Kreideiky Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 How many guys like me All through history How many girls like you Some guys kiss and tell Love you and leave you Bring you up take you down But I don't care Lonely days in the sun Friends don't call I watch the light on the wall Lonelier nights I sleep with my sweat But I don't care My heart remains the same the same Inside my heart remains the same Mon coeur reste toujours le meme London to Paris Amsterdam to Berlin Walking the same streets Thinking the same Thoughts Walk down Wardour To Saint-Germain One big lonely city But I don't care one big Eurocity But I don't care My heart remains the same the same Inside my heart remains the same Mon coeur reste toujours le meme I was looking for him And she came to me I was looking for him But she came to me I was cruising my decay Where the trams Connect Tuxedomoon - 'Some Guys' Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 The Cure - Play With Me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 След като наскоро станах магистър по журналистика, реших да направия големия си удар. - Искаш ли да Ме интервюираш? - Разбира се!- отговорих.- Стига да имаш време.... Той се усмихна в брадата Си и ми каза: - Моето време се нарича вечност....и стига за всичко. И така, какво ще Ме питаш? - Нищо ново или трудно за Теб. Какво най- много Те учудва у хората? - Че първо им е скучно да са деца и бързат да пораснат, а после въздишат и искат да станат пак деца. Че първо губят здравето си, за да печелят пари, а после губят парите, за да възстановят здравето си. Че кроят само планове за бъдещето и не обръщат внимание на момента, в който съществуват, и така нито изживяват сегашното , нито бъдещето.... Че живеят, сякаш няма да умрат, и умират, сякаш не са живели. Очите Му се насълзяват, гласът Му прекъсва.... и замълчаваме. След време Му казвам, за да прекъсна мълчанието: - Ами да Ти задам още един въпрос ? Не ми отговаря с думи, а само с нежния си поглед. - Добре. Ами тогава, Отче...... какво ще поискаш от чедата Си за новото хилядолетие? - Да се научат, че не могат да накарат някого да ги обича, а могат да се оставят да бъдат обичани. Да пазят доверието, което се гради с години, а се руши за секунди. Да научат, че ценното не е това, което имат в живота си, а този когото имат; че не е добре да се сравняваш с другите, защото винаги ще има по-добри и по- лоши. Да осъзнаят, че богат не е този, който притежава най- много, а този, който се нуждае от най- малко неща. Да контролират думите и действията си, защото иначе думите и действията ще ги контролират. Да научат, че за секунди можем дълбоко да нараним обичаните хора, а са нужни години,за да заздравеят нанесените рани; че има хора които много ги обичат, но чисто и просто не знаят как да го изразят; че всичко може да се купи, но не и щастието ;че имат право да не са в настроение, което обаче не им дава право да развалят настроението на околните. Че големите мечти нямат нужда от големи крила, за да бъдат осъществени, а от място, където да кацнеш и да ги осъществиш. Че истинските приятели са малко- който е намерил един приятел, значи е намерил цяло съкровище. Че невинаги е достатъчно другите да им простят; понякога по- важно е те да простят на себе си. Че са господари на това, което премълчават и роби на онова, което казват. Че каквото посеят- това ще пожънат; посеят ли клюки- ще получат интриги, посеят ли любов - ще получат щастие. Че щастието не е непрекъснато да постигаш целите си, а да бъдеш щастлив с това, което имаш; че щастието не е въпрос на късмет,а резултат на техните решения, че когато мислят всичко за загубено и дойде един приятел да поплаче с тях, ще намерят сили да победят болката. Че когато искат да задържат нещо, то се отдалечава бързо от тях, а когато го пуснат на воля, то застава с желание до тях; че независимо от многото си значения думата "любов" губи стойността си, когато е прекалено използвана. Че "желая" и "обичам" не са синоними, а антоними : "желая" иска да получи всичко, а "обичам" дава всичко. Да научат, че колкото и да съм далeч от тях, АЗ ще чуя и най- простата им молба. The Nightingale and the Rose "Look, look!" cried the Tree, "the rose is finished now"; but the Nightingale made no answer, for she was lying dead in the long grass, with the thorn in her heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 The Cure-The Lovecats We move like cagey tigers We couldn't get closer than this The way we walk The way we talk The way we stalk The way we kiss We slip through the streets While everyone sleeps Getting bigger and sleeker And wider and brighter We bite and scratch and scream all night Let's go and throw All the songs we know... Into the sea You and me All these years and no one heard I'll show you in spring It's a treacherous thing We missed you hissed the lovecats We're so wonderfully wonderfully wonderfully Wonderfully pretty! Oh you know that I'd do anything for you... We should have each other to tea huh? We should have each other with cream Then curl up by the fire And sleep for awhile It's the grooviest thing It's the perfect dream Into the sea You and me All these years and no one heard I'll show you in spring It's a treacherous thing We missed you hissed the lovecats We're so wonderfully wonderfully wonderfully Wonderfully pretty! Oh you know that I'd do anything for you... We should have each other to dinner huh? We should have each other with cream Then curl up in the fire Get up for awhile It's the grooviest thing It's the perfect dream Hand in hand Is the only way to land And always the right way round Not broken in pieces Like hated little meeces... How could we miss Someone as dumb as this? I love you... let's go... Oh... solid gone... How could we miss Someone as dumb as this? Поздрав за kopche за страхотното Добро утро,с което ме изненада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 Crash and burn All the stars explode tonight Ho’d you get so desperate How’d you stay alive Help me please Burn the sorrow from your eyes Oh, come on be alive again Don’t lay down and die Hey, hey You know what to do Oh, baby, drive away to malibu Get well soon Please don’t go any higher How are you so burnt when You’re barely on fire Cry to the angels I’m gonna rescue you I’m gonna set you free tonight, baby Pour over me Hey, hey We’re all watching you Oh, baby, fly away to malibu Cry to the angels And let them swallow you Go and part the sea, yeah, in malibu And the sun goes down I watch you slip away And the sun goes down I walk into the waves And I knew love would tear you apart Oh and I knew the darkest secret of your heart I’m gonna follow you Oh baby, fly away, yeah To malibu Oceans of angels, oceans of stars Down by the sea is where you drown your scars I can’t be near you The light just radiates I can’t be near you The light just radiates HOLE - Malibu Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 Waking Up Blind Leave the lie you got to find a way Ask yourself why and give yourself a reason to stay Leave the lie I am begging in vain We're all left to fight with why You're not the same. Left behind we are stranded not free In silence I cry what went wrong was it me Led to believe in a truth that was false Truth built on greed and the faith of the weak Walking up blind and blind you must be So stupid of me to believe in your hypocrisy Gave it all up for life in a dream So foolish of me to not stop your infidelity Unfaithful Unfaithful to life Evergrey Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 I Believe (Give A Little Bit) Joana Zimmer Now everybody, Has a right to be living their lives. Oh...but we'd a long, long way a long way from paradise. If there was freedom tell me why everybody wants to fight. Oh...'cause we're a long, long way a long way from paradise. You might be strong enough, You might be rich enough, You might be blind enough: To push it all aside. No matter what you do, It keeps come back to me and you. Refrain: Give a little bit of love and you get it back, Give a little bit of pain, you caught in a trap. For every little thing that you say or do, give a little bit of love and it´ll come back to you. You got your reasons, But are you sure they're reasons to be right? Oh...'cause we'd a long, long way a long way from paradise. We must be strong enough, We must be brave enough, We waited long enough now it´s time to say goodbye. We got some rules to ban, To let the lies and truth belong. I believe in peace and harmony, You got to believe in love Before you can be free So take her hand Everybody make a friend I want you to believe in love Like I believe... Give a little bit of love...love a little bit of pain...pain give a little bit of love...a little bit of love Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Love, love is a verb Love is a doing word Fearless on my breath Gentle impulsion Shakes and makes me lighter Fearless on my breath Teardrop on the fire Fearless on my breath Nine night of matter Black flowers blossom Fearless on my breath Black flowers blossom Fearless on my breath Teardrop on the fire Fearless on my Water is my eye Most faithful mirror Fearless on my breath Teardrop on the fire of a confession Fearless on my breath Most faithful mirror Fearless on my breath Teardrop on the fire Fearless on my breath You're stumbling in the dark You're stumbling in the dark Massive Attack - Teardrop Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Жди меня, и я вернусь. ( Константин Михайлович Симонов) Только очень жди, Жди, когда наводят грусть Желтые дожди, Жди, когда снега метут, Жди, когда жара, Жди, когда других не ждут, Позабыв вчера. Жди, когда из дальних мест Писем не придет, Жди, когда уж надоест Всем, кто вместе ждет. Жди меня, и я вернусь, Не желай добра Всем, кто знает наизусть, Что забыть пора. Пусть поверят сын и мать В то, что нет меня, Пусть друзья устанут ждать, Сядут у огня, Выпьют горькое вино На помин души... Жди. И с ними заодно Выпить не спеши. Жди меня, и я вернусь, Всем смертям назло. Кто не ждал меня, тот пусть Скажет: - Повезло. Не понять, не ждавшим им, Как среди огня Ожиданием своим Ты спасла меня. Как я выжил, будем знать Только мы с тобой,- Просто ты умела ждать, Как никто другой. 1968 Това е върховно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Опълченците на Шипка 11 август 1877 Нека носим йоще срама по челото, синила от бича, следи от теглото; нека спомен люти от дни на позор да висне кат облак в наший кръгозор; нека ни отрича исторйята, века, нека е трагично името ни; нека Беласица стара и новий Батак в миналото наше фърлят своя мрак; нека да ни сочат с присмехи обидни счупенте окови и дирите стидни по врата ни още от хомота стар; нека таз свобода да ни бъде дар! Нека. Но ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди; защото там нейде на връх планината, що небето синьо крепи с рамената, издига се някой див, чутовен връх, покрит с бели кости и със кървав мъх на безсмъртен подвиг паметник огромен; защото в Балкана има един спомен, има едно име, що вечно живей и в нашта исторйя кат легенда грей, едно име ново, голямо антично, като Термопили славно, безгранично, що отговор дава и смива срамът, и на клеветата строшава зъбът. О, Шипка! Три деня младите дружини как прохода бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът. Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти орди лазят по урвата дива и тела я стелят, и кръв я залива. Бури подир бури! Рояк след рояк! Сюлейман безумний сочи върха пак и вика: "Търчете! Тамо са раите!" И ордите тръгват с викове сърдити, и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра. Върхът отговаря с други вик: ура! И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье; дружините наши, оплискани с кърви, пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред, всякой гледа само да бъде напред и гърди геройски на смърт да изложи, и един враг повеч мъртъв да положи. Пушкалата екнат. Турците ревът, Насипи налитат и падат, и мрат; - Идат като тигри, бягат като овци и пак се зарвъщат; българи, орловци кат лъвове тичат по страшний редут, не сещат ни жега, ни жажда, ни труд. Щурмът е отчаен, отпорът е лют. Три дни веч се бият, но помощ не иде, от никъде взорът надежда не види и братските орли не фърчат към тях. Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх - кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса. Талазите идат; всички нащрек са! Последният напън вече е настал. Тогава Столетов, наший генерал, ревна гороломно: "Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! на вашата сила царят повери прохода, войната и себе дори!" При тез думи силни дружините горди очакват геройски душманските орди бесни и шумещи! О, геройски час! Вълните намират канари тогаз, патроните липсват, но волите траят, щикът се пречупва - гърдите остаят и сладката радост до крак да измрът пред цяла вселена, на тоз славен рът, с една смърт юнашка и с една победа. "България цяла сега нази гледа, тоя връх висок е: тя ще ни съзре, ако би бегали: да мрем по-добре!" Няма веч оръжье! Има хекатомба! Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба, всяко нещо - удар, всяка душа - плам. Камъне и дървье изчезнаха там. "Грабайте телата!" някой си изкряска и трупове мъртви фръкнаха завчаска кат демони черни над черний рояк, катурят, струпалят като живи пак! И турците тръпнат, друг път не видели ведно да се бият живи и умрели, и въздуха цепят със демонский вик. Боят се обръща на смърт и на щик, героите наши като скали твърди желязото срещат с железни си гърди и фърлят се с песни в свирепата сеч, като виждат харно, че умират веч... Но вълни по-нови от орди дивашки гълтат, потопяват орляка юнашки... Йоще миг - ще падне заветният хълм. Изведнъж Радецки пристигна със гръм. ........................... И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век! Пускам нарочно това стихотворение в навечерието на националния ни празник, за да си зададете въпроса - Аз българин ли съм?И българи ли са тия, които посмяха да осквернят вечния огън, пламтящ на този емблематичен за България връх..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 You can tell the world you never was my girl You can burn my clothes when I'm gone Or you can tell your friends just what a fool I've been And laugh and joke about me on the phone You can tell my arms to go back onto the phone You can tell my feet to hit the floor Or you can tell my lilps to tell my fingertips They won't be reaching out for you no more But don't tell my heart, my achy breaky heart I just don't think it'd understand And if you tell my heart, my achy breaky heart It might blow up and kill his man Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Беше отдавна, но си спомням до днес На един бал със маски се срещнахме с теб. Някой случайно ни запозна, и ти "Жулиета" за име избра Смутен, развълнуван шегата приех, Ромео отвърнах ще бъда за теб, и сякаш почувствах как със очи, ти отвърна - Не знам, може би... Разговаряхме после за много неща, за Ромео, Жулиета, за теб и за нас И сърцата ни сякаш, събрани в едно, се докосваха с искрена, чиста любов Спомням си, всъщност, помня до днес, как като в сън, аз танцувах със теб. Неусетно и бързо настъпи часа, в който маската всеки свали със ръка И тогава смутен, развълнуван и плах, аз попитах ще се срещнем ли някога пак, а ти Жулиета, отвърна със смях: - О, Ромео това беше само шега. Шега ... А ти Жулиета, отвърна със смях: - О, Ромео това беше само шега. А ти Жулиета, отвърна със смях: - О, Ромео това беше само шега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeGor Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Жди меня, и я вернусь. не знам дали си наясно, но тя всъщност не го е дочакала.. ирония на съдбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 I lift my lips from kissing you to kiss the sky cloud soft and blue and slow the sun melts down into your golden words for me I lift my hands from touching you to touch the wind that whispers through this twilight garden turns into a world where dreams are real no-one will ever take your place I am lost in you no-one will ever take your place so in love with you I lift my eyes from watching you to watch the star rise shine onto your dreaming face and dreaming smile you're dreaming worlds for me I lift my lips from kissing you and kiss the sky wide deepest blue and slow the moon swims up into your golden words for me no-one will ever take your place I am lost in you no-one will ever take your place so in love with you The Cure - 'This Twilight Garden' Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 не знам дали си наясно, но тя всъщност не го е дочакала.. ирония на съдбата. Нима има значение това Родило се нещо прекрасно Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Maцун за velvet_underground, за да допълни липсващите кадри от котешкия филм на ужасите И поздрав с Canary In A Coalmine - най-смешната песен, която съм чувала Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Стана страшно с тези мацки Поздрав-Born in the 50`s Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 Вероятно сте виждали преди това "Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away."? Е..може да прочетете цялото ако искате. http://www.egreeley.com/messages/1138.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 people I know places I go make me feel tongue tied I can see how people look down they're on the inside here's where the story ends people I see, weary of me showing my good side I can see how people look down I'm on the outside here's where the story ends ooh here's where the story ends it's that little souvenir of a terrible year which makes my eyes feel sore oh I never should have said the books that you read were all I loved you for it's that little souvenir of a terrible year which makes me wonder why & it's the memories of the shed that make me turn red surprise surprise surprise crazy I know, places I go make me feel so tired I can see how people look down I'm on the outside oh here's where the story ends ooh here's where the story ends it's that little souvenir of a terrible year which makes my eyes feel sore & who ever would've thought the books that you brought were all I loved you for oh the devil in me said go down to the shed I know where I belong but the only thing I ever really wanted to say was wrong, was wrong, was wrong it's that little souvenir of a colorful year which makes me smile inside so I cynically, cynically say the world is that way surprise, surprise, surprise, surprise, surprise here's where the story ends ooh here's where the story ends The Sundays - 'Here's Where The Story Ends' mp3 video Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.T. Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 STING-If I Ever Lose My Faith In You You could say I lost my faith in science and progress You could say I lost my belief in the holy church You could say I lost my sense of direction You could say all of this and worse but If I ever lose my faith in you There'd be nothing left for me to do Some would say I was a lost man in a lost world You could say I lost my faith in the people on TV You could say I'd lost my belief in our politicians They all seemed like game show hosts to me If I ever lose my faith in you There'd be nothing left for me to do I could be lost inside their lies without a trace But every time I close my eyes I see your face I never saw no miracle of science That didn't go from a blessing to a curse I never saw no military solution That didn't always end up as something worse but Let me say this first If I ever lose my faith in you There'd be nothing left for me to do Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 wosh - vnimavai (снежен ремикс) Внимавай ... и само да не започнем да се смеем ,зашото го умеем вуду нападаме ефира за да ви разсеем каквото ни се полага да вземем Внимавай ... и само да не започнем да се смеем ,зашото го умеем вуду нападаме ефира за да ви разсеем каквото ни се полага да вземем тук сме за наградата не питай "Защо ?" почакай да видите кой ще е номер 1 стоп ... сипи ми още уиски главата не може да смята ,да прави преди да се избистри влизам в такта това е факт , а може би мислите че съм глупак нека да кажа за пода - тавана , зашото тси правя тъшака леко леко да не се разплачеш трябва да бъда готов to give the mircophone така че : Внимавай ... и само да не започнем да се смеем ,зашото го умеем вуду нападаме ефира за да ви разсеем каквото ни се полага да вземем Внимавай ... и само да не започнем да се смеем ,зашото го умеем вуду нападаме ефира за да ви разсеем каквото ни се полага да вземем "аз съм момичето със червения нос , точно заради него мисля да вдигна тост наздраве ! да видиме всички чаши на високо .. името е Йоко" "поглеждаш in the back - момиче in the track" "точно така или just like that " ..... (ne celiq ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted March 4, 2006 Share Posted March 4, 2006 'Я хочу к темноте к темноте припасть губами тонкий мир стеной дождей остается между нами в пустоте Вечность - ничто Когда на пути дождя Ляжет ладонь Тонкое лезвие сна в пустоте...' Theodor Bastard - 'Пустота' **** Take me for drive to the coastline Pull me to the depths of the sea Leave me in the middle of the ocean I can walk the rest of the way And I promise not to cry anymore All the reasons beat the crap out of me Everyday when I wake up they are waiting But I promise not to cry anymore 'Cos it's the same old plot these things Oh it's the same old plot these things Oh it's the same old plot these things Oh it's the same old... Our love, don't mess with our love Our love is so much stronger Our love, don't mess with our love Our love is so much stronger Oh it's the same old plot these things Oh it's the same old plot these things Oh it's the same old plot Same old plot Same old plot these things Oh I promise not to cry Oh I promise not to cry Oh I promise not to cry Anymore.... The Dears - 'Lost In The Plot' Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyBlue Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Я помню чудное мгновенье: Перед мной явилась ты. Как мимолетное виденье, Как гений чистой красоты. В томленьях грусти безнадежной, В тревогах шумной суеты Звучал мне долго голос нежный И снились милые черты. Шли годы. Бурь порыв мятежный Рассеял прежние мечты, И я забыл твой голос нежный, Твои небесные черты. В глуши, во мраке заточенья Тянулись тихо дни мои Без божества, без вдохновенья, Без слез, без жизни, без любви. Душе настало пробужденье: И вот опять явилась ты, Как мимолетное виденье, Как гений чистой красоты. И сердце бьется в упоенье, И для него воскресли вновь И божество, и вдохновенье, И жизнь, и слезы, и любовь. А. С. Пушкин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.