Grimjaur Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Оувърмене,това е то женската лакомия.... Винаги ще каже - не стига Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Ооооокей... С ДВОЕН ВХОД Има всякакви игрички в обществото: Може за ръце да се държите, да се гледате в очите, Може да си дърпате брадите, дойде ли му времето, Може да ви седнат в скутите на “сляпа баба” И по лулата ви, издула джоба, безпогрешно да ви разпознаят. Би могло да се направи много дълъг списък на игричките. От “Ох, пипни ме, докторе” до играта на “сардели”. Ако играта преминава и през чуждия език на всеки в дупката, в общата дупка, в дупката на съседа, Би било познато и досадно. Много по-различно е да вземеш четката И да минеш със катран един килим персийски. После върху него да нарежеш на парчета мъж. И една жена след него да нарежеш. И когато ги съединиш, трябва да получиш истински хермафродит. А катранът е наистина необходим – Иначе килимът ще се изцапа с кръв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 ОСТРОВИТЕ На Люсиен Куто Има острови в Черно море От ледени студени камъни Там човек самотничи със часове И посещава разни замъци От стаи, стаи и стени Открива вътре всякакви жени Разстлани върху откровените легла Големи бели мраморни жени Чиято козина ухае и уханието Израства в спираловидни раковини Сини в безцветния въздух на стаите Където не трябва да се спира Защото те са там и чакат Те могат да направят всичко Те приемат всякакви форми Те текат като вода Недей да ходиш там По-добре е да си купиш шунка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Плътта Оковите дрънчат! Оковите дрънчат... И викове след мен — и викове ечат... Обръщам се назад — зад мен гърми цял ад. Без огън, без лъча — аз гасна и мълча. И пак напред сама аз тръгвам в своя път. Свободна, но без мощ... Оковите звучат. Див шепот ме следи: "Къде, къде пълзи таз сянка по върха?!" — Аз кретам и мълча. От земния ни ад дочувам смях навън — пияните от грях... Зад мен оковен звън... Аз пъпля в пълен мрак и този шепот пак: "Тук има само ад, върни се наназад!" Със плач обръщам взор: "Аз искам светлина! Навсякъде е мрак, а там си ти сама". На оргии в дола доземам аз страстта. Крещи грехът в кръвта. — Аз пламвам и мълча. И ето там, от ада — пламък всред нощта Разгаря буен огън — едничка светлина. Там — клада от души... Страстта, страстта гори! Вериги им — плътта! — Аз гасна и мълча... Оковите дрънчат! Оковите дрънчат. И викове до мен — и викове ечат... Обръщам се назад — зад мен гърми цял ад!... Там пламна светлина! — Аз плача и мълча. Яна Язова Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 LAZING ON A SUNDAY AFTERNOON Words by freddie mercury I go out to work on monday morning Tuesday I go off to honeymoon I’ll be back again before it’s time for sunnydown I’ll be lazing on a sunday afternoon Bicycling on every wednesday evening Thursday I go waltzing to the zoo I come from london town I’m just an ordinary guy Fridays I go painting in the louvre I’m bound to be proposing on a saturday night There he goes again I’ll be lazing on a sunday lazing on a sunday Lazing on a sunday afternoon --------- DEATH ON TWO LEGS Words freddie mercury You suck my blood like a leech You break the law and you preach Screw my brain till it hurts You’ve taken all my money And you want more Misguided old mule with your pig headed rules With your narrow minded cronies Who are fools of the first division Death on two legs You’re tearing me apart Death on two legs You’ve never had a heart of your own Kill joy bad guy big talking small fry You’re just an old barrow boy Have you found a new toy to replace me? Can you face me? But now you can kiss my ass goodbye Feel good are you satisfied? Do you feel like suicide? (I think you should) Is your conscience all right Does it plague you at night? Do you feel good feel good? You talk like a big business tycoon You’re just a hot air balloon So no one gives you a damn You’re just an overgrown schoolboy Let me tan your hide A dog with disease You’re the king of the ’sleaze’ Put your money where your mouth is Mister know-all Was the fin on your back Part of the deal? (shark) Death on two legs You’re tearing me apart Death on two legs You’ve never had a heart (you never did) of your own (right from the start) Insane you should be put inside You’re a sewer rat decaying in a cesspool of pride Should be made unemployed Then make yourself null and void Make me feel good I feel good Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Благодаря ти Искра Пенчева Благодаря ти предварително, защото после, зная, ще е късно. После всички ще се надпреварват да величаят Твойто име. Страхувам се, че ти тогава внимание не ще обърнеш на тихата хвалба от моите уста. А може аз да съм забравила за твойта благост и за милостта... Затова благодаря ти предварително, сега, когато всичко още тихо е в царството на неблагодарността. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 I’ve got you under my skin I’ve got you deep in the heart of me So deep in my heart, that you’re really a part of me I’ve got you under my skin I’ve tried so not to give in I’ve said to myself this affair never will go so well But why should I try to resist, when baby will I know than well That I’ve got you under my skin I’d sacrifice anything come what might For the sake of having you near In spite of a warning voice that comes in the night And repeats, repeats in my ear Don’t you know you fool, you never can win Use your mentality, wake up to reality But each time I do, just the thought of you Makes me stop before I begin ’cause I’ve got you under my skin Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 ЧАКАЙ МЕ Чакай - ще се върна аз, само чакай ти! Чакай, дъжд ли в тъжен час вънка заплющи, чакай, студ ли свий свиреп, чакай в летен ден, чакай и когато с теб друг не чака мен. Чакай и когато спрат моите писма, всички да се уморят - чакай ме сама! Чакай, ще се върна аз, да те не смути, някой каже ли у нас - "Забрави го ти"! Мама мъртъв да ме знай, брат ми, поглед свел, и другарите накрай, всеки чаша взел, край камини що грей да ме поменат... Чакай ме и с тях недей пи за мойта смърт! Чакай, ще се върна аз, злата смърт надвил, и ще чуеш ти тогаз: "Той щастлив е бил!" Никой друг не издържа, не повярва виж - с чакането си можа ти да ме спасиш. Как смъртта ме не смути, знаем двама тук - просто чакаше ме ти, както никой друг ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 My Baby Just Cares for Me, (1928) Gus Kahn, Walter Donaldson My baby don't care for shows My baby don't care for clothes My baby just cares for me My baby don't care for cars and races My baby don't care for high-tone places Liz Taylor is not his style And even Lana Turner's smile is somethin' he can't see My baby don't care who knows it My baby just cares for me My baby don't care for shows And he don't even care for clothes My baby just cares for me My baby don't care for cars and races My baby don't care for he don't care for high-tone places I wonder what's wrong with baby My baby just cares for Just says his prayers for My baby just cares for me Link to comment Share on other sites More sharing options...
SDawn Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Ето, подуши, че тя е човек, усети потта под мишниците и, мазнината по косите и, миризмата на риба под полата и - всичко това той вдъхваше с огромна наслада. Потта и ухаеше на свеж морски бриз, маста по косите и ухаеше сладко на бадемово масло, срамните и части - като букет от водни лили, кожата и - като цвят от кайсия..., и от всички тези съставки се получаваше един парфюм - така богат, така балансиран, така омаен, че всичко, което досега Грьонуй бе възприемал като парфюм, всичко, което бе сътворил в душата си като мирисни детски къщи от кубчета, изведнъж му се стори чиста безсмислица. Стотици хиляди миризми губеха стойността си пред това единствено ухание. То се превърна във висшия принцип, по чието подобие трябваше да се подреждат останалите. То бе самото съвършенство.... ... Когато тя издъхна, той я положи на земята сред костилките, раздра роклята и, уханието и го плисна като порой, заля го с ароматните си вълни. Грьонуй клекна до нея и прокара широко разтворени ноздри навред по кожата и - от корема към гърдите до врата, лицето и косите и обратно към слабините, към окосмения триъгълник, по бедрата, по белите нозе. Той я вдъхваше от глава до пети, събираше последните останки от уханието и, полепнало по брадата, пъпа, в свивката на лакътя. "Парфюмът" (Историята на един убиец) Патрик Зюскинд Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 She lives on Love Street Lingers long on Love Street She has a house and garden I would like to see what happens She has robes and she has monkeys Lazy diamond studded flunkies She has wisdom and knows what to do She has me and she has you She has wisdom and knows what to do She has me and she has you I see you live on Love Street There's this store where the creatures meet I wonder what they do in there Summer Sunday and a year I guess I like it fine, so far She lives on Love Street Lingers long on Love Street She has a house and garden I would like to see what happens the Doors-Love Street Джим наистина е поет! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 Виктор Цой ( КИНО) ЗВЕЗДА ПО ИМЕНИ "СОЛНЦЕ" Бял сняг и сив лед по разпуканата земя. Като одеяло проснат на нея - град заплетен в пътища. А над града плуват облаци, закривайки светлината на небето. А над града - жълт дим и градът е на две хиляди години преживени под светлината на звезда на име Слънце... Две хиляди години - война, война без особени причини. Война - дело на младите и като лекарство против бръчки. Червена, червена кръв - а след час е просто земя, а след два върху нея цветя и трева, а след три тя отново е жива и стоплена от лъчите на звездата на име Слънце. И ние знаем, че така е било винаги. Любимец на Съдбата е този, който живее по законите на другите. Знаем и кой умира млад. Той не помни думата "да" и думата "не", той не помни нито чинове, нито имена. И е способен да се добере до звездите не считайки това за сън и да падне - изгорен от звездата на име Слънце.... *** Виктор Цой (КИНО) ШАГ ВПЕРЕД Аз имам дом, но нямам ключа, аз имам слънце, но то е във мъгла, имам глава, само че без рамене, и виждам, как мъглите режат слънчевият лъч. Аз имам дума, но тя е без букви, аз имам гора, но нямам брадва за нея, аз имам време, но съм без сили да чакам и още имам ноща, но тя е без сънища. И има още бели, бели дни, бели планини и бял лед. Но всичко от което се нуждая - това са няколко думи. И място, за крачка напред... Аз имам река, но нямам моста, аз имам мишка, но нямам котка, аз имам платна, но няма вятър във тях, и имам още боите, но не и платното за тях. И в кухнята от крана ми тече вода, имам рана, а нямам бинт за превръзка, имам братя, но нямам роднини имам и ръка, но и тя е празна. И има още бели, бели дни, бели планини и бял лед. Но всичко от което се нуждая - това са няколко думи. И място, за крачка напред.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 The Mission UK - Butterfly On A Wheel Silver and gold and it's growing cold Autumn leaves lay as thick as thieves Shivers down your spine chill you to the bone 'Cos the mandolin wind is the melody that turns your heart to stone The heat of your breath carving shadow in the mist Every angel has the wish that she's never been kissed A broken dream haunting in your sleep And hiding in your smile a secret you must keep, love cuts you deep Love breaks the wings of a butterfly on a wheel Love breaks the wings of a butterfly on a wheel There's no scarlet in you, lay your veil down for me As sure as god made wine, you can't wrap your arms around a memory Take warmth from me, cold autumn wind cut sharp as a knife And in the dark for me, you're the candle flame that flickers to life Love breaks the wings of a butterfly on a wheel Love breaks the wings of a butterfly on a wheel Wise man say all is fair in love and war There's no right or wrong in the design of love And I could only watch as the wind crushed your wings Broken and torn, crushed like a flower under the snow And like the flower in spring Love will rise again to heal your wings Love heals the wings of a butterfly on a wheel Love will heal the wings of a butterfly on a wheel *** The Mission UK -Like A Child Again I'm not scared anymore I'm not scared of the dark when I sleep with you And I'm feeling alive And I'm feeling strong again when I'm with you And it hits me Just like a runaway train And it blows me away Just like a hurricane You can make me happy and I hope you feel the same You make me feel just like a child, a child again I'm not trapped anymore Between Madonna and the whore when I lay with you And the days run away Like wild horses run away when I'm with you And I'm breathing you in just like the morning air And I'm wrapping you around Just like a skin to wear Oh sweet thing I'm born once again For you sweet thing just like a baby again You make me happy and I hope you feel the same And I'm in Heaven and it feels like a gentle rain You make me happy and I want you to feel the same You make me feel just like a child A child again Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 3, 2004 Share Posted October 3, 2004 DISTURBED - Remember Sensation washes over me I can't describe it Pain I felt so long ago I don't remember Tear a hole so I can see My devastation Feelings from so long ago I don't remember Holding on, to let them know What's given to me Given to me To hide behind The mask this time And try to believe Blind your eyes to what you see You can't embrace it Leave it well enough alone And don't remember Cut your pride and watch it bleed You can't deny it Pain you know you can't ignore I don't remember Holding on, to let them know What's given to me Given to me To hide behind The mask this time And try to believe If I can Remember To know this will Conquer me If I can Just walk alone And try to escape Into me Sensation washes over me I can’t describe it Pain I felt so long ago I don't remember ...I’m just Holding on, to let them know What's given to me Given to me To hide behind The mask this time And try to believe If I can Remember To know this will Conquer me If I can Just walk alone And try to escape Into me Into me Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 MORTAL LOVE - Mortally Beloved Thank you for everything Every moment you shared I appreciated your stay Every smile you gave away Thank you for leaving Now I clearly see the dark Embraced by agony I fear nothing but life What's the reason to live if I cannot love I can't get over you What's the reason to live at all Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Yesterdays - Guns N' Roses Yesterday, there was so many things I was never told Now that I'm startin' to learn I feel I'm growing old 'Cause yesterday's got nothin' for me Old pictures that I'll always see Time just fades the pages In my book of memories Prayers in my pocket And no hand in destiny I'll keep on movin' along With no time to plant my feet 'Cause yesterday's got nothin' for me Old pictures that I'll always see Some things could be better If we'd all just let them be Yesterday's got nothin' for me Yesterday's got nothin' for me Got nothin' for me Yesterday, there was so many things I was never shown Suddenly this time I found I'm on the streets and I'm all alone Yesterday's got nothin' for me Old pictures that I'll always see I ain't got time to reminisce old novelties Yesterday's got nothin' for me! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 James - Lullaby Since your mother cast her spell Every kiss has left a bruise You've been raiding too much meaning from existence Now your head is used and sore And the forecast is for more Memories falling, like falling rain Falling rain Every view they hold on you's A piano, out of tune You're an angel You're a demon You're just human Now your world has turned to trash Broken windows on the past Take that child and teach him senseless Damage the dream, damage the dream I feel nothing, I feel nothing at all I feel nothing at all In this gloomy, haunted place All the feelings are of shame All the windows have been broken by the children So the wind screams up the stairs Slams the doors and rattles chairs I wish we weren't conceived in violence Damage the dream, damage the dream The magic is broken The house is in ruins Your memory's one-sided The side that you're choosing feels nothing Feels nothing at all We feel nothing at all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 МОМЧЕТО, КОЕТО ГОВОРИ С МОРЕТО Недялко Йорданов Момчето, което говори с морето На някакъв странен език, Аз ли бях тогава? Ти, мое наследство от светлото детство- Сърдечно и вечно море, Всичко отминава. Ах, колко години, години, години, Години, години, море, Умряха безвъзвратно. Къде, са кажи ни, кажи ни, кажи ни, Кажи ни, кажи ни, море, Искам ги обратно. И ето, че идвам при теб Толкова сам, толкова лош, толкова грешен. И гребвам от тебе, море, шепа вода, Глътка любов за моя ден. Прекършени клонки и чифт панталонки И кърпена ризка, море- Бедните ни дрешки. Ни помен от подлост, ни жажда за слава, А порив за подвиг,море, В мислите момчешки. И често се питам, защо не опитам Да вляза във ритъм със теб- Смело да пристъпя. Покоя сегашен, уюта домашен И делника прашен, море, В тебе да изкъпя. Ах, как ми се иска със кърпена ризка Да тръгна към риска, море. Има ли надежда? Тук мойто начало, наивно и бяло Като в огледало, море, В тебе се оглежда. Момчето, което говори с морето На някакъв странен език, Аз ли бях тогава? Ти, мое наследство от светлото детство, Сърдечно и вечно море- Всичко отминава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Аз имам любим момент от Рамбо I ама преведен на турски! : -Дур бе Рамбо! -Секишем! В превод: -Stop rambo! -Fuck off! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 *** Оня син пожар днес отпламтя, Долините рождени забравих И запях за любов на света, И скандали реших да не правя. Аз бях цял като дива гора, На жени и на водка налитах, Търсех само вина и игра, И пилях свойте дни без насита. Исках само със теб да съм, Пред очите ти, вирове златни, Та забравила прежния сън, Да не идеш при друг безвъзвратно. Лека стъпка и нежен стан… Ако знае сърцето ти твърдо, Как умее един хулиган, Да обича, покорен да бъде! Бих забравил кръчмите сега, Бих престанал да пиша песни, Зарад твоята тънка ръка, И очите ти с цвят на есен. И бих тръгнал след тебе готов, На света да отида до края. Аз за пръв път запях за любов, И скандали реших да не правя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Много често съм се замислял как да убием мухата и трябва ли да изтребваме всички мухи? Ако един човек е за женене, да се жени, защото няма начин да изтреби мухата в себе си; той само ще страда от гъдела на тая муха, без да може да се спаси от нея. Понякога си мисля дори, че някаква муха е завъртяла главата на Галилей, за да каже, че Земята се върти. Пък Земята наистина се върти. Трябва ли тогава да убием мухата! Може би в Китай това е по-лесно. Казвали са ми, че в Китай няма нито една муха и че ако например по време на събрание се появи муха, то събранието прекъсва внезапно своята работа, убива мухата и едва след туй продължава. Не съм бил по ония места, но никак не вярвам, че там вече са успели да убият мухата. Йордан Радичков - Убий мухата!!! Бащата на доброволците Песен гърми из улица: млада чета в бой замина. Клета майка в къщи пищи - тя изпрати трите сина. Не искаха да останат от юнаците назади: двамата й "простй" казаха, третият се не обади. Муси се бащата мрачно: - Мълчи, жено, недей вряка, какво правиш? Големй се, ний родихме три юнака. Нека вървят! - Ех напусто, сърце майчино не зима от утеха, мъдра дума - тя се тръшка и поима. Разтъжи се мъжко сърце, рипва той на друм ги спира: - Бре, халосници, постойте, майка ви без вас умира. Връщайте се! - Смутиха се три юнака - трима сина: мила им е стара майка - по им мило за дружина. - Ех ти, татко, кажи майци да не плаче, да не чака: юнаците не се връщат - ний сме вече под байрака. Час минува и повече как на друма се препират: бре на халос всичкото е, твърди глави не увират. Не се връщат! Пак булката ще да писне, ще завайка, щом го види сам че иде - нали тя е пуста майка? Какво има, че отиват? Глава женска, не отбира. Па и тия клети сърби! - Всичката му кръв възвира! Нали те са христиени. Ходят в черква, вардят пости? Нали брат му при Гредетин падна мъртъв - бог да прости? Ето с турчин бой ще има... А нападат ни хайдушки! Право имат момчетата, дето взеха свойте пушки! "Да бих могъл"... Но веднага страшна мисъл го обфана: - Вам казувам, връщайте се! Ала гледа - сам остана. Четата потегли с песни, гордо знамето летеше, също както в онуй време, кога с Филипа той беше! - Бре, разбойници, я стойте, правите ме да се слиша: де войводата? Кажете, искам и аз да се пиша! Ив.Вазов Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Кого обичаш?Никого.Небрежно на смърт осъждаш своите черти. Мнозина те обичат безнадеждно- към никого не се привърза ти. Свой собствен враг,без капка милост свойто унаследено жилище рушиш. Подриваш тайно тоя покрив,който би трябвало с любов да обновиш. О,промени се!Ще простя по-лесно. Живей в сърцето с обич,не с вражди. Стани това,което си телесно, към себе си жесток недей бъди. И тази твоя хубост някой ден спаси в сина си,от любов към мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Kreideiky,нали знаеш който не може учи и критикува другите , та и аз малко да се направя на отворен за твоя сметка . МАМА, МЫ ВСЕ СОШЛИ С УМА Через миг будет уже не встать-След миг ще е ненужно (известният израз "К статьи"-в този смисъл) Удар выше кисти терзающий плоть-удар над китката в страдащата плът."Удар над китката" -контрапункт на "удар в китката",обезоръжаване.Удар выше кисти-удар целящ смърт Разбитые лбы-разбити чела Когда важна будет крепость руки-крепоста на ръцете ЗВЕЗДА ПО ИМЕНИ "СОЛНЦЕ" Город в дорожной петле.-град в примка от пътища(вярвам че го знаеш)така е буквално,но твоето е по-добре като поезия И кому умирать молодым.-който ще умира млад ШАГ ВПЕРЕД У меня есть братья, но нет родных-имам братя,но не и родни (поне аз си мисля ,че това е смисъла) Смысловые Галлюцинации - Бездна и даже если я когда-нибудь зазнаюсь-и даже ако някога се възгордея как странно, кружится голова-и колко странно- върти ми се главата (кофти е да превеждаш по слух,аз набарах текста ) Виж сега,не го правя за да се изтъквам колко много добре знам руски,а за да могат много добрите ти преводи да станат още по-добри.Надявам се да не си обиден,всички се учим един от друг . Много важно е,че имам и жокер ТОЗИ.Смятам,че сайта ще ти хареса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted October 4, 2004 Share Posted October 4, 2004 Алиса - Солнце встает Мы вскормлены пеплом великих побед. Нас крестили звездой, нас растили в режиме нуля. Красные кони серпами подков, топтали рассвет. Когда всходило солнце, Солнцу говорили: "Нельзя, нельзя". И ночь лепила в стекло залпами снега, Ночь плевала в лицо чёрным дождём, Ночь хохотала, кружа и сбивая со следа. Мы, хранили огонь, но не видели, с кем мы идём. Но солнце всходило, чтобы согреть наши души. Солнце всходило, чтобы согреть нашу кровь. Сторожа продолжают спать, но сон их явно нарушен. Сторожам ещё невдомёк... И демоны в тусклых квартирах Цедили из ран нашу боль, Сулили нам сытые кухни, лизали луной, Стращали охраной порядка, страшным судом, Но мы их гнали прочь, мы жгли нашу жизнь. Мы жгли... Мы возвращались домой, Возвращались домой... А те, кто боялся огня, до сих пор сбивают сырые углы. Они охраняют покой, что ж, им есть что терять. Они говорят о любви, возведя добродетель в закон. Но когда всходило солнце, закон позволял им стрелять. Но солнце всходило, чтобы согреть наши души. Солнце всходило, чтобы согреть нашу кровь. Сторожа продолжают спать, но сон их явно нарушен. Сторожам ещё невдомёк... Мы вскормлены пеплом великих побед. Моят превод : Нас ни кръстиха звезда,нас ни растяха в "Нулев режим" Червени коне със сърпове-подкови тъпчеха утрото Но когато слънцето изгряваше Му казваха "Не можеш,не можеш" И ноща блъскаше в прозореца със залпове сняг, И ноща плюеше в лицето съа залпове дъжд Ноща се хилише,обгръщаше и ни отклоняваше от следите Ние пазехмне огънят , но не виждахме с кой ний вървим Но слънцето изгряваше за да сгрее душите ни Но слънцето изгряваше да сгрее наш'та кръв Пазачите продължават да спят ,но тяхният сън е явно нарушен Пазачите все още не се досещат И демоните в тясните квартири Цедяха от раните нашата болка Навираха ни ситите кухни,показваха луната Плашеха с охраната на реда,със страшния съд Но ние ги гонехме далече,Горяхме нашият живот Горяхме ..... Ние се връщахме в къщи Връщахме в къщи ........ А тези които се плашат от огъя и до сега са се сбили в във влажните ъгли И пазят покоят,какво пък има какво да губят Говорят за любов,превръщайки добродетелта в закон Но когато слънцето изгряваше Законът им позволяваше да стрелят. Но слънцето изгряваше за да сгрее душите ни Но слънцето изгряваше да сгрее наш'та кръв Пазачите продължават да спят ,но тяхният сън е явно нарушен Пазачите все още не се досещат........... Ние сме подхранени с пепелта на велики победи 1985 г. 1.Извинявам се за двата поста един след друг,но са явно различни по смисъл и предназначение. .За да превеждаш поезия трябва да си поне малко поет,а аз не съм никакъв За това съм превеждал буквално и съм дал оригинала за да се насладите на ритмите 3.Самата песен е ето ТУК ,тя е една от любимите ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted October 5, 2004 Share Posted October 5, 2004 ....Naso, благодаря за всичките уточнения! ...и няма кой да се обижда тук - напротив, беше ми много интересно даже ...а със "кисти" и "лбы" супер съм се изложил , ама той моят руски е от каквото съм запомнил от Веселые картинки и Миша затова ...и много ми хареса "удар выше кисти" като израз - май няма по богат от руският език, въпреки, че смятат, че има нужда от езикова реформа и...ммм..олекотяване някак си...а за преводите и поета в теб - прав си естествено, ама пък беше забавно ... *** Simple Minds - Hypnotised I can feel the whole world spinning around I'm losing ground I feel it every day And I can feel you coming inside out I'm losing touch with all reality I remember the look in your eyes The way that they pulled me inside All I've got now in my defence is my innocence I've been hypnotised I can hear the church bells ringing out Reminds me of some bright and sunshine day When all the pretty horses you would ride Would come right back to feel your energy I still remember the look in your eyes The way that they filled me inside All I've got now in my defence Is my innocence I've been hypnotised You know it won't be easy It's never easy I've been hypnotised It won't be easy If you've got a heart that burns inside Let me get inside let me tangle with the flames If you've got a light that burns inside The heat will rise and melt down once again I'm waiting for a sign, help me realign Maybe it's a sin I know but it's not a crime All I know, I've been hypnotised Maybe there's a way I can find a way Final hour Judgement day All I know, I've been hypnotised And then I realise... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.