Jump to content
BulForum.com

Холандси език

LaN

Recommended Posts

Питах в няколко частни училища за езици,но не препопдавах - бил рядко търсен. Да...ама на мен ми трябва. Някой да знае къде могат да се вземат уроци ,да раздават учебници с граматичните правила и т.н. ?

Питах в няколко частни училища за езици,но не препопдавах - бил рядко търсен. Да...ама на мен ми трябва. Някой да знае къде могат да се вземат уроци ,да раздават учебници с граматичните правила и т.н. ?

Еми като за начало такъв език няма..Езика, на който говорят холандците, както и половината белгийци, се казва фламандски.

Еми като за начало такъв език няма..Езика, на който говорят холандците, както и половината белгийци, се казва фламандски.

аре ве?честно ли?

я виж тук ,а после тук.

Ти защо се изказваш неподготвен и то на сериозен въпрос ? Щеше ми се да имах дарбата слово на ov3rm4n, за да ти дам отговор дето няма да ти хареса :punk Самите холандци наричат езика си dutch (дъч) ,както и себе си (кефят се да се определят с тази дума както и останалите да я използват за тях и езикът им) . Пребивавал съм там известно време,но за съжаление 2-та месеца командировка в Холандия много бързо се оказаха че свършили ,та си имам на идея.

Shvedite kav ezik govoriat ima li nesto obsto s holandskia i belgiiskia

Ами те си говорят шведски.Една позната замина преди година да работи там ,и веднага се записа на един техен курс по шведски (големи са националисти по този въпрос - да знаят колкото се може повече хора езикът им ).По време на курса - хем й плащат че учи езикът им, хем и визата й се удължава (странно ,но факт :) ) .

Та сега по основният въпрос и моля без повече flood : някой да знае в Пловдив къде преподават нидерландски/дъч (за неразбралите- холандски) ?

Съвсем си е прав човека Холандски език НЯМА няма и да има.Езика си е баш Фламандски това че холандците казват че това е тяхния език незначи че е холандски!!

Като ти кажа "холандски език" ти за какво се сещаш? За суахили ли?! Или за езика дето се говори в Холандия? Какво се правите на много ударени. Все едно сега аз да се изцепя - такава държава Холандия няма! И ще съм прав. Щото те държат да се казва Нидерландия и дори се засягат ако използваш Холандия. Но и да се изцепя така - каква е файдата? Никаква. Та ако не можете да отговорите на въпроса - не коментирайте.

Съвсем си е прав човека Холандски език НЯМА няма и да има.Езика си е баш Фламандски това че холандците казват че това е тяхния език незначи че е холандски!!

понеже форума си има ПРАВИЛА , ще се въздържа да ти кажа какво точно ме "боли" за шибаното ти, безполезно (в случая) мнение. Холандският не е фламандски ,сроден е ,но не е .Ако знаеш единият - ще разбираш горе-долу какво ти говорят и на другият.Но същото е и положението с немският - той също е сроден с холандският.Това не означава обаче че немският е холандски или обратното. Като си толкова подготвен - разгледай сайтовете на някой от училищата за северни езици в София (не открих за съжаление такова в Пловдив),за да видиш че там разделят холандският/нидерландският от фламандският ! :angry:

Ако още един "умен" тип се изкаже с флууд в темата - ще помоля за изрична модераторска намеса.

Моля следващият (ако има такъв), който отговаря в темата - да даде отговор на въпроса,не да спори излишно кой език какъв е!

едит : ov3rm4n ,изпреварил си ме малко :) Тия безмислени флуудери тука просто ....нервят ме

ами вместо да се карате мога да ви дам просто много точна информация. почти 100 % съм съгласен че холандския и фламандския са различни. А за курса - потърсете Деян Георгиев от Немската Катедра във филологическия факултет на ПУ - той смяташе да прави такъв курс ако изобщо се намереха желаещи. Но доколкото знам не се намериха желаещи, а и самият преподавател е МНОГО скучен и схванат за да го изучвавам при него. Мисля че и за някой друг езика имаше идеи - шведски или нещо такова.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...