Jump to content
BulForum.com

Въпросче:Как да си залепя говорителят?

Recommended Posts

Значи проблема е следният:

Имам един говорител със скъсана гумичка(мембраната,кадето е на края на говорителят незнам точно как се казва).Направо да му капна канаколит или да пробвам със Прома :).Аиде някой да дава акъл :).Мерси предварително :punk

Канаколит не е много добро решение, защото разяжда някои пластмаси и кожи, по-добре пробвай с някое лепило дето ползват обущарите или питай в някой железарски магазин илки където продавата такива лепила!

По-добре с Прома, защото е по-пластично, а и то си е за гума. С Канаколит няма да издържи дълго.

Бе ако ти е горе-долу ценен говорителят не бързай с тия лепила на ацетонова основа да не земе да се разтвори тая гума - разходи се из бриколажа и потърси полиуретаново лепило: тва като изсъхне остава страшно гъвкаво, лепи кво ли не и няма разни ацетонни хави в него :punk

Бе ако ти е горе-долу ценен говорителят не бързай с тия лепила на ацетонова основа да не земе да се разтвори тая гума - разходи се из бриколажа и потърси полиуретаново лепило: тва като изсъхне остава страшно гъвкаво, лепи кво ли не и няма разни ацетонни хави в него :punk

:) говорителчето е обикновенно,пък и вече го наклепах със Промата :),малко грозничко,ама май ще свърши работа :).Утре като го усиля на МАХ, ще видя дали има живот още в него :lol:

Бе полиуретатните лепила не се ли ползваха в строителството, а не за гума. :)

Бе то скоро ще вземе да се окаже, че от полиуретан правят и дюнерите по главната - от полиуретан са ти и джапанките, и пяната за дограми и лепилото за което говоря.

Та давам съвет за това лепило, защото лично съм го изпробвал(трябваше ми нещо да лепи алуминий и това лепило беше единственото в магазина което го може) оказа се че става за всичко. Ако ви потрябва някога - продава се в опаковка като на силиконите, кофито е, че е малко скъпо и сравнително бързо съхне в опаковката си :wir

Гумата се казва гофра. Най-добре се лепи с лепило "Бизон". Да знаят всички, които им се наложи да го правят за в бъдеще.

Има специален силикон за залепване на мембрани (наскоро специалисти ми възстановиха 2 бр.), но за съжаление знам единствено, че е син на цвят.

Иначе много хора успешно използват обикновен безцветен силикон, именно защото запазва пластичността и издържа на вибрациите.

Иначе много хора успешно използват обикновен безцветен силикон, именно защото запазва пластичността и издържа на вибрациите.

И докато стегне силикона и мембраната ще се разцентрова.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...