Jump to content
BulForum.com

PCMark'04

Recommended Posts

С новата система тествам за стабилност и на 3900МХц@1.17в май ще е бъде, за 4ГХц дъното ми нещо се излага. Ето снимка от PCMark04 5704 точки, ще пробвам по на татък да стигна 6к ;) Или ще се заиграя с PCMark05, само да се изтегли.5704.JPG

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Резултатите са следните, не съм тествал ХДД защото в момента съм с един 30ГБ сеагате, който е много бавен и не ми се чакаше, предполагам че с макстора ще успея да стигна 6к.

Така от систеамата успях да изцеда 5790, от процесора 6000, от рам памета 6640, от видео картата 4950. Картинки ще сложа по късно защото не мога да ги сложа на фрее.бол.бг в момента.

А не мога да разбера ти защо си си взел този процесор? И защо не си взе няккаов дъно с PCI-E и ДДР2. Междо другото настройките на памета са ми 715МХц 4-4-4-12-22-1Т 2.0в, процесора е на 3900МХц,дъното нещо ми се подиграва и не иска да стабилизра на повече, а процесора е страхотен ;) и грее сравнително малко, при товар на 3900МХц с 2 приме95 - 47* от една програма която върви с дъното. Волтажа ми е зададен от биоса 1.225 но при товар стой непрекъснато на 1.17в, предполагам че 4ГХц ще ги направи на 1.2 но за съжаление трябва мод на дъното да пуска на 266ФСБ автоматично и след това ще мога да гона повече шина, а другия вариянт е дъно с 955х но не ми се дават излишни пари за 500-600МХц ;) щото пък над 4ГХц ще почне много да грее. Тоя твоя процесор що не го пробваш на 250-300 шина?! Или грее много?

Значи при мен случая беше малко кофти. Старото дъно ми се развали. Преди това си бях взел видео картата на АГП. Не ми се сменяше. Пръво исках нфорс 3 сокет 939 с АГП, но такива дъна няма вече. И се наложи да мина на Интел с АГП (за което грам не съжелявам). Компютъра ми хвръкна в игрите сравнение с стария. Процесора е от Kazinski. Не съм го взел нов. Нямах и друг избор. А и нямах пари. Процесора е студен - 35-40 градуса (с боксовото охлаждане, което е шумно и искам да го смена). Като в стаята е 25 градуса. Но незнам ако му увелича ФСБ-то, трябва ли да се вдига и честотата на рама? Не ми е много ясно. Ако може да обясниш малко напрежения памет бара ли се

Значи при мен случая беше малко кофти. Старото дъно ми се развали. Преди това си бях взел видео картата на АГП. Не ми се сменяше. Пръво исках нфорс 3 сокет 939 с АГП, но такива дъна няма вече. И се наложи да мина на Интел с АГП (за което грам не съжелявам). Компютъра ми хвръкна в игрите сравнение с стария. Процесора е от Kazinski. Не съм го взел нов. Нямах и друг избор. А и нямах пари. Процесора е студен - 35-40 градуса (с боксовото охлаждане, което е шумно и искам да го смена). Но незнам ако му увелича ФСБ-то, трябва ли да се вдига и честотата на рама? Не ми е много ясно. Ако може да обясниш малко напрежения памет бара ли се

Не е задължително да покачваш честотата на рам памета, при интел има толкова много възможности (особено при мен) за настройки на честотата на памета, че АМД само репички могат да ядът. междо другото и аз съм много доволен от моя проесор, направо кърти мивки :bgrin: Много по яко се работи с ИНТЕЛ, да ме прощават хората с АМД, и аз бях с АМД и знам какво е но с интел, интел е като мерцедес ;) може да е малко по бавен но някак си по комфортен... отпеснах се :bgrin: може би искам да оправадая средставата който вложих в него :confused

Та по темата. Влизаш в биоса и кадето има ФСБ го настройваш примерно на 210(840) това прави някаде 2940МХц. Пускаш Приме 95 2х пъти да върти, на смал тест само процесора. При 840ФСБ рам памета може би ще е скочила на 420МХц което не е много, твойта памет има потенциал за клок, така че не се притеснявай, няма да и подаваш напрежение за сега просто е нагласи на 2.5-3-3-8 1Т до към 220МХц на 2.7в мисля че няма да имаш проблем с нея. И така постепнно покачвай, не знам какви са делителите на памета, но гледай да не минава 440МХц, и да не е под 200 ;) Късмет :)

Има доста настройки в биоса, ще пробвам. Иначе рама ми е покрит с някви алуминиеви целия, даже чиповете не мога да му вида. При тая температура не трябва да има проблеми с умерен клок. А захранването ще смогне ли - Fortron 300W

Много се отклонихме от темата. Един въпрос свързан с нея. Колко точки изкарваше на рам и cpu със стария ти Атлон 64?

temp.JPG

Ми не си спомням колко правех на процесор и рам, само си спомням че съм правил 4060 точки на PCMark05 за съжаление нещо не може да ми изкара резултати накрая сега защото ми феилдват 3 теста на видеото, може нещо от драйвера не знам. А ето и снимките който бях обещал http://bg.bol.bg/free/fm/index.php?f=PCMARK04 - тук може да видиш. 6К би трябвало да успея да направа с още малко клок. А иначе в биоса ти щом има много настройки пойграй си да разбереш коя за какво е ;) 300в фортрон му стигат ;) Темепратурата ти е добра, пробвай да гигнеш малко ФСБ-то, с какъв чипсет ти е дъното? интел 865?

• 2 weeks later...
  • 10 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...