scooby Posted September 22, 2006 Share Posted September 22, 2006 ako ima na4in da mi se kak se install programi ili nqkaf site za tfa ne6to 4e po4nah da se zanimafam s Linux no go prafq sam bez da znam za ko taa vapros.Install go ama nz kak da si ka4a programi i drugi takifa raboti i nito komandi zn nito ni6to ako se nameri nqkoi da mi pomogne 6te e mnooo qko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 22, 2006 Share Posted September 22, 2006 ako ima na4in da mi se kak se install programi ili nqkaf site za tfa ne6to 4e po4nah da se zanimafam s Linux no go prafq sam bez da znam za ko taa vapros.Install go ama nz kak da si ka4a programi i drugi takifa raboti i nito komandi zn nito ni6to ako se nameri nqkoi da mi pomogne 6te e mnooo qko и ако не е тайна кой линукс инсталира? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted September 22, 2006 Share Posted September 22, 2006 и ако не е тайна кой линукс инсталира? предполагам че е slackware - че е най-лесен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 23, 2006 Share Posted September 23, 2006 предполагам че е slackware - че е най-лесен кажи му другия път да си сложи сусе че е по красив Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted September 28, 2006 Share Posted September 28, 2006 Тва, че Slackware е лесен, беше майтап, нали? scooby: слушай ся кво... Някой неща в линукс са доста по-различни от тези в уиндоус, както може би вече си забелязал. Програми се инсталират или като си свалиш пакет (специално пригоден за твоята дистрибуция) или като си свалиш сорса и си го компилираш сам (аз лично ти препоръчвам първия начин). Да работиш по метода "проба-грешка" е глупаво. Хвани почети нещо. Примерно Running Linux на O'Reilly (трябва да успееш да си намериш на pdf в интернет поне четвъртото издание). Така без нищо да знаеш да се мъчиш и да чакаш някой да ти налива акъл в главата ... малко съмнителено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.