LaN Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Питах в няколко частни училища за езици,но не препопдавах - бил рядко търсен. Да...ама на мен ми трябва. Някой да знае къде могат да се вземат уроци ,да раздават учебници с граматичните правила и т.н. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earthwalker Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Питах в няколко частни училища за езици,но не препопдавах - бил рядко търсен. Да...ама на мен ми трябва. Някой да знае къде могат да се вземат уроци ,да раздават учебници с граматичните правила и т.н. ? Еми като за начало такъв език няма..Езика, на който говорят холандците, както и половината белгийци, се казва фламандски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Еми като за начало такъв език няма..Езика, на който говорят холандците, както и половината белгийци, се казва фламандски. аре ве?честно ли? я виж тук ,а после тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
K-9 Posted September 19, 2006 Share Posted September 19, 2006 Shvedite kav ezik govoriat ima li nesto obsto s holandskia i belgiiskia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Еми като за начало такъв език няма..Езика, на който говорят холандците, както и половината белгийци, се казва фламандски. Ти защо се изказваш неподготвен и то на сериозен въпрос ? Щеше ми се да имах дарбата слово на ov3rm4n, за да ти дам отговор дето няма да ти хареса Самите холандци наричат езика си dutch (дъч) ,както и себе си (кефят се да се определят с тази дума както и останалите да я използват за тях и езикът им) . Пребивавал съм там известно време,но за съжаление 2-та месеца командировка в Холандия много бързо се оказаха че свършили ,та си имам на идея. Shvedite kav ezik govoriat ima li nesto obsto s holandskia i belgiiskia Ами те си говорят шведски.Една позната замина преди година да работи там ,и веднага се записа на един техен курс по шведски (големи са националисти по този въпрос - да знаят колкото се може повече хора езикът им ).По време на курса - хем й плащат че учи езикът им, хем и визата й се удължава (странно ,но факт ) . Та сега по основният въпрос и моля без повече flood : някой да знае в Пловдив къде преподават нидерландски/дъч (за неразбралите- холандски) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Съвсем си е прав човека Холандски език НЯМА няма и да има.Езика си е баш Фламандски това че холандците казват че това е тяхния език незначи че е холандски!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 Като ти кажа "холандски език" ти за какво се сещаш? За суахили ли?! Или за езика дето се говори в Холандия? Какво се правите на много ударени. Все едно сега аз да се изцепя - такава държава Холандия няма! И ще съм прав. Щото те държат да се казва Нидерландия и дори се засягат ако използваш Холандия. Но и да се изцепя така - каква е файдата? Никаква. Та ако не можете да отговорите на въпроса - не коментирайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted September 20, 2006 Author Share Posted September 20, 2006 Съвсем си е прав човека Холандски език НЯМА няма и да има.Езика си е баш Фламандски това че холандците казват че това е тяхния език незначи че е холандски!! понеже форума си има ПРАВИЛА , ще се въздържа да ти кажа какво точно ме "боли" за шибаното ти, безполезно (в случая) мнение. Холандският не е фламандски ,сроден е ,но не е .Ако знаеш единият - ще разбираш горе-долу какво ти говорят и на другият.Но същото е и положението с немският - той също е сроден с холандският.Това не означава обаче че немският е холандски или обратното. Като си толкова подготвен - разгледай сайтовете на някой от училищата за северни езици в София (не открих за съжаление такова в Пловдив),за да видиш че там разделят холандският/нидерландският от фламандският ! Ако още един "умен" тип се изкаже с флууд в темата - ще помоля за изрична модераторска намеса. Моля следващият (ако има такъв), който отговаря в темата - да даде отговор на въпроса,не да спори излишно кой език какъв е! едит : ov3rm4n ,изпреварил си ме малко Тия безмислени флуудери тука просто ....нервят ме Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted September 20, 2006 Share Posted September 20, 2006 ами вместо да се карате мога да ви дам просто много точна информация. почти 100 % съм съгласен че холандския и фламандския са различни. А за курса - потърсете Деян Георгиев от Немската Катедра във филологическия факултет на ПУ - той смяташе да прави такъв курс ако изобщо се намереха желаещи. Но доколкото знам не се намериха желаещи, а и самият преподавател е МНОГО скучен и схванат за да го изучвавам при него. Мисля че и за някой друг езика имаше идеи - шведски или нещо такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.