитанията, преживелиците и събитията през последните месеци, дали тази дума съответствува на добросъвестната ми равносметка за тях и на квинтесенцията на авантюрата, която вече е почти забравена, дали думата не е прекалено претенциозна и дали имам основания да я използувам в моята история и моя случай. Премислих всичко много добросъвестно, без нищо да съм разкрасил или забравил – със същата добросъвестност искам сега да запиша тази своя история, без нищо да забравя или разкрася – и вярвам, че думата “заблуждение” е най-точното определение. Допуснал бях най-непростимата грешка в живота си и най-последната, защото съм болен и очаквам смъртта. Сполетялата ме болест не е мъчителна, ако се абстрахираме от обстоятелството, че причинява неминуема смърт. Симптомите й се понасят леко, даже и в най-напреднал стадий, в който се намирам аз. Несъмнено за болките е необходимо ефикасно лечебно средство. Лекарството, което използувам, се нарича “морфинов хидрохлорид”. С негова помощ болката изчезва. Полагам грижи за себе си и щом забележа, че тежестта в синусите ми се увеличи и че обичайното добре познато туптене зад очните кухини отново започне да се появява, тогава просто счупвам една ампула и сам си бия инжекцията. Това е всичко. Повече не е необходимо. Болестта не е мъчителна, ако се абстрахираме от обстоятелството, че причинява неминуема смърт. А ако трябва да бъда точен, тя се проявява чрез множество други симптоми, например виене на свят, някои нарушения във функциите на мозъка и неравномерната атрофия на различните синергисти. Очите ми също се изморяват бързо, затова историята ще напредва постепенно, ще записвам по-кратки откъси от нея, често ще трябва да прекъсвам и мисля, че ще бъде най-добре да номерирам тези глави по ред, първо, за да улесня доктор Фройнд в изчитането на хвърчащите листове, и второ, за да мога да си правя равносметка за ежедневната работа, която съм запланувал. Защото, ако искам да приключа преди да ме изненада смъртта, трябва да използувам времето си много икономично и разумно. А така искам да свърша всичко! Това е единственото нещо, което все още искам. Да си направя равносметка, да разкажа историята на това заблуждение докрай, без нищо да забравя или разкрася. Препрочитам началото и откривам, че още в първите страници едно съм забравил, а друго разкрасил, че още в първите редове съм лъгал. Съзнавам, че не мога да продължавам нататък, преди да съм се коригирал. Не бива да разказвам историята си, за да предизвикам някакъв ефект или евтин интерес, а смятам, че съм задължен да я изложа така, че истината в нея да се види най-ясно и да блесне с цялата си сила. Затова се отказвам от всичко, което съм написал досега. Името ми не е Валтер Франк. Не съм роден във Виена на 17 май 1906 година. Не съм австрийски поданик, нито католик, не съм съпруг на Валери Франк, по баща Кестен, нито пък се занимавам с внос и износ. Всички тези данни са неверни, а ето и истината. В същност името ми е Джеймс Елрой Чандлър. Роден съм на 21 април 1911 година в Ню Йорк, САЩ. Американски поданик съм, протестант, съпруг на Маргарет Чандлър, по баща Дейвис. А по професия съм – или по-точно бях – сценарист в Холивуд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.