Getzata Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Трябва ми машинака за рязане на плочки, няkой да предлага таква услуга или машинка под наем. Трябват ми да се разрежат 10 плочки 33х33 (терикот) по диагонал Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAster-D Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 ЗНам че ще прозвуча нагло , но защо не пробваш да ги нарежеш с ъгошлайв ? На ремонта татко с такова ряза една две плочки в нас . Ама трябва да си внимателен , че може да е прецакаш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 1, 2006 Author Share Posted October 1, 2006 ем на мен ми трябват за 10-15 пък и нямам ъглошлайв.А с ъглошлайф цялата плочка ли се реже или само покритието отгоре и после се чупи като машината ? Няква фирма нещо да знаете ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pliko Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 значес с ъглошлаив плочката се чупи по добре не пробваи !сори за офф Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAster-D Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Getzata говорих с татко и той каза , че фирмите който дават машини под наем (стройтелни машини) не предлагат такива поради факта , че най скъпите и елитни машини за терекос струват не повече от 100 лева . Трябва да намериш познат . Успех в търсенето . Немога да се сетя някакъв алтернативен вариант , но ако разбера ще ти пиша на ЛС . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Getzata Posted October 1, 2006 Author Share Posted October 1, 2006 Getzata говорих с татко и той каза , че фирмите който дават машини под наем (стройтелни машини) не предлагат такива поради факта , че най скъпите и елитни машини за терекос струват не повече от 100 лева . Трябва да намериш познат . Успех в търсенето . Немога да се сетя някакъв алтернативен вариант , но ако разбера ще ти пиша на ЛС . значи намерих от познат 2-3 машини , но не стават тъй като на плочката диагонала и е 43см , а повечето машини режат до 35см. И аз ги гледах че са по 100лв. но няма смисъл за 10плочки да се дават толкова пари. Дали има някъде фирма кято режи. Другия варянт е утре ще зема от приятел ъглошлайф и ще пробвам дали става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 ...ако не намериш майстор да ти ги нареже - вземай един ългов шлайф и режи с него... ако може режи с ълговия шлаф някъде навън... вдига се много неприятен прах, който полепва и по стените и по тавана - казвам го защото съм мил една стая и стените и тавана след това... пък и кой знай какъв ли цвят прашец ще ти се получи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 offtopic Олеле, майчице ... "машинака", "терикот", "терекос", "стройтелни", "ъглошлаив", "ъглов шлайф", "ългов шлайф", "ъгошлайв", "ъглов шлаф", "варянт" ... А бе , хора, бива ли такава неграмотност !???!? Засрамете се ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 offtopic Олеле, майчице ... "машинака", "терикот", "терекос", "стройтелни", "ъглошлаив", "ъглов шлайф", "ългов шлайф", "ъгошлайв", "ъглов шлаф", "варянт" ... А бе , хора, бива ли такава неграмотност !???!? Засрамете се ! Извинявам се - на две места в бързането съм разменил местата на 'л' и 'г' в думата ъглов и на едно място съм изял 'й' в думата шлайф но на посоченото от cheese за грешно "ъглов шлайф" не намирам кое му е грешното ... иначе за нас бедните непознаващи БДС наредбата, но все пак пишещи на кирилица, можеше да ни е простено грешки, очевидно не от непознаване на езика, а просто 'печатни' ... ама да сме живи и здрави де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Ами всъщност думата е "ъглошлайф" ... А за "теракота" - вижте в Речника за чужди думи в българския език. Още веднъж - извенете за offtopic-a! На автора на темата - успех в търсенето на машинка. И един съвет - за бутилка мастика първият срещнат плочкаджия, на първия срещнат стоеж, ще ти ги надялка плочките. Мастиката върши чудеса при преговори, вервай ми ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 cheese, прости ми, но очевидно си нямаш работа, вЯрвай ми! В мое лице успя да заловиш и разконспирираш най-неграмотния потребител на форума след близо час разсъждаване (толкова мога - съжалявам, не съм много умен) се съгласявам, че е по-добре да е "ъглошлайф" ... може би като намек за какви повърхности ще се обработват а, ъглов го запазвам за моя си лик - ... като ъгловат научих нещо - дано го и запомня а, специално за "теракотата" - аз, ако ми се беше наложило в изказването си да ползвам думата, щях да предпочета 'плочки' или нещо такова - точно защото не съм особено сигурен, пък и щеше да ме е страх, че cheese ме инспектира ...там мислите ми стигат до terra и нямам идея какво е нататък... някакви плочки за земята, ама аз вкъщи имам и на стената такива... едит: на всичко отгоре препинателните знаци са ми мътна Индия думите с 'о' и 'у' - тоже някой път ме е срам и спирам да пиша... май по-добре и сега, че ще се изложа още повече... пу да се еба... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Просто докато четях, запълвайки си кафепаузата, видях адски много грешки, та за това не издържах и се обадих. Не съм те инспектирал целенасочено, честна дума! Просто мисля, че е правилно всички да се поправяме взаимно , когато си видим "кривиците" :-) Теракота идва от латинското "tera kota" буквално значи "печена земя", има се предвид пръст, глина :-) Още веднъж - който ще реже плочки, да си ги нареже успешно ! Живи и здрави ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Благодаря cheese, {} Живи и здрави да сме! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.