Thief Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Проблема ми е следният: Опитвам се да свържа 2 компютъра в лан обаче ми дава само Acquiring network IP address и след 5 мин показва - Limited or no Connectivity, тоест няма мрежа. Пробвах всякакви настроики но нищо, инсталвах мрежата 100 пъти но нищо.От какво може да е това, кофти лан карта ? Някакви идеи? Проблема е че днес трябва да прехвърля бая гигабаити на един комп нещо не става. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Дай още малко подробности: с кви ОС са пцтата, за първи път ли ползваш кабела(кроснат ли е), ланките поотделно пробвал ли си ги, пинга бачка ли - така е малко зор да ти се помогне за не-медиуми ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czenitel Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 thief кенеф си беше и кенеф си остана така ... 1во сигурен ли си, че кабела който имаш е ПС -> ПС ? 2ро ... ако си сигурен в първото ... след като бучнеш кабелите треа напраиш леки настройки .. които се изразяват в .. влизаш в my network placec .. след тфа щракаш с лявото копче на network setup wizard (ще ти го обясня така както пламен би обяснявал на аладжата как да си инсталл вц) след тва евентуално ако сакаш да имаш нет и на двата компа то с тоя wizard минаваш настройките като на компа с нет-а щракаш пак с ляво копче на първото кръгче (неам време ти пиша кво пише), а на другия комп нагласяш с настройките от 2рото кръге (аладжата би го разбрал тва обяснение) ... пуцаш некст колкото е необходимо и след като превършиш с тоя shit ... вкарваш ръчно настройките за лан картата .. като на ип на компа с нет пишеш примерно 192.168.1.1 ... оохх бе ти не си аладжата ... праиш си настойките .. пишеш gateway na 2рия комп ip-то на 1вия .... и нетреа имаш никви проблеми .. пък и да нямаш интернет на пц-тата .. пак може да минеш wizard-a с тея настойки .. инак пробвай с other -> This pc belongs to network without internet ... праиш си пак wizard-a на двата компа .. вкарваш си ръчно настойките за ip-tata .... и ако кабела който имаш си е изряден всичко ще е 6 ... кви са тея инсталации дет си праил само ти си знаеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted October 1, 2006 Author Share Posted October 1, 2006 Ev4o, az sum gosu we, dov4era va u4eh kvo e win i wc3 a sq ... Predi kato instalvah lan nikoga ne mi e iskalo da opraam IP. Problema beshe v tova che IP adresa ne moja da se assigne automatically i e trqbvalo ru4na nastroika. Chudnoto beshe che vupreki limited connectivity mojeh v kraina smetka da pravq transfer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.