Jump to content
BulForum.com

victim of counterfeiting

NRG_God

Recommended Posts

Ta izpisva mi v dqsniq dolen ugul tam pri 4asa edno super dosadno syob6tenie , 4e moje da sym jertva na kradeni produkti ili fal6ifikaciq. Mi mnogo qsno nali Windowsa mi e kraden :) . Windowsa mi e XP PRO SP2 ot avgust mesec , skoro si go installnah ,mnogo e dobyr samo tova ne6to me iznervq . Probvah da go mahna s addware i spyware removers tva gadno bot4e ama ne stava . Ta nqkoi ima li si ideq kak da go razkaram - s nqkakyv crack li s kakvo nqmam si nikakva ideq . Pls Help :rolleyes:

P.S. A da i kato si puskam pc-to i mi zarejda c:\windows\system 32 prozoreca i trqbva da go zatvarqm vseki pyt kato si psukam pc-to , ne 4e e ne6to koi znae kvo ama pak e iznervq6to .

Вече не малко хора сигурно са се сблъскали с новия революционен ъпдейт за Windows XP, който проверява дали версията Ви е лицензирана или не.

wga-notification1.jpg

wga-notification2.jpg

wga-notification3.jpg

Е и аз се сблъсках с това.Само че всяко действие си има противодействие.В случая има 10 решения на проблема:

Първи начин:

1.Пускате Task Manager-a на Windows(CTRL+ALT+DEL)

2.Изключвате процеса wgatray.exe

3.Рестартирате компютъра в Safe Mode

4.Изтривате WgaTray.exe от c:\Windows\System32

5.Изтривате WgaTray.exe ит c:\Windows\System32\dllcache

6.Пускате RegEdit(START-->RUN-->regedit)

7.Достигате до следния адрес в регистрите: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify

8.Изтривате папката "WgaLogon", заедно с цялото й съдържание

9.Рестартирате компютъра в нормален режим

Втори начин:

Алтернативата на горният метод е използването на System Restore, който връща настройките и инсталираният софтуер с няколко дни назад.След Windows отново ще поиска Update и тогава просто няма да инсталирате следния пач - "KB905474".

Трети начин:

Третия начин е използване на кракнат LegitCheckControl.dll, който можете да изтеглите от следния линк: http://www.9down.com/downloads.php?fileid=319

Четвърти начин:

Можете просто да преименувате файловете, които изпълняват проверката за нелицензиран Windows, като използвате програмата unlocker( http://ccollomb.free.fr/unlocker/ ), с чиято помощ можете да изтриете или преименувате файловете, дори когато операционната система ги използва.

Пети начин:

1.Придвижете се до следния адрес: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Windows Genuine Advantage\data

2.От менюто Tools -> Folder Option -> View изберете опцията Show Hidden Files and Folders и премахнете отметката от опцията Hide Protected Operating System Files, след което натиснете ОК за потвърждение.

3.Изтрийте всичко от директорията, в която се намирате

4.Сега кликнете с десния бутон на мишката и изберете Properties

5.Сложете отметка на опцията Read-Only

6.Натиснете ОК

Шести начин:

1.Придвижете се до следния адрес: \WINDOWS\system32, където трябва да се намират следните файлове:

\WINDOWS\system32\WgaLogon.dll

\WINDOWS\system32\WgaTray.exe

\WINDOWS\system32\LegitCheckControl.dll

2.Изключете опцията Simple File Sharing, намираща се в менюто Tools -> Folder Options -> View

3.Кликнете с десен бутон върху WgaLogon.dll и отворете Security Tab-а

4.Натиснете бутона Advanced

5.Натиснете бутона Copy

6.Натиснете ОК

7.Отидете на настройките на user/group и премахнете Read & Execute за WgaLogon.dll, като оставите само Read опцията

8.Натиснете ОК

9.Рестартирайте компютъра

10.Върнете настройката Use simple file sharing

Седми начин:

Този метод не премахва WGA уведомяването, но премахва досадните Pup-up-и.

Кликнете с десен бутон върху WGA Tool-a (звездичката) в tray bar-a и изберете change notification settings.Там можете да настроите уведомяването по Ваше желание.

Осми начин:

Инсталирайте Zone Alarm и блокирайте WGA в списъка с програмите

Девети начин:

Инсталирайте програмата Autoruns от адрес www.sysinternals.com.Отидете в секцията WinLogon и там изключете опцията WgaLogon

Десети начин:

1.Отидете на следния адрес: \windows\system32

2.Преименувайте WgaLogon.dll в WgaLogon.dll.bak

3.Направете нов празен текстов документ с Notepad и след това го преименувайте на WgaLogon.dll

4.Отворете Task Manager-a на Windows(CTRL+ALT+DEL)

5.Изтрийте фаила WgaTray.exe от директорията, в която се намирахте преди малко и след това по най-бързият начин се върнете в Task Manager-a и изключете процеса WgaTray.exe

7.Рестартирайте компютъра

При търсенето ми в Google.com излезнаха доста резултати, но реших да Ви предоставя тези.Ако все пак на някой са му малко, може да си намери още доста :)

Тази статия не е авторска, а само я преведох от ТУК! , като изключих последните два метода за решаване на проблема.

Поздрави за Microsoft от RuF [10]

10х на RuF

п.с третия начин не става.

Regardless of genuine status, users are not denied access to critical updates. However, users who have not validated their computers as genuine are not able to install other updates such as those for Microsoft Internet Explorer 7.0 and Microsoft Windows Defender.

Хмм.. олабиха положението :D явно са преценили че WGA в първоначалния й вид уплаши доста клиенти.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...