tanko111 Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Служебният ми компютър си е с оригинален Windows и си бях инсталирал всички обновявания. За зла беда пробвах една програма за windows genuine validation crack (за домашния компютър) и тя ми смени серийния номер. Всичко окапа, излезе нотификацията и не можах да стигна до другия инструмент за "лечение" на гафа. След преинсталация с някякъв подръчен windows се оказа, че съм инсталирал системата (със SP2) върху напълно обновена система. Дефектите са: 1. Не работи IE 7. Върху него е сложен IE 6, а настройките си стоят за 7. Трябва да отворя папка и оттам да вляза в интернет с IE 6. Не ми дава инсталация на IE 7, защото трябва да махна старата, а аз няма как да го направя. Няма го в Add-Remove Programs. Не ми дава инсталация на IE 6, защото пък съм уж с IE 7 !!! 2. При Windows update при майкрософт не може да се инсталира програмата Windows Installer 3.1 . Май само тя ми трябва за да тръгнат ъпдейтите през майкрософт. Та ще ми помогне ли някой?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Опитай като влезеш в контрол панела add or remove programs от там add/remove windows components пробвай от там да деинсталираш ИЕ и ако стане го инсталирай на ново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 1. IE няма да го откриеш в Add/Remove Programs ,а в add/remove Windows Components. Можеш да го махнеш от там и след това да слошиж другата версия. Може някой да ти предложи и нещо по-добро , но защо не преинсталираш наново всичко с буут cd ,но преди да почнеш инсталацията на бозата да форматнеш C-то (предполагам там ти е инсталацията на Windows) и няма да имаш проблеми. едит : DonRamon - писали сме почти по едно и също време Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Формата го оставям за най-накрая. И пак не съм сигурен след такава преинсталация с оригиналният ми сериен номер дали ще се регистрирам правилно в Майкрософт. Че инсталационният ми диск е със SP1. А за add-remove Windows components -> там само се деселектират опциите за IE в системата, а не се премахва. Пробвах го вече. Нещо друго? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Инсталираш си System Mechanic 6 в нея има едно меню Uninstall Software в това меню има едно под меню Uninstall programs not listed от там избираш IE и го махаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Инсталираш си System Mechanic 6 в нея има едно меню Uninstall Software в това меню има едно под меню Uninstall programs not listed от там избираш IE и го махаш Почвам пробите! PS: Не стана. И там го няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 След преинсталация с някякъв подръчен windows се оказа, че съм инсталирал системата (със SP2) върху напълно обновена система. Това нещо не го разбрах .. - пробвал си да инсталираш Windows върху стария? Какво означава, че си инсталирал върху напълно обновена система? Аз го разбирам, че си форматирал дяла (от инсталацията), и е инсталирано начисто. Ако не, при такива омазвания аз лично бих преинсталирал, обаче и това не бих направил понеже редовно си правя имиджи на системния дял (съветвам те да го правиш и ти, особено ако това ти е важен или служебен компютър), и просто бих възстановил последния имидж. Понеже нямам време, нерви и вяра за едно такова оправяне, при което винаги остават следи. Едно възстановяване би било по-бързо, по-безболезнено, дори може с по-малко загуби на данни да стане. Слава богу не ми се е налагало да си възстановявам ос.ана система засега Още повече, че такива проби които си правил са напълно противопоказни, и се правят или на тестова инсталация, или във виртуална машина (втория вариант ми е спестил маса главоболия). Ако все пак решиш да рискуваш да оправиш ситуацията, понеже това си е риск за бъдещото ползване на системата, имаше нещо, наречено май IERadicator, което премахваше IE възможно най-пълно. Можеш да пробваш и рипеър от конзолата чрез буут ЦД на Windows. А какво като диска ти е с SP1? Ако си инсталирал от него преди и знаеш, че е ОК, а не някой да си е оставил пръстите, докато серийния, който въведеш е правилния, не виждам проблеми. При такива омазвания, дори след като ги оправиш, винаги остават странични ефекти от различен характер, особено намазани една върху друга инсталации. Windows се знае, че не е много fool-proof когато се намажат две инсталации не на чисто, то май не е само Windows.. Затова бекъп, бекъп, бекъп и това е най-добрия метод - проактивният. Особено с инкременталните архиви, които стават за минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация. Това е политиката на MS, за това още не съм дал пари за оригинален Windows, защото, а нещо стане сичко отива по дявалите. П.С. Можеш да пробваш и друга система. Според EULA, ако не ползваш вече даденото копие на Windows можеш да го върнеш и да си получиш парите обратно, но едва ли някой ще се навие да ти ги върне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация. Глупости. Това пък за сефте го чувам. Пък съм инсталирал доста уиндоусчета Никой не може да ти забрани да си преинсталираш честно закупения софтуер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Absoliutno... to oshte malko shte kaje toq pi4, 4e MS prodavat instalaciq... aide leko s fantaziite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Е.. виж че е 89 момчето има още мноо бял ляп да изяде Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 След подмяната на серийния ти номер , който явно не е бил за точно тази версия се е скапало всичко ! А , лошото е било , че си поправил по-нова версия с по-стара , която има и съвис пакет ! Явно регистрите са се омазали много ! Първо ако може намери програма , която да сменя cd-key_a с такъв по твой избор ... имаше такава , но не се сещам за името ! Смени новия key с предишния ! Мисля , че тогава ще работи по-стабилно и за интернет експлорера вземи изтрий регистрите му ! След това би трябвало да може да се инсталира друга версия ! Но , след подмяната на сегашния ти валидиращ ключ със стария сървис пака на подръчния виндолс няма да работи коректно ! Имаше самостоятелен пакет , който би трябвало да замести по-старата версия ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaZiaN40 Posted September 21, 2006 Share Posted September 21, 2006 Ето тук намерих някакъв key changer за win xp А ето winxp key viewer . С това виждаш с какъв цд-кей си в момента. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanko111 Posted September 21, 2006 Author Share Posted September 21, 2006 При условие, че му е легален Windows-a сега, ако направи формат и си инсталира оригиналния на чисто при активацията Microsoft, ще му дадат грешка, че кея е невалиден тъй като е ползван вече при една инсталация. Това е политиката на MS, ..... Не е така май. Та оправих се с тотален формат след 30-тина проби за ръчна деинсталация на сервизни пакети и така нататък. След преинсталацията се обадих в Майкрософт-България за активиране на копието ми и всичко стана бързо и лесно (с активация по телефона). След това, обаче се оказа, че оригиналните драйвери за машината ми (HP Compaq) са на самостартиращ се диск, който прави пак компютъра нов. Даже и операционната система се инсталира през него! Та пак стана формат, преинсталацияна Windows-a и не го активирах, а дадох отсрочка. След пускането на мрежата и интернет си пуснах ъпдейтите и всичко тръгна без проблеми. Май автоматично ми се активира Windows-a. Вече съм със SP2 и сега си свалям разни други ъпдейти. Май ме възприе като регистриран потребител с активиран Windows. Та това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 nqkoi e reportval slednoto: Report: пробвай с Windows-a! от диска, му дай само да ти инсталира internet explorera, и така ще ти се махне по новата версия Link to comment Share on other sites More sharing options...
nino77 Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Леле що труд си положил... Можеше да пробваш и със уинекспи мениджър, който като се скапе нещо проверява от оригиналния диск дали нямаш промени в системните файлове и решава доста проблеми без да е необходимо да преинсталираш с часове. Аз лично на този етап съм доволен от него, щото скоро не ми се е налагало да преинсталирам. Колкото до бакупа - харчи пространство на харда и не е много разумно при нас по бедните носители Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.