Jump to content
BulForum.com

Проблем с Лан

Thief

Recommended Posts

Проблема ми е следният: Опитвам се да свържа 2 компютъра в лан обаче ми дава само Acquiring network IP address и след 5 мин показва - Limited or no Connectivity, тоест няма мрежа. Пробвах всякакви настроики но нищо, инсталвах мрежата 100 пъти но нищо.От какво може да е това, кофти лан карта ? Някакви идеи? Проблема е че днес трябва да прехвърля бая гигабаити на един комп нещо не става. Благодаря предварително

Дай още малко подробности: с кви ОС са пцтата, за първи път ли ползваш кабела(кроснат ли е), ланките поотделно пробвал ли си ги, пинга бачка ли - така е малко зор да ти се помогне за не-медиуми :wacko: ?

thief кенеф си беше и кенеф си остана :)

така ... 1во сигурен ли си, че кабела който имаш е ПС -> ПС ?

2ро ... ако си сигурен в първото ... след като бучнеш кабелите треа напраиш леки настройки .. които се изразяват в .. влизаш в my network placec .. след тфа щракаш с лявото копче на network setup wizard (ще ти го обясня така както пламен би обяснявал на аладжата как да си инсталл вц) след тва евентуално ако сакаш да имаш нет и на двата компа то с тоя wizard минаваш настройките като на компа с нет-а щракаш пак с ляво копче на първото кръгче (неам време ти пиша кво пише), а на другия комп нагласяш с настройките от 2рото кръге (аладжата би го разбрал тва обяснение) ... пуцаш некст колкото е необходимо и след като превършиш с тоя shit ... вкарваш ръчно настройките за лан картата .. като на ип на компа с нет пишеш примерно 192.168.1.1 ... оохх бе ти не си аладжата ... праиш си настойките .. пишеш gateway na 2рия комп ip-то на 1вия .... и нетреа имаш никви проблеми .. пък и да нямаш интернет на пц-тата .. пак може да минеш wizard-a с тея настойки .. инак пробвай с other -> This pc belongs to network without internet ... праиш си пак wizard-a на двата компа .. вкарваш си ръчно настойките за ip-tata .... и ако кабела който имаш си е изряден всичко ще е 6 ... кви са тея инсталации дет си праил само ти си знаеш

Ev4o, az sum gosu we, dov4era va u4eh kvo e win i wc3 a sq ... :) Predi kato instalvah lan nikoga ne mi e iskalo da opraam IP.

Problema beshe v tova che IP adresa ne moja da se assigne automatically i e trqbvalo ru4na nastroika. Chudnoto beshe che vupreki limited connectivity mojeh v kraina smetka da pravq transfer.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...